- 22 Mart 2023
- 4.192
- 2.686
- 63
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #24.521
Göğüs ucu normal zamanda sıvı akışı sağlamadığı için tahriş oluyor artıİşte daha 3 gün oldu tahriş için erken değil mi başkaları da var ilk günden tahriş olan da acaba tek sebebi vakumlama mı yoksa süt değdikçe mi cildi yaralıyor
Devlet hastanesinde o kadar sıkıntı yaşıyorum ki yani her gidişimde farklı doktor her biri farklı şey söyleyip gönderiyor takipli olduğun bir doktorun yok Malesef ki bu yüzden o kadar kafam karışıyor ki pazartesi denilen şeyle bugün konuşulan şey farklı ben neye inanacağımı bilmiyorumİnan kalbimden geçen şu. Dr lar son dk böyle katakulle yapıyor. Bir iki tokluk değeri yüksek görüldü diye hemen yatış hemen doğum.
Bebekte ciddi bi etki görülse eyvallah diyeceğim. Ama yok. Suyunda, kalp atışında, kilosunda ne bileyim kordondan gelen kan akımında vs bi şey olur. Kimse sesini çıkaramaz ama sunduğu sebep bahane.
Sen normal doğum bekliyorsun. İstiyorsun. Ben de senin yerinde olsam kabul etmezdim.
Geçen hafta farkı bu hafta farklı Dr gördüğüne göre, devlet hastanesine gidiyorsun di mi ? O da insanı kısıtlıyor. Yani hangi Dr un dediğine göre amel edeceksin?
Refakatçinin olmaması da ayrı bi mevzu. Bence birkaç gün daha bekle. Gün doğmadan neler doğar.
Ay bu teyzeler bordo bereliBen sabah gittim biberon kurutmalığı alayım diye yemişler her şeyi 10 a geliyodu gittiğimde 1 saat içinde. Sadece duvara asılan organizatör mü neyse onlar kalmış
Valla bazıları hiç bir şeyi önemsemiyorEn son nişanda vermişim yok bakmıyor karı ya
Çok şükür bak çoğu şeyi bitmiş zaten. Temizlikte yapıldığı kadar olsun kuzum yapılmasa da yapcak bir şey yok. Hastanede falan bi eksiğin olmasın yeter. Siz sağlıklı olun önemli olan oBilmiyorum ki canim bende öyle şaşkınım ne olur ne olmaz hiç bişey yapmıyorum yemek dışında Bir şeye elimi suremiyorum güya bu hafta evi temizlicektim oda kaldı artık annem yada kv kim gelirse onlar el atarlar Allah'tan valizimi çocuğun odasını falan hazırladım yoksa onlarda kalırdı herşeyin hayırlısı sende dikkat et kendine bu tür durumlarda ne olur bilinmez
Bence başlarda biz de acemi oluyoruz memeyi tam veremiyoruz bebeğin ağzına. Bebek de emmeyi yeni öğreniyor emmeyi öğrenene kadarki süreçte de meme yara oluyorTaranta şimdi müsait değildir ama genel merakım şu: bebeğin ileriki haftalarda damakları geliştikçe meme ucunu yara yapmaz mı normalde? Şimdiden yara olmasının sebebi ne olabilir ki ?
Yani doktorlar da tam net bir şey söylememiş. Zaten çok acil olsa acil doğuma alıyoruz diyip göndermezlerdi ya da bi şey imzalatırlardı hasta kendisi gitmek istedi vs diye. Refakatçinin olmaması da önemli bir sorun bence. Eğer sen kendini iyi hissediyorsan, suyu da bu sefer normal çıktıysa en azından perşembeye kadar beklenebilir benceKontrolden geldim kızlar
Geçen gün pazartesi günü doktor suyun fazla haftaya seni doğuma alırız dedi
Bugün ki doktor ise yok suyun normal o kadar fazla bir durum yok dedi kafam karıştı yemin ederimneye inanacağımı şaşırdım
Nst istedi sancı yok şeker kontrolünde ise bir iki yokluk değeri yüksek gördü o kadar sonra başka bir doktoru aradı durumu anlattı şekeri Ünsülinü sonra da yatış kararı aldılar seni doğumhaneye yönlendiriyorum dedi şekerin var fazla bekletmek bebeğe tehlikeli dedi ama ben istemiyorum bugün dedim Dr senin tercihin istersen pazartesi gel o zaman gidersin dedi
Fakat ben kabul etmedim kızlar
Kabul etmemenin sebepleri iki şeyden kaynaklı
1 . Her bir doktorun dediği ayrı şeyler yani emin olamadım biraz daha beklesem diye düşünüyorum hem sancım gelir belki kendi sancımlar giderim diye
2 . İse ablam gelecekti bir haftalığına yanıma onun gelişi perşembe gününü buluyor şimdi pazartesi yatış olsa kimse olamicak yanımda ve bu sebepten de istemiyorum
Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum ama beklemekten yanayım en fazla olmadı çarşamba gider yatışımı yaparım diye düşünüyorum
Aynen öyle tam da bu çok güzel anlattınHaftasıyla da alakalı sanırım ya benimde öyle uyuyor diyor, takip ediyorum hareketleri normalden daha az, güçlü sıkıntı yok ama sürekli olan kipirtilar yok artık
kolestrol için 12 saat açlık çok önemli maalesef benim yüksek çıktı o yüzden öyle gitmek istiyorum sağlık ocağına gitmeyecegım orda yanlış çıkıyor hep doktora diycem o istesin ben olmadı pazartesi gider yaptırırmEğer bugün de bakmazsa pazartesi sağlık ocağına git. Uzun zamandır tahlil bakılmadı. Hepsini yaptırmak istiyorum de.
