- 22 Mayıs 2023
- 2.519
- 7.147
- 88
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #22.461
Ben de tam o kaplumbağalar gibiyim sanırım çok doğru bi tabir olduBenim doktorum çatı muayenesi yapmıyor ilk çocuğumda da yapmadı. Her kadinin yaratilis itibariyle çatısının normal doğuma elverişli oldugunu söylüyor. Kendisi biraz farklı bir doktor şeker yüklemesi de yapmadı iki hamileligimde de... Gönlünden geçen hakkinda hayırlısı olsun
Benim tarih belli değil normal doğum olacağı için yalnız degilsinkızım 40 haftayı beklemişti bakalım oglum ne yapacak
Bulamıyorum böyle erkenden ayaktayımeşime diyorum ki kendimi ters dönüp düzelemeyen kaplumbağalar gibi hissediyorum yattığım yerden desteksiz ne kalkabiliyorum ne de dönebiliyorum
@lady peacock geldim canım burdayım teşekkürler sorduğun içininşallah çocuklarında anneleri gibi duyarlı hayırlı evlat olurlar
Asla uyuyamadım bende bu gecede bi şey vardıGünaydın.
Hiç uyuyamadığım bi gece ve sabah. Sersem gibiyim. Başım ağrıyor.
Kahvaltıdan sonra ağrı geçmezse ilaç alacağım.
11de Dr randevum var. Güzel haberler alacağımız bi gün olsun ins.
Benim de kediler hamile yastığına bayılıyor. Bu aralar eşim de kolunu bacağını falan armaya başladı sinir oluyorumKız daha dur biz varız ağustosu bekliyorum ben meselayalnız kalmazsin için ferah olsun
Ay bulamıyorum yaaa. Oğlum hamile yastığıma el koydu bu benim evim diyo orda yatıyor bir tane daha aldım düşününbasurdan oturamiyorum, yatınca midem yaniyo, sağa dönünce sol tarafım geriliyo agriyo, sola dönünce sağ tarafım geriliyor... Gece sıcağı ve her dönüşte uyanmak da cabası... Valla çok dertliyim bu konuda ya geçen gece ağladım resmen
Evet kuzum ilk baktıkları şeylerden biri suyun oluyor bu haftalardaBirde sıvı da azalma vs olsa doktor dün kontrolde söylerdi diye tahmin ediyorum öyle değil mi
Kuzum magnezyum kesin düşmüştür zaten. Kullanmıyor musunnn ben onsuz bi hiçimÖzellikle sabahları el parmaklarımın kemikleri ağrıyor. Ama öyle böyle bir ağrı değil. Kırılacak gibi böyle MS hastalarının kasları tutmaz ya öyle bir uyuşuklukla birlikte sabah ağrısı. Sabahtan sonra uyuşukluk geçiyor ağrısı devam ediyor. Ellerime masaj yapıyorum sürekli.
Sağ elimin orta ve yüzük parmaklarına giriyor. Magnezyum eksikliği mi acaba dedim dedim ama haftalardır geçmedi. Yaşayan var mı acaba? Tek bensem hamilelikten değil galiba diyeceğim
Geçici bir süreç öyle düşün bende ilk zamanlar baya korktum kontrole gidene kadar ama onunla rahatladım biraz da olsa. Evet kadın doğumcuma şikayetimi söyledim medikalciden al bununla rahat edersin dedi. Sende danış istersen zaten tüm medikalciler de var belki sana da fayda eder.Yaaa bunu duyduğuma sevinmedim tabi ama bir rahatladım yaa. Çünkü sanki kas hastalığı gibi bir his gibi gelmeye başlamıştı. Sabah yüzük parmağımı diğer elimle düzeltiyorum resmen kemiğim batıyor.
Ateli kadın doğum doktorun mu verdi nereye gittin ?
