- 3 Haziran 2022
- 4.230
- 9.057
- 108
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #23.161
Benimde dün son iş günümdü yarın halıları yıkayacağım hafta içi yavaş yavaş biraz dolap içlerini düzenlerim 29unda temizlikçi abla gelecek o gelmeden iyice toplarım inşallah.Senin yazdıklarını gördükçe kalkıp kalkıp bişiler yapıyorum. Evi kırkladım, buzluğu çalışıyorum. 9 -12 aylıkları bile ütüledim. Dur artık marifet kadın, yalvarırız dinlen
Kuzum bunu benim doktorum da hep diyor. İlk gebeliğimde de diyordu. Yemekle alakası yok diye. Son kontrolümde yine dedi. Ne yersen ye tamamen genetik almayacaksa almıyor diye. Ben minyonum eşim de çok uzun sayılmaz o yüzden normal karşılıyor kilo durumunu.Aynen öyle ne yersen ye değiştiremezsin dediler
Çörekotlu tuzlu kurabiyeyi sen mi yapmıştınDurunca vakit geçmiyor ya, şu malzeme var birşey yapıp atayım diyorum, yazık adam bu ay üç kere market alışverişi yaptı diyor ki evde hala malzeme yok satıyor musun ne yapıyorsun
Günde 4 taneye kadar içebilirsin dedi cnm. Günde bir tane içmen sıkıntı oluşturmaz bence.Gerçekten çok zorlanıyorum ama parol içsem hergun içmem lazım çünkü hergun nerdeyse bu denli Ağrı çekiyorum aynen alt tarafımda baskı var benimde
Benimki makat gelişli diye öyle hissettiğimi söylüyor doktor. Her an ayağını uzatabilirmiş gibi bi hisKızlar 34 haftada bebek alttan düşecekmiş gibi hissetmek normal mi bugün ütü yaptım biraz ayakta kaldım öyle bi his geliyor geçiyor sonra tekrar geliyor geçiyor
Benim listede hemen hemen seninki gibi. Ama bendeki mantık şu her takıma uyumlu battaniye ekledimHaklısın 3 battaniye fazla oldu galiba.
Ama hiç battaniyesiz de olmaz. Dogumhaneden çıkıyor. Temizlenip giydiriliyor. Çok sarıp sarmalanmasa da battaniyenin içinde geliyor bebek odaya.
Ne de olsa anne karnından cıkıyor. O stabil sıcaklık yok. Dış dünyaya uyum esnasında vücut ısısını korumak gerek. Ne üşüyecek ne terleyecek..
Bi müslin bir penye yeter sanırım.
Ben yapıp atıyorum o kurabiyeden yıllardır. Sıkıntı yaşamadım herkes bayılıyor.Çörekotlu tuzlu kurabiyeyi sen mi yapmıştınondan yapıp buzluğa atsam atılır mı ki acaba sen bilirsin yetkili birine benziyorsun
Ben de bugün 7. Kez falan büyük tuvalete çıktım miktar çok az ama sanırım artık baskı çok fazla... Hep ayakta kaldığım için ayaklarım o kadar ağrıdı ki minnoş kızım masaj yaptı bana kıyamayıpBu bir şikayet postudursırtım çatlıyor 2 kez ovdurdum annem yağlarla dakikalarca ovdu ama yok bıraktığı anda sırtım ayrilcak gibi agriyo var mı önerisi olan
Ah canım belde 4 fıtık var benim ara ara yaşıyorum tutulup kaldığıö yerden birinin beni kurtarması ile dinlenmeye çalışıyorumSiyatik ağrısı yaşayan var mı kızlar ya ? Bugün ikinci oldu. Kalçamdan bir ağrı giriyor ama siniri o kadar sıkıştırıyor ki öylece kalıyorumbu saplanma gelince ne yapmak lazım
Ben geçen sene taşımdığıöda klimayı hemen takmamıştık. Özellikle 1 ay öncesinden taktık şimdi klimasız zaten düşünemiyorum kendimi.kışın doğan bebek 21 22° sıcaklıkta nasıl duruyorsa bizimkiler de giydirince durur. Sıcak memlekette yaşayanlar napsın klima hasta etmez klimayı doğru kullanmamak hasta ederBen 13 sene önce temmuzda doğum yaptığımda, müthiş bir nemle cehennem sıcağı vardı İstanbul’da. Hastane çok serin degildi ama bunaltmıyordu da..
