- 7 Aralık 2015
- 920
- 2.684
- 113
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #22.501
Ahh çok zor hemde yaşayan bilir rabbim her isteyenin kucağını doldursunRabbim kimseyi evlatsız kucağını boş bırakmasın ayadofyaya gittiğimde çıkışta kaynanama tutunup ayakkabımı giyiyorum (kaynanam çok genç bu arada 45) sonra bi kadın geldi konuşmaya başladık beni gördü ağlamaya başladı o da camiden çıkmıştı kızının çocuğu olmuyormuş dua eder misin diye ağladı benimde gözlerim doldu çok zor bi imtihan
Ayyy bizimde öyle resmen kaderdaş çıktıkAhh Kader arkadaşım bende tam 9 yıl bekledim bu bebisi nice tedavilerden sonra kendiliğinden geldi yavrum Allah'ın en güzel hediyesi
Ayy bendeAyyy bizimde öyle resmen kaderdaş çıktıkbende tüp bebek vs öncesinde yok yumurta takibi vs derken kendiliğinden geldi iyiki de geldiler çok çok güzel hediye hemde ay çok duygulandım
Valla benim ilki 41. haftada geldi gerisini sen düşünAğustosa kalacağına emin misinBen 37 yi geçince herkesi potansiyel doğuracak olarak görüyorum
Yalnız kalmayalım yaa doğumdan sonra da tecrübelilerin yardımına ihtiyacımız olacak
Ay canım benim şurası gerçek kasilmalara bir sancı eşlik ediyor ve çok hafif bir şey de değil ama sürekli bir sancı yok. En fazla 1,5 dakika sürüyor sonra sanki hiçbir şey yokmuş, demin sancı çeken sen degilmissin gibi kaldığın yerden devam ediyorsun hayatına hatta çok büyük bir rahatlama geliyorm iki sancı arası uyuyanlar var nerden biliyorsun diye sorma. Sadece bu sancinin seni bebeğine yaklastirdigina odaklanmak ve geçeceğine odaklanmak nefes almak iyi geliyorNormal doğum yapanlarla konusmama kararı alicamheran sezeryana dönmemek için dün eltim de diyo baya acı çekeceksin hazırlıklı ol kandırmayalım seni diyo dedim sus duymak istemiyorum tam drumdan normal doğum onayı almışken bu denirmi
Ay bizde iki tane var düşün birinde oğlum yaturyir birinde ben babaya da yanikiza ayrı yatak koyduk (yerde yatiyoz maaile)Ben de tam o kaplumbağalar gibiyim sanırım çok doğru bi tabir oldueşim gelip düzeltiyor sürekli
Asla uyuyamadım bende bu gecede bi şey vardı
Benim de kediler hamile yastığına bayılıyor. Bu aralar eşim de kolunu bacağını falan armaya başladı sinir oluyorumbi de diyo ki yastık çok büyük olduğu için yatakta bana yer kalmıyor
Evet kuzum ilk baktıkları şeylerden biri suyun oluyor bu haftalarda
Kuzum magnezyum kesin düşmüştür zaten. Kullanmıyor musunnn ben onsuz bi hiçimödemden de oluyor olabilir hepimiz ödem doluyuz
Ya yetiştirmeye alakalı heralde bilmiyorum ya da kopyala.yapistir yapıyor, resim falan yaptı kalem açmış dokmuş yere şimdi süpürgeyi açtı ne yapıyorsun dedim kirlettigim yerleri supuruyorum diyor, eriyorumAhhahahahha yaaaa inanmıyorum laflara bak rafine zevkleri var adamın yaniii maşallahay yiyen çocuk en sevdiğimiz biz ailecek iştahlıyız inşallah çocccumm da öyle olur o da sever. tarator meze ne yaaaaa şaka mııı damak zevki olan biri kocamda aramaz dediğin gibi aynı böyle bakalım oğlan nasıl olacak bende bir canavar yetiştiririm heralde
Bağımlılık yapmasa bu kadar insan doguramaz di sanırım böyle hikayeler duyunca hevesleniyorum bile doğurmaya geçecek bitecek en fazla 2 saat sürecek diyorum kendimi gazliyorum sürekliValla benim ilki 41. haftada geldi gerisini sen düşünbu da en erken 39/40 arası gelir bence diye düşünüyorum
Ay canım benim şurası gerçek kasilmalara bir sancı eşlik ediyor ve çok hafif bir şey de değil ama sürekli bir sancı yok. En fazla 1,5 dakika sürüyor sonra sanki hiçbir şey yokmuş, demin sancı çeken sen degilmissin gibi kaldığın yerden devam ediyorsun hayatına hatta çok büyük bir rahatlama geliyorm iki sancı arası uyuyanlar var nerden biliyorsun diye sorma. Sadece bu sancinin seni bebeğine yaklastirdigina odaklanmak ve geçeceğine odaklanmak nefes almak iyi geliyorben doğumdan çıkınca böyle olacaksa 5 tane dogururum demiştim gerçekten çok güzel bir his. Bagimlilik yapma riski bile var
