- 9 Mart 2021
- 801
- 1.636
- 63
- 29
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #21.461
Ay gerçektenSeni kendi haline bıraksalar evde doğurursun o potansiyel var var
Biraz daha yaparsam asıl o zaman doğurcam zaten bu gidişleAy Pazartesi'ye doğuracakmışsın gibi geliyor banahem ikinci hem kız çocuklar erken gelir derler ya. Ona göre son temizliklerini yap kuşum
Bi nst çekilmelisin sanki? Kontrole gitsen iyi olur. İçin rahat eder. Bu halde sancı çıkıyormu çıkmıyormu görmüş olursun.Tecrübeli olan birkaç arkadaşım sancı olduğunu söylüyor ama ağrı eşiğim de yüksek olduğu için tam anlayamıyorum bi huzursuzluk var gibi
Dün akşam sanırım 15-20 dakikada bir 5 dakika süren ağrılar oldu yanlış bakmadıysam karnım taşşş gibi oluyorOlmaz balımne kadar süreyle oluyor benim 35 -40dk da bir oluyor kasılma mesela
Evet ama sancıyı yok sayarsam kendiliğinden kaybolur diye düşündümBi nst çekilmelisin sanki? Kontrole gitsen iyi olur. İçin rahat eder. Bu halde sancı çıkıyormu çıkmıyormu görmüş olursun.
Kiz delirmeeeDün akşam sanırım 15-20 dakikada bir 5 dakika süren ağrılar oldu yanlış bakmadıysam karnım taşşş gibi oluyor
Evet ama sancıyı yok sayarsam kendiliğinden kaybolur diye düşündümbugün de devam ederse gideceğim
Hala devam ediyor biraz daha artarsa gidiyim ben en iyisiKiz delirmeeesancilanma olasılığı en yüksek olan dönemlerdeyiz, yok deyip geçince yok olur mu hiç tekrar ederse bı git sen doktora da ne oldugundan emin olursun en azından
Haklısın kardeşimde de öyleydi açılana kadar hep ebeler vardı doktor doğumu yaptırırken geldi bir de saat 8 olmuş kendi doktorunuzu çağıralım mı doğuma diye soruyorlar ekstra 10 bin ₺ o da , zaten mesaiye 8.30 ta gelicek doktor yarım saat kalmış yani , o da yok dedi ve nöbetçi doktorla doğum yaptı.Canım akıl vermek gibi olmasın ama şöyle bi durum var biz psikolojimizde doğumu yanlış adlandırıyoruz doğumda baş rol biziz aslında doktor edilgen bir tarafta biz sanki doğumu yaptıran doktor o olmasa yapamayacakmışız gibi geliyor ama hayır doğum zaten doğal bi olay ve 10 12 saat sancıyı çekip kendi kendine vücudumuz açılırken süreç hep ebeyle ilerliyor doğuma doktor son on beş dk yarım saat giriyor çıkıyor yani doktor işi çok vaaaauv önemli değil sen kendine güven Rabbim güzel başka bi doktor çıkarır karşına açıkçası bende dısardan müdahaleyi uygun görmüyorum
Sezaryen değil normal doğum canım , fitille rahim ağzını yumuşatıp başlatabiliriz diyor doktor eğer uygunsa tabii kanala fln girmişse dediAllah aşkına böyle bir şey olabilir mi yaa. Zaten artık keyfi sezeryan yasak değil mi ? Doktorun sana güven vermeli en başta
Aslında sancın gelse doğum olacak haftadasın. Hastanede çekmektense evdede sancı çekip öyle gidebilirsindeHala devam ediyor biraz daha artarsa gidiyim ben en iyisi
Sen hastaneye gitmezsen biz dokuz dogurucazHala devam ediyor biraz daha artarsa gidiyim ben en iyisi
Ben de bı sıkıntı yok ya, eşim bey tepemde sıkıntı çıkarıyor, ofise yürüyecekmisim hergun , yemekte yapmayackmisim, meyve de almayacakmis, salatalık kıvırcık ye su iç yeter diyor
Bende irade hanima gitmeyi dusunuyorum henuz 8 haftaligim memnun musunuzLokman hekım etlik hastanesinde İrade hanıma gidiyorum ben
Ben İlk gebeliğimi 31. Haftada terminasyon kararıyla sonlandırmıştım. Kemikler 5-8 hafta geri toraks dar nefes alamayacaktı. Bunun yanında kemikler yamuk eğri. Baya iskelet displazisi mevcuttu. Çapada sonlandırıldı. Bebeğimize testler yapıldı bir şey çıkmadı yani net tanı konmadı. Fakat anne baba incelenemeli denmedi bize kaza sayın tekrar deneyin dediler. Tekrar denedik şu an bebeğim 30+5 geçmiş gebeliğim şaibeli olduğu için tüm testleri nıpt testini vs daha başlarda yapmıştık. Gerilik çıkınca doktor acaba bir önceki gebeliğimde olan iskelet displazisinin başlangıcı mı diye düşünüldü. Geç çıkan bir durum olduğu için kritik haftaları atlattık. Kemiklerde eğrilik yok. Baş toraks normal sadece uzun kemiklerde 2-3 hafta gerilik var. Doktor sorunsuz bir bebek değil ama terminasyonluk bir durumda yok diyor. Yani gerilik olması tabiki iyi bakılan bir şey değil fakat burda çok okudum 3-4 hafta gerilik olup (tabi başka sorunlar yoksa) doğduktan sonra toparlayan yada sorun olmayan. Umarım öylede olur…Merhabalar. 32+0 da kendi doktorum tarafından fl 5 hafta geri yönlendirdiği perinatolog tarafından da 3 hafta geride ölçülmüştü. Sol kol 2 sağ kol da 3 hafta geride ölçüldü. Perinatolog yüksek down belirtisi diyerek fetal dna veya amniyosentez önerdi ısrarla. İkisinden birini yaptırmam gerektiğini ve sonucun kötü gelmesi durumunda gebeliği sonlandırabileceğini söyledi. Kabul etmedim tabi. ben ikili ve dörtlü test yaptırmıştım sonuçlar temiz gelmişti.