Ben Perinatoloji talipli olduğum için son 3-4 aydır belki iki haftada bir tahlil veriyorum. Buna rağmen Asm den hemşirem arıyor. Tahlil veriyor musun gel bakalım diyor. Evet sıkı takip ediliyorum diyorum. Te hamileliğin başında bana demişti ki; kadın doğum randevuna gitmeden bir iki gün önce Asm ye gel, tahlillerini yapalım, elinde sonuçlarla Dr una git. Bence çok makul bi yöntem.
Açlık tokluk da, glükoz bakılırken önemli. Diğerleri için açlık şartı yok. Genel kan sayımı, böbrek üstü bezleri ve karaciğer fonk. Tahlilleri önemli olan.
Ah canım geçmiş olsun diyeyim. İns sana da bulaşmaz. Kızın kaç yaşında bilmiyorum ama parasetamol içeren diğer ağrı kesicilerden parol, tamol verebilriisn. Yada ibuprofen grubuna geç. Onların aromaları farklı portakallı mesela.. Dolven, pedifen, ibufen
Tok git illa biliyorsun. Açken hareket etmiyorlar. Baktın uyuyor. Dürteceksin. Karnına ritmik şekilde vur. Rahatsız oluyor hareket ediyorlar.
Emmeyi bilmiyorlar diye yara yapıyorlar ilk zaman diye duydumTaranta şimdi müsait değildir ama genel merakım şu: bebeğin ileriki haftalarda damakları geliştikçe meme ucunu yara yapmaz mı normalde? Şimdiden yara olmasının sebebi ne olabilir ki ?
Evet bende onu düşündüm önemli bir durumda yok şuan acil olsa gönderirlerdiValla bazıları hiç bir şeyi önemsemiyorözeldeki doktorum her ay rutin bir şeyler istiyordu. Aile hekimliğinde ya da hastanede yaptır bana sonuçları atarsın diyordu. Ne zaman perinatoloğa geçtim o gün bugündür hiç bi şeyime bakılmıyor. Ben laboratuvarda çalıştığım için geçen kendi kendime baktım. Bir kaç değerm de baya düşüktü. Hocam şu şu değerim düşük dedim boşverrrr sürekli de bakma dedi Yani ben bakmasam 3 aydır falan bakılmamış olacaktı. Geçen de özeldeki doktorum kardiyolojiye yönlendirmişti orda bazı tahlillere baktılar. Perinatolog onun sonuçlarını gördü sistemde kardiyolojiye niye gittin ne gerek vardı diyo bazıları çok rahat malesef
Çok şükür bak çoğu şeyi bitmiş zaten. Temizlikte yapıldığı kadar olsun kuzum yapılmasa da yapcak bir şey yok. Hastanede falan bi eksiğin olmasın yeter. Siz sağlıklı olun önemli olan o
Bence başlarda biz de acemi oluyoruz memeyi tam veremiyoruz bebeğin ağzına. Bebek de emmeyi yeni öğreniyor emmeyi öğrenene kadarki süreçte de meme yara oluyor
Yani doktorlar da tam net bir şey söylememiş. Zaten çok acil olsa acil doğuma alıyoruz diyip göndermezlerdi ya da bi şey imzalatırlardı hasta kendisi gitmek istedi vs diye. Refakatçinin olmaması da önemli bir sorun bence. Eğer sen kendini iyi hissediyorsan, suyu da bu sefer normal çıktıysa en azından perşembeye kadar beklenebilir bence
Canım kalbin nasıl istiyorsa onu yap yada ablanı ara istersen gelebiliyorsa erken gelsin yalnız olma şimdi seni de mi sezeryan yapıyorlar yaniKontrolden geldim kızlar
Geçen gün pazartesi günü doktor suyun fazla haftaya seni doğuma alırız dedi
Bugün ki doktor ise yok suyun normal o kadar fazla bir durum yok dedi kafam karıştı yemin ederimneye inanacağımı şaşırdım
Nst istedi sancı yok şeker kontrolünde ise bir iki yokluk değeri yüksek gördü o kadar sonra başka bir doktoru aradı durumu anlattı şekeri Ünsülinü sonra da yatış kararı aldılar seni doğumhaneye yönlendiriyorum dedi şekerin var fazla bekletmek bebeğe tehlikeli dedi ama ben istemiyorum bugün dedim Dr senin tercihin istersen pazartesi gel o zaman gidersin dedi
