- 13 Ekim 2022
- 4.810
- 6.808
- 88
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #24.561
Canım senin normal doğum sa bence iyi yapmışsın beklemekle doktorların hepsi farklı telden çalıyor bazen çok farklı şeyler söylüyorlar ama biz vücudumuzu tanıyoruz biliyoruzYok kuzum sezeryan değil suni sancı ile normal olacak dedi ama ona bile korkuyorum
Ama bekleme taraftarıyım canım ablam ise bazı sebeplerden dolayı erken gelemiyor hem onu beklemiş olurum hemde belki biraz daha gayret edersem sancılarım olursa daha rahat olurum diye düşünüyorum
AhahhahBende bugün kontrole gittim34. Haftada ağrım yokken nst de sancı ağrı çıkması 37. Haftamda gece boyunca ağrı çekip nstmin tertemiz çıkması ben şok ben iptal haftaya tekrar kontrol doğmasını bekle dedi gönderdi
Kız senin evde iş mi kaldı sanki ?!Ooo maşallah mis miss güle gule kirlensinler, benim ustalık yapacak halim mi kalmış hoşaf gibi yatıyorum bak elimi ise sürmedim bugün
İnan gaz aklıma geldi. Ama daha erken dedim. Şurada doğalı kaç gün oldu ki ?Ev inanılmaz sıcak sanırım bunun da etkisi oldu
Çok şükür sabaha kadar uğraştım ama bi şekilde açtım korkumdan
İlk yürümeye kaldırdıklarında 3 kere ölüp yeniden dirilmiş olabilirim...
Sabaha kadar meme ucu ağrıskçı ve taş kesmiş göğüsle ağlayarak masaj yapan ben 3 saat de ben uyudum...
Bebik de gaz yapmış kendine ama tabi kör cahil anası pırt yapana kadar anlamadı
Arkadaşım allah kimseye vermesin. Mememim birinin ucu kopayazdı. Ağlayarak emziriyoruminşallah kimsenin meme ucu yara olmaz
Saldalye tepesinde üst dolapları sildim. Ama merdivene çıkmayı gözüm kesmedi, perdeyi kızıma taktırdım.Perde mi taktınnMerdivene çıktım deme bana sakın
Sezaryen için en ideal günlerin, 38+ günler old biliyorum.Arkadaşlar 38 hafta sezaryen için nasıl sizce. Bizimki tüp bebek ile olduğu için riske atmayip çok geçe bırakmayalım dedik.bebegin kilosu 3222gr dedi pazartesi günü (dört gün önce işte)yarin işte hayırlısıyla olacam.ama şimdi de içimden acaba iki üç gün daha beklesem mi diye geçiriyorum siz ne düşünüyorsunuz
Ah bacımmmmBende pazartesi günü gittim doktora düzensiz sancım çıktı doktor 39+0da 7 Temmuzda alacak ama kontolde umarım gününü bekler çıkmaya çok hevesli görünüyor dedi ki muayenede resmen dirseğini karnımı yırtıp çıkacak gibi çıkardı sipsivri oldu
Bende ama ne olur beklesin diye dua ediyorum bu hafta ayrıldım doğum iznine dolap içlerini indirdim çekmeceleri sildim vs.
Eşimin dün sınavı vardı o sınav bitsin de doğsun diye dua ediyoruz aylardır
Sınav bitti yarın depodan beşikleri puseti felan çıkaracak, kuracak koltuk sandalye ve puseti yıkayacak.
Pazartesi günü temizlik için bir abla gelecek anca işte bende diyorum pazartesiden sonra gel annecim ne olur diye
Yani seni çok iyi anlıyorum canım
Günaydın. Cumanız mübarek olsun
Son 3 gün
Bu gece nasıl bi geceydi?
Allahımmm! Sıcaktan çıldıracaktım. Ağrım vardı. Yatayım dedim. Kan ter içinde daldığım gibi uyanıyorum.Baktım olacak gibi değil, vantilatörü açtım. Sonra uyumuşum. Ama tabi beni rahatsız da etti. Şu an başım ağrıyor.
Allahım sonsuz hazinenden hepimize klimalı serin evler nasip et Yarabbim !
