- 8 Ağustos 2011
- 12.627
- 14.942
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #23.081
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aaa okurken bende böyleyim dedim. Ablam doğuma yanıma gelir eşim oğlumla kalır diye planlıyodum tüm ailem temmuzun 18inde memelekete uçak bileti almış düğüne gidiyorlar. O arada doğurursam kaldık kocamla başbaşa. Kayınvalide de burda ama o zaten gelsin istemiyom yedi sülaleye ben baktım ay hastanede kaldım oy çok yoruldum diye haber ajansı gibi son dakka geçeceğine tek başıma doğurmayı tercih ediyorumBende 38+6 oluyorum
Hepimiz için hayırlısı olsun sağlıkla kucağımıza alalım
Umarım kızıma toksoplazma bulaşmamıştır sağlıkla evimize geliriz
Kayınvalidem eşimi aramış hastanede kim refakatçi kalacak diye sormuş derdimizde buydu dedim bir kızım daha var 5 yaşında onla kim kalacak ben ilgileneyim mi nasıl oyalıyım diye düşüneceğine herkes kendi keyfinin peşinde..
Sanırım kocam kızım ben hastanede kalacağız![]()
Merhabalar varisler için ne ilacı kullanıyorsunuz acabaEvet canım doktorum reçete etti zaten önceki gebelikte de vermişti. Gebelik sonrası epey azalmıştı ama mevvutta dışarıda olmasa da içeride birleyler olduğu belliydi bazen şişkinlik oluyordu o bölgede ama ilk kez acı veriyor. Bir de benim 2. Doğumda epizyotomi yapılmadı ve yırtılmalarım oldu orta hatta o bölgeye kadar iyileşme sürecinde zorlandım mikrop kapmaktan korktum tuvalet konusu zorladı vs.. aynı sorunların yaşanmasından korkuyorum
İlk gebelşkten sonra sorun yaşamadım ama 2. Den sonra biraz kaldı gibi şimdi hepten kalacak bence
Aslında kabız da değilim ama yaparken zorlanıyorum magnezyum oldukça yumuşatıyor sabah akşam aldığım için.
Ben varisler için de bir ilaç kullanıyorum aynı ilaç hemoroide de faydalıymış bir nevi o da bağırsak içi kan dolaşımıyla ilgili bir durum. Ama tüm bu kullandığım şeylere rağmen böyleysem kesin bir operasyon gerekecek doğum sonrası![]()
İki aya yaklaşıyor kuvözde. 35. Haftalık oldu. Annesi her gün hastaneye gidiyor, eğitim veriliyor. Emzirme vs konularda. Bu hafta çıkaracaklar sanırım. Küçük hanım eve gelecek. Çok mutlular.Teşekkür ederiz kuzum senin erken doğum yapan arkadaşın nasıl bu arada sabah o aklıma geldi bebiş taburcu oldu mu![]()
İki aya yaklaşıyor kuvözde. 35. Haftalık oldu. Annesi her gün hastaneye gidiyor, eğitim veriliyor. Emzirme vs konularda. Bu hafta çıkaracaklar sanırım. Küçük hanım eve gelecek. Çok mutlular.Ben de aynı dönem doğum yapacağım. İns birlikte kavuşacağız bebelerimize
![]()
Gün sonunda ben destek olmak istedim diyecek ama hastane rahat yemek var hemşire varKim kalacak derken, hani ihtiyaç varsa ben kalayım diye mi sordu ? Yada ben ne yapabilirim gibi.. iyi tarafından düşünmek istiyorum![]()
Üzüldüm , komşularım soruyor bize bırak birşeye ihtiyacın varsa geleyim dolabını sileyimBi arkadaşım var. İlk çocuk 2 yaşındaydı galiba, 2. Sini doğuracaktı. Suyu gelmiş. Kv ile altlı üstlü oturuyor. Eşi haber vermiş anne biz hastaneye gidiyoruz diye. Hani sen büyüğe bak demiş. Annesini ben bakamam onu da götürün demişti. Normal doğuma 2 yaşındaki bebekle gittiler.
Yani hazır çocuğu sevmek, onunla övünmek kolay. Ama suncagız şeyi de yapmayacaklarsa birkaç saat yada bir iki gün torun bakmaktan bahsediyorum, bu kadar yakın oturmaya zaten gerek yok.
İnsanlar sanki o dönemleri hiç yaşamadı gibi unutuyorlar.
Gün sonunda ben hastanede kalayım demiştim destek olmak için diyecek ee siz bana başka birşey demediniz ki diyecekay bu kvler neyin kafasında ya ?
Bende doğurdukdan sonra mı söylesem diyorumAaa okurken bende böyleyim dedim. Ablam doğuma yanıma gelir eşim oğlumla kalır diye planlıyodum tüm ailem temmuzun 18inde memelekete uçak bileti almış düğüne gidiyorlar. O arada doğurursam kaldık kocamla başbaşa. Kayınvalide de burda ama o zaten gelsin istemiyom yedi sülaleye ben baktım ay hastanede kaldım oy çok yoruldum diye haber ajansı gibi son dakka geçeceğine tek başıma doğurmayı tercih ediyorum![]()
Her hareket ayrı benim bildiğim kayma itme yuvarlanma gibiKızlar hani dr diyor ya en az 10 hareket hissetmeliyiz diye. Şimdi bi sorum var. Ben mesela kahvaltı yapıyorum bizimki başlıyor tekmelemeye. Ama asla durmuyor bir saat aralıksız yer değiştiriyor kayıyor vuruyor. Yani onları bir mi saymam lazım yoksa 150 mi![]()
Ben oğlumda da doğduktan sonra söyledim bunda da öyle olur muhtemelenBende doğurdukdan sonra mı söylesem diyorum
Ayak altı dolaşmamış olurlar kendimize geldikten sonra haber veririz diyorum ama cesarette tam edemiyorum
Eşimde sen önemlisin sen böyle rahat hissedeceksen bu şekilde haber verelim diyor![]()
Kafalar çok farklı çalışıyor. Ben Kv olsam ev ortamı rahat old için onu tercih ederim. İstediğin gibi yat kalk. Ev konforu. Bildiğin yer. Kendi evinde de bi tencere yemek yapıyorsun, orada da yaparsın. Durup duracağın da 1-2 gün.Gün sonunda ben destek olmak istedim diyecek ama hastane rahat yemek var hemşire var
Evde niye durup çocuğa baksın ki orda iş var
İki oğlu var , birşeye ihtiyacı olsa bize gelecek hiç düşünmüyor.
