2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Canım senin normal doğum sa bence iyi yapmışsın beklemekle doktorların hepsi farklı telden çalıyor bazen çok farklı şeyler söylüyorlar ama biz vücudumuzu tanıyoruz biliyoruz

Ahahhah
Sağ gösterip sol vuran Temmuz bebeleri.
34-35te doğacak gibi yapıp kalbimize indirdiler, şimdi de oldukları yerden çıkaramıyoruz bunları
Ooo maşallah mis miss güle gule kirlensinler, benim ustalık yapacak halim mi kalmış hoşaf gibi yatıyorum bak elimi ise sürmedim bugün
Kız senin evde iş mi kaldı sanki ?!
Yapılacak herşeyi yaptın, dolabın da dolu. Ondan belki tükenmişlik yaşıyorsun su an. Ahahhahahahh
İnan gaz aklıma geldi. Ama daha erken dedim. Şurada doğalı kaç gün oldu ki ?

Ben kızımda biogaia diye bi damla kullanmıştım. Şimdi Dr lar ne veriyor bilmiyorum. Ama rahatlatıcı bi ilaç olsun elinin altında. Düzenli kullanmıştım ben her gün
Perde mi taktınn Merdivene çıktım deme bana sakın
Saldalye tepesinde üst dolapları sildim. Ama merdivene çıkmayı gözüm kesmedi, perdeyi kızıma taktırdım.
Sezaryen için en ideal günlerin, 38+ günler old biliyorum.

Tüp bebek olunca riske atmayalım demesindeki sebep ne ? Ben bilmiyorum
Ah bacımmmm
İns gönlüne göre herseyi kolaylıkla hazır edersin

Son düzenleme:

@pirelideve ahestebirbeste Rabbim yardımcınız olsun canımlar inşallah güzel doğum haberleriyle gelirsiniz şimdiden sağlıcakla alın bebişlerinizi

@pirelideve ahestebirbeste kızlar güzel sağlıklı doğumlar diliyorum doğum yaparken bizlerere dua edin lütfen
Güzel haberlerinizi bekliyoruz

Günaydın ahestebirbeste @pirelideve canlarım bu mübarek güzel günde evlatlarınıza sağlıkla kavuşun

Benimde kontrolüm vaaaaaar

Selam kızlar hepinize çok teşekkür ederim 8buçukta doğuma alındım 9buçukta çıktım. Hastanenin rutin uygulaması gereği 3 saat yoğun bakımda kaldım. Ben ameliyattayken bebişi yoğun bakıma almışlar o esnada farketmedim, doğduğunda bebişi bana üstünkörü gösterdiler ama yüzünü göremedim o sırada. Bebişte solunum sıkıntısı varmış su yuttuğundan şüphelenmişer burundan nefes alması sağlanıyormuş entübe değilmiş. Kolunda ve ayaklarında morarma varmış, bunun için kan tahlili yapmışlar, kolundaki morluklar kaybolmuş devamında, sonuçları bebeği görmeye gidince öğrenebileceğim. Ne boyunu ne kilosunu biliyorum çok merak ediyorum 4buçukta yeme içme serbest olcak bana hemşire çorbanı içiririm gidersin bi görmeye dedi. Süt sağma eğitimi verildi sağdıkça bebeğe göndereceğim.

Benim de ağrılarım başladı bi yürüme denemesi yaptık. Tıp fakültesinde doğum yaptım ben aşırı memnun kaldım, özelde görmediğim ilgiyi gördüm. Başımı okşaya okşaya rahatlattılar Allah razı olsun doğum esnasında hepinize dua ettim, Allah sizleri de sağlıkla bebeklerinize kavuştursun inşallah
Bendeki gelişmeler şimdilik böyle

Kızlar nasılsınız?
Okuyorum ama girip yazamıyorum hiç doğuranlar nasıllar bebişler de anneler de iyidir umarım
Doğumu bekleyenler de son haftalara girdik, bir de sıcaklar olunca sizin de bir şey yapasınız gelmiyor mu?
Dün yürüyüş yaptım akşam üstü 1 saate yakın ve eve kendimi zor attım artık ayaklarım zonkladı kasıklarım ağrıdı çok şükür dinlenince geçti

Gözün aydın canım.
Önce bebeğini gör, İns bugün göğsüne de alırsın yavrunu

Sonuçlar gelince bize de yaz.
Sütün şifa olur ona.
İkinizi de gözlerinizden öperim

Kızlar selammm

Uykusuzzz her geceee
Bizim oğlan gündüz uykucu gece vampir çıktı üstüne aşırı inat ve sürekli meme ile kavgada. Hemşire emzirmeyi kaç defa anlattı ama ben istediğim randımanda yapamıyorum ve çok geriliyorum en son eşimde dinledi ve o tutturuyor bugün taburcu olduk şükürler olsun biraz kg kaybı oldu ememediği için ama inşallah toparlayacağız. Sezeryan olan ve gazı olan bacılar bol bol yürüyüş yapın ben akşamına gaz çıkardım ertesi gün tuvalete çıktım. Bol bol sıvı tüketin. Bebek uyuduğunda sizde uyuyun yalanına inanmayın uyumuyor. Belki tecrübeli analar bize biraz tüyo verir bu konuyla ilgili. Onun dışında çok ama çok güzel bir duygu eşimle sürekli bu bizim mi şimdi diye soruyoruz birbirimize rabbim isteyen herkese nasip etsin doğum bekleyenlere sağlıklı kolay doğumlar olsun

