2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Kızlar spinal anestezi oldum 2 saat sonrasında bol su (2 litre gibi) ve 3 bardak filtre kahveyle 2 bitter oranı en yüksek kare çikolata yedim. Anesteziden ötürü baş ağrım olmadı çok şükür.
Ben de hastane çantama koyayım o zaman bunları teşekkür ederiz kuzucum 🌺

En sevdiğim hareketlerinden biri, minicik yumru yapıyor, sağda ayak sola doğru popo, geriniyor hareket ediyor, net belli oluyor, içim eriyor 😍

Kolay gelsin yorma kendini, bu ara benimde hep akıntı hep ıslak 🤦🏻‍♀️
Sağol canım benim, yormamaya çalışıyorum ama son zamanlara yaklaştık ya herr şey gözüme batiyor 🤦🏼‍♀️🤣 içimden bir ses durma diyor. Ay çok sinir bozucu olmaya başladı bu akıntı olayi. Çamaşır değiştiriyorum daha 10 dk sonra perişan. Geçen hafta adam bana bir ton çamaşır aldı yetişmiyor diye gene yetişmiyor sen düşün. 🤦🏼‍♀️

Evet ya muhteşem bir şey delirtiyor beni ufacık bir şey 🥰😍 gelse de öpsem öpsem o minicik topukları diye hayaller kurdurtuyor bana 😍🥰
Hayırlı olsunn, Allah analı babalı büyütsün ☺️

Ay ben de hissediyorum yandan doğru ya ayağı ya bacağı😍
Ya çok güzel dimi insanın icini eritiyor 😍🥰🤣
Günaydınnnn güzel annelerrrr 🥰🥰
Toplamda 5 sayfa okudum geldim 😀 dün çok bakamamıştım buralara. Susuuuu Susuuuu hayırlı uğurlu olsun canım çok sevindim bebişine kavuşmana 🌺

Dün buzluk için tuzlu kurabiyeler ve poğaçalar yaptım attım. Haftalardır tek tük dışarı çıkmalar haricinde evdeyim artık aşırı bunalmıştım. Madem plesenta yukarı çıktı azıcık dışarı çıkayım dedim. Arkadaşlar ben dışarı çıkmayı unutmuşum 🤣🤣 gece eve geldiğimizde saat 1 e geliyordu. Ayaklarım bacaklarım ellerim her yerim davul gibi şişmiş 😱 eşim diyor ki doktora mı gitsek bu bacaklar senin olamaz 🤣 sürekli evde olduğum için şişmiyordu tabi, bi dışarı çıktım zavallı bacaklarım mahvoldu 🤣🤣

Beni de bi temizlik telaşı sardı şimdi. Annem gelecek haftaya o yapacak aslında bi de abla gelecek ama yine de dün arkadaşım buhar makinesini getirdi lazım olur diye. Evin her yerini buharla temizlemeye niyetliyim bakalım 😀 haftalardır bi şey olcak diye korkan ben büyük temizliğe girişeceğim. 36. Haftasına girecek anne özgüveni geldi üstüme 🤣🤣
Hahahaja 🤣 biz buna yumurta kapıya dayanınca da diyebiliriz kuzum 🤣🥰 şimdiye kadar olmayan bir enerji bir iş yapma aşkı geldi dayanınca 🤣🤣🤣 maşallah bir sürü şey yapmışsın üstüne dışarı çıkmışsın tabi şişer ayaklar bacaklar. ❤️😅 Benim haftalardır davul gibi kalkıp evin içinde bile iki gezinmem yetiyor üstleri puf puf oluyor. Ayak parmaklarim birbirine değince gıcık oluyorum sen düşün şişliği 🤣🤦🏻‍♀️

Sağol canım benim, yormamaya çalışıyorum ama son zamanlara yaklaştık ya herr şey gözüme batiyor 🤦🏼‍♀️🤣 içimden bir ses durma diyor. Ay çok sinir bozucu olmaya başladı bu akıntı olayi. Çamaşır değiştiriyorum daha 10 dk sonra perişan. Geçen hafta adam bana bir ton çamaşır aldı yetişmiyor diye gene yetişmiyor sen düşün. 🤦🏼‍♀️

Evet ya muhteşem bir şey delirtiyor beni ufacık bir şey 🥰😍 gelse de öpsem öpsem o minicik topukları diye hayaller kurdurtuyor bana 😍🥰

