2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Bir nst derken bir nst odası içinde 5 10 yatak var di mi Bilkent sehir de 2 nst odası var birinin içinde 15 yatak var aynı anda alınıyor hastalar
Kız yok. Bir odanın içinde bi tane nst :KK57:
Yanlış görmediysem öyle yani.
Hatta Dr a da sordum. Bu hastane neden gebe izlemi için yetersiz diye. Öyle işte dedi.

merhaba herkese südyen konusunu merak ettim ben emzirme südyenini neden şimdiden giyiyorsunuz ben bişeyi mi kaçırdım çünkü doğumdan sonra giyilecek diye biliyorum bir faydası yada alışma süreci falan mı var acaba birde dün doğum yapan arkadaş vardı şekerden ben salmıştım iyice ölçüm çubuğum bitmişti önemsemedim nasılsa iyi çıkıyor diye ekmek şeker falan yemiyordum ama eskisi kadar dikkatli değildim bugün hemen başladım ölçmeye açlık 119 tokluk 145 çıktı iyice bir acıkıp öğlen tekrar açlık ölçtüm 115 çıktı inşaallah bebeğime zarar vermedim farkında olmadan kanama için gittiğimde kötü bir yorum almadım bakayım cumartesi kendi doktorum ne diyecek ki uyarmıştı beni bebek doğunca ani şeker düşüşü yaşayıp küveze girebilir diye demekki haftalar ilerledikçe şekeri kontrol etmek zorlanıyor
Gebe olduktan sonra hiç sütyen kullanmadım. Ama göğüslerim büyüdükçe kalınmaya yanmaya başladı alev alev yanıyordu. Sonra özellikle alt kısımları simsiyah oldu ve çayladı. Mecbur sütyen kullanayım dedim eski sütyenlerim olmadığı için yeni sütyen almam gerekiyordu. Normal sütyen alacağıma emzirme sütyeni aldım 3 aydır kullanıyorum. Eski sütyenlerin oluyorsa onlarla devam et ama benimkiler 80 di şuan 90 95 olmuşlar.

Emzirmem için getiriyorlar sadece . Değerler henüz istediğimiz gibi değil dedi doktor ama ciddi bir problem yok. Bilirubin çok yüksek hala maalesef onu halletmeye çalışıyoruz
Canımcımm hiç endişe etme bilirubin en kolayı. Emzirdikçe düzelecek o da 🥰 güzel günler çok yakın 🥰

Gebe olduktan sonra hiç sütyen kullanmadım. Ama göğüslerim büyüdükçe kalınmaya yanmaya başladı alev alev yanıyordu. Sonra özellikle alt kısımları simsiyah oldu ve çayladı. Mecbur sütyen kullanayım dedim eski sütyenlerim olmadığı için yeni sütyen almam gerekiyordu. Normal sütyen alacağıma emzirme sütyeni aldım 3 aydır kullanıyorum. Eski sütyenlerin oluyorsa onlarla devam et ama benimkiler 80 di şuan 90 95 olmuşlar.
Ben de aynı sebepten emzirme sütyeni kullanmaya başladım. Zaten çok büyüdü ve eski sütyenlerim olmuyordu. Yenisini almışken emzirme sütyeni almak en mantıklısı gibi geldi :)

Bi tane hastane çıkışı alacakmış. Ondan da vazgeçti iyi mi ? :-)

Senin Kv bana çok tanıdık geldi. Kızıma hamileyken sakın bi şey alma. Babasının ve halasının eşyaları duruyor derdi. Beni deli ederdi. :olamaz: O zaman Babası 28 yaşında, halası 24. Yani Çeyrek asırlık şeyleri bana verecekmiş de ben de ilk ve tek çocuğuma onları kullanacakmışım. Bu beyinler üstünde inceleme yapılmalı. :olamaz:

Daha vahimi şudur. Cocuk eşyaları verilir. Hatıra olan bir kısmı saklanır. Gerisi tümden verilir. Bunlar sanki yokluk varmış gibi, en kullanılmaz şeyi bile saklamış. :silah:

Kendi ördüğü diktiği bi şey olsa, derim ki babaannesinin el emeği. Ki onu da başkasına yapmış hani, benim çocuğuma değil. Yani bize böyle rahat olmaları ilginc. Şimdi görücem, gorumcemin çocuğu olsun bakalım. 40 senelik eksileri kızına verecek mi ? 😏

Perinatoloji iyidir belki, ben Perinatolojiye gitmedim.
@nuriye54 iyi old söylüyor bak. :KK66:
Bizimkinin de daha evlenecek bir kızı ve bir oğlu var. Ama sevilmeyen çocuk benim eşim olduğu için biz böyle muamele görüyoruz kesinlikle. Bakalım onların düğünlerine, doğumlarına neler yapılacak. Baya üzüleceğim ama o belli şimdiden 🥺
Annem de tutturmuş eli boş gelmez gör bak bebek bohçası yapar getirir diyor. Kıyamam anneme, kadın böyle insan görmemiş ki hayatında, herkesi kendi gibi sanıyor🤣 Her kayınvalidemler bize geldi dediğimde hâlâ mı bişey getirmedi bakalım ne zaman getirecek diyor annem🤣🤣
Her şeye rağmen çok şükür yanımızda yakınımızda olanlara. Allah en çok eşlerimizden sonra da diğer yakınlarımızdan razı olsun💖🌸

Şimdi size bir soru. Göğüs ucu kremini netten aldım. Yorumu, değerlendirmesi de en yüksek olan bi satıcıdan. Bugün geldi. Üstüne baktım son kullanma tarihi yok. Bi işkillendim ama eczaneye uğramıştım. Orda da vardı. Oradakine de baktım. Onda da son kullanma tarihi yoktu. Ambalajı da bi tık farklı idi sanki.

Bendeki ürünün üstündeki karekodu okuttum. Orjinal sayfası açıldı. Aynı kremden alan varsa bir yorum yapabilir mi ? :anneadayı:

Eklentiler

• IMG_5943.webp
    IMG_5943.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_5939.webp
    IMG_5939.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_5944.webp
    IMG_5944.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_5945.webp
    IMG_5945.webp
    36,3 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_5946.webp
    IMG_5946.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 23
Sanki her şeyi hazır edersem bebiş hemen gelir gibi bi saçma düşünceye kapıldığım için oyalanıyordum 🤣 bi de bu haftayı da bitirip öyle izne ayrılacaktım bu haftasonu yapacaktım her şeyi ama kanama olunca bi panikle izne ayrıldım ve kendimi işlerin ortasında buldum 🤣🤣 allahtan kv ütülüyor ben oturduğum yerden askılara asıyorum ya da katlıyorum sadece 😀

Benim kv en başından beri hep çok iyiydi. Kendi kv si ona eziyet etmiş o yüzden çok dikkat ediyordu. Ama ilk hamile kaldığımda bi ne olduysa gıcık oldu bana 🤣 bir iki tuhaf hareketleri oldu bana karşı. Çirkinleşmişsin falan dedi bi de dkdkdkd ona çok gıcık kapmıştım. Ama ben davranışlarımı samimiyetimi bozmadım o da kendince hatasını anladı herhalde tekrar çok iyi davranmaya başladı. Şimdi 4 gün falan kalacak. Bi de inanılmaz titiz. Bayılıyorum titiz olmasına 🤣 geliyor evin her yerini temizleyip gidiyor mis gibi oluyor ev Allah razı olsun. Ütüleri de yaptı şimdi dolaplar gelince yerleştirmesi kaldı sadece. Allah herkese yük olmayacak iyi kv nasip etsin gerçekten çok önemli ya
Benimki de eziyet görmüş kayınvalidesinden ama istikrarlı şekilde anlatıp anlatıp aynılarını bana yapıyor şimdi 🤣 artık bize denk gelen geldi de, yeni evleneceklere allah iyi kayınvalideler nasip etsin inşallah 🤲🏻 Seninkine de maşallah Allah bozmasın hep iyi olsun hep iyi olun canım🌸💖

