- 24 Temmuz 2024
- 2.036
- 6.069
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.401
Amin canım benim. Bekliyoruz bakalım ben cumayı bekliyorumSaol canım benim ben yine her halükarda Halime şükür ediyorum imtihan dünyasında rabbim beterinden korusun herkese dua ediyorum rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah bize de sağlıkla kavuşmayı nasip etsin
Dimi ya daha durun sırada biz varızAmin canım benim. Bekliyoruz bakalım ben cumayı bekliyorumsende gününü bekle daha sırada olanlarımız var
Hadi yaa süperrYaradı bence kesi atılmadı bana (ama burda doktor da önemli, kimisi ne olursa olsun kesi atmayı rutin uyguluyor onu bir konuş) çok minik bir yırtık oldu tek dikişim vardı hiç anlamadım bile var mı yok mu yağ ile yaptım zeytinyağı, hindistancevizi yağı falan kullandım. her gece yatarken yaptırıyordum valla 3/5 dakika
Canım annelerin iç güdüsüne çok güveniyorum ama bebeğin geri de olması ve 42. Haftaya neredeyse girmen sebebiyle bence çok zorlama zaten kendi doktorun her zaman daha iyisini bilirKızlar şimdi devlet hastanesinden çıktım. Açıklık geçen seferle aynı. 2 cm açıklık Bebek çok geride dedi. Ultrasonda 41+2 hafta çıktık. Bebeğin suyu durumu iyi dr yatış verdi kabul etmedim çok kızdı bı daha bana gelme o zaman dedi. Birazdan özele gideceğim bakalım doktorum ne diyecek. Kafam çok karıştı
Valla başak burcu olmak beni çok yoruyorCanım bir başak olarak çok kendini yıpratma her şey olacağına varır ben bu gün mutfak dolaplarının dışlarını sildim akşam da perde yıkamayı düşünüyorum mutfağın sonra benim kocaya astırmayı düşünüyorumbabama mutfak dolabı siliyorum deyince kızdı ayyy lohusalıgım daha başlamadan bagırdım kapattım telefonu herkes batıyor bana herkes dün gece de 2 ye kadar kaynanam çocuğumu kendi çocuğu gibi görürse onu nasıl yolarım diye hayal ettim
Çok şükür iyiyiz biz kuzumm sıramızı bekliyoruzUltrasonda en son makat donus hali 2650 di. Ama ondan bir hafta once dogum pozisyonu almisti bas asagi olculdu 2350 cikmisti. dogum kilosu 2200 oldu. Cok sukur ne solunum sikintisi yasadi ne baska biseysarilik bile olmadi dun kontrolu vardi 2220 gr olmus hastaneden cikarkende 2100 e dusmustu. Kisa surede dogum kilosunu yakalayip gecti bile yani. O yuzden hic olumsuz dusunme. Bebek saglikliysa kilosu gercekten onemli degilmis.
Ayy kapanisi sen yapcaksin bu gidisle
Cok tesekkurler canimvalla uyum saglamaya calisiyorum surece hastaneden ciktigim gece agri kesiciden alerji oldum.dekort avil verdiler mecbur. Ertesi gun gogsum sisti. İndirene kadar mahvoldum agri ates yanmaa siz siz olun asla bekletmeyin emzirmeyi emzirmediginiz zamanlardada mutlaka sagim yapin. Aninda sisiyor cunku ben nerdeyse 1 gecede o hale geldim. Tam o gecti derken kabizlik bela oldu. Yine dun gece hastanedeydim evde yaptigim lavman ve fitil ise yaramadi. Orada mudahale ettiler artik bakalim yarismaci arkadaslarimizi bugun neler bekliyor birde bu surecte bebekle ilgilenmek uykusuz bir sekilde cok zor. Ama yuzune baktikca eriyorum
Yaa cabbar cikti bizimkisen nasilsin asil ?
