2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Çantalar hazır ama arada boşaltıp tekrar düzenliyorum. Sebebi ne giydirilecek tam kestiremiyorum. :KK64:Hava sıcak ama hastanede klimalar çalışıyor sonuçta, evden daha serin olacak. Son durum;

-3 tane hastane çıkışı
Biri; tulum+uzun kol zıbın+eşofman altı
İkisi; alt üst takım+ sıfır kol+kısa kol iç zıbın

-3 battaniye
2 tane müslin
1 tane penye

-Yedek kıyafet
2 alt eşofman
2 sıfır kol zıbın
1 yarım kol zıbın
2 uzun kol zıbın

Birkaç çift çorap
Bolca ağız mendili
Canım ben 3 hastane çıkışı 2 müslin örtü 1 de kalın müslin ağız mendili ve çorap koydum.
Yani gerek olursa eşyaları yıkandı ütülendi evden getirirler.
Fazlasına gerek yok diye düşünüyorum 🤭

Çantalar hazır ama arada boşaltıp tekrar düzenliyorum. Sebebi ne giydirilecek tam kestiremiyorum. :KK64:Hava sıcak ama hastanede klimalar çalışıyor sonuçta, evden daha serin olacak. Son durum;

-3 tane hastane çıkışı

-3 battaniye
2 tane müslin
1 tane penye

-Yedek kıyafet
2 alt eşofman
2 sıfır kol zıbın
1 yarım kol zıbın
2 uzun kol zıbın

Birkaç çift çorap
Bolca ağız mendili
Bende de aynı şeyler var nerdeyse sadece 3 battaniye biraz fazla degilmi yada kalınlıkları nasıl ben hiç battaniye koymadım sanırım nasıl bı battaniye koymak lazım ince kalın bende koyayım bı battaniye

Kızlar hani dr diyor ya en az 10 hareket hissetmeliyiz diye. Şimdi bi sorum var. Ben mesela kahvaltı yapıyorum bizimki başlıyor tekmelemeye. Ama asla durmuyor bir saat aralıksız yer değiştiriyor kayıyor vuruyor. Yani onları bir mi saymam lazım yoksa 150 mi 🤣🤣🤣
2 saatte 10 hareket dedi doktor. Yani günün her anı tepişiyor evet. Ama sessiz kaldı diyelim. Max 2 saat sessiz kalmalı anladım ben. Uyuduğu anlar da oluyor. Bizimki taşındığımın ertesi sabahı uyandığımdan beri 4 saat hareket etmemişti, yorgunluktan sanırım. Tabi ödüm koptu sağa dön yok sola dön yok. En sonunda dinlenmeye geçtim başladı içerden tepinmeye.
O 10 hareket 2 saat içinde olacak yani heralde. Ben öyle anladım

Doguracagim yok bari börek yapayım birazını da dolaba atarim 😂😂
Senin yazdıklarını gördükçe kalkıp kalkıp bişiler yapıyorum. Evi kırkladım, buzluğu çalışıyorum. 9 -12 aylıkları bile ütüledim. Dur artık marifet kadın, yalvarırız dinlen 😂

-3 tane hastane çıkışı

-3 battaniye
2 tane müslin
1 tane penye

-Yedek kıyafet
2 alt eşofman
2 sıfır kol zıbın
1 yarım kol zıbın
2 uzun kol zıbın

Birkaç çift çorap
Bolca ağız mendili
Yemin ederim bu sebepten kapatamadım. Hava çok sıcak yenidoğan takımlaro uzun kollu çocuğu isilik etcez🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Yarım kollu zıbınları doldurdum ne zormuş yaaaa karar vermek bi de tecrübesiz olunca insan hiç seçemiyor

Ah bennnnn:cry:

Yamulmuş durumdayım.
Hele de bugün biraz iş yaptım. Su an hiç kıpırdayamıyorum.
Bende bugün biraz iş yaptım ondan mı oldu anlamadım ama gerçekten o ağrı geldiğinde bacağı oynatmayı bırak kilitlenip kalıyorum resmen sanırım bebiş baskı yaptığı için oluyor :(

