- 29 Ekim 2020
- 2.491
- 7.308
- 108
- 33
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.181
Canım çok sağol haber verdigin için. Dualarımız onunla ve bebeğiyle inşallah en kısa zamanda toparlanacaklarKızlar selamlar. Biraz öncelady peacock ile konuştum. Doğum gerçekleşmiş. Bebişin boyu kilosu yerinde. Laydimin sağlığı da yerindeymiş. Ağrıları varmış biraz. Bebişin karbondioksiti biraz yüksek olduğu için yenidoğan ünitesine yatırmışlar. 3 gün falan kalabilirmiş. Lady hepinizden çok çok dua istiyor. Herkese çok selamı var
İnşallah Allah'ım amin tez zamandao perinotolojilerin kalbi yok bugün bende çam sakuradaydım bana resmen şekerden bebeğin karnında doğuma 2 kala ölebilir dedi beynim zonkladı e dedim o zaman neyi bekliyoruz az sonrada diyor şekerin çok da yüksek değil falan gerçekten çok üzüyorlar boşa inşaallah sağlıkla doğuracağız bebeklerimizi
Detaylı da ve bu haftaya kadar herşey normaldi herşey bu hafta herşey baş aşağı döndü özele gittiğimdeki doktor bana dedi bunları ne zamandır söylüyorlar bugün hepsini bugün söylediler dedim o da şaşırdı kadın bu zamana kadar hiç ultrasona gitmemiş olman lazım dediCanım benim 30. Haftaya kadar her şeyi çok normaldi. 32 de kafası 1 hafta geride çıktı ama perinatolog dedi ki kafa aşağı durduğu için ölçüm doğru değildir kafaya takma. Sonra 33 de gittim kafası yine 31 de çıktı. Bi şey olmaz dedi. 34+6 da gittim kafası neredeyse 3 haftaya yakın geride çıktı. Dedim hocam demek ki kafası büyümüyor. Sen kendin 150 bi insansın kafasını ne kadar büyük bekliyorsun tamamen normal bu kafa bu çocuğun bir şeyi yok dedi. Ben fetal dna ve diğer taramaları yaptırmıştım normaldi. Detaylı ultrason da normaldi. Detaylı zamanı kafası normal çıktıysa bir şey olmaz dedi.
Pepsiciğim ben de seni merak ediyordummm. Senin bebişin ölçümleri de geride çıkıyordu seni korkutmuşlardı ama normal değil mi her şeyi. Baksana doğum kilosuna bile ulaşmış çok şükür
Canım şekerle alakalı değil sanırım. Solunumla ilgili olabilir belki. Bence normal bir prosedür ama inşallah hemencecik kavuşacak bebişine
Ben philips avent elektrikliyle 5dk sağım yapınca bir çay kaşığı koyu renk yağ çıkmıştı. Hemen şırıngayla çekip göndermiştim küveze. Yine de denemek lazım emiyor gibi 2 saatte bir sağım yapabilirse harika olur sütü inerdi. Allah yardımcısı olsun inşallah sağlıkla kavuşurlarAynen kuzucum. Kolostrumun yapısı çok koyu kıvamlı olduğu için hastanelerde makineleri tıkıyormış o yüzden de elle sağımı daha çok öneriyorlar. Onlar zaten bebeğin şekerini devamlı ölçerler aç kalmasına izin vermezlerinşallah çabucak atlatacaklar süreci
Bu arada normal doğumdan çok korkuyorum doktorumla sezeryan için konuşacağım normalde. Doktorum da normal doğumu destekliyor aslında. Ama bir yandan da gönlümden geçen şey ani bir şekilde vajinal doğum yapmak. 40-41. haftalara kadar sancı beklersem ben stresini kaldıramam bunun. Doğum sırasında da canı çok tatlı bir insan olduğum için zorlanacağımı biliyorum ama en azından stresim en minimum seviyede olacak ani olursa. 37. haftaya geçtik artık çok şükür, bebeğim doğarsa prematüre sayılmayacak sanırım. Hayırlısı ne ise Allah onu yaşatsın inşallah. Çok az bir zaman kaldı artık, bakalım hayat bize ne gösterecek. Her an doğurdum da diyebilirimKızlar 2 gecedir yatarken karnımın için ağrıyor huzursuzluk veriyor çok. İç bacaktan vajinaya doğru olan ağrı da her geçen dakika bile daha da artıyor. Gecelerim oflamakla geçti sola sağa dönüyorum sırt üstü yatıyorum her şekilde içim acıyor. Dün bir akrabamız gördü karnın düşmüş senin bak doğumuna az kalmış dedi eve geldim aynaya baktım normal gibi geldi bana. Bugün sabahtan beri yine içim ağrıyor sol göbek üstüne bıçak girdi kaldı sanki birkaç saat bir de öyle canım yandı. Zor yürüyorum bugün, aşağı çok baskı var ve bebeğimin hareketleri biraz garip. Aşağı vuruyor çok. Az önce banyoya gireyim dedim karnıma yukardan baktım aşağıda duruyor gerçekten. Karnıma dokundum üst taraflar bomboş, neredeyse göbek deliği hizasında duruyor bebeğim. Normalde popoyu mideye dayardı, kaburgalarıma dayanırdı falan.
