2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Pek batıl inançlara kapılmamaya çalışırım ama ister istemez de etkileniyorum:) İşe gittiğim son zamanlarımda metroda bir kadınla karşılaşmıştım, "kız mı bekliyorsun, belli, bütün güzelliğini almış götürmüş" dedi:) Yüzümde güneş lekesi gibi aşırı lekeler çıktı çünkü, sivilce izleri de var. Neyse, bu kadın bir de dedi ki doğumdan sonra ilk banyoda saçlarını yüzüne yüzüne sür bol bol, hepsi geçer merak etme. Annem de aynı şeyi söyledi sonra. Böyle bir inanış var, denemekle bir şey kaybetmeyiz sanırım, aklınızda olsun:)
Ben kızmadım açıkçası, yaşı bayağı büyüktü. Bazı insanlar dobra oluyor böyle. Sonuçta bir de çözüm(!) sundu, iyi niyetle söylediğini hissettim.
Ay ben olsam aşırı sinir olurdum hamile kadının yüzüne söylenir mi bu bazı yaşlılar çol acımasızz

Benim kaynana da hep aynısını diyor ama o doğum anında terinle saçlarını sil gibi bi şey demişti galiba kırışıklıklara da sürsem geçer mi acaba 😀😀

Bu gün 4 te kontrolüm var çatı maynesi olabilir bazıları doğumu tetikler yaptırma diyor düşünceleriniz neler ?
Benim de 3.30 ta kontrolüm doktor alttan bir muayene edicek artık açıklık yumuşama var mı yok mu diye merak ediyorum bakması iyi bana 😀

Gunaydin kizlar 🌸 Dun geceki atraksiyondan sonra gece cok zor uyudum. Bu saate kadar yatakta dinlendim kalkmak istemedim hic ☺️

Bugun kontrolu olan arkadaslarim guzel haberlerinizi bekliyoruz 🙏

Hareket kontrolu icinde anlayamadigim birsey var tum gun 10 hareket yeterli diyolar sonrada 20/25 dkda hic hareket etmedi diye beni doguma alacaklardi az kalsin😂
Biz neyi dikkate alacagiz ?

Günaydın.
Cumanız mübarek olsun. 🌺
Eğitim yılının sonunda geldik. Bu sene belki tatil de yapamayacağız ama olsun :KK51:

Gece 3 gibi bi ağrıyla kalktım. Hiç böyle bi sancı yaşamamıştım. Resmen kıvrandırıyor. o_O Evin içinde gezdim olmadı. Oturdum olmadı. Acaba üşüttüm mü dedim WC ye gittim olmadı. Hani keskin birbirinden ayrı sancılar olsa saat tutucam. Ama genel devamlı düzensiz bi ağrı. 2-3 saat durdum. Sonra sızmışım.

Bir yenidoğan bir de lgs ye hazırlanacak ergen annesi olarak bizim bu senemiz epey maceralı olacak bu yıl :anne: Rabbim yardımcımız olsun 🤲🏼

Günlerdir karne kombini yapıyoruz. Ojesi, takısı için kaç kez avm ye gittik. Dün saç bakımı, makinür.. :KK16:

Sabah kızım gelmiş başıma. Anne hadi hazırlan anca gideriz diyor okula. İlk kez karne gününde yanında olamayacağım. Baban götürsün getirsin dedim :cry:

Geceki ağrılar şuan yok gibi. Ama epey telaş yaptım geceleyin.

Dün park yatak geldi. Hani yeni ürün old için bi koku var. Kurup salonun köşesine koydum. Balkon kapısı önünde ins koku uçup gider 🤔 Sizinkilerde de koku oldu mu ? Islak bi bezle sileceğim bugün.

