2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Ben yokum ya kaynatmışsınız. :anneadayı:
Evi bi sil süpür yaptık kızımla. O süpürdü ben mopla ardından sildim. Sıcakta temizlik de çekilmiyor anam. Ardımdan ter akıyor. :temizlik:
Kızlar ben doktorumu aradım bugün. Beni yüzüstü bıraktınız dedim. Ay sonuna kadar buradayım senin doğumunu yaptıracağım dedi Çarşamba kontrolüne gel dedi. Kafam karıştı. O zaman belki Cuma doğurtabilir beni diye düşünüyorum. Yani 27'si. 1-2 gün de kontrol etse dikiş falan ay sonu ediyor işte.
Bu doktorla ilk aşılama denemesinde başarı elde ettim, kanamam yoğundu onunla süreci yönettim. Yani sanki o olmazsa doğuramam gibi hissediyorum çok şey yüklemişim ondan çok perişan oldum dün zaten. Hani normalde başka iyi doktorlar da var 1 saat mesafede ama işin büyüsü bu doktormuş gibi geldi ne bileyim ya. Sakinledim biraz :KK19:Şimdi de eşim panik bebek beklediğimizden 4 gün erken gelecek diye. Tam 38+0 olacak oysa, normal gibi.
Ay bacımmm. Öyle sevindim ki. :KK74:

Dün ne yazsam bilemedim. Yani insan ne zahmetle, ne masrafla bi Dr seçiyor. 9 ay ona gidiyor. Güven tesis ediliyor, bağlar kuruluyor. Sonra son dk bi şey çıkınca böyle ortada kalmışlık hissi. :KK43: O saatten sonra kimi bulacağım, kime güveneceğim stresi. Hele seninki Dr dan kaynaklanmayan bi durum. Hastane iflas etmiş vs diyorsun. Bu son dk ben izinliyim, şu hafta yokum diyenler. Benim içim daralıyor. İns herkesin Dr u dogumunda hazır bulunsun. 🤲🏼

3-4 gün mevzu değil. Haftan zaten iyi. Doğum kaderdir buna inanıyorum. 🌺
Kizlar benimde kontrolüm vardı bugün bebek 2300 gram dedi 33haftayla uyumlu dedi haftasına biraz geride yani ben 35+2 yim suan haftaya nst icin gel dedi.yuzunu her zamanki gibi dönmedi minnosum .demir takviyesine suan icin gerek yok dedi 10 mus degerim ferittin 8 dedim hemoglobin önemli dedi sanirim .kalcamda igne batmasi tarzinda seyelr vardı söylemeyi unuttum tabiki benden haberler böyle
Haftan küçük old için ilaçla toparlanır diye düşünüyor sanırım bizim gibi 38–39. Haftalarda olsan, doğum her an olabilir diye takviye vermeyi düşünürdü.

Ben solgar kullanıyorum. 90lı iki kutu bitti neredeyse. Her gün iki tane alıyorum. Hemoglobin 14 civarı. Tavsiye ediyorum, bana hiç yan etki de yapmadı. :KK51:
Merhaba arkadaşlar. Dün kontrolüm vardı kendi doktorum yoktu başka doktor gördü. Ultrason ölçümleri geçen hafta ile aynı girdi bunu sorduğumda bir haftalık sapmalar önemli değil dedi. Nst yi begenmedi bir daha çektirdi. Bebeğin hareketlerinde azalma hissedersen acile gel dedi. Dün ve bugün bebeğin hareketleri aşırı azalmış durumda diğer günlere kıyasla. Minik minik kimiltilar ve dünden bu yana ilk defa az once hıçkırık oldu. Acile gitsem mi bilemedim
E yer çok daraldı. Hareket alanları kısıtlı. Siddeti az da olsa kıpırtı hissediyorsam ben, bunu düşünüp evham yapmamaya çalışıyorum.
Dün ben de epey yoğun bir gün geçirdim çok ayakta kaldım 5 kat merdiveni 3 kez çıktım falan. Artık en son acile gitmeyi düşündüm ağrılardan çünkü çok ağrım oldu belimde karnımda kasıklarımda. Elim eve öıkmadan gidelim istersen dedi ama şimdi muayene ile tetiklenir doğum falan diye cesaret edemedim. Doktoruma pazartesi randevum var annem 1 hafta daha çalışıyor sonra izne ayrılacak. Kendiliğinden doğsa yapacak birşey yok da durduk yere dürtmeyelim dedim. Eve geldik dinlendim bugün daha iyiyim çok şükür kız da kıpır kıpır karnımdan eliyle koluyla çıkacak gibi tepiniyor.