@pirelideve
ahestebirbeste
Ve varsa başka ismini hatırlayamadığım, bugün doğum yapacak arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Kontrolü olanlardan güzel haberler bekliyoruz.
@pirelideveahestebirbeste Rabbim yardımcınız olsun canımlar inşallah güzel doğum haberleriyle gelirsiniz şimdiden sağlıcakla alın bebişlerinizi
@pirelideveahestebirbeste kızlar güzel sağlıklı doğumlar diliyorum doğum yaparken bizlerere dua edin lütfen
Güzel haberlerinizi bekliyoruz
Günaydınahestebirbeste @pirelideve canlarım bu mübarek güzel günde evlatlarınıza sağlıkla kavuşun
Benimde kontrolüm vaaaaaar
Günaydın kızlarrrr.. Öğlen oldu ama neyse. Bugün doğumu olanlarahestebirbeste , @pirelideve güzelce alın yavrularınızı inşallah kucağınıza kızlar.
Kontrolü olan arkadaşlar kontrol dönüşü haber edin nasıl geçti
Benim kız salidan beri hasta. Boğaz enfeksiyonu ve öksürük. Çarşamba doktora götürdüm. Lakin antibiyotik içmek istemiyor, doktora dedim calpolle karistir ver dedi. İki gündür bir şekilde verdim. Yer mi benim uyanık akrep kızım calpolü de içmek istememeye başladı tadını anlayınca.. bugün napcam hiçbir fikrim yok.. işin kötüsü ondan bana geçiyor galiba boğazım bir tuhaf. Tam da olacak iş miydi doğum önü...İnşallah bir an önce atlatırız da bebek gelmeden toparlariz
Herkese günaydınnnnnn@pirelideve ve ahestebirbeste hayırlı kolay doğumlar diliyorum canlarım. Rabbim yardımcınız olsun, bizi habersiz bırakmayın. Ayrıca bugün kontrolü olan arkadaşlarıma da güzel sonuçlar diliyorum
Aiyy gelsin kurusun da ellemem
Allah Allah demek ki işinde çok iyi bi doktor belki de kuzum. Yani ilçede bi doktorun varsa ona da görün derim ben. Benim içim öyle rahat ederdi. Sürekli yat hiç kalkma bari. Gerçi beni devamlı korkuttu doktorlar ama kayınvalidem de eşime hamileyken tamamen kapatıyormuş rahim ağzını. 39 a kadar beklemişler 39 da sezaryene gitmiş bi bakmışlar ki yukarı çıkmış. Normal doğum yapmış. Ki hep kanaması varmış onun. Yani belki de bi sakınca yoktur bilemedim
Aiyy tarantacığım senin göğüs ucunun yara olmayacağından o kadar çok emindim ki. Şu grupta en dikkat eden kişi sendin belkideAllah yardımcın olsun
Gözün aydın canım.Selam kızlar hepinize çok teşekkür ederim8buçukta doğuma alındım 9buçukta çıktım. Hastanenin rutin uygulaması gereği 3 saat yoğun bakımda kaldım. Ben ameliyattayken bebişi yoğun bakıma almışlar o esnada farketmedim, doğduğunda bebişi bana üstünkörü gösterdiler ama yüzünü göremedim o sırada. Bebişte solunum sıkıntısı varmış su yuttuğundan şüphelenmişer burundan nefes alması sağlanıyormuş entübe değilmiş. Kolunda ve ayaklarında morarma varmış, bunun için kan tahlili yapmışlar, kolundaki morluklar kaybolmuş devamında, sonuçları bebeği görmeye gidince öğrenebileceğim. Ne boyunu ne kilosunu biliyorum çok merak ediyorum 4buçukta yeme içme serbest olcak bana hemşire çorbanı içiririm gidersin bi görmeye dedi. Süt sağma eğitimi verildi sağdıkça bebeğe göndereceğim.