Ay iyi bari ya içim rahatladı ama ben gidip bi şu kağıdı da alayım bakalım tam rahatlayayım. Bence aşırı terliyorum ondan orası da terliyor bana ter gibi geliyor da içime kuşku da düştü kendimi tamamen rahatlatayım allahtan hareketli kahvaltı yaptığımdan beri de sıpaBen de tam o kaplumbağalar gibiyim sanırım çok doğru bi tabir oldueşim gelip düzeltiyor sürekli
Asla uyuyamadım bende bu gecede bi şey vardı
Benim de kediler hamile yastığına bayılıyor. Bu aralar eşim de kolunu bacağını falan armaya başladı sinir oluyorumbi de diyo ki yastık çok büyük olduğu için yatakta bana yer kalmıyor
Evet kuzum ilk baktıkları şeylerden biri suyun oluyor bu haftalarda
Kuzum magnezyum kesin düşmüştür zaten. Kullanmıyor musunnn ben onsuz bi hiçimödemden de oluyor olabilir hepimiz ödem doluyuz
Yok yok kötü hikaye genelde dinlemem herkesin süreci farklı önce Allah'a sonra kendime güveniyorum bı avazda çıkarırım eşimin Gazi yeter 5 kg bile dogurrusun aslansin deyip duruyoAa yook kötü hikaye dinleme, agrisindan kaçıp sezeryan falan olmam ben inşallah olmam yani, benim gercekten sevdiğim.bi tecrubeydi, yine sağlıcakla kolaylıkla yaşamak istiyorum, insan ömründe böyle bı ani kaç kere yaşar bilmiyorum, ağrısı acısı geçici konu bebisinin ilk ani inan değiyor
Yok yok eltimde 3 pozitif normal doğum yapmış evet çok acıyacak ama 15 dkk en fazla çekeceğin acı sonra hepsi bitecek sezeryanla olmaktan korktugumu bildiği için sürekli telkin ediyo cocugu doğurup yürüyerek odana cikcaksin tarzında konuşmalar yapiyo genelde negatif konuşan olmadı pek etrafımda şanslıyım o yüzdenBence bu süreçte sana kötü enerji veren insanlarla konuşma. Gerçekten insanlar korkutmayı çok seviyor. Bana da dün geldi aynısı öyle bir anlattı ki kendini işte şöyle ağrı böyle suni sancı sonucu bende sezeryan oldum. Böyle korku salmak çok saçma yani. Herkesin süreci farklı inşallah su gibi akar gider sürecin kulaklarını tıka ve kendin ile bebeğine odaklan.
Geçici bir süreç öyle düşün bende ilk zamanlar baya korktum kontrole gidene kadar ama onunla rahatladım biraz da olsa. Evet kadın doğumcuma şikayetimi söyledim medikalciden al bununla rahat edersin dedi. Sende danış istersen zaten tüm medikalciler de var belki sana da fayda eder.
Ay iyi bari yaaaa yaparsın tabiii kocanda öyle diyorsa ne güzel allahım inşallah su gibi geçip gitsin bir avazda doğurYok yok kötü hikaye genelde dinlemem herkesin süreci farklı önce Allah'a sonra kendime güveniyorum bı avazda çıkarırım eşimin Gazi yeter 5 kg bile dogurrusun aslansin deyip duruyohem ben sezeryandan korkuyorum
Yok yok eltimde 3 pozitif normal doğum yapmış evet çok acıyacak ama 15 dkk en fazla çekeceğin acı sonra hepsi bitecek sezeryanla olmaktan korktugumu bildiği için sürekli telkin ediyo cocugu doğurup yürüyerek odana cikcaksin tarzında konuşmalar yapiyo genelde negatif konuşan olmadı pek etrafımda şanslıyım o yüzdenama tabi korku var yalan yok
Rica ederim aynen kontrole de gerek yok gerçi zararı olan bir şey değil sonuçta :)Teşekkür ederim çokkilk kontrolde isteyeceğim hatta kontrolü beklemeden de alabilirim bilmiyorum
