- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #21.521
İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım. Allah kötü günlerini göstermesin bize. Yüce Rabbime sığınalım. İnanıyorum ki bir şey olmayacak ve doğduklarında bu sorunlar olmayacak yada toparlanabilecek inşallahÇok çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah bu bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza ve rahat bir oh çekersiniz. Aşırı stresli bir dönem anlayabiliyorum sizi. Ben de her gün acaba bir şey var mı diye düşünmekten kafayı yiyeceğim. Bize söylenen sadece rizomelik kısalık eğrilik yok diğer organların gelişiminde veya kan akımlarında bir problem yok. Bizim ilk bebeğimiz ikimizin tarafında da genetik bir hastalık yok o yüzden şimdiye kadar hiç önerilmemişti bu testler. 32'de birdenbire ortaya çıktı. Genetik olabilir diye eşimle benim kanım da çalışılıyor. Terminasyon bize de alternatif olarak sunuldu sonuçlara bağlı olarak. Ama inşallah öyle bir duruma gelmeyiz.
Spirale ben hiç güvenmiyorum.Kızlar peki doğum sonrası hangi doğum kontrol yöntemini kullanacaksınız yaş 38 benim artık üçüncüyü dogurmam diye düşünüyorum
Spiral sezeryan sonrasında takiliyormus ama rahim gevşek olduğu için tutmayabiliyormus doğumdan 6 hafta sonra vajinal yolla takiliyormus
Spiralde kontrol gerekiyormuş belli aralıklarla
Birde tüpleri bağlatma olayı var ama bununda geri dönüşü olmaması beni düşündürdü dünyanın binbir türlü halı var bilemedimsiz ne yapmayı düşünüyorsunuz
Dinlenebiliyor musun canım ?Kızlar çok kasılmam var ve sol kalçamda yoğun bi Ağrı dün doktora da söyledim bu kalça ağrısını rahmin açılıyor ondan dedi ama çok kötü ağrıyor sanki düşmüşüm gibi
Ben tedaviyle kaldım istesem de olmaz o yüzden korunmayı düşünmüyorumKızlar peki doğum sonrası hangi doğum kontrol yöntemini kullanacaksınız yaş 38 benim artık üçüncüyü dogurmam diye düşünüyorum
Spiral sezeryan sonrasında takiliyormus ama rahim gevşek olduğu için tutmayabiliyormus doğumdan 6 hafta sonra vajinal yolla takiliyormus
Spiralde kontrol gerekiyormuş belli aralıklarla
Birde tüpleri bağlatma olayı var ama bununda geri dönüşü olmaması beni düşündürdü dünyanın binbir türlü halı var bilemedimsiz ne yapmayı düşünüyorsunuz
UuuuBen tedaviyle kaldım istesem de olmaz o yüzden korunmayı düşünmüyorumama yengem 42 yaşında tüpleri bağlanmasına rağmen hamile kaldı
İyi haberlerle gel bacım.Kizlar ben nstye geldim. Dun gece hareketsiz demistim ya sabahtan beride oyledoktoruma yazdim bir bakalim dedi
Kızlarcığım gebelikte trombositopeni yani plt düşüklüğü normal. Hatta gebelik trombositopenisi deniliyor. Çok düşmediği müddetçe bir tedaviye gerek duymuyorlarmış. Doktorum 80 in altına düşerse tedavi uygularız demiştiPlt benim de düşük 1 aydir verdigim tahlillerde. Nasıl yukseltilir ki
Enfeksiyonla ugrasiyorum. (Tup bebek) progesteron hapa hala devam. Demirel de sinir dahilinde ama çok yüksek degildi.
Ustune bir de idrarda Urobilinojen yuksek cikti. (Karaciger ya da ilac kaynakli PLT dusuruyormus) Sizde bakildi mi?
bugun dr.a gidebilirsem soracagim.
Onun hakkinda bilgim yok canim ben vajinal dogumda dogumu kolaylastiriyor aci hissini azaltiyor diye biliyorumSezeryanda da geçerli mi ne işe yariyor duydum ama hiç bakmadim
Bi yarım saatir uzanıyorum evet canım suda içtim 1buçuk litrelikDinlenebiliyor musun canım ?
Zaten rahim ağzında kısalma ve açılman vardı 3 cm. Onunla ilintili ağrılar yaşıyorsun
bende bağlatıyorum biliyorum dinen caiz olmadığını ama maalesef birdaha asla çocuk istemiyorum kişisel nedenlerden dolayı yoksa çocukları çok severim bedenimde buna error veriyor zaten heryerim kırık dökük ağzımda diş kalmadı artık Wallahi yapacak başka çarem yokSpirale ben hiç güvenmiyorum.O kadar çok hamile kalan duydum ki. Ara kanamalar yaşayanlar var. Sonra kontrolleri var. 5-10 senede bir yenilenmesi gerek galiba vs.
Şehir hastanesinde takibimi yapan Dr bana sezaryen esnasında tüplerimi bağlatmamı tavsiye etti. Ama o doğum kontrol yönteminden daha çok kanser riskini azaltmak için.