-3 tane hastane çıkışı

-3 battaniye
2 tane müslin
1 tane penye

-Yedek kıyafet
2 alt eşofman
2 sıfır kol zıbın
1 yarım kol zıbın
2 uzun kol zıbın

Birkaç çift çorap
Bolca ağız mendili
Bizde de valiz uzun süredir hazır ama bi türlü kapatamadım ya eksik varsa diye. Ben bir ince bir kalın Müslin battaniye bi tanede hastane çıkışının olduğu ince battaniye koydum. Ekstra bebeği koydukları o beşik gibi şey var ya ismini bilmiyorum. Onun için bi tane çarşaf koydum minik. Gerekli mi bilmiyorum ama hastaneye güvenemedim o konuda. Bi de her ihtimale karşı kaşık biberon koydum hastanedeki ebe önerdi
2 saatte 10 hareket dedi doktor. Yani günün her anı tepişiyor evet. Ama sessiz kaldı diyelim. Max 2 saat sessiz kalmalı anladım ben. Uyuduğu anlar da oluyor. Bizimki taşındığımın ertesi sabahı uyandığımdan beri 4 saat hareket etmemişti, yorgunluktan sanırım. Tabi ödüm koptu sağa dön yok sola dön yok. En sonunda dinlenmeye geçtim başladı içerden tepinmeye.
O 10 hareket 2 saat içinde olacak yani heralde. Ben öyle anladım
Hmm evet aslında bende öyle olduğunu düşündüm doktor diyince. Gün içerisinde hareketlerimiz çok iyi aslında ama bazen bizimkinde 3 saat falan uyuyor. Ama sonra çok hareket ettiği için rutini bu gibi düşünüyorum

Bu bir şikayet postudur :KK14: sırtım çatlıyor 2 kez ovdurdum annem yağlarla dakikalarca ovdu ama yok bıraktığı anda sırtım ayrilcak gibi agriyo var mı önerisi olan :cry:
Büyük pilates topuyla geriye hafif hafif yaslanma hareketi bana çok iyi gelmişti

Bende bugün biraz iş yaptım ondan mı oldu anlamadım ama gerçekten o ağrı geldiğinde bacağı oynatmayı bırak kilitlenip kalıyorum resmen sanırım bebiş baskı yaptığı için oluyor :(

Bizde de valiz uzun süredir hazır ama bi türlü kapatamadım ya eksik varsa diye. Ben bir ince bir kalın Müslin battaniye bi tanede hastane çıkışının olduğu ince battaniye koydum. Ekstra bebeği koydukları o beşik gibi şey var ya ismini bilmiyorum. Onun için bi tane çarşaf koydum minik. Gerekli mi bilmiyorum ama hastaneye güvenemedim o konuda. Bi de her ihtimale karşı kaşık biberon koydum hastanedeki ebe önerdi

Hmm evet aslında bende öyle olduğunu düşündüm doktor diyince. Gün içerisinde hareketlerimiz çok iyi aslında ama bazen bizimkinde 3 saat falan uyuyor. Ama sonra çok hareket ettiği için rutini bu gibi düşünüyorum
Ben valizi kapattım çünkü dediğiniz gibi ne olursa olsun bir şey eksik gibi geliyor 😂 o beşik için bende bir alt açma ekstradan koydum içine sererim diye birde müslin koydum yine onun üstüne sermek için. Annem çarşafları hep kocaman yapmış çünkü 😅 ben doktora az hareket ediyor dediğimde 10 hareketten azsa o zaman az de çocuk uyuyor sen nasıl gün içinde dinleniyorsun uyuyorsun o da öyle sürekli hareket edemez dedi😅 ben rutinlerine alıştım bu çocuğun mesela tatlı yediğimde değil ceviz yediğimde hareket ediyor 😂çok enteresan 😂

Siyatik ağrısı yaşayan var mı kızlar ya ? Bugün ikinci oldu. Kalçamdan bir ağrı giriyor ama siniri o kadar sıkıştırıyor ki öylece kalıyorum 🥹 bu saplanma gelince ne yapmak lazım
Benım çok olmuştu 6 7. Aylarda çünkü çok yorulmuştum umredeyken , annemin sürekli ovması ve birkaç gün full yatışla anca geçti çok şükür

