2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
13.30da girdim hastaneye şimdi çıktım.
Nst de de sıra gelmedi. Beklemedim daha fazla. Taranta

Salı günü kızımı doğurduğum hastanedeki bi Dr a gittim. Onda doğum yapıcam ins.

merhaba herkese südyen konusunu merak ettim ben emzirme südyenini neden şimdiden giyiyorsunuz ben bişeyi mi kaçırdım çünkü doğumdan sonra giyilecek diye biliyorum bir faydası yada alışma süreci falan mı var acaba birde dün doğum yapan arkadaş vardı şekerden ben salmıştım iyice ölçüm çubuğum bitmişti önemsemedim nasılsa iyi çıkıyor diye ekmek şeker falan yemiyordum ama eskisi kadar dikkatli değildim bugün hemen başladım ölçmeye açlık 119 tokluk 145 çıktı iyice bir acıkıp öğlen tekrar açlık ölçtüm 115 çıktı inşaallah bebeğime zarar vermedim farkında olmadan kanama için gittiğimde kötü bir yorum almadım bakayım cumartesi kendi doktorum ne diyecek ki uyarmıştı beni bebek doğunca ani şeker düşüşü yaşayıp küveze girebilir diye demekki haftalar ilerledikçe şekeri kontrol etmek zorlanıyor

Ne yani kayınvalideleriniz böyle süreçlere dahil mi oluyor bir de??? Aramız sebepsiz yere açıktı ve ramazan bayramından beri ara ara görüşmeye başladık. Ne bebeği soruyor ne hazırlıkları soruyor kadın. Bu bayram ilk defa "ee beşiğini falan aldınız mı" dedi konuşacak şey kalmayınca mecburen açtı konuyu. "Beşiğini aldık her şeyi tamamlandı çok şükür" dedim. "Hıı aldınız mı 1 tane hastane çıkışı alayım diyordum almayayım o zaman" dedi ve arka odaya çağırdı. Bir gittim ki eşimin, abisinin ve kardeşinin küçüklüğünden kalma sararmış kıyafetleri dökmüş ortaya "beğendiğin varsa seç bunlardan" dedi. Baktım baktım her şey eski sararmış lekeli... Bebek yorganı buldum aralarında, ihtiyacım vardı zaten. Gönlü olsun diye aa bu güzelmiş bunu alayım dedim ve uzaklaştım oradan...
Kendi annem komple dolap düzdü ne eksik varsa tamamladı. Alma desem de ne görürse aldı getirdi sağolsun. Ee peki kayınvalidem? En azından bi merak olur içinde, çocuğunun çocuğu oluyor ya Yatın kalkın şükredin kızlar. Bazı insanların faydasından çok zararı geliyor. Doğumda gelip kalmaya kalkar ama utanmadan... Bari yerinden kalkabilse de iş yapabilse az da olsa yardımı dokunurdu...

Evet maalesef ben nerdeyse aç gezdim son iki hafta ama asla düşmedi , insüline rağmen düşmedi yani . Benim doktorum da değerlerin normal olduğunu söylüyordu bebeğin normale dönmüş suyun iyi kilosu iyi diyordu hep . Ultrason ölçümleri de normale dönmüş diyordu . Son kontrolümle doğumum arasında 10 gün vardı 10 günde 3550 gr olmuş bebek . Suyum çok artmamış ama sınırdaymış . Normal şartlarda 37 den önce almayı pek tercih etmiyor doktorlar ama bebeğin stresten kaka yapma ihtimali varmış o yüzden sancım tutunca doğuma alındım . Bebeğin şeker değerleri çok düşük çıktı üstüne sarılık oldu . O kadar dikkat etmeme aylarca iğnelerle sabah akşam kollarımı delmeme rağmen sadece 10 günde şekerin kontrolden çıkması sebep oldu buna . Allaha şükür kalbinde veya solunumunda sorun yok şeker de emzirdikçe düzeliyor şu an tek sorunumuz sarılık o da zamanla düzelecek. Mümkün olduğunca sık sık ölçmeye ve düşürmeye çalış yürüyüş yap kaçamak asla yapma son haftalarda su içsen şekerin çıkıyor zaten ben de anlamadım bu işten bişey . Yanlış anlama asla korkutma maksatlı söylemiyorum bebekteki hipoglisemi geçici ve kısa süren bir süreç zaten kontrol altında tutuyorlar . Sadece kontrolsüz yükselirse organlara zarar verme ihtimali var o yüzden dikkatli olmakta fayda var

aynen öyle yapacağım canım gözümü açar açmaz dediğin gibi bir şeyler atmak lazım
saatle alakalı değil de açlık saatim çok uzun kalıyor olabilir canım akşam 8 gibi yemek defterini kapatıyorum ertesi gün 12’ye kadar yemeyince bebeği de uzun süre aç bırakmaktan korktum. akşamları da senin gibi ete biraz daha yoğunlaşsam iyi olur.

lady peacock ah leydi ah yarına da kartal lütfi kırdar’dan perinatoloji randevusu almıştım tam başka hiçbir yerde yoktu kaçırmayayım gideyim dedim de acaba hiç zorlamasam mı dedirtti senin mesaj tam üstüne

Meyve suyu getirirsiniz deseydin :)

çok geçmiş olsun canım bebeğinin iyi olmasına sevindim kesinlikle dikkat edecem

Nasıl geçti kontrol?