Ya çok güzel dimi insanın icini eritiyor 😍🥰🤣

Hahahaja 🤣 biz buna yumurta kapıya dayanınca da diyebiliriz kuzum 🤣🥰 şimdiye kadar olmayan bir enerji bir iş yapma aşkı geldi dayanınca 🤣🤣🤣 maşallah bir sürü şey yapmışsın üstüne dışarı çıkmışsın tabi şişer ayaklar bacaklar. ❤️😅 Benim haftalardır davul gibi kalkıp evin içinde bile iki gezinmem yetiyor üstleri puf puf oluyor. Ayak parmaklarim birbirine değince gıcık oluyorum sen düşün şişliği 🤣🤦🏻‍♀️
Kesinlikle minik yumurtam kapıya dayandı 🤣🤣🤣 neyse halledicez bi şekilde 🤣🤣

Kızlar birde ben depend aldım ama hastanede yetişkin hasta bezi var onu kullanıyorum pijama takımı giydiğim için her seferinde pijama giy çıkar zor olur diye uğraşmadım. Evde kullananilirim belki gecelikle. Hasta bezi daha kolayıma geldi bu durumda. Aslında büyük gece pedi yada mesane pedide iş görür gibi. Sezeryan oldum bu arada. Onu belirteyim. Aklıma geldikçe tecrübelerimi yazayım

Bu arada bugün tilyam tilyam ında sınavı varrrr. Rabbim senin de sınavını rahatça geçmeni nasip etsin de artık bebişine odaklan arkadaşımm. Senden de güzel haberler bekliyoruz dualar seninlee 🌺🌺🌺

Rabbim yar ve yardımcısı olsun. :KK36:
İns sınavı güzel geçsin tilyam tilyam 🤗

Yaa evet söylüyordu sürekli bugünmüş demekki sınavı tilyam tilyam Çok başarılı geçsin sınavın inşallah bunu da atlat Umutvari Umutvari dediği gibi bebeişine odaklanırsın artık
Güzel haberlerle gel sende 🥰
Kızcelerim Günaydın 🧡 çok teşekkür ederim birkaç gün bakamamıstım buraya çok, 60 70 sayfa okudum da anca geldim 😀 çok şükür çok güzel geçti. Rahatım artık ohh.
Bir sürü bebisimiz olmuş, hepinize geçmiş olsun sağlıkla büyüsün bebisler inşallah ❤️
Perşembe günü kontrolüm vardı, benim de 2 büyük sancim çıktı ben de hissettim nst çekilirken. Dr'um biraz kızdı dinlenmen gerek daha çok erken sen de başına gelebilecekleri biliyorsun filan diye.Artik haftalık çağırdı. Bakalım planım bugün bebis kıyafetlerini yıkamak ve ütülemek annemle beraber 🧡
Valla hepinizi çok seviyorum iyi ki varsınız

Bu senin tercihin mi yoksa kürtaj olmayla mı alakalı normal doğum istememen.
Benimde 13 haftalık bi kayıbım var o yüzden soruyorum
Bende sormak istemiştim ama didiklemek istemedim, neden böyle gelişti durumun, bende 16haftalik kürtaj olmuştum, sağlıkla gelecekler inşallah öyle ya da böyle, sadece sebebini merak ettim neden böyle gelisti
Normal doğum istemememin bir kaç nedeni var. En önemlisi bir daha çocuk denemesi yapmıycam başka da çocuğum yok bu ilk ve tek olacak.(tüp bebek yapmak istemiyorum onun dışında da çocuğumuz olmuyor zaten bu 7. Denemem) Normal doğumla bunu riske atmak istemiyorum.
2. Gebelik boyunca ücretsiz izin aldım hep evde yatmak zorunda kaldım vücüdüm çok hantallaştı normal doğumda çok zorlanacağımı düşünüyorum.
3. Şimdiye kadar çoğu muayenemde ya muayne sırasında, ya öncesinde ya da sonrasında ağladım. Halbuki riskli gebelik geçirmiyorum her şey gayet yolunda. ( şekerim var ama diyetle kontrol altına aldım insuline başlamadık bebeğin kilosu vs haftasıyla uyumlu, tansiyonum da yüksek ama sınırın altında 12-13) Bazı saçma şeyleri stres ederek ağlıyorum ama yinede, muayenelerde hep stres yüklüyüm.
4. Aslında en önemlisi bu madde. Yengem çok sağlıklı hamileyken sürekli yürüyüş spor yapan biriydi. Normal doğumda çok sorun yaşadı bebek doğum kanalında kaldı, yengem ıkınıyordu yiyenim kendisini itmiyormuş. Doğduktan sonra 16 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Bir sürü tahlil mahlil yapıldı Beynine, kalbine, ciğerlerine zarar oldu mu, kas hastalığı mı var?.. vs vs neden kanalda kaldı diye yapılmadık tahlil kalmadı minnoşa. Hiçbir neden bulamadılar Şükür şuan çok sağlıklı 7 yaşında.
Ama kuzenimin bebeğiı yeğenim gibi şanslı olmadı. Doğum sırasında kanalda çok kalınca beyne oksijen gitmediği için engelli oldu.