Fakat ben kabul etmedim kızlar
Kabul etmemenin sebepleri iki şeyden kaynaklı
1 . Her bir doktorun dediği ayrı şeyler yani emin olamadım biraz daha beklesem diye düşünüyorum hem sancım gelir belki kendi sancımlar giderim diye
2 . İse ablam gelecekti bir haftalığına yanıma onun gelişi perşembe gününü buluyor şimdi pazartesi yatış olsa kimse olamicak yanımda ve bu sebepten de istemiyorum
Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum ama beklemekten yanayım en fazla olmadı çarşamba gider yatışımı yaparım diye düşünüyorum
Perinatoloji doktorlarının mesleki defermasyonları var bence o da bu umursamayıyorlar sebebi sürekli risklilerle ugrastıklaeı için bu pskilojiye bürünmüşler. Benim kanamam varken doktorum suyunu kendin almayacaksın dedi perinatolog ya iş yapabilirsin dedi detaylı ultrasona gittim yine perinatoloji ye baktı daha gelmenize gerek yok dedi adam para bile kazanmak istemiyor proftu bi de düşün yani salmışlar artık gerçektenValla bazıları hiç bir şeyi önemsemiyorözeldeki doktorum her ay rutin bir şeyler istiyordu. Aile hekimliğinde ya da hastanede yaptır bana sonuçları atarsın diyordu. Ne zaman perinatoloğa geçtim o gün bugündür hiç bi şeyime bakılmıyor. Ben laboratuvarda çalıştığım için geçen kendi kendime baktım. Bir kaç değerm de baya düşüktü. Hocam şu şu değerim düşük dedim boşverrrr sürekli de bakma dedi Yani ben bakmasam 3 aydır falan bakılmamış olacaktı. Geçen de özeldeki doktorum kardiyolojiye yönlendirmişti orda bazı tahlillere baktılar. Perinatolog onun sonuçlarını gördü sistemde kardiyolojiye niye gittin ne gerek vardı diyo bazıları çok rahat malesef
Çok şükür bak çoğu şeyi bitmiş zaten. Temizlikte yapıldığı kadar olsun kuzum yapılmasa da yapcak bir şey yok. Hastanede falan bi eksiğin olmasın yeter. Siz sağlıklı olun önemli olan o
Bence başlarda biz de acemi oluyoruz memeyi tam veremiyoruz bebeğin ağzına. Bebek de emmeyi yeni öğreniyor emmeyi öğrenene kadarki süreçte de meme yara oluyor
Yani doktorlar da tam net bir şey söylememiş. Zaten çok acil olsa acil doğuma alıyoruz diyip göndermezlerdi ya da bi şey imzalatırlardı hasta kendisi gitmek istedi vs diye. Refakatçinin olmaması da önemli bir sorun bence. Eğer sen kendini iyi hissediyorsan, suyu da bu sefer normal çıktıysa en azından perşembeye kadar beklenebilir bence
Canım sancın yok bebeğin kalp atışları da iyi bi sorun gözükmüyorKizlar yorumlayabilirmisiniz ilk nst m
Cok teşekkür ederim canimCanım sancın yok bebeğin kalp atışları da iyi bi sorun gözükmüyor
Yok kuzum sezeryan değil suni sancı ile normal olacak dedi ama ona bile korkuyorumCanım kalbin nasıl istiyorsa onu yap yada ablanı ara istersen gelebiliyorsa erken gelsin yalnız olma şimdi seni de mi sezeryan yapıyorlar yani
Aynen öyle ha pazartesi ha perşembe çok acil olsa böyle bi seçenek sunmazdı stres yapma sakin ol güzel olacak her şeyYok kuzum sezeryan değil suni sancı ile normal olacak dedi ama ona bile korkuyorum
Ama bekleme taraftarıyım canım ablam ise bazı sebeplerden dolayı erken gelemiyor hem onu beklemiş olurum hemde belki biraz daha gayret edersem sancılarım olursa daha rahat olurum diye düşünüyorum