Dün kızımdan kalan yün yatak vardı. Onu açtım. Temiz ama kaç senedir dolap üstünde duruyor. Söktüm. Yünlerini dövdüm, diddim. Güneşte günlettim. Astarını nevresimini tekrar yıkadım. Yatağı sırladım. Hazır oldu. Şuan mor pembe nevresimde. Ama olsun :KK48:

Ay sabah sabah ne konuştum. 😅 Bugün randevusu olan arkadaşlar güzel haberlerle gelsin 🤲🏼

Şimdi kabaca bi evi toplayayım. Çay demlenirken bi duş alırım. Kendime gelirim ins. Hepinizi öpüyorum 😘
Günaydın bacım ❤️ artık geceleri uykular resmen haram bana da. Dün gece bacaklarımın ağrısından ne yatabildim ne uyuyabildim. O kadar çok ağrıyor ki soluma yatsam solum sağıma yatsam sağım. Hem acıyor hem ağrıyor sırt üstü zaten yasak hem de öyle nefes alamıyorum. Sıcak bir yandan vücut ağrısı acısı bir yandan. Bebek doğsa da rahatlasak moduna girdim resmen. Bu arada kızının başarıları daim yolu açık olsun inşallah Rabbim en güzel günlerini başarılarını görmeyi nasip etsin inşallah 🥰 😍 çok iş yapmissin dün yalnız ondan da olabilir. Bende dün sandalyeye in çık kapıları sildim. O da etkiledi herhalde gece kötüydüm. Park yatak ne marka aldın bacım merak ettim ❤️ 😍

nasıl kokuyoruz ya loğusalıkta ben aylardır insanlara evi dar ettim kokuyorsunuz diye ki oldu bitti kokan insanlara karşı kibar olamadım hiç şimdi ben kokamam yani herkeste kesin oluyor mu koku
Ben 6 temmuzda doğum yaptım normalden farklı bir koku hatırlamıyorum açıkçası
Gunaydin kizlar 🌸 Dun geceki atraksiyondan sonra gece cok zor uyudum. Bu saate kadar yatakta dinlendim kalkmak istemedim hic ☺️

Bugun kontrolu olan arkadaslarim guzel haberlerinizi bekliyoruz 🙏

Hareket kontrolu icinde anlayamadigim birsey var tum gun 10 hareket yeterli diyolar sonrada 20/25 dkda hic hareket etmedi diye beni doguma alacaklardi az kalsin😂
Biz neyi dikkate alacagiz ?
Doktorum bebeğin hareketleri azalırsa hemen gel dedi bana. Bir başka doktor da 2 saatte bir 10 hareket sayman lazım deyince ben de kendi doktoruma sordum bunu bebeğim çok hareketli değil bazen 2 saatte 10 hareket yakalayamıyorum dedim. O da rutin hareketleri önemli, rutinin dışında bir azalma hissediyorsan bir şeyler ye ve yan yat, 1 saat içinde 5 hareket sayamazsan hemen acile gel dedi. Sen dün yazınca benim de dikkatimi çekti yani bırak 25 dk yı 1 saatte bile hareket etmediği oluyor, bebeğin az hareket etmesinden dolayı nst uzun sürüyor falan. Yani senin rutinin önemli

Hamileyken ve emziriken lekeler için Retinol kullanmak yasak. AZELDEM diye bir leke ilacı var azelaik asti içeriyor. Hem hamilelikte hem de emzirirken kullanılabiliniyor. Reçetesiz de satılıyor eczaneden alabilirsiniz tabiki sorun kullanabilir miyiz diye. Takip ettiğim bir cilt doktoru emzirirken bunu kullanıyordu. Ben de alacağım. Hamileyken ne güneş kremi ne de nemlendirici sürmedim. Doğumdan sonra; yatmadan önce AZELDEM+Nemlendirici , gündüzde Nemlendirici+Güneş kremi süreceğim.

