- 7 Aralık 2015
- 923
- 2.690
- 113
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.381
Nasıl tek gitcen canım. Bebek senden önce çıkacak odada biri olması gerekmezmi. Başın döner biley olur Allah korusun kimsemi olmıcak yanında. Yaa bide senin için gözlerim doldu ağlaycam. Allah kolay bebek kolay doğum versin canım mükafatını kat kat al inşallahOlur olur herkes birine güvenip dogurmuyor, ben de annemin boyle yapmasini beklemiyordum ama herşey geliyor insanın başına, bende oğlumu babasina bırakıp tek gideceğim doğuma, inan zerre korkum takıntım yok nasıl olacak ne yapacağım diye, olur biter de işte bu dönemlerde yapılanlar ya da yapilmayanlar pek unutulacak gibi değil
Maşallah. Rabbim bağışlasın sana. Darısı bana da bekleyenlere de. Ay nolur ya.Kızlar çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel sözleriniz dualarınız için
Hikayemi anlatırsam ; akşamüstü sancılarım gelince bekleyeyim dedim gece en son hastaneye gidince 4 cm açıklığın sancın var yatış veriyorum dedi doktor iyi çok şükür dedim 100 leri geçiyordu sancım ama arada yatıp uyuyabiliyordum sabah ezan okundu eşimle konustuk fln o kalktı o sırada nst de suyum geldi bi anda ebe kontrol etti 5 cm artık hızlanır su berrrak bebek iyi dedi ben duşa girdim saat 4.30 gibiydi işte o andan sonrası mahşer yeri diyeyim bebeğin kafası bi anda aşağı indi öyle bir baskı yaptı ki 5.30 gibi tam açıklıktım ebeler bir saat içinde bunun olabileceğini öngörmediği için beni yatakta doğurmak üzere görünce sakın ıkınma dedi çünküü doktorum daha gelmemişti apar topar doğumhaneye aldılar ama ne mümkün çocuk çıkıyor diyorum başı geldiiii , çatala fln çıkamadan kendi doktorum yetişemeyince o anki doktor yatağımda aldı bebişi ben ıkınmadım bile neredeyse.
bebiş çıkınca gözüm açıldı ağrılar bi anda kesildi Allahım çok şükür bismillahhh oldum
Doktorum koştur kostur gelip kusura bakma fln diyor dikişlerimi attı kontrol etti odama geldim elhamdülillah bebişim 3250 gr yanımda iyi çok şükür hemen emzirme denemelerine basladım göğüslerimi sıkınca damla damla süt akıyor hemen bebişe vermeye çalışıyoruz böyle işte.
Yani gebelere Allah bir avazda kurtarsın derler ya bana 4 5 avazda da denebilirdi paldır küldür gelmeye pek meraklı benim bebeler yav
Maşallah. Rabbim bağışlasın sana. Darısı bana da bekleyenlere de. Ay nolur ya.Kızlar çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel sözleriniz dualarınız için
Hikayemi anlatırsam ; akşamüstü sancılarım gelince bekleyeyim dedim gece en son hastaneye gidince 4 cm açıklığın sancın var yatış veriyorum dedi doktor iyi çok şükür dedim 100 leri geçiyordu sancım ama arada yatıp uyuyabiliyordum sabah ezan okundu eşimle konustuk fln o kalktı o sırada nst de suyum geldi bi anda ebe kontrol etti 5 cm artık hızlanır su berrrak bebek iyi dedi ben duşa girdim saat 4.30 gibiydi işte o andan sonrası mahşer yeri diyeyim bebeğin kafası bi anda aşağı indi öyle bir baskı yaptı ki 5.30 gibi tam açıklıktım ebeler bir saat içinde bunun olabileceğini öngörmediği için beni yatakta doğurmak üzere görünce sakın ıkınma dedi çünküü doktorum daha gelmemişti apar topar doğumhaneye aldılar ama ne mümkün çocuk çıkıyor diyorum başı geldiiii , çatala fln çıkamadan kendi doktorum yetişemeyince o anki doktor yatağımda aldı bebişi ben ıkınmadım bile neredeyse.
bebiş çıkınca gözüm açıldı ağrılar bi anda kesildi Allahım çok şükür bismillahhh oldum
Doktorum koştur kostur gelip kusura bakma fln diyor dikişlerimi attı kontrol etti odama geldim elhamdülillah bebişim 3250 gr yanımda iyi çok şükür hemen emzirme denemelerine basladım göğüslerimi sıkınca damla damla süt akıyor hemen bebişe vermeye çalışıyoruz böyle işte.