Canım benim ilk oğlumda da şöyle bir sürecimiz olmuştu ben doğum iznine ayrılınca 37. haftafa taşınmıştık o zaman da bana doğum izninde tayin isteyemezsiniz ve ilişik kesip de başlayamazsınız dediler.
Bende doğum iznim bitince eş tayini dilekçesi vermiştik doğum iznim başlamadan yapamamıştım.
Ama çıkan tayin durumunda tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum

Aman daha iyi de oluyor bi yerden o doktorun rahatlığı geçmişti bana hatta eşimde bayılmıştı o yüzden doktora
valla 246 çıktı kolestrol umarım sonra iner şimdi ben kolestrol falan vazgeçtim direk tam kan sayımı ve idrar verdim söyledim doktora ne zamandır yapmıyoruz bi bakalım diye tamam hadi bakalım dedi
Kızlar yeni eve geldimmmm sancım yok normal dogum yolları görünüyor bana doktor hicbir sıkıntın yok dedi
Bebiş 3600 olmuş
maşallahhhh
büyüdükleri için hareket edemiyorlar etseler bile eskisi gibi hissedemiyoruz haftaya yüz yüze hastanede emzirme eğitimi alacağım
Ay amin canım hepimizinki vatana millete ailesine hayırlı evlatlar olsun
zamanla her şey düzelecek canım merak etme inşAllah

3.500 ölçüldü 3.800 doğdu 54 cm Yenidoğan kıyafetler 1 hafta 15 güne nanay

Bu sıcakta helal olsun valla
Vaalbara nın askerleriyiz
Gündüz uyuyup gece uyumayan bebek şans. Kırk günden sonra alışır. Gece uyumayı öğrenir derler. İns alışacak annesi

Göğüs ucun çıkık değilse memeyi kavrayıp kontrol etmesi güç olabilir. Ondan memeyle savaşması eşinin yardımı çok kıymetli. İns verdiği gramları fazlasıyla geri alacak.

Doğumdan sonra biraz kilo vermesi normal zaten. Sora geri alıyorlar.

Geçmiş olsun canım
Kesinlikle sezeryan sonrası bol bol hareket gaz ve gitar çıkışından sonra çok rahatlıyor insan.
Taze anne baba olunca insan bakmaya koklamaya doyamıyor kucağında bir mucize onu incitmekten çok korkuyor
Ve evet kesinlikle uyumak dinlenmek lüks oluyor bizde babaanne desteği vardı o bir kaç saat bakar ben öyle dinlenirdim ve o 2 saatlik uyku o kadar iyi gelirdi ki
O yüzden destek varsa azıcık günde 2 saat de olsa dinlen kuzum

3.500 ölçüldü 3.800 doğdu 54 cm Yenidoğan kıyafetler 1 hafta 15 güne nanay
Yaaaa öyle mi derler ayyy valla içime su serpildi yavrum karnımdayken geceleri uyurdu zaten inşallah birbirimize adapte olmaya çalışıyoruz tabi

Çıkık aslında ama hemen süt gelsin istiyor paşam öyle olmadığında da sinirleniyor bir şekilde anlaşıyoruz bakalım hepsi düzene girecek Allah’ın izniyle evet gerçekten çok kıymetli Allah razı olsun çok faydası oldu ama göğüs uçlarım çok açıyor krem sürmeme rağmen birde göğüslerim çok ağrıyor sağıyorum arada da günler, besle uyut sağ olarak geçiyor

Birileri üzerime iş atsin bakalım kalkabilecek.miyim
Saatlerdir uzanıyorum, kalkamıyorum resmen bı acayip olduk oğlumda yatıyor sıcak çarpmış biraz, mayistik gücümüz yok gibi

Çok teşekkür ederim
Ahh evet kesinlikle öyle aklım çıkıyor tutarken vs ama alışıyoruz birbirimize dilimizden daha çok anlamaya başlayacağız inşallah annem geldi sağolsun artık böyle bir süre idare edeceğiz ben alışna kadar, kesinlikle destek önemliymiş anladım

Yaaa tosuncuk resmen hemen kıyafetlerde 0-3 aya geçecek
Süt hemen gelmeyince sinirleniyor demek ki sinirini severim onun

Yaaa tosuncuk resmen hemen kıyafetlerde 0-3 aya geçecek
Süt hemen gelmeyince sinirleniyor demek ki sinirini severim onun
Evet öyle olacak gibi şimdi biraz kg kaybı oldu ama inşallah geri aldırabilirim içerde bakmak daha kolaymış

Evet evet hırslı bir bey ama çözüyoruz yavaş yavaş

Ben bazen çok açken acayip tahammülsüz oluyorum yani birini çıplak ellerimle öldürebilecek hale geliyorum.

Bu ayrıntıyı neren verdim?

Bebek de açken sabırsız oluyor. Memeyi tutamıyor sinirleniyor. Süt istediği hızda gelmiyor sinirleniyor. Ondan sonra memeyke kavga dövüş. Emzirmek için iyice acıkmasını, ağlamasını bekleme.

Kontrolden çıktım bebiş 3250 olmuş 10 günde 250 gram almış bana az geldi biraz 49 cm olmuş şükür Dr 10 temmuza kadar bekleyelim 11 temmuzda bebek suyu vs iyiyse devam ederiz aksi halde suni sanciyla yatisını yaparim dedi bendeki haberler böyle bu arada magnezyum yazmadı doğum geciktirir dedi bende aman kalsın dedim magnezyum kullanan normal doğum yapacaklara söylemiş olayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…