2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
İşte daha 3 gün oldu tahriş için erken değil mi başkaları da var ilk günden tahriş olan da acaba tek sebebi vakumlama mı yoksa süt değdikçe mi cildi yaralıyor
Göğüs ucu normal zamanda sıvı akışı sağlamadığı için tahriş oluyor artı
Göğüs ucu yoksa olmayanlarda bu duruma daha açık hale geliyorlar.
Benim ilk gebeliğimde dümdüzdü hiç uç yoktu lansinohun kremini doğumdan 15 gün önce sürmeye başlamıştım hiç sızlama yara tahriş gibi bi durum yaşamadım. Şimdi Göğüs ucum var ama 2 3 gündür sızlıyor öyle süt de görmedim gözle görülür. Lansinoh sürdüm rahatladı.
Ne zaman dişler çıkmaya başladı o zaman ısırabiliyolar benim bi kere çok ısırdığı için kanamıştı ben ucu koptu demiştim hatta cocupun ağzında kan görünce beynimden vurulmuşa dönmüştüm en riskli dönem diş dönemi yani

Devlet hastanesinde o kadar sıkıntı yaşıyorum ki yani her gidişimde farklı doktor her biri farklı şey söyleyip gönderiyor takipli olduğun bir doktorun yok Malesef ki bu yüzden o kadar kafam karışıyor ki pazartesi denilen şeyle bugün konuşulan şey farklı ben neye inanacağımı bilmiyorum
Evet ladycim normal doğumu bekliyorum bebek te zaten doğum pozisyonundaymış bekleyeceğim bende kalkıp sırf şeker var diye doğuma gitmek istemiyorum bebekte bir problem olsa söylerlerdi ama bir şey de denilmedi
Bir kaç gün daha bekleme taraftarıyım belki kendi sancılarım olur apar topar giderim belli mi olur yarının ne olacağı
Rabbim hayırlı doğumlar nasip eylesin hepimize

Ben sabah gittim biberon kurutmalığı alayım diye yemişler her şeyi 10 a geliyodu gittiğimde 1 saat içinde. Sadece duvara asılan organizatör mü neyse onlar kalmış
Ay bu teyzeler bordo bereli

Bir çalışan bana şey demişti. Sabah market açılmadan kapıda kuyruk oluyor. Orda bulunman gerek.

Bi de her aktüel ürün bazen her mağazaya gelmiyor. Yahut sayılı geliyor. Evvelki günden çalışanlar satın alıyor yada tanış kişiler için ayrılıyor. Yani ürün reyona hiç çıkmıyor.

Böyle pek satışın olmadığı, tenha yerlerdeki şubelerde belki ürün kalmış olabilir. Yani zengin muhitte. Yoksa ekmek aslanın ağzında

En son nişanda vermişim yok bakmıyor karı ya
Valla bazıları hiç bir şeyi önemsemiyor özeldeki doktorum her ay rutin bir şeyler istiyordu. Aile hekimliğinde ya da hastanede yaptır bana sonuçları atarsın diyordu. Ne zaman perinatoloğa geçtim o gün bugündür hiç bi şeyime bakılmıyor. Ben laboratuvarda çalıştığım için geçen kendi kendime baktım. Bir kaç değerm de baya düşüktü. Hocam şu şu değerim düşük dedim boşverrrr sürekli de bakma dedi Yani ben bakmasam 3 aydır falan bakılmamış olacaktı. Geçen de özeldeki doktorum kardiyolojiye yönlendirmişti orda bazı tahlillere baktılar. Perinatolog onun sonuçlarını gördü sistemde kardiyolojiye niye gittin ne gerek vardı diyo bazıları çok rahat malesef
Çok şükür bak çoğu şeyi bitmiş zaten. Temizlikte yapıldığı kadar olsun kuzum yapılmasa da yapcak bir şey yok. Hastanede falan bi eksiğin olmasın yeter. Siz sağlıklı olun önemli olan o
Taranta şimdi müsait değildir ama genel merakım şu: bebeğin ileriki haftalarda damakları geliştikçe meme ucunu yara yapmaz mı normalde? Şimdiden yara olmasının sebebi ne olabilir ki ?
Bence başlarda biz de acemi oluyoruz memeyi tam veremiyoruz bebeğin ağzına. Bebek de emmeyi yeni öğreniyor emmeyi öğrenene kadarki süreçte de meme yara oluyor
Yani doktorlar da tam net bir şey söylememiş. Zaten çok acil olsa acil doğuma alıyoruz diyip göndermezlerdi ya da bi şey imzalatırlardı hasta kendisi gitmek istedi vs diye. Refakatçinin olmaması da önemli bir sorun bence. Eğer sen kendini iyi hissediyorsan, suyu da bu sefer normal çıktıysa en azından perşembeye kadar beklenebilir bence

Eşim cumaya gidecek, hazırlanıyor. Benim kafamdaki planlar hemen mutfak dolaplarına girişmeliyim.