Benim de ağrılarım başladı bi yürüme denemesi yaptık. Tıp fakültesinde doğum yaptım ben aşırı memnun kaldım, özelde görmediğim ilgiyi gördüm. Başımı okşaya okşaya rahatlattılar Allah razı olsundoğum esnasında hepinize dua ettim, Allah sizleri de sağlıkla bebeklerinize kavuştursun inşallah
Bendeki gelişmeler şimdilik böyle
Bu sıcakta helal olsun vallaMutfak dolapları tamam.
Camı temizdi, icerden yine sildim.
Perdesi yıkandı taktım.
Vaalbara cekirgen yap beni
Canım benim ilk oğlumda da şöyle bir sürecimiz olmuştu ben doğum iznine ayrılınca 37. haftafa taşınmıştık o zaman da bana doğum izninde tayin isteyemezsiniz ve ilişik kesip de başlayamazsınız dediler.17 temmuzda 37+0 oluyorum ve o tarihte tayin olduktan sonra ilişik kesip yeni kuruma başlamam gerek. Memur başlayamazsın doğum iznindeyken dedi. 5 eylüle kadar başlamam lazım yoksa tayin iptal. Sıkıştım kaldım izindeyken nasıl yani başlanmıyor saçmalık ya. Bence yanlış biliyodur. Ücretsiz izinde olmuyorum ki değil mi o zaman tayin yapamamam lazım. Bilgisi olan var mı bu konuda
Aman daha iyi de oluyor bi yerden o doktorun rahatlığı geçmişti bana hatta eşimde bayılmıştı o yüzden doktoraGerçekten öyle öyle26. Haftada plesentam aşağıda diye özeldeki doktorum dedi ki 32 ye kadar sana heyet raporu vereyim işe gitme. 32 de de çalışamaz veririm zaten dedi. Sonra perinatoloğa gitmeye başladım. Hiç bi şey olmaz çalış dedi hatta 32 de çalışır raporu verdi adam sonra kanamam oldu. Yine de işe gitmek istiyorsan gidebilirsin dedi yoook dedim o kadar da değil eşimde öyle diyor. Bunlar çok riskli hasta gördüğü için bizi riskli bulmuyorlar
valla 246 çıktı kolestrol umarım sonra iner şimdi ben kolestrol falan vazgeçtim direk tam kan sayımı ve idrar verdim söyledim doktora ne zamandır yapmıyoruz bi bakalım diye tamam hadi bakalım dediCanımcım bu arada gebelik öncesi değerin nasıldı bilmiyorum ama gebelikte kolesterol yükseliyor. Normal bir durum. Bizim de ailede hiç kolesterol vs yok mesela, bende de hep çok normal seyrederdi. 5. Aydan beri hep yüksek çıkıyor doktorum gebelerde normal dedi
maşallahhhhKızlar yeni eve geldimmmm sancım yok normal dogum yolları görünüyor banadoktor hicbir sıkıntın yok dedi
Bebiş 3600 olmuş
büyüdükleri için hareket edemiyorlar etseler bile eskisi gibi hissedemiyoruzEvet benimki de sanki eskisi gibi çok hareketli değil yeri iyice daraldı ondan heralde diyorum bazen tırsıyorum
Düzgün tutturamadığımız için yanlış yeri tutup acıtıyor ondam yara oluyor tabii meme de hassas o sıra yara olmaya çok müsait o da var
Ay amin canım hepimizinki vatana millete ailesine hayırlı evlatlar olsunKesinlikle canım öyle oldu. İnşallah hepimizin evladıyla beraber benimki de hayırlı bir evlat olur
Seninle güne gün aynı canım tarihlerimiz. Ben her şeyin doğal ilerlemesi taraftarıyım senin yerinde olsam bende beklemeyi tercih ederim. Bana da doktorum 40. Haftaya kadar bekleriz sonra suniyle normal doğumu baslatiriz dedi. Çünkü kendi tatile gidecekben ilkinde de suni almadan sancimla doğurmuştum. Yine öyle düşünüyorum bir aksilik olmazsa.,..
