2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
çok şükür son çamaşırı da astım. Artık çanta olayını kapatiyim kafam rahat etsin. Yarın kontrol var bakalım bebek napmış.
Tayinden dolayı sat tarihinde oynama talep edeceğim inş kabul eder. Detaylıda da 1 hafta geç döllenme çıkmıştı zaten. Nst var bide ilk kez bakalım nasıl çıkacak? Evde yakalayan kasılma gibi bişey denk gelirse nstde merak ediyorum değeri kaç da hissediyorum diye. Kafamda deli sorular :KK45:

PenceredekiKiz PenceredekiKiz gece taktım kafaya acile götürdük, 8,5 çıktı yarın da kontrolü var bakalım. Aynı bizde de ben 0 bebek B old için bir de kilosu düşük 2600 bunlardan olurmuş. Emzirmeye çalışıyorum bol bol. İnşallah ilerlemesin bebişlerimiz sağlığına kavuşsunlar canım 🙏🏻
Kuzum çok geçmiş olsun yüksek değil inan ki bizimki 14 çıktı sınırda dediler sürekli emziriyorum o yüzden. İnşallah fototerapiye gerek kalmadan atlatırız 🙏🏼

Kızlar kabızlık ve mide yanmasına ne gibi çözüm buldunuz artık gaviscon işe yaramıyor soda günde 2 içersem anca 🥴🥴🥴
Mide yanmasından boğazı yara olmuş biri olarak doktorumun önerisiyle sabahları aç karna Nexium hap kullanmaya başladım. Dünya varmış gerçekten, o kadar rahatım ki hapa başladığımdan beri. Eğer dayanamıyorsan kesinlikle doktoruna danış, daha güçlü bir tedavi/ilaç yöntemi olup olmadığını sor ve Nexium kullanabilir miyim diye sor. Aman dikkat et boğazı çok kötü yara yapıyor mahvediyor insanı bu mide yanması, bir an önce çözüm bulmaya bak.
Olmaz mııııı hepimiz ölüyoruz o ağrıdan 🤣

Kızlar vatana millete hayırlı olsun. Dünyanın parasını döktüğüm kremler yağlar hiç bi işe yaramamış ve bir gece ansızın karnım çatlamış 🤣 dün hiç bi şey yoktu yaaaaa
Hep aynı hikaye... Bir sabah uyanıyorsun ve her yerin çatlamış oluyor maalesef ben de aynı oldum 🤣 Her gün yağlanmak bile fayda etmiyor çatlayacaksa çatlıyor anlamış oldum. En fazla kaşıntıyı hafifletiyor işte sürülen yağlar. Geçmiş olsun canım, bebişimizden kalan minik izlerle yaşamayı öğreneceğiz bundan sonra 🤣💖
Yaa zaten bizim psikolojimizi bozan şey sonsuza kadar o şekilde kalacağımızı düşünmek bence halbuki geçiyor hep gecti yine gecer:) ben o yüzden hic uzmuyorum kendimi boyle fiziksel degisim durumlarinda bebek dogucak geri eski halime donucem psikojisi var . önemli olan onu saglikla
Umudum var, hep böyle kalmayacağım doğumdan sonra ben de iyileşeceğim bebeğim kendini toplayacak ve normale geri döneceğiz diyorum kendime. Kendimce yaşama sevinci dolu planlar yapıyorum. Ağustosta ailemin köyüne gitmeye başlarım eylülde de yakın bir yere deniz tatiline gideriz diyorum üstelik eşim ve annem hallederiz bakarız gideriz diyor. İnsanlara bahsettiğimde böyle diyorlar "Ne 1 aylık bebekle köye mi gideceksin?? Nasıl yani 2 aylık bebekle tatile mi gideceksin??? Hahaha olur mu öyle şey gidemezsin hiçbir yere, çıkacaksın sanma. Öyle kolay değil bebekle çıkmak" diyorlar. Sonra umutsuzluğa kapılıyorum bir yere gidemeyeceğim eve kapanacağım galiba diyorum. Ben bebekle çıkamam beni planlarınıza dahil etmeyin diyorum insanlara. Bu sefer de şöyle demeye başlıyorlar "ay saçmalamaa neden çıkamayasın ne zararı olacak koyacaksın bebek arabasına her yere gideceksin hepimiz çocuk büyüttük hepimiz çıktık ne var bunda" diyorlar.
Zaten hormonlarlar psikolojimi alt üst ederken bir de insanların ne söylesem tam tersini savunmalarından delireceğim artık. Herkese inat bebeğim 1 aylıkken köye de gideceğim, 2 aylık olduğunda tatile de gideceğim. Yapamazsın edemezsin diyen herkese nispet yapacağım. İnşallah süreç güzel geçer, bebeğim ve ben doğumdan sonra çabuk toparlanırız inşallah. Allah hepimize önce sağlık, sonra güç kuvvet, sonra da sağlam bir psikoloji versin inşallah🤣💖🌸