Nişan gelmesi şart değil. Zamanı da gelmiş belki sancılar başlamıştır ufaktan düzensiz olabilir ama nst çektirsene
Sen kendini bilirsin. Yorgunluktan sonra güzel bi dinlenmeyle hafifliyorsa ağrılar acile gitmeye gerek yok bence de.
Bebiş gece gündüz yırtınarak ağlıyor maalesef kolik olcak gibi. Hipoglisemi için iki günde bir kontrole gidiyoruz allaha şükür kurtulduk sayılır . Benim şekerim hala çok yüksek kalıcı olmasından korkuyorum, diyete devam ediyorum. Sarılık durumu devam ediyor ama eskisi kadar problem görmüyor doktor
Oy oy oyyy! Bakın şu minnaka.
Allah kolaylık versin.

Gebelik şekeri doğumdan sonra geçer çoğunlukla diyorlar. İns kalıcı olmaz. 🤲🏼
Doktordan geldim suyu köşelerde biraz var 38 e yakın almak istiyorum dedi cuma gününe sezeryan randevusu verdi sali tekrar kontrole çağırdı aşırı gerginim
Suyu tehlikeli boyutta azalmış mı yani ?

Ankaradasın sen sana da alayım mı bilkentte veririm 🤣🤣🤣

Bizim burdaki teyzeler pek kokona çok az sıra oluyo 🤣🤣🤣
Silikon tabaktan önceki geldiğinde almıstım şimdi penye carsaf ve alez bakıcam aslında ama bilkente gitmiyorum ki artık canım ya 😀😀 evden çıkamıyorum vakit yaklaşınca 😅😅

Perşembe akşamdan git kapanışa yakın sabah satışa çıkacak ürünleri yerleştirmiş oluyorlar genelde 😅 sabah bizimde burda sıra olur teyzeler ıncık gıncık kurcalarken sıra gelmezdi. Ne alacağımın yerini biliyorsam kaçıncı sırada olursam olayım direkt o reyonu gidip kapıyorum 😅
Bizde de yeri belli de teyzeler 8.30 ta kapıda sıradalar 😀 bebek eşyasını çok alan olmaz ama sanırsam gerçi haftaya cumaya doğurursam gidemiycemm

Ben yokum ya kaynatmışsınız. :anneadayı:
Evi bi sil süpür yaptık kızımla. O süpürdü ben mopla ardından sildim. Sıcakta temizlik de çekilmiyor anam. Ardımdan ter akıyor. :temizlik:

Ay bacımmm. Öyle sevindim ki. :KK74:

Dün ne yazsam bilemedim. Yani insan ne zahmetle, ne masrafla bi Dr seçiyor. 9 ay ona gidiyor. Güven tesis ediliyor, bağlar kuruluyor. Sonra son dk bi şey çıkınca böyle ortada kalmışlık hissi. :KK43: O saatten sonra kimi bulacağım, kime güveneceğim stresi. Hele seninki Dr dan kaynaklanmayan bi durum. Hastane iflas etmiş vs diyorsun. Bu son dk ben izinliyim, şu hafta yokum diyenler. Benim içim daralıyor. İns herkesin Dr u dogumunda hazır bulunsun. 🤲🏼

3-4 gün mevzu değil. Haftan zaten iyi. Doğum kaderdir buna inanıyorum. 🌺

Haftan küçük old için ilaçla toparlanır diye düşünüyor sanırım bizim gibi 38–39. Haftalarda olsan, doğum her an olabilir diye takviye vermeyi düşünürdü.