Yani gebelere Allah bir avazda kurtarsın derler ya bana 4 5 avazda da denebilirdi paldır küldür gelmeye pek meraklı benim bebeler yav
Normal görünüyor şu anda inşallah sikintisiz geçer kolay olur, eşim hastanede olacak kardeşimle oğlumla, kardeşim oyalar oğlumu bı sıkinti olursa, durabildikleri kadar bı şekilde idare edecekler, daha önce de aynı yerde doğum yaptım, bebisi direkt veriyorlar muayeneden sonra, giyinip hazirlaninca kucağında sandalyeye oturtup odaya cikariyor hasta bakıcı ve hemşire, ne yapayım ki, burada akrabam yok, babam gelecekti ama ben toparlaninca gelin dedim eşimde biz gideriz dedi, babam ağlıyor beni gördükçe, kalbi var, kv.m hiç sevmez "angarya" "annesi varken bize düşmez" diyor, haklı, geçen gelirim ne yapalım falan dedi dil ucuyla, bende dedim doktor ebe hemşire bakıyor zaten odaya çıkınca gelsen yeter dedim, ses çıkmadı, bende birşey demedim, eşim kızıyor görürüz geliyorlar mi gelmiyorlar mi diyor da zorla.olan işin anlami yok bence, o yüzden önemi yok hallederim deyip geciyorum, gerçekten ne yaparım falan diye düşünmüyorum da, son dk kimin ne yaptığını da unutabilecegimi zannetmiyorumNasıl tek gitcen canım. Bebek senden önce çıkacak odada biri olması gerekmezmi. Başın döner biley olur Allah korusun kimsemi olmıcak yanında. Yaa bide senin için gözlerim doldu ağlaycam. Allah kolay bebek kolay doğum versin canım mükafatını kat kat al inşallah
Kuzum o kadar az sey hatirliyorumki yaa zaten hatırlasam çok iyi korunur 3.yü yapmazdim heralde hafızam asiri kotu ama genel bütün hamileligimi enfeksiyonla geciriyorum o net yaki akintim hic kesilmiyor . doğumun ayak sesleri diye dusunup pozitiflik yayalim az kaldi aenle hemen hemen ayni günümüzDevlet prosedürü daha farklı işliyor bence o yüzden bu kadar tepki vermiştir belki sorumluluk hissetti sen bebisin hareketlerini falan takip et bu süreçte inşallah suni sancıya gerek kalmaz
Cuma günü ablam iş çıkışı şehir dışından gelecek onunla cuma diye anlaştık bebem teyzesine sürpriz yaparda gelir inşallah ama bu cuma ama obur cumaöbür cumaya kontrolümuz var zaten en son kesin beni diyecem
Valla al bendende o kadar sürekli bı ıslaklık hissi sen tecrübelisin bacım öyle oluyorsa bizide aydinlat
Canım nasılsın?Kızlar benim nişanım geldi az öncebelimde sancı hissettim küçük tuvaletim geldi gibi hissettim bir baktım camasirima gelmiş. Belimde hafif belli belirsiz sancılar var. İlkinde ertesi gün sıklaşmıştı. Bakalım ne zaman sıklaşır. Doktoruma haber vermedim daha artarsa vereceğim. Çünkü verirsem mutlaka gel bakalım şimdi diyecek benim de şuan gidebilecek halim yok. Yanımda çocuk eşim işte. Artık sıklaşırsa ona göre hareket edeceğim
Saol canım benim ben yine her halükarda Halime şükür ediyorum imtihan dünyasında rabbim beterinden korusun herkese dua ediyorum rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah bize de sağlıkla kavuşmayı nasip etsinAh canım beniminşAllah bu sefer imtihanın bitti evladını sağlıkla kucağına alacaksın kimseyi Rabbim evlatsız da bırakmasın evlatla da sınamasın. Bende 2 ay kanamalı ful yatarak geçirdim çok üzüldüm çok zor bi imtihan ki sen çok daha fazlasını yaşamışsın şimdi hiç kalkma kötüleri hiç düşünme mucizen yakında sağlıkla gelecek buna odaklan
Allah analı babalı büyütsün inşallah.Günaydın kızlar bebişime 5.47 de kavuştum ikimiz de sağlıklı iyiyiz elhamdülillah hepinize çok teşekkür ederimkendime geleyim anlatırım inşallah
Gazı çıktıktan sonra emzirmeye devam etmeyip emzik mi versen acaba? Bir saat sonra tekrar emzirirsin. (Not tecrübeli değilimKız daha 7 günlük ne ara bunları yapmayı öğrendi
Şuan öyleyiz ve çok yoruluyorum gerçekten
Benim meme ucum büyük olduğu için üstten hiç gazı yok hep bağırsak bu pırt yaptırır mı?? Çok denedik ama bi türlü kucakta yapmak istemiyo gazı katılır gibi ağlıyo sadece memede sakinleşiyo kısır döngü oldu gerçekten.