Bilmem.. garip… yarın bu saatte sezaryende olacağım. Hayatım geri dönüşsüz olarak değişecek.. neler olacak?.. :KK51:

Saat 7.00de yatış ( anestezi işlemleri, tahiller vs) 9.00 gibi ilk seni alacağım dedi Dr.
Ayy hadi guzelliklerle gelsin minik bebişin ❤️ tarihi bilmek ayrı tuhaf, bilmeden beklemek ayrı tuhaf 🥰 yarın güzel haberlerini almak için bekliyor olacağım canım benim. Su gibi geçsin, çabucak iyileş ❤️
Kızlar pubis bölgesinde yürürken veya sağa sola dönerken ağrısı olan var mı bebeğim de hep bir yerde toplanıyor çok sert karnım 34 haftalık ama 36 ile uyumlu
Ay ben ya. Yuruken falan bariz kas ağrısı hissediyorum pubisimde ve o bacakların pubise bağlandığı bölgede ❤️
Doğum.beklerken oğlum hastalandı ya üç gündür hafifti geceden beri ateşi inatcilasti doktordayiz, hiç doğum yapacak durumda değilim şu an 🤦🏻‍♀️
Ah canım benim ya çok geçmiş olsun. İnşallah hemencecik toparlar oğluşun ❤️ miadi dolsun da jendiis gelsin inşallah ya. Zaten böyle durumlarda anneler ister istemez doğum varsa da durdurmuş. Vücut ne mucizevi bi sey ❤️ senin en iyi halini bekler doğumun 🥰 ben ilkinde doktorum onay verdikten sonra doğurdum tuhaf ama iyle oldu. Doğuma girecek ebe covid olmuştu sen tut bu doğumu bı 10 gün dedi. Tuttum ahahah. Sonra ebem iyileşti son NST cuma gününe denk gelmişti, sen bu haftasonu dogurursun dedi iki gün sonra pazar doğurdum. 😂

Umudum var, hep böyle kalmayacağım doğumdan sonra ben de iyileşeceğim bebeğim kendini toplayacak ve normale geri döneceğiz diyorum kendime. Kendimce yaşama sevinci dolu planlar yapıyorum. Ağustosta ailemin köyüne gitmeye başlarım eylülde de yakın bir yere deniz tatiline gideriz diyorum üstelik eşim ve annem hallederiz bakarız gideriz diyor. İnsanlara bahsettiğimde böyle diyorlar "Ne 1 aylık bebekle köye mi gideceksin?? Nasıl yani 2 aylık bebekle tatile mi gideceksin??? Hahaha olur mu öyle şey gidemezsin hiçbir yere, çıkacaksın sanma. Öyle kolay değil bebekle çıkmak" diyorlar. Sonra umutsuzluğa kapılıyorum bir yere gidemeyeceğim eve kapanacağım galiba diyorum. Ben bebekle çıkamam beni planlarınıza dahil etmeyin diyorum insanlara. Bu sefer de şöyle demeye başlıyorlar "ay saçmalamaa neden çıkamayasın ne zararı olacak koyacaksın bebek arabasına her yere gideceksin hepimiz çocuk büyüttük hepimiz çıktık ne var bunda" diyorlar.
Zaten hormonlarlar psikolojimi alt üst ederken bir de insanların ne söylesem tam tersini savunmalarından delireceğim artık. Herkese inat bebeğim 1 aylıkken köye de gideceğim, 2 aylık olduğunda tatile de gideceğim. Yapamazsın edemezsin diyen herkese nispet yapacağım. İnşallah süreç güzel geçer, bebeğim ve ben doğumdan sonra çabuk toparlanırız inşallah. Allah hepimize önce sağlık, sonra güç kuvvet, sonra da sağlam bir psikoloji versin inşallah🤣💖🌸
[/QUOTE]
Ay ne kadar luzumsuz insanlar yaa sana mi sorcam ne yapip yapmicami ki kaldiki yazin ortasindayiz bence herşeyi yapariz incecik giydir bebeyi al yanina git istediğin yere evde oturmak insani daha cok hasta eder biraz hava almis olursun ortam degisir insanlarin fikirlerine he hee demeyi 30 yaşından sonra ogrenen biri olarak diyorumkiii herkesi dinle ama kendi bildigini oku yanlissada senin yanlisin olsun .insanlarin olumsuz laflarina ben ruhumu ve bedenimi kapatali cok oldu . sürekli yaninda olumsuz olan insanalr varsa olumsuzu cekmeye basliyosun bir süre sonra .bebenide dogurursun gezmeeyde gidersin denizede girersin bacim yapamazsin denilen hersei yapmakla ünlüyüz😋😋