Ben solgar kullanıyorum. 90lı iki kutu bitti neredeyse. Her gün iki tane alıyorum. Hemoglobin 14 civarı. Tavsiye ediyorum, bana hiç yan etki de yapmadı. :KK51:

E yer çok daraldı. Hareket alanları kısıtlı. Siddeti az da olsa kıpırtı hissediyorsam ben, bunu düşünüp evham yapmamaya çalışıyorum.

Sen kendini bilirsin. Yorgunluktan sonra güzel bi dinlenmeyle hafifliyorsa ağrılar acile gitmeye gerek yok bence de.

Oy oy oyyy! Bakın şu minnaka.
Allah kolaylık versin.

Gebelik şekeri doğumdan sonra geçer çoğunlukla diyorlar. İns kalıcı olmaz. 🤲🏼

Suyu tehlikeli boyutta azalmış mı yani ?
Evet kuzum 33. Haftadan beri az ceplerde az az suyu var normalde 37 dolunca alicam demişti şimdi 38 e yakın almak istiyorum bebek yoğun bakıma girmesin diye dedi cuma günü 37+5 olacak zaten makat durduğu için mecbur sezeryan olacaktım 3 günde 1 kontrole cagiriyor

Ağrı konusunda çok fark yarattı. Benim daha 7 8 haftalıkken bile aşırı ağrım oluyordu özellikle vulva etrafında orası için de ne çorap çözüm ne de ayakları havaya kaldırmak. Bacaklarımda da çok var ama bana asıl zorluk yaratan vulva bölgesiydi.25 haftalıkken başladım bu ilaca kullanmaya başlayınca ağrılarım çok azaldı. 34 haftaya kadar ben de corasprin kullandım ama doğum yaklaştığı için bıraktım doğal olarak.
1 ay önce ki dopllerimde kasıkta problem yoktu. Aynı bahsettiğiniz gibi çorap kan sulandırıcı kullanmama rağmen geçen hafta bi atak yaşadım bezelye gibi bişi oluştu kasığımda aşırı yanma yaptı dr a anlattım tekrar doplleri yenileyelim dedi. Kasıktan geçen damar da genişleme yapmış böyle ataklar ara ara yaşabilirsin coraspine devam dedi. Yapay zekaya daflonu sorduğumda senin için daha iyi olabilir damar yapısını iyileştirici etkisi varmış ama dr vermedi bana da coraspini doğuma 1 hafta kala bırakırız dedi bilmiyorum nasıl olacak böyle

Bizde de yeri belli de teyzeler 8.30 ta kapıda sıradalar 😀 bebek eşyasını çok alan olmaz ama sanırsam gerçi haftaya cumaya doğurursam gidemiycemm
Öyle deme teyzeler hele anane babaanne adayıysa topluyorlar doğurmazsan haftaya cuma işin rast gitsin doğurursan da bi avazda olsun bitsin inşallah 😅🙏

Gün sonunda ben destek olmak istedim diyecek ama hastane rahat yemek var hemşire var
Evde niye durup çocuğa baksın ki orda iş var 😬
İki oğlu var , birşeye ihtiyacı olsa bize gelecek hiç düşünmüyor.
Geçende aramış ben seni aramıyorum rahatsız etmemek için diyor dedim bende seni rahatsız etmemek için aramıycam 😬

Üzüldüm , komşularım soruyor bize bırak birşeye ihtiyacın varsa geleyim dolabını sileyim 🥲
Bu insanlar neden bukadar kötü 😢

Gün sonunda ben hastanede kalayım demiştim destek olmak için diyecek ee siz bana başka birşey demediniz ki diyecek 😅
Valla benimki de kalacağım diyor yani kalayım mı da değil dedim benim KENDİ ANNEM kalacak

Takmayın kafaya ya.. normal doğum mu istiyorsunuz? Bazen doktorlar son anlarda normal dogumdan vazgeçirmek için de yapıyor bunu
Normal doğum istiyorum doktorum da normal doğumu destekliyor hatta ben nasıl doğuracağım dediğimde dogruursun doğurursun diyen bi doktor 😀 bu arada ama çoğu doktor gerçekten bilerek sezeryana yönlendiriyor gebe de hiç bir sorun olmamasına rağmen kendince sorun buluyor işime daha çok geldiği için bu konuda çok haklısınız 👍