-3 tane hastane çıkışı

-3 battaniye
2 tane müslin
1 tane penye

-Yedek kıyafet
2 alt eşofman
2 sıfır kol zıbın
1 yarım kol zıbın
2 uzun kol zıbın

Birkaç çift çorap
Bolca ağız mendili
Ama hastaneler aşırı sıcak oluyor ya hiç üşünmüyor ki bebek katı ve odalarını hele üşünmesin diye hep sıcak tutuyorlar bana öyle denk geldi ama hastane çıkışı bizimde uzun kollu zıbın alt bodysi kısa kollu da 😀

Ben 13 sene önce temmuzda doğum yaptığımda, müthiş bir nemle cehennem sıcağı vardı İstanbul’da. Hastane çok serin degildi ama bunaltmıyordu da..

Hatırladığım, kızıma hep iki kat giydirildiği. 🤔 Hiç kısa kol yada tek kat hatırlamıyorum.

Ama eve geldik. Annemde klima yok o zaman. Ben tek kat giydirdim. Sonra kısa kolluya geçtim. Ayağında her zaman çorap vardı.

7. Gün kendi evime geçtim. Ki o zaman evim çöl gibi sıcak. Güneş bi odadan doğuyor. Tek tek tüm odaları dolaşıp en son salondan batıyor. Kan ter içinde iki gün geçirdim. Baktım olmuyor. Hastanede çalışıyorsa evde de çalışabilir dedim. Eşim filtreyi güzel yıkadı temizledi. Klima açtım. O yaz salonda yaşadık. Bazen sadece nem alma modunda çalıştırıyordum. O da kafi geliyordu.

Son düzenleme:
Bende de aynı şeyler var nerdeyse sadece 3 battaniye biraz fazla degilmi yada kalınlıkları nasıl ben hiç battaniye koymadım sanırım nasıl bı battaniye koymak lazım ince kalın bende koyayım bı battaniye
Haklısın 3 battaniye fazla oldu galiba.

Ama hiç battaniyesiz de olmaz. Dogumhaneden çıkıyor. Temizlenip giydiriliyor. Çok sarıp sarmalanmasa da battaniyenin içinde geliyor bebek odaya.

Ne de olsa anne karnından cıkıyor. O stabil sıcaklık yok. Dış dünyaya uyum esnasında vücut ısısını korumak gerek. Ne üşüyecek ne terleyecek..

Bi müslin bir penye yeter sanırım.

Siyatik ağrısı yaşayan var mı kızlar ya ? Bugün ikinci oldu. Kalçamdan bir ağrı giriyor ama siniri o kadar sıkıştırıyor ki öylece kalıyorum 🥹 bu saplanma gelince ne yapmak lazım

Ah bennnnn:cry:

Yamulmuş durumdayım.
Hele de bugün biraz iş yaptım. Su an hiç kıpırdayamıyorum.
Ben de çok çektim siyatikten, şu egzersiz iyi geldi. Artık ne zaman başlıyor gibi hissetsem hemen uzanıp yapıyorum

-3 tane hastane çıkışı

-3 battaniye
2 tane müslin
1 tane penye

-Yedek kıyafet
2 alt eşofman
2 sıfır kol zıbın
1 yarım kol zıbın
2 uzun kol zıbın

Birkaç çift çorap
Bolca ağız mendili
Oo bayağı yeterli gibi, ben bu kadar çok şey koymadım valla. Bir de kundak yapılacaksa cidden çok kalın giydirmeye gerek olmaz diye düşünüyorum, soğutmayı çok düşük çalıştırıyorlarmış çarpmasın diye, çok sıcaktı bebek katı.
Battaniye derken tek kat ince müslin örtülerden koydum ben çantaya, hemşire de bunu önermişti. Kundak için kullanılıyor. Civil'den aldıklarım biraz küçüktü ama ebebekten aldıklarım büyük yeterli olur sanırım. Ben de tecrübesizim ama annem şunlara olur dedi, örnek olarak atayım, 100 x110 cm olanlardan aldım:
Müslin Battaniye Müslin Güneş Desenli Sarı Bebek Battaniyesi Modelleri: Kız ve Erkek Bebek Battaniyeleri - ebebek