Şiddetli bir sancım yok bu arada.
Yaşadığım şey doğuma az kaldığının belirtisi mi, yoksa sadece yer değiştirdi de ondan mı karnımın şekli değişti acaba?
Doktor randevum cumartesi, daha çok var. Cumartesiyi bekleriz heralde değil mi bir aciliyeti olur mu karın düşmesinin?
Erken değil ciğer gelişimi vs tamamlanmıştır zaten. Doktorunuza güvenin. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Hiçbir sorun olmaz korkma.merhaba kızlar benim doğuracağım tarih bugün güncellendi 3 temmuz perşembeye gün verildi tam 37+0 da alalım şeker zarar vermesin kaldıkça dediler hem hüzün hem mutluluk yaşadık eşim hüngür hüngür ağladı orada daha şimdiden böyleyse doğum edeceğim günü düşünemiyorum bile dile kolay 42 yaşında ilkk defa baba olacak senelerce istedikten sonra rabbim inşaallah nasip ederse ama benim endişelerim var 37. hafta çok mu erken bilemedim
Son haftalardayız ya bence bir acile gidip görün için rahat eder kaygılanmazsın.Kızlar 2 gecedir yatarken karnımın için ağrıyor huzursuzluk veriyor çok. İç bacaktan vajinaya doğru olan ağrı da her geçen dakika bile daha da artıyor. Gecelerim oflamakla geçti sola sağa dönüyorum sırt üstü yatıyorum her şekilde içim acıyor. Dün bir akrabamız gördü karnın düşmüş senin bak doğumuna az kalmış dedi eve geldim aynaya baktım normal gibi geldi bana. Bugün sabahtan beri yine içim ağrıyor sol göbek üstüne bıçak girdi kaldı sanki birkaç saat bir de öyle canım yandı. Zor yürüyorum bugün, aşağı çok baskı var ve bebeğimin hareketleri biraz garip. Aşağı vuruyor çok. Az önce banyoya gireyim dedim karnıma yukardan baktım aşağıda duruyor gerçekten. Karnıma dokundum üst taraflar bomboş, neredeyse göbek deliği hizasında duruyor bebeğim. Normalde popoyu mideye dayardı, kaburgalarıma dayanırdı falan.
Şiddetli bir sancım yok bu arada.
Yaşadığım şey doğuma az kaldığının belirtisi mi, yoksa sadece yer değiştirdi de ondan mı karnımın şekli değişti acaba?
Doktor randevum cumartesi, daha çok var. Cumartesiyi bekleriz heralde değil mi bir aciliyeti olur mu karın düşmesinin?
Benim anlamadığım şey şu: doğuma kalmış sayılı günler ordan oraya yönlendirip tedavi adına bir şey yapılamayacağı belli (kötü bir durum varsa hani) . Artık her doktorun biraz daha ılımlı konuşması şart ya. Benim doktorum da rahmimde amniyotik bant olmasına rağmen ve eli kolu artık oraya değmesine rağmen. Son haftalar iyi düşünelim diyip geçiştiriyor. Çünkü yapacak bir şey yok artık her şey Allahtan fetal dna yapsan nolacak ki…Kızlar bugün kontrole gittim kendi doktorum bana dedi çocuğun kafası 3 hafta geriden geliyo perinatoloji görsün öğleden sonra perinatolojiye gittim kalbinde aort darlığı var bişeyler dedi çocuk kardiyolojisine yönlendirdi çocuğun doğmasına 3 hafta var bana fetal dna diyor diyorum bana yaptirmana gerek yok Bebek sağlıklı dedin diyorum bişey demiyo sonrasında özele gittim hani ben 1.55 im zaten yani çok da uzun bi bebek beklemiyorum babamız da 1.67 falan civarı kendi doktorum diyo suyun normal perinatoloji diyo 4 cm eksilmiş bugün iyice kafayı yedikten sonra ozele gittim doktor kafası normal dedi kolu ve bacağı evet kısa ama anneyle babaya baktığım da da uzunluk göremiyorum zaten dedi biraz olsun içimi rahatlattı gerçekten bugün delirmek uzereydim
Bence de öyle son haftalar bir hamile öyle demoralize edilmez. Varsa ilacı ver yoksa takip edelim de, geç.o perinotolojilerin kalbi yok bugün bende çam sakuradaydım bana resmen şekerden bebeğin karnında doğuma 2 kala ölebilir dedi beynim zonkladı e dedim o zaman neyi bekliyoruz az sonrada diyor şekerin çok da yüksek değil falan gerçekten çok üzüyorlar boşa inşaallah sağlıkla doğuracağız bebeklerimizi