zamanla her şey düzelecek canım merak etme inşAllahSelam kızlar hepinize çok teşekkür ederim8buçukta doğuma alındım 9buçukta çıktım. Hastanenin rutin uygulaması gereği 3 saat yoğun bakımda kaldım. Ben ameliyattayken bebişi yoğun bakıma almışlar o esnada farketmedim, doğduğunda bebişi bana üstünkörü gösterdiler ama yüzünü göremedim o sırada. Bebişte solunum sıkıntısı varmış su yuttuğundan şüphelenmişer burundan nefes alması sağlanıyormuş entübe değilmiş. Kolunda ve ayaklarında morarma varmış, bunun için kan tahlili yapmışlar, kolundaki morluklar kaybolmuş devamında, sonuçları bebeği görmeye gidince öğrenebileceğim. Ne boyunu ne kilosunu biliyorum çok merak ediyorum 4buçukta yeme içme serbest olcak bana hemşire çorbanı içiririm gidersin bi görmeye dedi. Süt sağma eğitimi verildi sağdıkça bebeğe göndereceğim.
Benim de ağrılarım başladı bi yürüme denemesi yaptık. Tıp fakültesinde doğum yaptım ben aşırı memnun kaldım, özelde görmediğim ilgiyi gördüm. Başımı okşaya okşaya rahatlattılar Allah razı olsundoğum esnasında hepinize dua ettim, Allah sizleri de sağlıkla bebeklerinize kavuştursun inşallah
Bendeki gelişmeler şimdilik böyle
3.500 ölçüldü 3.800 doğduAy bilmiyorum ki …
Tamam tahmini ölçüm sonuçta. Artı eksi hata payı var. Ama büyük farklar çıkınca şaşırıyorum ben. Misal 3 buçuk diyor ultrasonda, bebek doğuyor 3 kg. Yani 500 gr nasıl yanlış ölçülür?
Pazartesi göreceğiz artık.
Bu sıcakta helal olsun valla
Gündüz uyuyup gece uyumayan bebek şans. Kırk günden sonra alışır. Gece uyumayı öğrenir derler. İns alışacak annesiKızlar selammm
Uykusuzzz her geceee
Bizim oğlan gündüz uykucu gece vampir çıktı üstüne aşırı inat ve sürekli meme ile kavgada. Hemşire emzirmeyi kaç defa anlattı ama ben istediğim randımanda yapamıyorum ve çok geriliyorum en son eşimde dinledi ve o tutturuyorbugün taburcu olduk şükürler olsun biraz kg kaybı oldu ememediği için ama inşallah toparlayacağız. Sezeryan olan ve gazı olan bacılar bol bol yürüyüş yapın ben akşamına gaz çıkardım ertesi gün tuvalete çıktım. Bol bol sıvı tüketin. Bebek uyuduğunda sizde uyuyun yalanına inanmayın uyumuyor. Belki tecrübeli analar bize biraz tüyo verir bu konuyla ilgili. Onun dışında çok ama çok güzel bir duygu eşimle sürekli bu bizim mi şimdi diye soruyoruz birbirimize rabbim isteyen herkese nasip etsin doğum bekleyenlere sağlıklı kolay doğumlar olsun
Yanlışlık olacaksa böyle olsun yaaa3.500 ölçüldü 3.800 doğdu54 cm Yenidoğan kıyafetler 1 hafta 15 güne nanay
Geçmiş olsun canımKızlar selammm
Uykusuzzz her geceee
Bizim oğlan gündüz uykucu gece vampir çıktı üstüne aşırı inat ve sürekli meme ile kavgada. Hemşire emzirmeyi kaç defa anlattı ama ben istediğim randımanda yapamıyorum ve çok geriliyorum en son eşimde dinledi ve o tutturuyorbugün taburcu olduk şükürler olsun biraz kg kaybı oldu ememediği için ama inşallah toparlayacağız. Sezeryan olan ve gazı olan bacılar bol bol yürüyüş yapın ben akşamına gaz çıkardım ertesi gün tuvalete çıktım. Bol bol sıvı tüketin. Bebek uyuduğunda sizde uyuyun yalanına inanmayın uyumuyor. Belki tecrübeli analar bize biraz tüyo verir bu konuyla ilgili. Onun dışında çok ama çok güzel bir duygu eşimle sürekli bu bizim mi şimdi diye soruyoruz birbirimize rabbim isteyen herkese nasip etsin doğum bekleyenlere sağlıklı kolay doğumlar olsun
3.500 ölçüldü 3.800 doğduAy bilmiyorum ki …
Tamam tahmini ölçüm sonuçta. Artı eksi hata payı var. Ama büyük farklar çıkınca şaşırıyorum ben. Misal 3 buçuk diyor ultrasonda, bebek doğuyor 3 kg. Yani 500 gr nasıl yanlış ölçülür?