Ay bizde iki tane var düşün birinde oğlum yaturyir birinde ben babaya da yanikiza ayrı yatak koyduk (yerde yatiyoz maaile)
Yok artık yaaa inanmıyorum bende bıraktım, hatta öyle ki işten bile ayrıldım evde kafamı toparlayayım düşünmeden zamana bırakayım tatil yaptım bol bol geçen sene kız kıza sonra yeğenim doğdu ona bakarken bi anda geldiAyy bendemesajını okurken tüylerim diken diken oldu 1 tüp bebek dahil 2 aşılama yumurta takibi sonrasında yorulup kendimi bıraktım olmuyo demekki var Rabbimin bı bildiği dedim 2 yıl geçti aradan hamile olduğumu öğrendim
Amiiinnnn inşallah bacım hep birlikteYok artık yaaa inanmıyorum bende bıraktım, hatta öyle ki işten bile ayrıldım evde kafamı toparlayayım düşünmeden zamana bırakayım tatil yaptım bol bol geçen sene kız kıza sonra yeğenim doğdu ona bakarken bi anda geldiayyy allahım o kadar mutlu oluyorum ki ve hep dua ediyorum çok bekledik çok istedik rabbim sen isteyene hayırlı zamanda kolaylıkla nasip et diye ahh kaderdaşım benim yaa sağlıkla alalım kucağımıza büyütelim
Yaaaaa inanmıyorummmmmYa yetiştirmeye alakalı heralde bilmiyorum ya da kopyala.yapistir yapıyor, resim falan yaptı kalem açmış dokmuş yere şimdi süpürgeyi açtı ne yapıyorsun dedim kirlettigim yerleri supuruyorum diyor, eriyorumEki Görüntüle 3606175
Lohusalık bitsin gelir o şevkAşko ben cinsel ilişkiden baya bı uzaklaştımçünkü kocamı canım hiç istemiyo ya i cinsellikle ilgili hiç birşeyi gözüm görmüyor niye bilmiyorum ama hamilelikten önce böyle değildi sonrasında oldu
Bende o ıslaklık devamlı var. Ama suyu konusunda hiç bi şey demedi Dr.Günaydın kızlar
Siz uyuyamamaktan şikayetçi bende tam tersi ölü gibi uyuyorum ve asla bebek hareketi vs bile hissetmiyorum gece bu normal mi? Yoksa oğlum akıllı bir çocuk olup geceleri uyuyacak mı
Birde sabah iç çamaşırımda bir ıslaklık vardı ama akıntı değil ter gibi mi yoksa amniyon sıvı sızıntısı mı anlayamadım bunun için eczaneden bir şey alıp bakılıyordu sanırım daha önce burda konuşulmuştu o neydibiraz tedirgin oldum bugün bebeğin hareketlerini de takip edeceğim bir korku geldi
Ah Ahh! Yazın büyük sıkıntı.Sıcaktan yemek pişirmeye ayrı zulüm ya, Allah'ını seven uzerime menü atsın
Bana yazıyor hemşire. Bazen whatsapp durumdan da paylaşıyor emzirme eğitimi olacak diye. Beni özel çağırdığında dedim ki bu benim ikinci çocuk. Bi de şimdi gerçekten ağırlaştım. Gelmeye gelmeye halim yok. Hiç gitmedim. En az iki kere çağırmıştır.Bu arada beni Maltepe ilçe sağlıktan aradılar size asm de emzirme eğitimi ve bebek bakım eğitimi verildi mi diye. Bende sadece izlem yapıldı bir kere tahlil verdim sadece öyle eğitimler olmadı dedim. Kadın bir kaldı emzirmeyle alakalı bebeğinizle 24 saat vakit geçirmeniz yada her fırsatta emzirmeniz gerektiği vs söylenmedi mi dedi. Hayır dedim aradan 15 dk sonra asm de ki hemşire aradı yarın sabahtan gelebilir misiniz ilçe sağlıktan bize döndüler eğitiminiz eksikmiiş dşye birde ama sabah gelin öğleden sonra yokum diyor. Yarın olsun da söylenecekleri söyleyelim sanki bir halt yapmışlar gibi şöyle üstten konuşmaları sinir ediyor beni. En son gittiğimde izlem adı altında kiloma ve tansiyonuma bakıldı üstüne birde sadece topuk kanı alınacak gelirsiniz dendi. Ne kan ne idrar hiçbiri yapılmadı. Aklınızda olsun sizde almadıysanız böyle bir uygulama varmış