33+0 da kendi dr.um yine 4 hafta kısa ölçtü. Aynı gün yine perinatolog önceki haftayla aynı ölçüp gelişim geriliği olduğunu ve yapısal olduğunu söyleyip gönderdi. Yine dosyama testleri istemediğimi ve gebeliğe devam etmek istediğimi not düşerek tabi. O gün doğuma kadar bu şüpheyle yaşayamayacağımıza karar verip eşimle kendi dr.umda kan verip fetal dna yaptırdık 29 mayısta.
30 mayısta yakın bir ilde başka bir kadın doğum uzmanı ve aynı zamanda perinatolog dr bulup durumu kendisine anlattım. 3 haz. salı günü 33+5'te görüştük. O da bu kısalıkların tek başına değil diğer kemiklerle beraber değerlendirileceğini ve hafta bazlı değil de -2 standart değerinin altında ise risk olabileceğini söyledi. Bizim de hem fl hem hl -3,2 çıktı. Bu da down riskinin yanında 400 küsur tane kas iskelet hastalığından birinin olabileceğini gösteriyormuş (tabi sadece genetik de olabilirmiş). Bu hastalıklardan bazıları ölümcül bazıları ileri derecede zeka geriliğine sebep olabilirmiş. Kordosentez önerdi. Ertesi sabah hemen yaptırdık. Arefe günü ilk sonuçlar çıktı down sendromu değilmiş. Fetal dna' da temiz geldi. Şimdi parça parça sonuçların gelmesini bekliyoruz.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Bi de siz yazalı epey vakit geçmiş yeni gördüm. Tekrar kontrole gitmişsinizdir. Ne dedi doktorunuz?
Zahmet olmasın canım sanaHala devam ediyor biraz daha artarsa gidiyim ben en iyisi
Welcome to my worldBen de bı sıkıntı yok ya, eşim bey tepemde sıkıntı çıkarıyor, ofise yürüyecekmisim hergun , yemekte yapmayackmisim, meyve de almayacakmis, salatalık kıvırcık ye su iç yeter diyor
PLT ne kızzzz?Kızlarrrr günaydınnnn ben yine hastanedeyim yine kan tahlili vs
PLT değerim düşük oldugu İcin inş bi neticeye bağlıycaz bugün
Dogumda kanaman fazla olur dedi doktor bi baktır dedi onun icin gelip gidiyorum sürekli acilde doktor değişiyor hoooop sill baştan yapıyoruz tahlilleriWelcome to my world
Bastır enişte. Senin bu hanım hiç söz dinlemiyor
PLT ne kızzzz?
Sonuçlar güzel gelsin. İlaçlarını da kolaylıkla al ins
Annem der ki orası bi kapalı kutu. Her sırrına Allahtan başka kimse vakıf olamaz. İns kalan hamileliğin güzel geçer.B
Ben İlk gebeliğimi 31. Haftada terminasyon kararıyla sonlandırmıştım. Kemikler 5-8 hafta geri toraks dar nefes alamayacaktı. Bunun yanında kemikler yamuk eğri. Baya iskelet displazisi mevcuttu. Çapada sonlandırıldı. Bebeğimize testler yapıldı bir şey çıkmadı yani net tanı konmadı. Fakat anne baba incelenemeli denmedi bize kaza sayın tekrar deneyin dediler. Tekrar denedik şu an bebeğim 30+5 geçmiş gebeliğim şaibeli olduğu için tüm testleri nıpt testini vs daha başlarda yapmıştık. Gerilik çıkınca doktor acaba bir önceki gebeliğimde olan iskelet displazisinin başlangıcı mı diye düşünüldü. Geç çıkan bir durum olduğu için kritik haftaları atlattık. Kemiklerde eğrilik yok. Baş toraks normal sadece uzun kemiklerde 2-3 hafta gerilik var. Doktor sorunsuz bir bebek değil ama terminasyonluk bir durumda yok diyor. Yani gerilik olması tabiki iyi bakılan bir şey değil fakat burda çok okudum 3-4 hafta gerilik olup (tabi başka sorunlar yoksa) doğduktan sonra toparlayan yada sorun olmayan. Umarım öylede olur…
Bunun için bi ilaç bi tedavi var mı ?Dogumda kanaman fazla olur dedi doktor bi baktır dedi onun icin gelip gidiyorum sürekli acilde doktor değişiyor hoooop sill baştan yapıyoruz tahlilleri
Yine nst yatışındayım
Hah öyle mi olsa acaba dedimAslında sancın gelse doğum olacak haftadasın. Hastanede çekmektense evdede sancı çekip öyle gidebilirsindedoğala çok müdahale edilmemiş olur. Ay bilemedim ne zor karalar bunlar
Haftasonu olmasa giderdim aslında ama şimdi haftasonu olunca çok tutarlar gibi geliyo balımZahmet olmasın canım sanarahatsız olacaksın ama 
Bacım dua et de doğurmayayım bugün donlarım gelecekti hahahahahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?