İster normal ister sezeryan olsun her doğumun kendi içerisinde avantajları ve dezavantajları var.
(Demet Akalın dı galiba sezeryanla kızını doğurunca yanlış iğne mi ne yapılmış uyultururken çok çekmişti doğum sırasında ve sonrasında )
Ama çevremdeki bazı normal doğumlarda sorunlar oluştuğu için bende de korkuya neden oldu. Ha sezeryan olunca her şey yolunda olmayabilir onun da farkındayım ama sonrasında niye normal yaptım diye hayıflanmak istemiyorum.
Kötü örnekler yazdım da hakkınızı helal edin. Gerçi çok daha kötü örnekler de var akrabalarımda onları da yazıp kimseyi germek,korkutmak istemiyorum şimdi durduk yere. Günün sonunda önemli olan bebeğimizi kucağımıza sağlıkla almak.
🤲 inşallah hiçbirimizin doğumunda hiç bir aksilik çıkmaz ve hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız. İster normal doğum ister sezeryan yapalım.

Günaydın...
Son 2 gün :KK51:

R RosaLx
vicky3461 vicky3461
Nerdesiniz hatunlar ?

Susuuuu Susuuuu gözün aydın. 🌺
Hersey yolundadır ins.
Doğumun detaylarını merak ediyoruz :KK36:
Kızcelerim Günaydın 🧡 çok teşekkür ederim birkaç gün bakamamıstım buraya çok, 60 70 sayfa okudum da anca geldim 😀 çok şükür çok güzel geçti. Rahatım artık ohh.
Bir sürü bebisimiz olmuş, hepinize geçmiş olsun sağlıkla büyüsün bebisler inşallah ❤️
Perşembe günü kontrolüm vardı, benim de 2 büyük sancim çıktı ben de hissettim nst çekilirken. Dr'um biraz kızdı dinlenmen gerek daha çok erken sen de başına gelebilecekleri biliyorsun filan diye.Artik haftalık çağırdı. Bakalım planım bugün bebis kıyafetlerini yıkamak ve ütülemek annemle beraber 🧡
Valla hepinizi çok seviyorum iyi ki varsınız
Geçmiş olsun canım. Büyük stresi atlattın. :KK51:
Şimdi bebeğine keyifle odaklanabilirsin. 🥰

Selam kızlar hepinize çok teşekkür ederim🙏 8buçukta doğuma alındım 9buçukta çıktım. Hastanenin rutin uygulaması gereği 3 saat yoğun bakımda kaldım. Ben ameliyattayken bebişi yoğun bakıma almışlar o esnada farketmedim, doğduğunda bebişi bana üstünkörü gösterdiler ama yüzünü göremedim o sırada. Bebişte solunum sıkıntısı varmış su yuttuğundan şüphelenmişer burundan nefes alması sağlanıyormuş entübe değilmiş. Kolunda ve ayaklarında morarma varmış, bunun için kan tahlili yapmışlar, kolundaki morluklar kaybolmuş devamında, sonuçları bebeği görmeye gidince öğrenebileceğim. Ne boyunu ne kilosunu biliyorum çok merak ediyorum 4buçukta yeme içme serbest olcak bana hemşire çorbanı içiririm gidersin bi görmeye dedi. Süt sağma eğitimi verildi sağdıkça bebeğe göndereceğim.