Şimdi size bir soru. Göğüs ucu kremini netten aldım. Yorumu, değerlendirmesi de en yüksek olan bi satıcıdan. Bugün geldi. Üstüne baktım son kullanma tarihi yok. Bi işkillendim ama eczaneye uğramıştım. Orda da vardı. Oradakine de baktım. Onda da son kullanma tarihi yoktu. Ambalajı da bi tık farklı idi sanki.

Bendeki ürünün üstündeki karekodu okuttum. Orjinal sayfası açıldı. Aynı kremden alan varsa bir yorum yapabilir mi ? :anneadayı:
Ben Şubat'ta almıştım sanırım ambalajı değişmiş. Aynı sitedeki aynı ürünü aldım tarih yazmıyor

Eklentiler

• IMG_20250612_173745.webp
    IMG_20250612_173745.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_20250612_173756.webp
    IMG_20250612_173756.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 26
Ben Şubat'ta almıştım sanırım ambalajı değişmiş. Aynı sitedeki aynı ürünü aldım tarih yazmıyor
Heah eczanedeki de bundandı. 👍🏻 Ambalajı değişmiş diye düşündüm. Çünkü yorumlarda benimki gibi olan gorselller de var. Orjinal ürün olsun da ondan kaygım. Yorumlara da bi göz attım şimdi. Son kullanma tarihi yok açıldığından itibaren 12 ay kullanma süresi vardır yazıyor.

Eklentiler

• IMG_5947.webp
    IMG_5947.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 43
Heah eczanedeki de bundandı. 👍🏻 Ambalajı değişmiş diye düşündüm. Çünkü yorumlarda benimki gibi olan gorselller de var. Orjinal ürün olsun da ondan kaygım. Yorumlara da bi göz attım şimdi. Son kullanma tarihi yok açıldığından itibaren 12 ay kullanma süresi vardır yazıyor.
Evet sipariş verdiğim ürüne baktım aynı bağlantı ve görsel seninki olarak değişmiş, kozmetik ürünler kremler vs hep açtıktan 12 ay süreli oluyor zaten 3 ay dayanır mı bu bilmiyorum 😅

Nasıl geçti kontrol?

Ay Allahıma şükürler olsun 🤲🏻 bugün yıka yarın ütüle çantayı kapat artık strese girdik erken doğurursak sana yazarız bak 🙊

Nasıl geçti peki muayene? Nst çekildi mi?
Güzel geçti 1890gr olmuş bebek. Çalışabilir raporu aldım. 3 kiloyu bulur tahmini dedi. Bacak boyu fl, kafa çevresi falan herşey önde. Sadece karın çevresi sınırda dedi. Normalde 32+0 ım. Baktım kağıda hepsi 33 küsür. Ama karın çevresi 31+1 çıkmış. Sorun olmaz dedi de ben kafaya taktım. Protein besleneceğim bakalım farkedecek mi? Uterin arter var hafif düzey kan sulandırıcı kullanıyordum etkilenmesin diye.
3 hafta sonraya çağırdı. Nstye başlayacak bir dahakine

Göğüs altı, tam altı değil bı tık karnın üst tarafı, görünen hicbirsey yok, tahriş kızarıklık hiç yok ama öyle bı yanma acı varki, krem surswm daha çok yanıyor, sanki pişik gibi ama hicbirsey yok, anlayamadım gitti, canımı yakıyor, sızlama gelince tahammülsüz bı his sinirimi bozuyor ve rahatlatan birşey yok on gündür böyle sinir oldum iyice, aşağı ağırlık bindiği için gerginlikten mi oluyor diyorum yatarken de acıyor kalkınca da hep bı acıma var anlamadım gitti 🤦🏻‍♀️