Hamileyken ve emziriken lekeler için Retinol kullanmak yasak. AZELDEM diye bir leke ilacı var azelaik asti içeriyor. Hem hamilelikte hem de emzirirken kullanılabiliniyor. Reçetesiz de satılıyor eczaneden alabilirsiniz tabiki sorun kullanabilir miyiz diye. Takip ettiğim bir cilt doktoru emzirirken bunu kullanıyordu. Ben de alacağım. Hamileyken ne güneş kremi ne de nemlendirici sürmedim. Doğumdan sonra; yatmadan önce AZELDEM+Nemlendirici , gündüzde Nemlendirici+Güneş kremi süreceğim.
Ben doğal ürün kullanırım diyorsanız da kuşburnu çekirdeği yağını kullanabilirsiniz. Hem lekelere hem de kırışıklığa iyi geliyor. Ama yine de akşam rutininizde sürün, gündüzleri sürmeyin.

Ayy yemin ederim ben 😂bende öyleyim hiç kibar olamıyorum dayanamıyorum allahım biraz bu huylarımı törpülesin ama bende kokuyorlar diye artık çamaşır yıkamaktan herşeyi yıprattım eskittim oğlanın odasına gidiyorum böğğ git yıkan kızın odasına gidiyorum yine öyle zaten kocam efendi aslında çok temizdir ne ayağı ne teri kokar ay yaklaşma diyorum nefesine bile tahammülüm yok hepsine Çifter deodorant pudralar almışım bu 9 ayda kendimden kokuyorum ve size bişey diyimmi 9 aydır kendimi tuzluyorum her hafta kaya tuzuyla geçen eşim gülmekten yerlere yattık bi bidon almış eline birde salatalık seni içine koyucam turşuya gerek yok diyor 😂😂😂😂
tuzmu işe yarıyormu hemen ev halkını tuzlayım ben:)

Hayır merak ettiğim, sen bu kadının daha önce nasıl göründüğünü biliyor muydun da öncesiyle sonrasını kıyasladın, bunu söyledin ? :KK12:
hiç!
Benim kaynana da hep aynısını diyor ama o doğum anında terinle saçlarını sil gibi bi şey demişti galiba kırışıklıklara da sürsem geçer mi acaba 😀😀

Bu gün 4 te kontrolüm var çatı maynesi olabilir bazıları doğumu tetikler yaptırma diyor düşünceleriniz neler ?
canım doğumu tetikleme ihtimali tabiki var ama olacağı varsa. Yoksa o kadar suni sanciyla falan ugrasmazlardi başlamayan doğumları başlatmak için. Direk çatı muayenesi ile baslatirlardi doğumu 😂

Ben 6 temmuzda doğum yaptım normalden farklı bir koku hatırlamıyorum açıkçası

Doktorum bebeğin hareketleri azalırsa hemen gel dedi bana. Bir başka doktor da 2 saatte bir 10 hareket sayman lazım deyince ben de kendi doktoruma sordum bunu bebeğim çok hareketli değil bazen 2 saatte 10 hareket yakalayamıyorum dedim. O da rutin hareketleri önemli, rutinin dışında bir azalma hissediyorsan bir şeyler ye ve yan yat, 1 saat içinde 5 hareket sayamazsan hemen acile gel dedi. Sen dün yazınca benim de dikkatimi çekti yani bırak 25 dk yı 1 saatte bile hareket etmediği oluyor, bebeğin az hareket etmesinden dolayı nst uzun sürüyor falan. Yani senin rutinin önemli
Benim doktorumda hep aynisini soyluyor aslinda gun icerisinde kahvalti sonrasi birde aksam yemegi sonrasi dikkat et 10 hareket yakalarsan sikinti yok. Ama dunku doktor bu bebegin strese girdigini gosterir acil disariya almamiz daha saglikli olur deyincede kafam karisti 😂 artik Allah’a emanet ne diyelim oyle boyle dogum esigine geldik zaten 🙏

