Normal doğum istemememin bir kaç nedeni var. En önemlisi bir daha çocuk denemesi yapmıycam başka da çocuğum yok bu ilk ve tek olacak.(tüp bebek yapmak istemiyorum onun dışında da çocuğumuz olmuyor zaten bu 7. Denemem) Normal doğumla bunu riske atmak istemiyorum.
2. Gebelik boyunca ücretsiz izin aldım hep evde yatmak zorunda kaldım vücüdüm çok hantallaştı normal doğumda çok zorlanacağımı düşünüyorum.
3. Şimdiye kadar çoğu muayenemde ya muayne sırasında, ya öncesinde ya da sonrasında ağladım. Halbuki riskli gebelik geçirmiyorum her şey gayet yolunda. ( şekerim var ama diyetle kontrol altına aldım insuline başlamadık bebeğin kilosu vs haftasıyla uyumlu, tansiyonum da yüksek ama sınırın altında 12-13) Bazı saçma şeyleri stres ederek ağlıyorum ama yinede, muayenelerde hep stres yüklüyüm.
4. Aslında en önemlisi bu madde. Yengem çok sağlıklı hamileyken sürekli yürüyüş spor yapan biriydi. Normal doğumda çok sorun yaşadı bebek doğum kanalında kaldı, yengem ıkınıyordu yiyenim kendisini itmiyormuş. Doğduktan sonra 16 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Bir sürü tahlil mahlil yapıldı Beynine, kalbine, ciğerlerine zarar oldu mu, kas hastalığı mı var?.. vs vs neden kanalda kaldı diye yapılmadık tahlil kalmadı minnoşa. Hiçbir neden bulamadılar Şükür şuan çok sağlıklı 7 yaşında.
Ama kuzenimin bebeğiı yeğenim gibi şanslı olmadı. Doğum sırasında kanalda çok kalınca beyne oksijen gitmediği için engelli oldu.
İster normal ister sezeryan olsun her doğumun kendi içerisinde avantajları ve dezavantajları var.
(Demet Akalın dı galiba sezeryanla kızını doğurunca yanlış iğne mi ne yapılmış uyultururken çok çekmişti doğum sırasında ve sonrasında )
Ama çevremdeki bazı normal doğumlarda sorunlar oluştuğu için bende de korkuya neden oldu. Ha sezeryan olunca her şey yolunda olmayabilir onun da farkındayım ama sonrasında niye normal yaptım diye hayıflanmak istemiyorum.
Kötü örnekler yazdım da hakkınızı helal edin. Gerçi çok daha kötü örnekler de var akrabalarımda onları da yazıp kimseyi germek,korkutmak istemiyorum şimdi durduk yere. Günün sonunda önemli olan bebeğimizi kucağımıza sağlıkla almak.

inşallah hiçbirimizin doğumunda hiç bir aksilik çıkmaz ve hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız. İster normal doğum ister sezeryan yapalım.