Ben de bir çocuk daha düşünmüyorum. Ama buna rağmen, doğurganlığın geri dönüşsüz olarak ortadan kaldırılması dinen caiz değil. (Ancak hamile kalmanın ölümcül bi tehlikesi varsa anne için o zaman cevaz veriliyor sanırım.) Dolayısıyla bu da benim için bi alternatif değil.
Daha önce nasıl korunduysam aynen devam edeceğim.
Tüp bağlatma konusunda senin gibi düşünüyorum bende. Kansızlık tedavisi için hormonlu spiral (mirena) kullandım 4 yıl. Çok memnumdum. Tavsiye edebilirim spiral düşünene. Yılda bir kontrolü var 5 yıllık.Spirale ben hiç güvenmiyorum.O kadar çok hamile kalan duydum ki. Ara kanamalar yaşayanlar var. Sonra kontrolleri var. 5-10 senede bir yenilenmesi gerek galiba vs.
Şehir hastanesinde takibimi yapan Dr bana sezaryen esnasında tüplerimi bağlatmamı tavsiye etti. Ama o doğum kontrol yönteminden daha çok kanser riskini azaltmak için.
Ben de bir çocuk daha düşünmüyorum. Ama buna rağmen, doğurganlığın geri dönüşsüz olarak ortadan kaldırılması dinen caiz değil. (Ancak hamile kalmanın ölümcül bi tehlikesi varsa anne için o zaman cevaz veriliyor sanırım.) Dolayısıyla bu da benim için bi alternatif değil.
Daha önce nasıl korunduysam aynen devam edeceğim.
Canim bende bağlatmak istiyorum doktorla konustum dogumdan 6-7 hafta sonra olur dedi ama eşim istemiyor bir sekilde ikna edecegim bende cok yorgunum 3 tane olucak cocugum 4 cocuga yüreğimde yok bedenimde artik eror veriyor .Allahim isteyenlere versinBi yarım saatir uzanıyorum evet canım suda içtim 1buçuk litrelik
bende bağlatıyorum biliyorum dinen caiz olmadığını ama maalesef birdaha asla çocuk istemiyorum kişisel nedenlerden dolayı yoksa çocukları çok severim bedenimde buna error veriyor zaten heryerim kırık dökük ağzımda diş kalmadı artık Wallahi yapacak başka çarem yok
Normal doğumdan 6-7 hafta sonra diyor di mi ? Yoksa sezaryende zaten açık bölge.Canim bende bağlatmak istiyorum doktorla konustum dogumdan 6-7 hafta sonra olur dedi ama eşim istemiyor bir sekilde ikna edecegim bende cok yorgunum 3 tane olucak cocugum 4 cocuga yüreğimde yok bedenimde artik eror veriyor .Allahim isteyenlere versin
Evet normal dogumdan sonra dedi sezeryandaysa ayni anda yapılıyormuş sanirim.valla ben eşime teklif ettim de görme bir tavırları öyle seymi olurmuş kendini erkek gibi hissetmezmiş aman Allahim neler söyledi en son noktada da sende baglatma zaten benim rizam yok dedi.iyide korunmayi sevmiyosun ben ölene kadar sana cocuk mu dogurayim .olsun ben bitane daha isterim diyor ama benim hic bir yerim tutmuyor her kahvaltidan sonra bir buçuk saat fenalasiyorum kendime zor geliyorum olsun aslan gibisin sen yaparsin diyor daha banaNormal doğumdan 6-7 hafta sonra diyor di mi ? Yoksa sezaryende zaten açık bölge.
Madem bi yerler bağlanacak, neden biz bağlatıyoruz ya ?Zaten çocukları taşımışız, doğurmuşuz. Oramız buramız kesilmiş.
Bi de erkekler bağlatsın. Vazektomi denen bi şey var.
Uyyyy ! Bu adamlarla işimiz var Hea !Evet normal dogumdan sonra dedi sezeryandaysa ayni anda yapılıyormuş sanirim.valla ben eşime teklif ettim de görme bir tavırları öyle seymi olurmuş kendini erkek gibi hissetmezmiş aman Allahim neler söyledi en son noktada da sende baglatma zaten benim rizam yok dedi.iyide korunmayi sevmiyosun ben ölene kadar sana cocuk mu dogurayim .olsun ben bitane daha isterim diyor ama benim hic bir yerim tutmuyor her kahvaltidan sonra bir buçuk saat fenalasiyorum kendime zor geliyorum olsun aslan gibisin sen yaparsin diyor daha bana
Sen hangi medeniyettensin canom, bizim toplumda erkek birşey baglatmaz, tövbe de adamın erkekligine zeval gelmesin, cinayet çıkıyor "adam mısın" konularından bilmiyor musun, erkekliği orayla düşünen bı toplumda adama git şeyini bağlat de sonra izle cümbüşüBi de erkekler bağlatsın. Vazektomi denen bi şey var.
Doğru diyorsun. Hanımı tüpleri bağlatsam diye sormuş da, adam ben erkek gibi hissetmem demişSen hangi medeniyettensin canom, bizim toplumda erkek birşey baglatmaz, tövbe de adamın erkekligine zeval gelmesin, cinayet çıkıyor "adam mısın" konularından bilmiyor musun, erkekliği orayla düşünen bı toplumda adama git şeyi bağlat de sonra izle cümbüşü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?