Ay Allahıma şükürler olsun bugün yıka yarın ütüle çantayı kapat artık strese girdik erken doğurursak sana yazarız bak

Nasıl geçti peki muayene? Nst çekildi mi?
Valla iade edeceğim memelerim sığmıyor xl bedene bile gerçekten çok moralim bozuk

bebeğin küvezden çıktı mı canım bende de şeker varya ekstra merak ediyorum
Emzirmem için getiriyorlar sadece . Değerler henüz istediğimiz gibi değil dedi doktor ama ciddi bir problem yok. Bilirubin çok yüksek hala maalesef onu halletmeye çalışıyoruz

Anne ile ilgili kısma ben de katılıyorum. Benim annem de çok şükür hayatta ama köyseler. Bir gün vefat ettiğinde pişman olurum diye yazmak istemiyorum ama telefonla her konuştuğumuzda çoğu zaman tartışma ile kapatıyoruz telefonu. Destek değil psikolojik baskılarla kapatıyoruz hamileliğimi. Önemli değil tabi yaşasın yeter ki ama öyle bütün yaşayan anneler kızlarının yanında full destek verip süper performans gösteriyor diye düşünüp daha da acılarını katmerleşmesinler diye bilmelerini istiyorum canım hamileler Bu dünyada herkes ama herkes isterse 20 kardeşi 8 dayısı 9 halası 10 teyzesi olsun yine yalnızlaşıp yalnız göç edeceksin. O yüzden canım kendim iyi ki varım

Bi tane hastane çıkışı alacakmış. Ondan da vazgeçti iyi mi ?

Senin Kv bana çok tanıdık geldi. Kızıma hamileyken sakın bi şey alma. Babasının ve halasının eşyaları duruyor derdi. Beni deli ederdi. O zaman Babası 28 yaşında, halası 24. Yani Çeyrek asırlık şeyleri bana verecekmiş de ben de ilk ve tek çocuğuma onları kullanacakmışım. Bu beyinler üstünde inceleme yapılmalı.

Daha vahimi şudur. Cocuk eşyaları verilir. Hatıra olan bir kısmı saklanır. Gerisi tümden verilir. Bunlar sanki yokluk varmış gibi, en kullanılmaz şeyi bile saklamış.

Kendi ördüğü diktiği bi şey olsa, derim ki babaannesinin el emeği. Ki onu da başkasına yapmış hani, benim çocuğuma değil. Yani bize böyle rahat olmaları ilginc. Şimdi görücem, gorumcemin çocuğu olsun bakalım. 40 senelik eksileri kızına verecek mi ?
Perinatoloji iyidir belki, ben Perinatolojiye gitmedim.
nuriye54 iyi old söylüyor bak.

Yaa gözünüz aydın sen kısa zamanda kuvözden güzelce çıktığı haberini bekliyoruz aman bizi habersiz bırakmayın, dualarım sizle

Hangi korselerdi onlar aynılar mı farklı mıydı ikisi de?
Dün iç çamaşırcıda satıcıdan tavsiye istedim ama sezeryansa korseler acıtıyor dedi ben de vazgeçtim

Süper bir kahvaltı eşliğinde iyi bir arkadaşla sohbet etmek ne güzel ya bayadır yapmadığım şey

Benden rahatı yok sanıyordum siz benden betersiniz kız kuzum canım kaderdaşım hele senin herkesten önce hazır etmen lazım senin kanama riskin var
Sanki her şeyi hazır edersem bebiş hemen gelir gibi bi saçma düşünceye kapıldığım için oyalanıyordum bi de bu haftayı da bitirip öyle izne ayrılacaktım bu haftasonu yapacaktım her şeyi ama kanama olunca bi panikle izne ayrıldım ve kendimi işlerin ortasında buldum allahtan kv ütülüyor ben oturduğum yerden askılara asıyorum ya da katlıyorum sadece
Benim kv en başından beri hep çok iyiydi. Kendi kv si ona eziyet etmiş o yüzden çok dikkat ediyordu. Ama ilk hamile kaldığımda bi ne olduysa gıcık oldu bana bir iki tuhaf hareketleri oldu bana karşı. Çirkinleşmişsin falan dedi bi de dkdkdkd ona çok gıcık kapmıştım. Ama ben davranışlarımı samimiyetimi bozmadım o da kendince hatasını anladı herhalde tekrar çok iyi davranmaya başladı. Şimdi 4 gün falan kalacak. Bi de inanılmaz titiz. Bayılıyorum titiz olmasına geliyor evin her yerini temizleyip gidiyor mis gibi oluyor ev Allah razı olsun. Ütüleri de yaptı şimdi dolaplar gelince yerleştirmesi kaldı sadece. Allah herkese yük olmayacak iyi kv nasip etsin gerçekten çok önemli ya

Bir nst derken bir nst odası içinde 5 10 yatak var di mi Bilkent sehir de 2 nst odası var birinin içinde 15 yatak var aynı anda alınıyor hastalar
Ya ben artık yumurtadan da tiksindim günde 2 yumurta yerdim bıraktım birkaç gündür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…