Hatırladığım, kızıma hep iki kat giydirildiği.Hiç kısa kol yada tek kat hatırlamıyorum.
Ama eve geldik. Annemde klima yok o zaman. Ben tek kat giydirdim. Sonra kısa kolluya geçtim. Ayağında her zaman çorap vardı.
7. Gün kendi evime geçtim. Ki o zaman evim çöl gibi sıcak. Güneş bi odadan doğuyor. Tek tek tüm odaları dolaşıp en son salondan batıyor. Kan ter içinde iki gün geçirdim. Baktım olmuyor. Hastanede çalışıyorsa evde de çalışabilir dedim. Eşim filtreyi güzel yıkadı temizledi. Klima açtım. O yaz salonda yaşadık. Bazen sadece nem alma modunda çalıştırıyordum. O da kafi geliyordu.
Ay bunu kaydetmek lazım Allah razı olsun deneyeceğimBen de çok çektim siyatikten, şu egzersiz iyi geldi. Artık ne zaman başlıyor gibi hissetsem hemen uzanıp yapıyorum
Pişik önleyici ben de koydum. Süt olayı da sezeryan doğumda özellikle geç gelme ihtimali oluyor.herhangş bir biberon hazırlıpıö yok benim ihtiyaç olursa her eczanede olan şeyler sonuçta. Özellikle ilk doğumu olavak annelere Solgar on brewer yeast takviyesini tavsiye edeRim.Ben bu beslenme işinden hiç anlamadım doğrusu gerçi hamileliğin hiçbir şeyinden anlamadım da neyseŞu bebeğe kilo aldıran besinlerden sürekli yediğim halde pek bir işe yaramadı hatta o kadar işe yaramıyor ki 3 haftadır bebiş çok az kilo aldığı için perşembe günü alınacak
Hemşireye vermek için ayrı bir hurç yaptınız mı? Bir tane ebenin videosunda görmüştüm ben de. İçine takım, çarşaf, bebek bezi vs koymuştu hatırladığım. Bir de her halükarda anne karnından daha soğuk bir ortam olacağı için bere eldiven çorap muhakkak olsun demişti. Ben de koydum fazladan.
Bir arkadaşım doğum yaptığında sütü gelmemişti hastanede çok uğraştılar bir iki damla geldi onu da zar zor kaşıkla alıp bebişe vermişlerdi. Ordan gördüm diye bi tane de silikon kaşık koydum ben. Bir de pişik önleyici krem koydum kullanılır mı emin değilim ama bulunsun istedim.
Bebeklerin genetik olarak boyu kilosu bellidir anne karnında beslenme onu çok etkilemez özellikle beslenme yetersizliğine bağlı bir gelişim geriliği yoksa tabikiDemek ki ceviz seviyor annişiiiibizimki de meyveleri çok seviyor sanırım ne zaman meyve yesem horon tepiyor kızım
O zaman eşime söyleyeyim de masaj yapsın hemen valla zaten hamilelik boyunca en ihtiyaç duyduğum şey masaj oldu sanırım. Eşim her güm 10 saat yapsa 11. Saat yine ihtiyacım olur fkdkd
Dün aynısı oldu. Resmen vajinamda hissettim. Ve orayı tutma ihtiyacı hissettim. Eşim noldu noldu diye geldi yanıma. Dedim galiba çıkacak şu an. O öyle bi şey değil diyo. Kadın doğum profesörü
Hemen bakıyorum şimdi buna yaaa çok teşekkür ederimmm
Valla doktorum da genel olarak beslenmen iyiyse ne yersen ye çocuk hangi kiloda doğacaksa o kiloda doğar diyor. Sen minyonsun çocuğunun 4 kilo doğmasını bekleme dedi açıkça
Attım ondan bı tepsi yedik ikinci tepsiyi yaptım oda az kaldı, iyi gidiyor ya, dondurucudan çıkar on dk sonra yenilir kıvamda oluyor, tadında kokusunda bozulma olmuyor. İyi ki hatırlattın bı tepsi daha yapayım takviyeÇörekotlu tuzlu kurabiyeyi sen mi yapmıştınondan yapıp buzluğa atsam atılır mı ki acaba sen bilirsin yetkili birine benziyorsun
Valiz içi düzenleyici almıştım. Küçük boyuna hemşireye verilecekleri koydum. İçinde hastane çıkışı (zıbın, 2li takım, çorap, eldiven, şapka) müslin battaniye ve 1 tane de bez var.Hemşireye vermek için ayrı bir hurç yaptınız mı? Bir tane ebenin videosunda görmüştüm ben de. İçine takım, çarşaf, bebek bezi vs koymuştu hatırladığım. Bir de her halükarda anne karnından daha soğuk bir ortam olacağı için bere eldiven çorap muhakkak olsun demişti. Ben de koydum fazladan.