Kızlar bu arada çoğunuz artık ileri haftalardasınız ama benim gibi 34. Haftalarda olanlar için bir şey önereceğim. bebişin ölçümleri bir hafta geride olduğu için kontrole kadar beslenmeye dikkat edeyim dedim. Chatcptye bebişin ölçümlerini attım. Bugün yediğim içtiğim her şeyi de atıyorum ve benim için analiz etmesini istedim. Şundan da yesen iyi olur, hmm bunu mı yedin fazla olmamasına özen göster gibi cevaplar veriyor çok tatlı 😀 mesela sabah yediğim iki tatlı kaşığı reçeli fazla buldu 🤣
Ben bu beslenme işinden hiç anlamadım doğrusu gerçi hamileliğin hiçbir şeyinden anlamadım da neyse :işsiz: Şu bebeğe kilo aldıran besinlerden sürekli yediğim halde pek bir işe yaramadı :olamaz: hatta o kadar işe yaramıyor ki 3 haftadır bebiş çok az kilo aldığı için perşembe günü alınacak :KK17:

-3 tane hastane çıkışı

-3 battaniye
2 tane müslin
1 tane penye

-Yedek kıyafet
2 alt eşofman
2 sıfır kol zıbın
1 yarım kol zıbın
2 uzun kol zıbın

Birkaç çift çorap
Bolca ağız mendili
Hemşireye vermek için ayrı bir hurç yaptınız mı? Bir tane ebenin videosunda görmüştüm ben de. İçine takım, çarşaf, bebek bezi vs koymuştu hatırladığım. Bir de her halükarda anne karnından daha soğuk bir ortam olacağı için bere eldiven çorap muhakkak olsun demişti. Ben de koydum fazladan.

Bir arkadaşım doğum yaptığında sütü gelmemişti hastanede çok uğraştılar bir iki damla geldi onu da zar zor kaşıkla alıp bebişe vermişlerdi. Ordan gördüm diye bi tane de silikon kaşık koydum ben. Bir de pişik önleyici krem koydum kullanılır mı emin değilim ama bulunsun istedim.

Büyük pilates topuyla geriye hafif hafif yaslanma hareketi bana çok iyi gelmişti
Bir pilates topu edineyim teşekkürler 😘
Haklısın 3 battaniye fazla oldu galiba.

Ama hiç battaniyesiz de olmaz. Dogumhaneden çıkıyor. Temizlenip giydiriliyor. Çok sarıp sarmalanmasa da battaniyenin içinde geliyor bebek odaya.

Ne de olsa anne karnından cıkıyor. O stabil sıcaklık yok. Dış dünyaya uyum esnasında vücut ısısını korumak gerek. Ne üşüyecek ne terleyecek..

Bi müslin bir penye yeter sanırım.
2 tane muslin koymuştum bende ama penyede ekliyeyim yada 4 katlı muslin vardı onuda koyabilirim teşekkürler 🥰
Oo bayağı yeterli gibi, ben bu kadar çok şey koymadım valla. Bir de kundak yapılacaksa cidden çok kalın giydirmeye gerek olmaz diye düşünüyorum, soğutmayı çok düşük çalıştırıyorlarmış çarpmasın diye, çok sıcaktı bebek katı.

Battaniye derken tek kat ince müslin örtülerden koydum ben çantaya, hemşire de bunu önermişti. Kundak için kullanılıyor. Civil'den aldıklarım biraz küçüktü ama ebebekten aldıklarım büyük yeterli olur sanırım. Ben de tecrübesizim ama annem şunlara olur dedi, örnek olarak atayım, 100 x110 cm olanlardan aldım:
Müslin Battaniye Müslin Güneş Desenli Sarı Bebek Battaniyesi Modelleri: Kız ve Erkek Bebek Battaniyeleri - ebebek
Bende bunlardan aldım 2 tane koydum biri hemşireye diğeri de kirlenirse yedek için ama sanırım bi tanede kalın gerekecek 🥰