Maşallahhhhkızlaar kontrolden çıktım :) nst de sancı vs çıkmadı sadece kasıklarında hafif ağrı var sanırım dedi bildi ebe :) bebişin kafası ve karnı önden gidiyor hala 3200 olmuş normal doğurman için şuan hiç bir engel yok dedi duruma göre hareket ederiz dedi kanala felan girdi diye bişeyler söylemedi sadece baş geliş dedi ve benim sıpa hala yukarıda mideme baskı yapıyor :)))
Normal yada sezeryan farketmez sağlıkla kucağımıza aldığımızda bütün acılarımız hafifleyecek hepsini unutacagiz analık böyle bişey sanırım daha yasamadigim duyguları bile şuanda kafamda tasvir edip kendimi teselli ediyorum geçecek bitecek herşey ona sağ salim kavuşmak için inşallah hep birlikte sağlıcakla yavrularimizi kulaklarımıza alırızAy iyi bari yaaaa yaparsın tabiii kocanda öyle diyorsa ne güzel allahım inşallah su gibi geçip gitsin bir avazda doğureee korku normal sonuçta tecrübe etmediğimiz bir şey ama sonucu çok güzel olduğu için hepsine değer diye düşünüyorum gerçi ben sezeryan doğurcam ama normal tecrübe de etmeyi isterdim yani gerçekten o anlar çok özel bence
Bu aralar o bende de oluyor ben de almayı düşünmüştüm hattaAy iyi bari ya içim rahatladı ama ben gidip bi şu kağıdı da alayım bakalım tam rahatlayayım. Bence aşırı terliyorum ondan orası da terliyor bana ter gibi geliyor da içime kuşku da düştü kendimi tamamen rahatlatayım allahtan hareketli kahvaltı yaptığımdan beri de sıpa
ayy inşallah hepimizin öyle hayırlı sağlıklı nasıl geçtiğini anlayamadığımız doğumlarımız olsun :)Maşallahhhhbir tosuncuk daha geliyor o zaman :)) inşallah gönlünden geçen bir doğum olur su gibi akar bir avazda :)
Normal doğum yapanlarla konusmama kararı alicamheran sezeryana dönmemek için dün eltim de diyo baya acı çekeceksin hazırlıklı ol kandırmayalım seni diyo dedim sus duymak istemiyorum tam drumdan normal doğum onayı almışken bu denirmi
Yok benim de öyle canım ilk kalkarken hele tutuna tutuna gidiyorum hepBenim bel ağrım hiç geçmiyor ki gece bazen yürüyemiyorum geçende namaza kalktım kılamadan geri yattım çok iş yapmıştım resmen hareket edemedim topallayarak tuvalete sonra yatağa erkek çocuğu bele diye biliyorum belden mi gelecek acaba bilemiyorum ki
Kimseyle konuşma evet canım ama öyle bir rahatlama ki o yasadıklarını hemen unutuyorsun yoksa kadınlar 3 tane 5 tane nasıl doğursunNormal doğum yapanlarla konusmama kararı alicamheran sezeryana dönmemek için dün eltim de diyo baya acı çekeceksin hazırlıklı ol kandırmayalım seni diyo dedim sus duymak istemiyorum tam drumdan normal doğum onayı almışken bu denirmi
Benim de özellikle sabahları sağ elim çok uyuşuyor orta parmağım bir de hep sıkmaya masaj yapmaya çalışıyorumÖzellikle sabahları el parmaklarımın kemikleri ağrıyor. Ama öyle böyle bir ağrı değil. Kırılacak gibi böyle MS hastalarının kasları tutmaz ya öyle bir uyuşuklukla birlikte sabah ağrısı. Sabahtan sonra uyuşukluk geçiyor ağrısı devam ediyor. Ellerime masaj yapıyorum sürekli.