Bu arada @lady peacock saglikla insallah kavusur bebegine
Bebiş biraz toparlayınca alsana takımları o zamanAyy şu evi bi tam takım temizlesemde rahatca oturup yavaş yavaş buzluk için bişeyler yapsam. Ama bityor halılar yıkamada.oturma odası koltuğunu değiştircen tüm gün mobilyacı gezdim. Bittim. 1 aya teslim diyo hepsi sanırım evde oturcak yer olmıcak inşallah o ara doğurmam. Evde en büyük iş bana göre mutfak. Yarın mutfaga girişsem diye diye 1 hafta geçti. Benim gelip yardım etcek kimsemde yok. Kimse arayıp sormuyorda valla ne alemdesin ne yapıyon neye ihtiyaç var sıfır. Bebeği göröeye sevmeye gelince doğumdan çıktığım gibi damlıcak ama herkesiş başa düşüyor Allah kolaylık versin yaparız yavaş yavaş inşallah
Şansıma benim de 26. Haftamda robot süpürgem bozuldu ve bil bakalım kimin doktoru 26. Haftada ev bile süpürmeyeceksin dediRobot süpürgem bozulmuştu hamileyken o kadar üzülmüştüm ki eşim dedi ki çok mu üzüldün dedim sana bi şey olsa daha az üzülürdümgerçekten el ayak kol bacak her şey o süpürge ama hiç moral bozma 37 yi bitirdikten sonra bebekler için Allahınizniyle risk kalmıyor canım çok hareket etme Rabbim sana bağışlayacak onu inşeAllah
Çok şükür çok pozitif bir hikaye olmuş benceKızlar çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel sözleriniz dualarınız için
Hikayemi anlatırsam ; akşamüstü sancılarım gelince bekleyeyim dedim gece en son hastaneye gidince 4 cm açıklığın sancın var yatış veriyorum dedi doktor iyi çok şükür dedim 100 leri geçiyordu sancım ama arada yatıp uyuyabiliyordum sabah ezan okundu eşimle konustuk fln o kalktı o sırada nst de suyum geldi bi anda ebe kontrol etti 5 cm artık hızlanır su berrrak bebek iyi dedi ben duşa girdim saat 4.30 gibiydi işte o andan sonrası mahşer yeri diyeyim bebeğin kafası bi anda aşağı indi öyle bir baskı yaptı ki 5.30 gibi tam açıklıktım ebeler bir saat içinde bunun olabileceğini öngörmediği için beni yatakta doğurmak üzere görünce sakın ıkınma dedi çünküü doktorum daha gelmemişti apar topar doğumhaneye aldılar ama ne mümkün çocuk çıkıyor diyorum başı geldiiii , çatala fln çıkamadan kendi doktorum yetişemeyince o anki doktor yatağımda aldı bebişi ben ıkınmadım bile neredeyse.
bebiş çıkınca gözüm açıldı ağrılar bi anda kesildi Allahım çok şükür bismillahhh oldum
Doktorum koştur kostur gelip kusura bakma fln diyor dikişlerimi attı kontrol etti odama geldim elhamdülillah bebişim 3250 gr yanımda iyi çok şükür hemen emzirme denemelerine basladım göğüslerimi sıkınca damla damla süt akıyor hemen bebişe vermeye çalışıyoruz böyle işte.