Pek batıl inançlara kapılmamaya çalışırım ama ister istemez de etkileniyorum:) İşe gittiğim son zamanlarımda metroda bir kadınla karşılaşmıştım, "kız mı bekliyorsun, belli, bütün güzelliğini almış götürmüş" dedi:) Yüzümde güneş lekesi gibi aşırı lekeler çıktı çünkü, sivilce izleri de var. Neyse, bu kadın bir de dedi ki doğumdan sonra ilk banyoda saçlarını yüzüne yüzüne sür bol bol, hepsi geçer merak etme. Annem de aynı şeyi söyledi sonra. Böyle bir inanış var, denemekle bir şey kaybetmeyiz sanırım, aklınızda olsun:)

Cevap olarak sen saçınla yüzünü kapat ki gözükmesin bet suratın diyip geçip gitseydin ordan. Ne hakkı var moral bozmaya. Çıkan lekelerin çoğu geri gidiyor diye duydum ben de. Ufak tefek bakıma bakar bir çoğu

Günaydınnn🌺
Kontrolü olanlar güzel haberler ile gelsin inşallah 🧿

Benim oğlan dün çok aktif değildi bu sabahta öyle bir telaş almaya başladı beni takip ediyorum doktor 24 saatte 10 hareket dediği için dün okeydim ama bugünde böyle devam ederse sanırım giderim. Ayrıca sağ kasık bölgeme doğru aşırı bir ağrı baskı var içerden canım yanıyor ve göbeğim aşırı gergin sanki kaskatı olmuş gibi böyle bir durum yaşayan var mı bu kasılmamı oluyor ?
Benim de aynı anlattığınız gibi yaklaşık iki haftadır böyle sağıma dönüp yatamıyorum direkt sağ taraftaki kemiğe baskı yapıyor göbek de gergin arada bir kasılmalar oluyor ama bence normal bir şey nstde sancım çıkmadı. Yine de hareketleri takip edin isterseniz benim de bazı günler daha az oluyor bazı günler çoğalıyor 🌸

Benim doktorumda hep aynisini soyluyor aslinda gun icerisinde kahvalti sonrasi birde aksam yemegi sonrasi dikkat et 10 hareket yakalarsan sikinti yok. Ama dunku doktor bu bebegin strese girdigini gosterir acil disariya almamiz daha saglikli olur deyincede kafam karisti 😂 artik Allah’a emanet ne diyelim oyle boyle dogum esigine geldik zaten 🙏
Valla eğer böyleyse ben ayvayı yedim hareketleri epey azaldı öncekine göre. Doktorlar da insanı hiç rahatlatmıyorlar onlar yüzünden daha bir tetikteyiz. Allah'tan hamilelik 40 hafta sürüyor bir ay daha uzun olsa hepimizi deli gömlekleriyle doğuma götüreceklerdi 😅 Yine Allah kolaylığını veriyor herhalde iyi dayanıyoruz bu strese cidden.

Bana doktorum hareketi az dediğimde 24 saat işinde 10 hareket yapıyorsa sorun yok 10 altı sorun olur o zaman ara hemen dedi. Bende gün içinde sayıyorum o yüzden.

Benim de aynı anlattığınız gibi yaklaşık iki haftadır böyle sağıma dönüp yatamıyorum direkt sağ taraftaki kemiğe baskı yapıyor göbek de gergin arada bir kasılmalar oluyor ama bence normal bir şey nstde sancım çıkmadı. Yine de hareketleri takip edin isterseniz benim de bazı günler daha az oluyor bazı günler çoğalıyor 🌸

Valla eğer böyleyse ben ayvayı yedim hareketleri epey azaldı öncekine göre. Doktorlar da insanı hiç rahatlatmıyorlar onlar yüzünden daha bir tetikteyiz. Allah'tan hamilelik 40 hafta sürüyor bir ay daha uzun olsa hepimizi deli gömlekleriyle doğuma götüreceklerdi 😅 Yine Allah kolaylığını veriyor herhalde iyi dayanıyoruz bu strese cidden.
Benimde nst de çıkmıyor sancı vs 1 kere çıktı en son gittiğimde mesela. 2 gün önce aşırı hareketliydi o yüzden bir telaş oldu ama şimdi çok şükür hareketlendi rahatladım🥰

Back
X