Benim eşime gıcık olduğumda söylediğim vardı 😁ninnilerde bile gıcıklık yapmışlığım var😁
Dandinikooo dandinikoooo annesi şeker nesline çekerr dandinikooooo
Babası deve geç gelir eve dandinikooo
Ayy aklıma getirdin😄 şaka bir yana en çok
Benim annem güzel annem beni al kollarına kucağında okşa beni ninniler söyle bana.
Küçüçükken başucumda bana ninni söylerdin. Sabahları uyanınca beni okşar severdin.
Benim annem güzel annem beni al kollarına...
Bu ninniyi söylerim bazen oğlum uyurken anne söylesene diye hala tutturur. Bebeğimin başını okşayarak söylemek beni de rahatlatıyor bence🥰
:KK48: ssjjsjsjsjsjjs çok iyiymiş

Ütülerim bitti hurçları hazırladım ama ne ağlama ne ağlama ilk giyicegı kıyafetleri bezini koyarken 😩
67A84487-A1DE-46D2-B173-327128BF13EC.webp

Bu bir şikayet postudur :KK14: sırtım çatlıyor 2 kez ovdurdum annem yağlarla dakikalarca ovdu ama yok bıraktığı anda sırtım ayrilcak gibi agriyo var mı önerisi olan :cry:
Doktoruma söylediğimde çok zorlandığında parol içebilirsin dedi. Bende çok sırt bel ağrısı yaşıyorum alt tarafımdada müthiş bi baskı var. Kemiklerim ayrılıyor sanki.

* En az 3-4 takım yenidoğan takımı getirin dedi (Takım olarak 3-4 takım giydirir miyiz bilmiyorum, yarım kollu zıbınlardan bolca koydum ben çantaya, üzerine de kundak yeterli bile olur belki. Hastane çok sıcak zaten. Bebeğin boyu posu nasıl olacak onu da bilmiyoruz, şimdiden boyu uzun dedi çünkü doktor, yenidoğan giysileri belki olmayacak bile.)
  • Kundak için en ince tek kat müslin örtülerden getirin dedi (Kundak öneriyorlarmış.)
  • Pişik kremi olarak ebeler ve arkadaşlarım bepanthol baby olur demişlerdi almıştım ama bu doktor kendi broşürlerini verdi. B-good marka önerdi.
  • Bebek bezini konuşmadık ama onu da götürmek gerekiyor sanırım.
Çantalar hazır ama arada boşaltıp tekrar düzenliyorum. Sebebi ne giydirilecek tam kestiremiyorum. :KK64:Hava sıcak ama hastanede klimalar çalışıyor sonuçta, evden daha serin olacak. Son durum;

-3 tane hastane çıkışı
Biri; tulum+uzun kol zıbın+eşofman altı
İkisi; alt üst takım+ sıfır kol+kısa kol iç zıbın

-3 battaniye
2 tane müslin
1 tane penye

-Yedek kıyafet
2 alt eşofman
2 sıfır kol zıbın
1 yarım kol zıbın
2 uzun kol zıbın

Birkaç çift çorap
Bolca ağız mendili

Son düzenleme:
Siyatik ağrısı yaşayan var mı kızlar ya ? Bugün ikinci oldu. Kalçamdan bir ağrı giriyor ama siniri o kadar sıkıştırıyor ki öylece kalıyorum 🥹 bu saplanma gelince ne yapmak lazım
Ah bennnnn:cry:

Yamulmuş durumdayım.
Hele de bugün biraz iş yaptım. Su an hiç kıpırdayamıyorum.

Doktoruma söylediğimde çok zorlandığında parol içebilirsin dedi. Bende çok sırt bel ağrısı yaşıyorum alt tarafımdada müthiş bi baskı var. Kemiklerim ayrılıyor sanki.
Gerçekten çok zorlanıyorum ama parol içsem hergun içmem lazım çünkü hergun nerdeyse bu denli Ağrı çekiyorum aynen alt tarafımda baskı var benimde

Back
X