Sağ elimin orta ve yüzük parmaklarına giriyor. Magnezyum eksikliği mi acaba dedim dedim ama haftalardır geçmedi. Yaşayan var mı acaba? Tek bensem hamilelikten değil galiba diyeceğim
Yok benim de öyle canım ilk kalkarken hele tutuna tutuna gidiyorum hepama doğumdaki bel ağrısı biraz duruyor biraz geliyor yavaş yavaş ritmik düzenli olmaya başlıyor 10 dk da bir aha geliyo diyosun nefes almaya başlıyorsun ordan anlarsın
Kimseyle konuşma evet canım ama öyle bir rahatlama ki o yasadıklarını hemen unutuyorsun yoksa kadınlar 3 tane 5 tane nasıl doğursun
Benim de özellikle sabahları sağ elim çok uyuşuyor orta parmağım bir de hep sıkmaya masaj yapmaya çalışıyorum
Tabi ki fark etmez ben 9 sene beklemişim bu anı nasıl fark etsin kiNormal yada sezeryan farketmez sağlıkla kucağımıza aldığımızda bütün acılarımız hafifleyecek hepsini unutacagiz analık böyle bişey sanırım daha yasamadigim duyguları bile şuanda kafamda tasvir edip kendimi teselli ediyorum geçecek bitecek herşey ona sağ salim kavuşmak için inşallah hep birlikte sağlıcakla yavrularimizi kulaklarımıza alırız
Aynen şimdi gidip alıyorum sonucu iletirimBu aralar o bende de oluyor ben de almayı düşünmüştüm hattaama çok da terliyoruz normal sanırım. Bi al da bi kontrol et bakalım kuzucum aklın kalmasın
Bana da güzel bi hamilesin şişliğin ödemin yok diyorlar, mide bulantılarını hafif atlattım mide yanmam olmadı ama 2. Bebiş olduğu için abisi ile ilgilenmek çok zorluyor tek zorluğum o oldu onun dışında hamileliğim güzel geçti şok şükürYa çok şükür iki gebeliğimde çok güzel geçti sabah iş arkadaşım maşallah kız gebe gibi değilsin bi karnın var zorlanmıyorsun.Mide yanman yok hamileliğin boyunca hiç kusmadın ben bile kustum diyor
Sadece bu gebelikte dinlenemediğim için çabuk yoruluyorum ağrım çok oluyor o da olur o kadar nazarlık olsun diyoruz
Ben varımBir haftadır hiç olmayan duygu dalgalanmaları aniden gelen ağlama iç daralması yaşıyorum hiç böyle olmamıştım sonlara doğru hormonlar duygularımı etkilemeye başladı benim gibi olan var mı
Önceki hamileliğimde bir kontrolde dr bebeğin karın çevresi 2 hafta geride daha sık takip edeceğiz dedi. Haftada bir kontrole gittim karın çevresi 1-2 hafta oynadı hep toparlanmadı. Sonra bebek kilo almadı ve bu bebek senden beslenmiyor, anne karnında beslenmeyen bebeği bekletmeye gerek yok dışarda beslensin dedi. O gün 36+6 idi günüm yarın gel alalım bu bebeği dedi. Biz de şok olduk ama doktorumuza güvendiğimiz için kabul ettik. Ama oğlum ne solunum sıkıntısı çekti ne de küvezde kaldıKızlar merhaba hepinize. Herkese rahat, kolay doğumlar ve sağlık bebişler dilerimmAğustos annelerinden geliyorum belki aynı şeyi yaşamışızda önerisi olan vardır diye. 31+5 haftalık gebeyim. Yavrumun karın çevresi haftasından 3 hafta geriden geliyor. Kalan kısımlar hafta ile uyumlu. Gelişim geriliği tanısı aldık. Belki dedim başına gelen vardırda bir önerisi vardır. Perinatolog gelişim istediğimiz gibi olmadığı an sezeryanla alıcaz dedi çok üzüldüm, çok korktum
Üzerine yatıyor olabilirsin bence canımÖzellikle sabahları el parmaklarımın kemikleri ağrıyor. Ama öyle böyle bir ağrı değil. Kırılacak gibi böyle MS hastalarının kasları tutmaz ya öyle bir uyuşuklukla birlikte sabah ağrısı. Sabahtan sonra uyuşukluk geçiyor ağrısı devam ediyor. Ellerime masaj yapıyorum sürekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?