Ah canım benim ya çok geçmiş olsun. İnşallah hemencecik toparlar oğluşun ❤️ miadi dolsun da jendiis gelsin inşallah ya. Zaten böyle durumlarda anneler ister istemez doğum varsa da durdurmuş. Vücut ne mucizevi bi sey ❤️ senin en iyi halini bekler doğumun 🥰 ben ilkinde doktorum onay verdikten sonra doğurdum tuhaf ama iyle oldu. Doğuma girecek ebe covid olmuştu sen tut bu doğumu bı 10 gün dedi. Tuttum ahahah. Sonra ebem iyileşti son NST cuma gününe denk gelmişti, sen bu haftasonu dogurursun dedi iki gün sonra pazar doğurdum. 😂
Tesekkur ederim ❣️ bununla ilgili birşey okumuştum, herşey rutin surecindeyse vücut kendini ne zaman rahat hissediyorsa ki bu genelde akşam ya da gece saatleri olurmuş ruhen daha dingin, düşünce min olduğu vakitleri seçermiş doğumu baslatmak için, oğlumda öyle dingin bı doğum baslangici hatırlıyorum çok mantıklı gelmisti okuduğumda, inşallah bunu da stres tetiklemezse oğlum iyileşti diye rahatladigim anda olursa iyi olur 😂

Akıntı hamilelik süresince bende de arttı, doktor hiç sorun etmemişti fazla bir şikayetim olmadığı için. Ama geçenlerde idrar yolu iltihabım yüksek çıkınca antibiyotiğe başladık, antibiyotik içerken kaşıntı başladığını söyledim (ilacın yan etkisiymiş), hemen bir probiyotik fitil kullanalım dedi, Motiflor gyno diye bir ilaç yazdı, sanki akıntı da azaldı gibi geldi bana kullanınca. Doktora her türlü sorun bence, kaşıntı varsa daha acil de sorabilirsiniz. Gerçi vajinal iltihaplar normal doğumda daha çok önemseniyor sanırım, sezaryen'de çok sorun olmayabilir ama yine de sormakta fayda var.
Benimde son günlerde arttı bu ıslaklık akıntı Perşembe günü kontrol vardı idrar tahlili temiz çıkmıştı o yüzden Dr bişey demedi de bende yine kontrol ediyorum kendimi ne olur ne olmaz ilk gebelik olunca herşeyden evhamlaniyoruz su mu geldi diye iyice panik gezer oldum😀