Biz ekranı kısıtlı veriyoruz, belirli şeyler izliyor, telefondan oyun sabah akşam onbeş dk oynuyor, video falan izlemek yok sadece toplama cikarma oyunları, diğer çocuklarda gördükçe telefon istiyordu böyle çözüm bulduk, aylık çocuk dergisi abonelikleri var onlar aktiviteli geliyor, onları yapmaya bayılıyor yazıyor çiziyor, bebekliginden beri de herşeyi birlikte yaptık, yapıyoruz, şimdi bı duygusallik çöktü doğuma giderken bile bırakmak bana zulüm geliyor, duygusallık hat safhada zaten, hemen cikamazsam Allah korusun hastaneden özler durmazsa bensiz diye, o yüzden eşim onunla olacak ki içim rahat olsunYaaaaa inanmıyorummmmmşey var ya instagram da ekransız büyüteceğim dşye diye çocuk ev işi yapmayı öğrendi ayyy bence yetiştirmekle alakalı artı gördüğünü de tabi ki kopyalıyor ama maşallah çok güzel yetiştirmişsin darısı inşallah benim başıma çok isterim çünkü böyle olsun yaaa erimemek elde mi ben bile eridim
Rabbim kimseyi imtihan etmesin çok zordur eminim Rabbim hakkıyla anne baba olmayı nasip eden canııııı gönülden isteyen herkese nasip etsin çok aminRabbim kimseyi evlatsız kucağını boş bırakmasın ayadofyaya gittiğimde çıkışta kaynanama tutunup ayakkabımı giyiyorum (kaynanam çok genç bu arada 45) sonra bi kadın geldi konuşmaya başladık beni gördü ağlamaya başladı o da camiden çıkmıştı kızının çocuğu olmuyormuş dua eder misin diye ağladı benimde gözlerim doldu çok zor bi imtihan
ben iki gündür tost yapıyprum midem bulanıyor bahanem de bu :)Sıcaktan yemek pişirmeye ayrı zulüm ya, Allah'ını seven uzerime menü atsın
Ay maşallah kuzucuğaYa yetiştirmeye alakalı heralde bilmiyorum ya da kopyala.yapistir yapıyor, resim falan yaptı kalem açmış dokmuş yere şimdi süpürgeyi açtı ne yapıyorsun dedim kirlettigim yerleri supuruyorum diyor, eriyorumEki Görüntüle 3606175
Bende çok severim ya en güzel menüben iki gündür tost yapıyprum midem bulanıyor bahanem de bu :)
Eczane olmayan biryerde değilsen acelesi yok ihtiyacın olunca alabilirsin bencearkadaşlar herkes göğüs pompası aldı mı? göğüs pompası elzem bir şey mi almalı mıyım
Benim sol kolumdaki bilekte olan damarlarım dahi agrıyor sürekli sol tarafıma yatmaktan diye düşünüyorum dedigin gibi canım kemigim de agrıyor masaj yaptığım da oluyorÖzellikle sabahları el parmaklarımın kemikleri ağrıyor. Ama öyle böyle bir ağrı değil. Kırılacak gibi böyle MS hastalarının kasları tutmaz ya öyle bir uyuşuklukla birlikte sabah ağrısı. Sabahtan sonra uyuşukluk geçiyor ağrısı devam ediyor. Ellerime masaj yapıyorum sürekli.
Sağ elimin orta ve yüzük parmaklarına giriyor. Magnezyum eksikliği mi acaba dedim dedim ama haftalardır geçmedi. Yaşayan var mı acaba? Tek bensem hamilelikten değil galiba diyeceğim
O zaman sanırım ter bu yani suyuyla alakalı bir durumda zaten mutlaka uyarır diye düşünüyorum.Lohusalık bitsin gelir o şevk
Bende o ıslaklık devamlı var. Ama suyu konusunda hiç bi şey demedi Dr.
Ah Ahh! Yazın büyük sıkıntı.
Ben şimdi şeker diyeti yapıyorum. Öyle kısıtlıyım ki, onlara ne pişiricem kendime ne pişiricem.
Şekerim olmasaydı, doğrardım karpuzu peynirle gömerdim.Al sana yemek.
Eşim de spor yapıyor. Karbonhidrat yemiyor. Et et et. Fenalık geldi.
Bana yazıyor hemşire. Bazen whatsapp durumdan da paylaşıyor emzirme eğitimi olacak diye. Beni özel çağırdığında dedim ki bu benim ikinci çocuk. Bi de şimdi gerçekten ağırlaştım. Gelmeye gelmeye halim yok. Hiç gitmedim. En az iki kere çağırmıştır.
O eğitimi almak şart değil. Ama hemşirelerin duyuru yapması, gebelik takibi vs bunlar onların sorumluluğu. Bildiğim kadarıyla gebelik takibi için ayrı para alıyorlar. O yüzden ilçe, gerçekten yapılıyor mu yoksa kâğıt üstünde yapıp ücretini mi alıyorlar diye arada böyle soruşturuyor.
Beni rutin arıyorlar sağlık ocağından. Ama sık sık zaten hastanede tahlil verdiğim için orda hiç tahlil vermedim. Tansiyon, kilo, son Dr kontrolüne dair sorular soruyor. Sonraki izlem şu zaman diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?