Benim de ağrılarım başladı bi yürüme denemesi yaptık. Tıp fakültesinde doğum yaptım ben aşırı memnun kaldım, özelde görmediğim ilgiyi gördüm. Başımı okşaya okşaya rahatlattılar Allah razı olsun🤲🏻 doğum esnasında hepinize dua ettim, Allah sizleri de sağlıkla bebeklerinize kavuştursun inşallah🌸
Bendeki gelişmeler şimdilik böyle🍀
Gözün aydın canım benim 🧿
İnş bebişinede kısa sürede kavuşursun şükür ciddi birşey yok 🙏🏼

Kizlar ben bugün dogurdum bebis iyi bende eh işte ağrılar dışında iyi sayılırım:)
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün💐
Gözün aydın canım inşallah ikinizde toparlayacaksınız Allahın izniyle ❤️
İnşallah çok teşekkürler 🌸
Doğum yapan herkesi yoğun bakıma mı alıyorlarmış ilk kez duydum bunu sebebi nedir ?
Sebebini bilmiyorum canım
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah ❤️ en kısa zamanda toparlanıp bebeğine kavusacaksin inşallah. Bebeğin de en kısa zamanda kucağında olacak dualarım seninle ❤️ ara ara durumunu haber et merak ederim ❤️
Çok teşekkür ederim canım amin inşallah🤲🏻
Dün akşam 10 gibi gittik bebişin yanına morluk yoktu vücudunda hemşire detayları bilmiyorum yarın doktora sorarsınız dedi. Bebiş makine destekli solunum sağlıyor süreç nasıl ilerler net bir şey söyleyemeyiz dedi. Görene kadar iyiydim de gördükten sonra moralim bozuldu bebeği beslemiyoruz şekeri düştükçe damar yolu ile şeker veriyoruz dedi(tam ifade edememiş olabilirim). 2900 küsür kilo 51cm doğmuş sarılık yokmuş şimdilik böyle🤷🏻‍♀️

Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün💐

İnşallah çok teşekkürler 🌸

Sebebini bilmiyorum canım

Çok teşekkür ederim canım amin inşallah🤲🏻
Dün akşam 10 gibi gittik bebişin yanına morluk yoktu vücudunda hemşire detayları bilmiyorum yarın doktora sorarsınız dedi. Bebiş makine destekli solunum sağlıyor süreç nasıl ilerler net bir şey söyleyemeyiz dedi. Görene kadar iyiydim de gördükten sonra moralim bozuldu bebeği beslemiyoruz şekeri düştükçe damar yolu ile şeker veriyoruz dedi(tam ifade edememiş olabilirim). 2900 küsür kilo 51cm doğmuş sarılık yokmuş şimdilik böyle🤷🏻‍♀️
Geçmiş olsun canım merak etme iyi olur inşallah kilosu boyu çok iyi solunum sıkıntısı var diye tutuyorlardı orda her türlü besliyorlar bebeği sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🤲 🥰

BDT 1 Ağustos olan ama 28. Haftada doğan erkenci kuşun annesi arkadaşımla konuştum. Çarşamba kuvözden çıkıyor, evine geliyor ins.:rolleyes: 🥹😍

Benim BDT 7 Temmuz. Benim oğlan ona abi olacaktı. Simdi o abla oldu. Ben de pazartesi doğum yapacağım ins. Bir aksilik olmazsa çarşamba taburcu olacağım.😌

Aynı gün bebeklerimizle evlerimizde olacağız. 🥹Allahım yoğun bakımda, kuvözde, hastanede yatan tüm bebekleri annelerine kavuştursun. 🤲🏼
Bazı tevafuklar beni duygulandırıyor🥹
Arkadaşının derdiyle dertlendin Rabbim mutlu günlerinizi denk getirdi, sıkıntınızı ortak çektiniz mutluluğunuzu da ortak ediyor Rabbim ne güzel 🧡 sağlıklı uzun hayırlı ömrünüz olsun bebişlerinizle 💕

Merhaba arkadaşlar size bir sürprizle de ben geldim cuma günü doktorum hareketsizlik devam edince acil aç karnına gel dedi gittim. Nst yi beğenmedi suyu da azalmıştı bebişimin. Önceki gün kontrol eden doktorla da görüşüp acil sezeryana alındım. 38+2 de doğdu kızım 3300gr 49 cm. Sağlıklı bir bebiş. İkimiz de iyiyiz. Bugün taburcu oluyoruz.