Oğlum doğduktan sonra da gittim memlekete 8saat sürüyor, bebeyle dinlene dinlene on saatte gittik ama keyfii güzel buldugumuz yerde oturduk falan öyle gittik, bu seferde gideceğiz, eşim yaptı planı toparlandigin dk iyi hissedince gidelim hazırım de bana dedi, tamm dedim kimseye de düşmez yani yorum yapmak, eşime kalsa kaç hafta önce gidecektik yorulmazsan gidelim orada doğum yaparsın dedi cesaret edemedim o yolu bu agirlikla çekmeye, istediğin yere gidilir yani, yeter ki hazır hisset iyi olun, heryere gidilir, bebekleri eve kapatmayacagiz ki, kışın karda çıkardım ben bir aylık oğlumu mis gibi de uyurdu hasta falan da olmazdı, ayrıca bebekli çocuklu hayata birlikte hareket etmeye de alisiliyor, ben oğlum olmadan şimdi de kızım dahil olacak ekibe bırakıp biryere gitmem, niye eve kapatayim ki, ben nasıl çıkmak istiyorsam onlarında hakkı,

Ne yazdım.ben ya konu neydi nereye geldim, takılma kim ne derse desin, milletin lafi bitmez diyecektim 😂😂

Son posta çamaşırlar yıkandı, asıldı.
Canım pirelideve pirelideve nin attığı cörekotlu kurabiye ve tarçınlı kurabiyelerden yaptım. :hamarat:

Nefis oldular 😋 Hem hastaneye götürürüm, arkadaşımla bana atıştırmalık olur, hem evdekiler yer.

Son ayarlamaları yapıp artık çantaların fermuarlını çekicem hala açık duruyorlar çünkü :KK48:

Vaalbara Vaalbara düşünüyorum bacım, senin doğurmamanda belki bu hikmet vardı. 😌 Oğlun hasta olacağı için annesiyle bu süreci geçirsin diye kızın gelmesi ertelendi belki. 😌Allahın merhameti büyüktür. İns oğluşun kısa zamanda toparlanır. 🤲🏼

Kızlar 5 kilo vermişim üstelik bebeğimin kilosu düşük doğmuştu. Gerçekten kiloyu takmamak lazımmış. Bir de karnım hiç çatlamadı, bugün korse takmaya başlıyorum bir de bugün biraz bakım yapacağım yarın toplum içine çıkacağım 😂 Buradan özetle ağrılarım azaldı meme ucu acısına alıştım hafifliyor, dikişlerim sadece kalkarken ağrıyor artık. Çok şükür en zor şeyler dahi geçip gidiyormuş hiç umutsuzluğa kapılmayın.
Nekadar pozitif güzel yazıyorsun 🩷
Okudukça doğurasım geliyor 😍
Bende düşünüyorum zor oldu mu acaba? Şimdi yaptırsam benide doğuma kadar götürür
Olmadı , yaptığım stres işlemden uzun sürdü 😬
Popomun altına elbisemi serdim hızlıca halletti 😅 geçenlerde jilet yapmıştım çok hızlı çıktı birde kaşınıyor bu beni götürür baya diye düşünüyorum 🤭

Vaalbara Vaalbara düşünüyorum bacım, senin doğurmamanda belki bu hikmet vardı. 😌 Oğlun hasta olacağı için annesiyle bu süreci geçirsin diye kızın gelmesi ertelendi belki. 😌Allahın merhameti büyüktür. İns oğluşun kısa zamanda toparlanır. 🤲🏼
Biz ne plan yaparsak yapalım boş cidden nasibimizi yaşıyoruz, sağolasın canım benim ❣️ 😊

İki gündür elimde, kolumda böyle görmesi imkansız derecede küçük açık renkli minik böcek görüyorum. Bu böcekleri daha önce hiç görmedim. Camdan pencereden gelen şeylere benzemiyor. Toz sanırsın. Dikkatli bakınca anlıyorsun ki hareket ediyor.

Neyse birkaç koli eşya var evde Kv nin. Acaba kolilerin yapısından mi böcek üredi dedim. Baktık yok. Sonra aklıma geldi. Kuş biti denen bi şey varmış. Yıllar önce bi videoda görmüştüm. Kafeste oluyormuş. Kusun kafesini incelemeye aldım. Kırkladım. Kuşu da yıkadık. Yok onda da yok. :KK64:

Sonra jeton düştü. Bizim aspiratör borusuna kuşlar yuva yapıyor 2-3 senedir. O yüzden aspiratör de kullanamıyoruz. Eşim çıktı baktı. O boruyu yerinden oynattı. Allahım böcek kaynıyor :KK57:

Evet kuş biti imiş 😓 eşim söktü oraları. İlaçladı. Durduk yere başımıza dert almışız. Doğum üstü şimdi her yeri ilaçlıyor. İns biz hastaneden dönene kadar tamamen temizlenmiş olur ev.