Memeden çekince de sinirleniyo ağzını sağa sola sallayıp hırsla meme arıyor yamyam gibi
O kadar hassas ki bi yerde acıdan uyuşuyo artık hissedemiyorum bile... Tam olarak dediğin gibi gaza kadar emiyo gaz çıkıyo yine emmek istiyor emzirme seansı 4 saate yakın sürdü dün artık ağlayacaktım. Emmiyo da oynuyo gibi daha çok
Benimde bir ara öyleydi çok korkuyordum su akacak göbeğimden diye. Göğüs ucuna sürülen kremden (lansiho) sürdüm bir iki gün, sonra geçti ağrısı.Kızlar göbeğimin çevresi içinden yirtiliyormus gibi acıyor iki gündür, sanki cidden yirtiliyor açıp kontrol ediyorum sürekli, şimdi oğlum dokundu geçti aglayacaktim acayip acıdı, temassizda acıyor otururken yatarken sürekli acıyor, nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama yirtiliyor sanki derim, görünen birşey yok, içinden ağrı değil kramp değil acıyor
Yaa öyle diyorlarsa elbet dediğin gibi cagiramaz insan ama bizimkiler sağolsun geliriz yaparız dediler bende kandimi iyi hissettiğim gün cagircam kız kardeşim var herşeyime koşar bekar olduğu için bide görümcem ikisi gelir yapar gerçekten ev işi zor son haftalarda ama sende sana yapilani unutma canım çocuğu sevmeye oturmaya gelirler elbetYaa konuşutken diyorumki koltukları sildim sandalyeleri silcem ayy temizlikçi çağır diyor ablam. Yani sen olsan çağırırmısın. Zati hormonlar tavan hemen gözlerim doluveriyor istemiyom kimseden bişey
Kendi ailen mi böyle yapıyor şuan çok şaşırdım onlar seni dusunmezse başkası hiç düşünmez kavinvalidenler gelir inşallah yanına yanliz mi gideceksin dogumaBide akıl veriyolar ya ona dahada delleniyorum. Yaa bırak yapma yorma kendini. Temizlikçi alsana falan. Ayyy nasıl orjinal fikirleraynen de öyle canım bişey olduğunda leylaa yetiş ama kimse leylanın ihtiyacı varmı diye aramaz bile. Temmmuzun 20sinden sonra bekleriz doğumu artık dedi doktor. Bizimkiler 18ine bilet aldılar memlekete gidiyolar. 3 hafta yoklar. Ayy inşallah denk gelmez doğumun diyolar bir de.daha ne zaman doğuracaksam. Kendi ailen böyle yapınca kayınvaliden de kucak açmıyor zatii. Uff stres ediyorlar daha çok beni.
Ne güzel bir doğum olmuş maşallah rabbim sağlıkla büyütmeyi de nasip etsin inşallahKızlar çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel sözleriniz dualarınız için
Bebekler sadece doymak için değil rahatlamak için de emmek istiyorlar. Erkek bebeklerin gaz problemleri oluyor genelde bağırsakları geç gelişiyor oğlum da emerken gaz çıkarırdı rahatlardıKız daha 7 günlük ne ara bunları yapmayı öğrendi
Şuan öyleyiz ve çok yoruluyorum gerçekten
Benim meme ucum büyük olduğu için üstten hiç gazı yok hep bağırsak bu pırt yaptırır mı?? Çok denedik ama bi türlü kucakta yapmak istemiyo gazı katılır gibi ağlıyo sadece memede sakinleşiyo kısır döngü oldu gerçekten.
Memeden çekince de sinirleniyo ağzını sağa sola sallayıp hırsla meme arıyor yamyam gibi
O kadar hassas ki bi yerde acıdan uyuşuyo artık hissedemiyorum bile... Tam olarak dediğin gibi gaza kadar emiyo gaz çıkıyo yine emmek istiyor emzirme seansı 4 saate yakın sürdü dün artık ağlayacaktım. Emmiyo da oynuyo gibi daha çok
Arada girip çıkıyor ama yazacak durumda değil sanırım, inşallah toparlanıyordur, dinleniyordur o yüzden yazamıyordurKızlar leydiyi çok merak ediyorum haber alan var mı?lady peacock
Bana kız erken gelir diyorlar, karnın düşmüş diyorlar, diyorlarda diyorlarYaradı bence kesi atılmadı bana (ama burda doktor da önemli, kimisi ne olursa olsun kesi atmayı rutin uyguluyor onu bir konuş) çok minik bir yırtık oldu tek dikişim vardı hiç anlamadım bile var mı yok mu yağ ile yaptım zeytinyağı, hindistancevizi yağı falan kullandım. her gece yatarken yaptırıyordum valla 3/5 dakika
Hadi inşallah aminben bugün sordum kendisine Ağustos 3 dedi bakalım hayırlısı oğluma da sormuştum o da doğacağı tarihi söylemişti. Bakalım bu kızda da tutacak mı?
Ah canım ya ilk haftalar, ilk günler biraz zorluyor, bir de böyle sağlık sorunları olunca daha da zorlanmışsındır. Ama bak hallediyorsun, yapabiliyorsun zor olsa da. Kendine aferin demeyi ihmal etme e mi?
1 aydan önce vermeyin diyolar ondan yoksa kesin verirdim valla çok yorucu oluyo saatlerce oturduğum yerden kalkamıyorumGazı çıktıktan sonra emzirmeye devam etmeyip emzik mi versen acaba? Bir saat sonra tekrar emzirirsin. (Not tecrübeli değilim)
Hee erken gelir, ikinciler erken gelir, kızlar erken gelir dediler, bir aydır sancı var, kanala gireli karnım düşeli bir buçuk ay oldu, gelen giden yok, daha bekliyorumBana kız erken gelir diyorlar, karnın düşmüş diyorlar, diyorlarda diyorlariçime doğan temmuz benimde nedense
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?