Bir arkadaşım doğum yaptığında sütü gelmemişti hastanede çok uğraştılar bir iki damla geldi onu da zar zor kaşıkla alıp bebişe vermişlerdi. Ordan gördüm diye bi tane de silikon kaşık koydum ben. Bir de pişik önleyici krem koydum kullanılır mı emin değilim ama bulunsun istedim.
Tarif pilissssÇörekotlu tuzlu kurabiyeyi sen mi yapmıştınondan yapıp buzluğa atsam atılır mı ki acaba sen bilirsin yetkili birine benziyorsun
Yavrum ne oldu sana böyle? O kadar pozitif neşeli bi insansın. Seni böyle görmeye alışkın değilim.Kızlar bugün biraz gergin bir gündü benim için. Sabahtan beri gergin geçti. Göğüs uclarimda süt gelip kuruyordu. Hiç dokunmadım ebe dokunma süt gelir demişti ilkinde. Kendi kendine düşerse düşüyordu. Bugün baktım kocaman kopmuş sürtünme kaynaklı. Ucunda süt vardı. Göğüsüm de sizliyor öğlenden beri. Bir garip. Rahmi uyarıp doğumu tetikleyecek diye korkuyorum. Kasığımda felaket de bir ağrı mevcut belimde de. İnşallah bir sıkıntı olmaz. Hala gerginim su son zamanlar acayip sıkıntılı geçiyor. Bir hafta daha geçse en azından diye bakıyorum.
Dur diyoruz hatuna bi tepsi daha yapiyim diyo Allah iyiliğini versin. Tarif verAttım ondan bı tepsi yedik ikinci tepsiyi yaptım oda az kaldı, iyi gidiyor ya, dondurucudan çıkar on dk sonra yenilir kıvamda oluyor, tadında kokusunda bozulma olmuyor. İyi ki hatırlattın bı tepsi daha yapayım takviye
Aiyyy o zaman yarınki işim o kurabiyeden yapmak olsun. Senden veBenimki makat gelişli diye öyle hissettiğimi söylüyor doktor. Her an ayağını uzatabilirmiş gibi bi his
Benim listede hemen hemen seninki gibi. Ama bendeki mantık şu her takıma uyumlu battaniye ekledimbi tık uyuma önem veriyorum. 3 tanede lohusa pijama takımım var bebişle uyumlu fazlasını eve geri getiririz nolcakki
Ben yapıp atıyorum o kurabiyeden yıllardır. Sıkıntı yaşamadım herkes bayılıyor.