Oğlum doğduktan sonra da gittim memlekete 8saat sürüyor, bebeyle dinlene dinlene on saatte gittik ama keyfii güzel buldugumuz yerde oturduk falan öyle gittik, bu seferde gideceğiz, eşim yaptı planı toparlandigin dk iyi hissedince gidelim hazırım de bana dedi, tamm dedim kimseye de düşmez yani yorum yapmak, eşime kalsa kaç hafta önce gidecektik yorulmazsan gidelim orada doğum yaparsın dedi cesaret edemedim o yolu bu agirlikla çekmeye, istediğin yere gidilir yani, yeter ki hazır hisset iyi olun, heryere gidilir, bebekleri eve kapatmayacagiz ki, kışın karda çıkardım ben bir aylık oğlumu mis gibi de uyurdu hasta falan da olmazdı, ayrıca bebekli çocuklu hayata birlikte hareket etmeye de alisiliyor, ben oğlum olmadan şimdi de kızım dahil olacak ekibe bırakıp biryere gitmem, niye eve kapatayim ki, ben nasıl çıkmak istiyorsam onlarında hakkı,

Ne yazdım.ben ya konu neydi nereye geldim, takılma kim ne derse desin, milletin lafi bitmez diyecektim 😂😂
Ahaha sey cok komik yaa icimizde kalan seyleri alakali alakasız yazip paylasip rahatlıyoruz yaa 😂😂ay aynen cocuk benim herif benim keyif benim kime ne yaaa .cocugum bana adapte olsun ayrica ben ona ayak uydurmayim oylesi daha rahat .ben hep rahattım aldim her yere götürdüm basinda on davul calarken uyurdu bebem pimpirikli insanlarda hep rezildi cocugu ayni düğünde uyumadi mesela agladi sürekli anne yorgun bebek yorgun biraz rahat olmazsan bu hayat zindan olur herkese

Kız sen gece bile gelse doktor yetişir sana benim cumaya kadar yok bu beni geriyor 🥹
Bu gecenin nöbetçi doktoru başka benımkı gelmeyebilir canım aksi gibi baya belim ağrıyor 🙄doktorumda çarşambadan beri izinli cidden zor gecıyor beklemesi haklısın
İki gündür elimde, kolumda böyle görmesi imkansız derecede küçük açık renkli minik böcek görüyorum. Bu böcekleri daha önce hiç görmedim. Camdan pencereden gelen şeylere benzemiyor. Toz sanırsın. Dikkatli bakınca anlıyorsun ki hareket ediyor.

Neyse birkaç koli eşya var evde Kv nin. Acaba kolilerin yapısından mi böcek üredi dedim. Baktık yok. Sonra aklıma geldi. Kuş biti denen bi şey varmış. Yıllar önce bi videoda görmüştüm. Kafeste oluyormuş. Kusun kafesini incelemeye aldım. Kırkladım. Kuşu da yıkadık. Yok onda da yok. :KK64:

Sonra jeton düştü. Bizim aspiratör borusuna kuşlar yuva yapıyor 2-3 senedir. O yüzden aspiratör de kullanamıyoruz. Eşim çıktı baktı. O boruyu yerinden oynattı. Allahım böcek kaynıyor :KK57:

Evet kuş biti imiş 😓 eşim söktü oraları. İlaçladı. Durduk yere başımıza dert almışız. Doğum üstü şimdi her yeri ilaçlıyor. İns biz hastaneden dönene kadar tamamen temizlenmiş olur ev.
Allah Allahhh tühh , neyse ki bebiş eve gelmeden farkettiniz bu daha önemli canım

Aa geçmiş olsun iyi ki fark ettiniz, bı an önce temizlenir inşallah 🤦🏻‍♀️

Back
X