Geçende aramış ben seni aramıyorum rahatsız etmemek için diyor dedim bende seni rahatsız etmemek için aramıycam
Üzüldüm , komşularım soruyor bize bırak birşeye ihtiyacın varsa geleyim dolabını sileyim
Bu insanlar neden bukadar kötü
Gün sonunda ben hastanede kalayım demiştim destek olmak için diyecek ee siz bana başka birşey demediniz ki diyecek![]()
Hissedebildiğin her türlü hareket, titreşim, kıpırdama dahil.Kızlar hani dr diyor ya en az 10 hareket hissetmeliyiz diye. Şimdi bi sorum var. Ben mesela kahvaltı yapıyorum bizimki başlıyor tekmelemeye. Ama asla durmuyor bir saat aralıksız yer değiştiriyor kayıyor vuruyor. Yani onları bir mi saymam lazım yoksa 150 mi![]()
Banada tüm riskleri alıyorum diye imza verirsen bekliyorum dedi oda 1 hafta daha beklerim dedi sezaryen asla istemiyorum çok korkuyorumAnladım. Benim ilk bebekte de Dr aynı şeyi yaptı. Normal doğumu çok istediğimi bildiğini halde beklemek zor geldi. Ama 40. Haftaya kadar bekledik. Görünen bi risk ve durum olmadığı halde 40+0da artık her şey olabilir. Sorumluluk almıyorum vs diyerek sezaryene yönlendirdi. Ertesi gün sezaryen oldum.
Bana da geçenlerde öyle oldu. Bir tam gün boyunca sanki devamlı kasıldı. Basınç ve rahatsızlık hissi vardı. Ama ağrı acı yoktu. Bütün gün patlayacak gibi dolaştım evde. Endişelendim ama bi şey olmadı.![]()
özele gidiyorum ama devletede gittim gerçekten böyle mi diye aynı şeyleri söyledilerCanım ben 41+0 da doğurdum. Oğlumu... Bekledik eğer gelmezse yakın takip ile 42ye kadar yolu var demişti ilk doktorum. Sık sık nst'ye alıyorlar iki üç günde bir yakın takip etmek istemeyince doktor erkenden gün veriyor.
Devlet hastanesi mı özel doktora mi gidiyorsun?
Aramızda afyonlu varsa bilir onları bi yeşil mercimekli böreği var kaç gündür canım istiyo ne pis iş bu yaaaa(dayımın eşi afyonlu çok yapardı ama onlar da muğla'da şuan yaz sezonuDoguracagim yok bari börek yapayım birazını da dolaba atarim![]()
Onu bilmiyorum ya gördum de denemedim, dondurucuda peynirli ıspanaklı var bolca yapıp atmıştım, bu sefer kıymalı kuş üzümlü tarçınlı falan hazırladım içini, seviyoruz öyle, bir de tarif gördüm pizza malzemesi hazırlayıp börek gibi yapıp fırına atıyorlar oğlumda pizza sever almiyorum kendim yapiyordum, bu tarifte mantıklı geldi, biraz deneyeceğim güzel olursa baya işimi görürAramızda afyonlu varsa bilir onları bi yeşil mercimekli böreği var kaç gündür canım istiyo ne pis iş bu yaaaa(dayımın eşi afyonlu çok yapardı ama onlar da muğla'da şuan yaz sezonu)
10 defa sanırım 10 taneden ziyadeKızlar hani dr diyor ya en az 10 hareket hissetmeliyiz diye. Şimdi bi sorum var. Ben mesela kahvaltı yapıyorum bizimki başlıyor tekmelemeye. Ama asla durmuyor bir saat aralıksız yer değiştiriyor kayıyor vuruyor. Yani onları bir mi saymam lazım yoksa 150 mi![]()
Kendini güvende hissetmek önemli bence doğumda sen kendini öyle rahat güvende hissedeceksen kendi doktorunla devam et .Kızlar ben doktorumu aradım bugün. Beni yüzüstü bıraktınız dedim. Ay sonuna kadar buradayım senin doğumunu yaptıracağım dedi Çarşamba kontrolüne gel dedi. Kafam karıştı. O zaman belki Cuma doğurtabilir beni diye düşünüyorum. Yani 27'si. 1-2 gün de kontrol etse dikiş falan ay sonu ediyor işte.
Bu doktorla ilk aşılama denemesinde başarı elde ettim, kanamam yoğundu onunla süreci yönettim. Yani sanki o olmazsa doğuramam gibi hissediyorum çok şey yüklemişim ondan çok perişan oldum dün zaten. Hani normalde başka iyi doktorlar da var 1 saat mesafede ama işin büyüsü bu doktormuş gibi geldi ne bileyim ya. Sakinledim birazŞimdi de eşim panik bebek beklediğimizden 4 gün erken gelecek diye. Tam 38+0 olacak oysa, normal gibi.