Benim de belimde fıtık var belki de o yüzden bu kadar sert yaşıyorumdurBen de bugün 7. Kez falan büyük tuvalete çıktım miktar çok az ama sanırım artık baskı çok fazla... Hep ayakta kaldığım için ayaklarım o kadar ağrıdı ki minnoş kızım masaj yaptı bana kıyamayıp
Ah canım belde 4 fıtık var benim ara ara yaşıyorum tutulup kaldığıö yerden birinin beni kurtarması ile dinlenmeye çalışıyorum
Ben geçen sene taşımdığıöda klimayı hemen takmamıştık. Özellikle 1 ay öncesinden taktık şimdi klimasız zaten düşünemiyorum kendimi.kışın doğan bebek 21 22° sıcaklıkta nasıl duruyorsa bizimkiler de giydirince durur. Sıcak memlekette yaşayanlar napsın klima hasta etmez klimayı doğru kullanmamak hasta eder
Ay bunu kaydetmek lazım Allah razı olsun deneyeceğim
Pişik önleyici ben de koydum. Süt olayı da sezeryan doğumda özellikle geç gelme ihtimali oluyor.herhangş bir biberon hazırlıpıö yok benim ihtiyaç olursa her eczanede olan şeyler sonuçta. Özellikle ilk doğumu olavak annelere Solgar on brewer yeast takviyesini tavsiye edeRim.
Bebeklerin genetik olarak boyu kilosu bellidir anne karnında beslenme onu çok etkilemez özellikle beslenme yetersizliğine bağlı bir gelişim geriliği yoksa tabiki
Ben de bugün valizini hazırladım artık kapattım sadece ütülü bir takım pijama taçlar ve makyaj malzemelerini koymadım( jübile yapacağım ya güya şaşaalı bir kapanış yapacağım) onları kullanacak halde olur muyum bilmiyorum tabiki ama bu sefer hastanenin fotoğrafçısı ama hazırlıksız yakalanmak istemedim.
Ben doğumhaneye verilecek anne ve Bebek kıuayfetlerinş ayrı ayrı kilitli poşetlere koydum. Valizi direkt odaya çıkarırlar uğraşmazlar bekleyenler. Onun dışında kendime bolca pijama koydum çünkü geçen sefer hastanede başlamıştı lohusa terim. Şimdi yaz günü aynı şeyi yaşama ihtimaline karşı aldım da aldım.
Bebek için battaneye tek kat müslinş ueretli görüyorum hava zaten sıcak ve bebekleri çok sarıp sarmalamak iyi birşey değil mümkün olduğunca ten teması kurabilmek için çıplak çıplak takılırız hastanede.
Kız cidden vakit geçmiyor, rutine bağladık şu aralar, kahvaltı yaparız eşim gider, toparlar süpürür silerim, yemek yaparım öğleye kadar, sonra oğlumla oynasak gene vakit kalıyor, birşeyler yapıyoruz mecbur, sonra akşam üzeri parka çıkıyoruz, birşey yapmadan da vakit geçmiyor stres yükleniyorDur diyoruz hatuna bi tepsi daha yapiyim diyo Allah iyiliğini versin. Tarif ver
Biz senle aynı günü yaşamıyor muyuz acaba ?Kız cidden vakit geçmiyor, rutine bağladık şu aralar, kahvaltı yaparız eşim gider, toparlar süpürür silerim, yemek yaparım öğleye kadar, sonra oğlumla oynasak gene vakit kalıyor, birşeyler yapıyoruz mecbur, sonra akşam üzeri parka çıkıyoruz, birşey yapmadan da vakit geçmiyor stres yükleniyor
Yani hiç buz kokuyor diyen olmadı, anlayan olmadı dondurucdan çıktığını, hep yaptığım tarif var işte kafama göre işine yarar mı bilmemVaalbara cigim peki yaprak sarmayı nasıl buzluğa atıyorsun çıkarınca şöyle kokmayan dağılmayan bı tarifin vardır senin
Tek Atımlık Çörekotlu Misket Kurabiye Tek Atımlık Çörekotlu Misket Kurabiye - Nefis Yemek TarifleriAiyyy o zaman yarınki işim o kurabiyeden yapmak olsun. Senden veVaalbara cığımdan tarif istiyorum
Benim de belimde fıtık var belki de o yüzden bu kadar sert yaşıyorumdurbi defa da hamilelikten önce nöbetten çıktığım gün tutulmuştu belim. Bacağımı oynatamıyordum. Bir hafta kas gevşetici vurmuşlardı. Öyle olcak diye çok korktum valla da bu muhtemelen bebiş bastırdığı için
Niye kii sen ne yapıyorsun hele anlat birazBiz senle aynı günü yaşamıyor muyuz acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?