Çok şükür yaa teşekkürler bilgi içinKızlar selamlar. Biraz öncelady peacock ile konuştum. Doğum gerçekleşmiş. Bebişin boyu kilosu yerinde. Laydimin sağlığı da yerindeymiş. Ağrıları varmış biraz. Bebişin karbondioksiti biraz yüksek olduğu için yenidoğan ünitesine yatırmışlar. 3 gün falan kalabilirmiş. Lady hepinizden çok çok dua istiyor. Herkese çok selamı var
Geçmiş olsun canım ya. Sana da mı geçiyor?Kendimi kaldıracak gücüm olsa şuradan şuraya atacağım, boğazım acıyor, aklımı cıdırıcam
İnşallah gecmiyordur, karabiber bal karanfil limon karıştırıp demledim sıcak suyla, cayır cayır yaktı inşallah iyi gelir, gelmeden gider inşallahGeçmiş olsun canım ya. Sana da mı geçiyor?
Hiç bişey olmaz doktor öyle dediyse 37den sonra artık güvenli oluyor. Ay eşiniz duysusal ne güzel eminim çok güzel baba olacaktır. Son üç gece kaldı size de o zamanmerhaba kızlar benim doğuracağım tarih bugün güncellendi 3 temmuz perşembeye gün verildi tam 37+0 da alalım şeker zarar vermesin kaldıkça dediler hem hüzün hem mutluluk yaşadık eşim hüngür hüngür ağladı orada daha şimdiden böyleyse doğum edeceğim günü düşünemiyorum bile dile kolay 42 yaşında ilkk defa baba olacak senelerce istedikten sonra rabbim inşaallah nasip ederse ama benim endişelerim var 37. hafta çok mu erken bilemedim
Ayy şükür haber alınmış aklımız kaldıKızlar selamlar. Biraz öncelady peacock ile konuştum. Doğum gerçekleşmiş. Bebişin boyu kilosu yerinde. Laydimin sağlığı da yerindeymiş. Ağrıları varmış biraz. Bebişin karbondioksiti biraz yüksek olduğu için yenidoğan ünitesine yatırmışlar. 3 gün falan kalabilirmiş. Lady hepinizden çok çok dua istiyor. Herkese çok selamı var
Aynen öyle yine benim çocuğum yine benim göz bebeğim olacakBenim anlamadığım şey şu: doğuma kalmış sayılı günler ordan oraya yönlendirip tedavi adına bir şey yapılamayacağı belli (kötü bir durum varsa hani) . Artık her doktorun biraz daha ılımlı konuşması şart ya. Benim doktorum da rahmimde amniyotik bant olmasına rağmen ve eli kolu artık oraya değmesine rağmen. Son haftalar iyi düşünelim diyip geçiştiriyor. Çünkü yapacak bir şey yok artık her şey Allahtan fetal dna yapsan nolacak ki…
Bence de öyle son haftalar bir hamile öyle demoralize edilmez. Varsa ilacı ver yoksa takip edelim de, geç.
Çok şükür yaa teşekkürler bilgi için
Teşekkür ederim canın benim geri kalanlarımız için güzel kolay doğumlarımız olsun inşallah sağlıcakla alalım kucağımıza bebişlerimiziteşekkür ederim canım evet kimi doktor yüksek kimisi normal dedi çam sakurada her gittiğimde farklı doktor farklı görüş çok yordu beni açlık 110 altına düşemedi insüline rağmen özelde takipliydim ama doğumu araştırmada olucam günü araştırma verdi seninde hayırlısı ile sağlıkla gelsin bebişn yani bu şekerle ilgili bir türlü anlam veremedipim birbsürü değişik doktor görüşleri sonucu benimde içiöe sinmeyenler var da güvenmekten başka çare yok artık
Ay en sevmediğim gıcık olduğum lafı edicem şimdi sana "söylemiştik"Hamilelikte eşini dövme isteği olanlar için: doğum sonrası inanılmaz iyileşti aramız elim ayağım oldu o psikoloji gerçekten geçiyor yüreğiniz ferah olsun
Kız soluğu adliyede alıyordum bir ara çok ciddiAy en sevmediğim gıcık olduğum lafı edicem şimdi sana "söylemiştik"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?