Pazartesi göreceğiz artık.
Yaaaa öyle mi derler ayyy valla içime su serpildi yavrum karnımdayken geceleri uyurdu zatenVaalbara nın askerleriyiz
Gündüz uyuyup gece uyumayan bebek şans. Kırk günden sonra alışır. Gece uyumayı öğrenir derler. İns alışacak annesi
Göğüs ucun çıkık değilse memeyi kavrayıp kontrol etmesi güç olabilir. Ondan memeyle savaşmasıeşinin yardımı çok kıymetli. İns verdiği gramları fazlasıyla geri alacak.
Doğumdan sonra biraz kilo vermesi normal zaten. Sora geri alıyorlar.
Birileri üzerime iş atsin bakalım kalkabilecek.miyimAhahhah
Sağ gösterip sol vuran Temmuz bebeleri.
34-35te doğacak gibi yapıp kalbimize indirdiler, şimdi de oldukları yerden çıkaramıyoruz bunları
Kız senin evde iş mi kaldı sanki ?!
Yapılacak herşeyi yaptın, dolabın da dolu. Ondan belki tükenmişlik yaşıyorsun su an. Ahahhahahahh
Çok teşekkür ederimGeçmiş olsun canım
Kesinlikle sezeryan sonrası bol bol hareket gaz ve gitar çıkışından sonra çok rahatlıyor insan.
Taze anne baba olunca insan bakmaya koklamaya doyamıyor kucağında bir mucize onu incitmekten çok korkuyor
Ve evet kesinlikle uyumak dinlenmek lüks oluyor bizde babaanne desteği vardı o bir kaç saat bakar ben öyle dinlenirdim ve o 2 saatlik uyku o kadar iyi gelirdi ki
O yüzden destek varsa azıcık günde 2 saat de olsa dinlen kuzum
Yaaa tosuncuk resmen hemen kıyafetlerde 0-3 aya geçecek3.500 ölçüldü 3.800 doğdu54 cm Yenidoğan kıyafetler 1 hafta 15 güne nanay
Yaaaa öyle mi derler ayyy valla içime su serpildi yavrum karnımdayken geceleri uyurdu zateninşallah birbirimize adapte olmaya çalışıyoruz tabi
Çıkık aslında ama hemen süt gelsin istiyor paşam öyle olmadığında da sinirleniyorbir şekilde anlaşıyoruz bakalım hepsi düzene girecek Allah’ın izniyle evet gerçekten çok kıymetli Allah razı olsun çok faydası oldu ama göğüs uçlarım çok açıyor krem sürmeme rağmen birde göğüslerim çok ağrıyor sağıyorum arada da günler, besle uyut sağ olarak geçiyor
Evet öyle olacak gibi şimdi biraz kg kaybı oldu ama inşallah geri aldırabilirim içerde bakmak daha kolaymışYaaa tosuncuk resmen hemen kıyafetlerde 0-3 aya geçecek
Süt hemen gelmeyince sinirleniyor demek ki sinirini severim onun
Ben bazen çok açken acayip tahammülsüz oluyorum yani birini çıplak ellerimle öldürebilecek hale geliyorum.Yaaaa öyle mi derler ayyy valla içime su serpildi yavrum karnımdayken geceleri uyurdu zateninşallah birbirimize adapte olmaya çalışıyoruz tabi
Çıkık aslında ama hemen süt gelsin istiyor paşam öyle olmadığında da sinirleniyorbir şekilde anlaşıyoruz bakalım hepsi düzene girecek Allah’ın izniyle evet gerçekten çok kıymetli Allah razı olsun çok faydası oldu ama göğüs uçlarım çok açıyor krem sürmeme rağmen birde göğüslerim çok ağrıyor sağıyorum arada da günler, besle uyut sağ olarak geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?