Yakın arkadaşlarıma, kardeşime dün Dr istersen seni doğuma alalım dedi ben kabul etmedim. Pazartesiye kalsın dediğimi söyledim.

Evet içerde ne kadar durursa kârdır. Hem belki doğum süreci kendiliğinden başlarsa hafif sancılar vs. Sezaryen daha doğal sürecinde gerçekleşir diye düşünüyorum.

Ama bi yandan da eve gideyim, kalan birkaç işi halledeyim, doğumdan sonra hiç yapamam diye aklımdan geçiyor. Tabi bunu arkadaşlarıma bacıma demedim. Hatta bi tanesi neden duruyorsun. Dr teklif ediyor sen süreç bekliyorsun vs dedi. Şimdi ona desem ki, mutfak dolapları silinecek, kapılar pis. Beni yerden yere vururlar.

Ama siz beni anlıyorsunuz di mi?

Son düzenleme:
Haftasıyla da alakalı sanırım ya benimde öyle uyuyor diyor, takip ediyorum hareketleri normalden daha az, güçlü sıkıntı yok ama sürekli olan kipirtilar yok artık
Aynen öyle tam da bu çok güzel anlattın
kolestrol için 12 saat açlık çok önemli maalesef benim yüksek çıktı o yüzden öyle gitmek istiyorum sağlık ocağına gitmeyecegım orda yanlış çıkıyor hep doktora diycem o istesin ben olmadı pazartesi gider yaptırırm o yok ama ben kanı verir gelirim

Evet bende onu düşündüm önemli bir durumda yok şuan acil olsa gönderirlerdi
İyiyim şükür sancılarımın gelmesi için yine elimden geleni yapacağım bekleyeceğim perşembeye kadar
İnşallah sıkıntısız olur herşey

Canım kalbin nasıl istiyorsa onu yap yada ablanı ara istersen gelebiliyorsa erken gelsin yalnız olma şimdi seni de mi sezeryan yapıyorlar yani

Perinatoloji doktorlarının mesleki defermasyonları var bence o da bu umursamayıyorlar sebebi sürekli risklilerle ugrastıklaeı için bu pskilojiye bürünmüşler. Benim kanamam varken doktorum suyunu kendin almayacaksın dedi perinatolog ya iş yapabilirsin dedi detaylı ultrasona gittim yine perinatoloji ye baktı daha gelmenize gerek yok dedi adam para bile kazanmak istemiyor proftu bi de düşün yani salmışlar artık gerçekten bi yandan sinir oluyor insan ama bi yandan o rahatlık da insana iyi geliyor

Canım kalbin nasıl istiyorsa onu yap yada ablanı ara istersen gelebiliyorsa erken gelsin yalnız olma şimdi seni de mi sezeryan yapıyorlar yani
Yok kuzum sezeryan değil suni sancı ile normal olacak dedi ama ona bile korkuyorum
Ama bekleme taraftarıyım canım ablam ise bazı sebeplerden dolayı erken gelemiyor hem onu beklemiş olurum hemde belki biraz daha gayret edersem sancılarım olursa daha rahat olurum diye düşünüyorum

Aynen öyle ha pazartesi ha perşembe çok acil olsa böyle bi seçenek sunmazdı stres yapma sakin ol güzel olacak her şey

Gerçekten öyle öyle 26. Haftada plesentam aşağıda diye özeldeki doktorum dedi ki 32 ye kadar sana heyet raporu vereyim işe gitme. 32 de de çalışamaz veririm zaten dedi. Sonra perinatoloğa gitmeye başladım. Hiç bi şey olmaz çalış dedi hatta 32 de çalışır raporu verdi adam sonra kanamam oldu. Yine de işe gitmek istiyorsan gidebilirsin dedi yoook dedim o kadar da değil eşimde öyle diyor. Bunlar çok riskli hasta gördüğü için bizi riskli bulmuyorlar

Canımcım bu arada gebelik öncesi değerin nasıldı bilmiyorum ama gebelikte kolesterol yükseliyor. Normal bir durum. Bizim de ailede hiç kolesterol vs yok mesela, bende de hep çok normal seyrederdi. 5. Aydan beri hep yüksek çıkıyor doktorum gebelerde normal dedi

Bal zencefil çörekotu tam bı antibiyotik. Ben küçüklügumden beri bunu kullanırım. Yegenlere de öyle. Çok geçmiş olsun.
Sezeryan olmayacaksa henüz vaktiniz varmış. Doğru bir doktor ve ebe emin olun vaktiniz dolmadan bebekte bir sorun yoksa sizi doğuma yönlendirmez. İşler konusunda da çok takmayin. Daha 10 gününüz var vaktini doldurmak için. Ayrıca her bebek 40 haftada gelmiyor 41 42 e kadar bekletiyorlar gozlemli bir şekilde. Doğum eylemimiz başlamadan doğuma gitmek bana doğru gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…