Normal doğum istemememin bir kaç nedeni var. En önemlisi bir daha çocuk denemesi yapmıycam başka da çocuğum yok bu ilk ve tek olacak.(tüp bebek yapmak istemiyorum onun dışında da çocuğumuz olmuyor zaten bu 7. Denemem) Normal doğumla bunu riske atmak istemiyorum.
2. Gebelik boyunca ücretsiz izin aldım hep evde yatmak zorunda kaldım vücüdüm çok hantallaştı normal doğumda çok zorlanacağımı düşünüyorum.
3. Şimdiye kadar çoğu muayenemde ya muayne sırasında, ya öncesinde ya da sonrasında ağladım. Halbuki riskli gebelik geçirmiyorum her şey gayet yolunda. ( şekerim var ama diyetle kontrol altına aldım insuline başlamadık bebeğin kilosu vs haftasıyla uyumlu, tansiyonum da yüksek ama sınırın altında 12-13) Bazı saçma şeyleri stres ederek ağlıyorum ama yinede, muayenelerde hep stres yüklüyüm.
4. Aslında en önemlisi bu madde. Yengem çok sağlıklı hamileyken sürekli yürüyüş spor yapan biriydi. Normal doğumda çok sorun yaşadı bebek doğum kanalında kaldı, yengem ıkınıyordu yiyenim kendisini itmiyormuş. Doğduktan sonra 16 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Bir sürü tahlil mahlil yapıldı Beynine, kalbine, ciğerlerine zarar oldu mu, kas hastalığı mı var?.. vs vs neden kanalda kaldı diye yapılmadık tahlil kalmadı minnoşa. Hiçbir neden bulamadılar Şükür şuan çok sağlıklı 7 yaşında.
Ama kuzenimin bebeğiı yeğenim gibi şanslı olmadı. Doğum sırasında kanalda çok kalınca beyne oksijen gitmediği için engelli oldu.

İster normal ister sezeryan olsun her doğumun kendi içerisinde avantajları ve dezavantajları var.
(Demet Akalın dı galiba sezeryanla kızını doğurunca yanlış iğne mi ne yapılmış uyultururken çok çekmişti doğum sırasında ve sonrasında )
Ama çevremdeki bazı normal doğumlarda sorunlar oluştuğu için bende de korkuya neden oldu. Ha sezeryan olunca her şey yolunda olmayabilir onun da farkındayım ama sonrasında niye normal yaptım diye hayıflanmak istemiyorum.
Kötü örnekler yazdım da hakkınızı helal edin. Gerçi çok daha kötü örnekler de var akrabalarımda onları da yazıp kimseyi germek,korkutmak istemiyorum şimdi durduk yere. Günün sonunda önemli olan bebeğimizi kucağımıza sağlıkla almak.
🤲 inşallah hiçbirimizin doğumunda hiç bir aksilik çıkmaz ve hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız. İster normal doğum ister sezeryan yapalım.
Canim benim anladım şimdi ben seni, korkma sağlıcakla kavusacaksin, kayıplardan sonra o korku insanı yiyip bitiriyor çok haklısın, zor bı yoldan gelmissin, sonu güzel olacak inşallah ❣️

Aa gözünüz aydinn 😍❣️ ne ara hallettin taburcu oluyorsun kız masallah hiç caktirmadin 😂
Merhaba arkadaşlar size bir sürprizle de ben geldim cuma günü doktorum hareketsizlik devam edince acil aç karnına gel dedi gittim. Nst yi beğenmedi suyu da azalmıştı bebişimin. Önceki gün kontrol eden doktorla da görüşüp acil sezeryana alındım. 38+2 de doğdu kızım 3300gr 49 cm. Sağlıklı bir bebiş. İkimiz de iyiyiz. Bugün taburcu oluyoruz.

Bazı tevafuklar beni duygulandırıyor🥹
Arkadaşının derdiyle dertlendin Rabbim mutlu günlerinizi denk getirdi, sıkıntınızı ortak çektiniz mutluluğunuzu da ortak ediyor Rabbim ne güzel 🧡 sağlıklı uzun hayırlı ömrünüz olsun bebişlerinizle 💕
Yaaa 🥹
Siz de öylesiniz. Bunca zaman aramızda öyle bi bağ kuruldu. Siz iyiyseniz, ben de iyiyim. Sizden güzel haberler geldiyse ben de güzel haberler alacağım gibi. Kader birliği. 🥰
Ayyy gözün aydınnn:KK36:
Maşallah bebegine de sana da.
Rabbim analı babalı büyütsün. Hayırlı güzel yazılar yazsın ☺️🤲🏼

Dün doğum yaptın di mi ?
Bugün de çıkıyorsun ?

Back
X