Güzel geçti 1890gr olmuş bebek. Çalışabilir raporu aldım. 3 kiloyu bulur tahmini dedi. Bacak boyu fl, kafa çevresi falan herşey önde. Sadece karın çevresi sınırda dedi. Normalde 32+0 ım. Baktım kağıda hepsi 33 küsür. Ama karın çevresi 31+1 çıkmış. Sorun olmaz dedi de ben kafaya taktım. Protein besleneceğim bakalım farkedecek mi? Uterin arter var hafif düzey kan sulandırıcı kullanıyordum etkilenmesin diye.
3 hafta sonraya çağırdı. Nstye başlayacak bir dahakine
1 haftadan sıkıntı olmaz bizim en iyi halimiz 1 hafta geride, et yumurta yoğun beslen bakalım neler olacak. Sağlıkla büyüsün 🌸

Bugün hastaneden sonra gebe izlemi için sağlık ocağına gittim. Hemşire sisteme girince iki saat önce hastanede verdiğim tahlillerin sonucunun çıktığını söyledi. İdrarda bakteri var gel Dr a soralım dedi.

Aile hekimi baktı. Hafif bakteri var. Sana bi antiseptik vereceğim dedi. Ben de aldım eczaneden. Ama düşünüyorum. Daha önce yaptırdığım tahlillerde çok daha fazla bakteri old halde dahi, Dr bol su iç ilaç vermeyeceğim demişti. Şimdi bunu kullansam mı, kullanmasam mı bilemedim 🤔

Bu ilacı kullanan var mı kızlar ?

Eklentiler

• IMG_5949.webp
    IMG_5949.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_5950.webp
    IMG_5950.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 44
İnşAllah canım 💕💕💕 3 hafta daha beklesin en az da sonra gelsin sağlıkla miniğimiz 🌹

bende de batma hissi var sanki şeyimde bebek var ya ara ara sancılarım da başladı dün okurken acaba yalancı sancı nasıl oluyor dedim. Bu gün gördüm tıpkı adet olacakmışız gibi bi ağrı ama bazen artıyor bazen daha az geliyor garip…

çok güzel konuşuyorsun ya ❤️

güüü nay dınnn ❤️❤️
Vajinada batmayı sordum. kafası baskı yapıyor diye oluyomuş. Gebelikte herrrşey normal, kasılmalar düzenli olmadığı sürece rahat ol sola yat dinlen dedi. 2 saatte 10 hareket isteriz gerisini önemseme dedi özetle.

Valla yönlendirmesin dünden beri bende bi şeyler yaptım bu gün ucunda duruyor sanki bebek ben bunu 37den sonra yapmaya karar verdim 😀😀
Ben de öyle hissediyorum ama karnım da inmedi daha bilmiyorum girdi mi girmedi mi valla 😀 Ben 37 yim suan yapmaya başladım ya

Benimki de eziyet görmüş kayınvalidesinden ama istikrarlı şekilde anlatıp anlatıp aynılarını bana yapıyor şimdi 🤣 artık bize denk gelen geldi de, yeni evleneceklere allah iyi kayınvalideler nasip etsin inşallah 🤲🏻 Seninkine de maşallah Allah bozmasın hep iyi olsun hep iyi olun canım🌸💖
Amin canımm. Çok iyi şükür ama çok panik 🤣 benim iki gündür lekelenmem var diye bugün geldi. Bugün de hiç leke vs yoktu. Akşama kadar her şeyi yaptı keyiflice sağolsun. Biraz önce lavaboya gittim yine biraz pembe leke gelmiş. Söyledim ona da ama keşke söylemeseydim. O kadar morali bozuldu ki iki saattir onun sakinleştirmeye çalışıyorum 🤣 bi de kendisi de eşimi 9 ay boyunca kanama yaşayarak doğurmuş 🤣

Back
X