Gerçekten öyle öylePerinatoloji doktorlarının mesleki defermasyonları var bence o da bu umursamayıyorlar sebebi sürekli risklilerle ugrastıklaeı için bu pskilojiye bürünmüşler. Benim kanamam varken doktorum suyunu kendin almayacaksın dedi perinatolog ya iş yapabilirsin dedi detaylı ultrasona gittim yine perinatoloji ye baktı daha gelmenize gerek yok dedi adam para bile kazanmak istemiyor proftu bi de düşün yani salmışlar artık gerçektenbi yandan sinir oluyor insan ama bi yandan o rahatlık da insana iyi geliyor
Canımcım bu arada gebelik öncesi değerin nasıldı bilmiyorum ama gebelikte kolesterol yükseliyor. Normal bir durum. Bizim de ailede hiç kolesterol vs yok mesela, bende de hep çok normal seyrederdi. 5. Aydan beri hep yüksek çıkıyor doktorum gebelerde normal dediAynen öyle tam da bu çok güzel anlattın
kolestrol için 12 saat açlık çok önemli maalesef benim yüksek çıktı o yüzden öyle gitmek istiyorum sağlık ocağına gitmeyecegım orda yanlış çıkıyor hep doktora diycem o istesin ben olmadı pazartesi gider yaptırırmo yok ama ben kanı verir gelirim
Bal zencefil çörekotu tam bı antibiyotik. Ben küçüklügumden beri bunu kullanırım. Yegenlere de öyle. Çok geçmiş olsun.Günaydın kızlarrrr.. Öğlen oldu ama neyse. Bugün doğumu olanlar @ahestebirbeste, @pirelideve güzelce alın yavrularınızı inşallah kucağınıza kızlar.
Kontrolü olan arkadaşlar kontrol dönüşü haber edin nasıl geçti
Benim kız salidan beri hasta. Boğaz enfeksiyonu ve öksürük. Çarşamba doktora götürdüm. Lakin antibiyotik içmek istemiyor, doktora dedim calpolle karistir ver dedi. İki gündür bir şekilde verdim. Yer mi benim uyanık akrep kızım calpolü de içmek istememeye başladı tadını anlayınca.. bugün napcam hiçbir fikrim yok.. işin kötüsü ondan bana geçiyor galiba boğazım bir tuhaf. Tam da olacak iş miydi doğum önü...İnşallah bir an önce atlatırız da bebek gelmeden toparlariz
Sezeryan olmayacaksa henüz vaktiniz varmış. Doğru bir doktor ve ebe emin olun vaktiniz dolmadan bebekte bir sorun yoksa sizi doğuma yönlendirmez. İşler konusunda da çok takmayin. Daha 10 gününüz var vaktini doldurmak için. Ayrıca her bebek 40 haftada gelmiyor 41 42 e kadar bekletiyorlar gozlemli bir şekilde. Doğum eylemimiz başlamadan doğuma gitmek bana doğru gelmiyor.Eşim cumaya gidecek, hazırlanıyor. Benim kafamdaki planlar hemen mutfak dolaplarına girişmeliyim.
Yakın arkadaşlarıma, kardeşime dün Dr istersen seni doğuma alalım dedi ben kabul etmedim. Pazartesiye kalsın dediğimi söyledim.
Evet içerde ne kadar durursa kârdır. Hem belki doğum süreci kendiliğinden başlarsa hafif sancılar vs. Sezaryen daha doğal sürecinde gerçekleşir diye düşünüyorum.
Ama bi yandan da eve gideyim, kalan birkaç işi halledeyim, doğumdan sonra hiç yapamam diye aklımdan geçiyor. Tabi bunu arkadaşlarıma bacıma demedim.Hatta bi tanesi neden duruyorsun. Dr teklif ediyor sen süreç bekliyorsun vs dedi. Şimdi ona desem ki, mutfak dolapları silinecek, kapılar pis. Beni yerden yere vururlar.
Ama siz beni anlıyorsunuz di mi?
Maşallah. Kaç haftalık oldunuzKızlar yeni eve geldimmmm sancım yok normal dogum yolları görünüyor banadoktor hicbir sıkıntın yok dedi
Bebiş 3600 olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?