Ben valizi kapattım çünkü dediğiniz gibi ne olursa olsun bir şey eksik gibi geliyor 😂 o beşik için bende bir alt açma ekstradan koydum içine sererim diye birde müslin koydum yine onun üstüne sermek için. Annem çarşafları hep kocaman yapmış çünkü 😅 ben doktora az hareket ediyor dediğimde 10 hareketten azsa o zaman az de çocuk uyuyor sen nasıl gün içinde dinleniyorsun uyuyorsun o da öyle sürekli hareket edemez dedi😅 ben rutinlerine alıştım bu çocuğun mesela tatlı yediğimde değil ceviz yediğimde hareket ediyor 😂çok enteresan 😂
Demek ki ceviz seviyor annişiiii 🥰 bizimki de meyveleri çok seviyor sanırım ne zaman meyve yesem horon tepiyor kızım 😀
Benım çok olmuştu 6 7. Aylarda çünkü çok yorulmuştum umredeyken , annemin sürekli ovması ve birkaç gün full yatışla anca geçti çok şükür

Ama hastaneler aşırı sıcak oluyor ya hiç üşünmüyor ki bebek katı ve odalarını hele üşünmesin diye hep sıcak tutuyorlar bana öyle denk geldi ama hastane çıkışı bizimde uzun kollu zıbın alt bodysi kısa kollu da 😀
O zaman eşime söyleyeyim de masaj yapsın hemen valla zaten hamilelik boyunca en ihtiyaç duyduğum şey masaj oldu sanırım. Eşim her güm 10 saat yapsa 11. Saat yine ihtiyacım olur fkdkd 🤣
Kızlar 34 haftada bebek alttan düşecekmiş gibi hissetmek normal mi bugün ütü yaptım biraz ayakta kaldım öyle bi his geliyor geçiyor sonra tekrar geliyor geçiyor
Dün aynısı oldu. Resmen vajinamda hissettim. Ve orayı tutma ihtiyacı hissettim. Eşim noldu noldu diye geldi yanıma. Dedim galiba çıkacak şu an. O öyle bi şey değil diyo. Kadın doğum profesörü 😒😒😒😒
Ben de çok çektim siyatikten, şu egzersiz iyi geldi. Artık ne zaman başlıyor gibi hissetsem hemen uzanıp yapıyorum

Hemen bakıyorum şimdi buna yaaa çok teşekkür ederimmm
Ben bu beslenme işinden hiç anlamadım doğrusu gerçi hamileliğin hiçbir şeyinden anlamadım da neyse :işsiz: Şu bebeğe kilo aldıran besinlerden sürekli yediğim halde pek bir işe yaramadı :olamaz: hatta o kadar işe yaramıyor ki 3 haftadır bebiş çok az kilo aldığı için perşembe günü alınacak :KK17:

Hemşireye vermek için ayrı bir hurç yaptınız mı? Bir tane ebenin videosunda görmüştüm ben de. İçine takım, çarşaf, bebek bezi vs koymuştu hatırladığım. Bir de her halükarda anne karnından daha soğuk bir ortam olacağı için bere eldiven çorap muhakkak olsun demişti. Ben de koydum fazladan.

Bir arkadaşım doğum yaptığında sütü gelmemişti hastanede çok uğraştılar bir iki damla geldi onu da zar zor kaşıkla alıp bebişe vermişlerdi. Ordan gördüm diye bi tane de silikon kaşık koydum ben. Bir de pişik önleyici krem koydum kullanılır mı emin değilim ama bulunsun istedim.
Valla doktorum da genel olarak beslenmen iyiyse ne yersen ye çocuk hangi kiloda doğacaksa o kiloda doğar diyor. Sen minyonsun çocuğunun 4 kilo doğmasını bekleme dedi açıkça 🤣

Senin yazdıklarını gördükçe kalkıp kalkıp bişiler yapıyorum. Evi kırkladım, buzluğu çalışıyorum. 9 -12 aylıkları bile ütüledim. Dur artık marifet kadın, yalvarırız dinlen 😂
Durunca vakit geçmiyor ya, şu malzeme var birşey yapıp atayım diyorum, yazık adam bu ay üç kere market alışverişi yaptı diyor ki evde hala malzeme yok satıyor musun ne yapıyorsun 😂😂

Back
X