Yani gebelere Allah bir avazda kurtarsın derler ya bana 4 5 avazda da denebilirdi paldır küldür gelmeye pek meraklı benim bebeler yav
Olur olur herkes birine güvenip dogurmuyor, ben de annemin boyle yapmasini beklemiyordum ama herşey geliyor insanın başına, bende oğlumu babasina bırakıp tek gideceğim doğuma, inan zerre korkum takıntım yok nasıl olacak ne yapacağım diye, olur biter de işte bu dönemlerde yapılanlar ya da yapilmayanlar pek unutulacak gibi değil
Canımın içi sen hangi şehirdesin yaaa. Aynı şehirdeysek ben gelir kalırım yanındaNormal görünüyor şu anda inşallah sikintisiz geçer kolay olur, eşim hastanede olacak kardeşimle oğlumla, kardeşim oyalar oğlumu bı sıkinti olursa, durabildikleri kadar bı şekilde idare edecekler, daha önce de aynı yerde doğum yaptım, bebisi direkt veriyorlar muayeneden sonra, giyinip hazirlaninca kucağında sandalyeye oturtup odaya cikariyor hasta bakıcı ve hemşire, ne yapayım ki, burada akrabam yok, babam gelecekti ama ben toparlaninca gelin dedim eşimde biz gideriz dedi, babam ağlıyor beni gördükçe, kalbi var, kv.m hiç sevmez "angarya" "annesi varken bize düşmez" diyor, haklı, geçen gelirim ne yapalım falan dedi dil ucuyla, bende dedim doktor ebe hemşire bakıyor zaten odaya çıkınca gelsen yeter dedim, ses çıkmadı, bende birşey demedim, eşim kızıyor görürüz geliyorlar mi gelmiyorlar mi diyor da zorla.olan işin anlami yok bence, o yüzden önemi yok hallederim deyip geciyorum, gerçekten ne yaparım falan diye düşünmüyorum da, son dk kimin ne yaptığını da unutabilecegimi zannetmiyorum
Dimi ya daha durun sırada biz varızAmin canım benim. Bekliyoruz bakalım ben cumayı bekliyorumsende gününü bekle daha sırada olanlarımız var
Bebek geride derken gelişim anlamında değil canim. Yani doğum kanalına inmemiş manasında geride.Canım annelerin iç güdüsüne çok güveniyorum ama bebeğin geri de olması ve 42. Haftaya neredeyse girmen sebebiyle bence çok zorlama zaten kendi doktorun her zaman daha iyisini bilir
Şiş göğse sıcak basınca yumuşuyor ve emzirirken sağarken akıyor boşalıp rahatlıyor.Kızın nasıl oldu ?? Şimdi heyecan dorukta nişan geldi her şey yolunda mı
Kitap gibi okuyup heyecanlanıyorumGüzel haberlerini bekliyoruz hayırlısı ile
Kafam karışıyor ya kimisi sıcak kimisi soğuk kompres yapıyor göğsün rahatlaması için. Şiş göğüse sıcak basınca iniyor mu
Maşallah 41 kereperine masajı denemiş miydin? Pilates hocam sürekli soruyor yaptın mı diye ben de henüz çekiniyorum o dokunmalı masajlar tedirgin ediyor. Ama diğeri egzersizleri yapıyorum
Doğuma girmeden sıktı baktı hemşire süt varmı diye birinde var birinde yoktu doğumdan sonra emzire emzire indi süt 3.gün kocama oldular hattaCanım doğum yapan kızlar şimdi gelelim asıl meselesimize sütleriniz ne alemde göğüs ucum yok silikon uç kullanıyorum onunla daha kolay alıyor ama 20 şer dakika her iki göğüsü sağıyorum 2 ml süt çıkıyor hatta süt değil kolostrom çıkıyor mama aldım bugün eve gelince bi kere onu verdik
Ben verdim dün gece (4 günlük) gaz krizi döngüsüne girdik saatlerce aç değil biliyorm uyumuyo memede kalmak istiyo verdim emzik 3 dk da uyudu çıkardım aldım. Acil durumlarda candır ya dışarda falanda iş görür. Diğerlerindede verdim bi zararını görmedim.1 aydan önce vermeyin diyolar ondan yoksa kesin verirdim valla çok yorucu oluyo saatlerce oturduğum yerden kalkamıyorum
Ya yerim çok tatlısınCanımın içi sen hangi şehirdesin yaaa. Aynı şehirdeysek ben gelir kalırım yanında
Buyrun canım önden buyruuuuunnnnDimi ya daha durun sırada biz varız
İnanmazsın benim de bozulmuştu ama geri geldiğinde bi daha hiç eski performansını yakalayamadı gibi geliyor banaValla başak burcu olmak beni çok yoruyorCuma sabahtan kontrolüm var olmazsa eve gelince ben de tüm perdeleri atayım
Çok şükür iyiyiz biz kuzumm sıramızı bekliyoruziyi olmanıza çok sevindim. Demek ki gerçekten bebişin küçük olması falan hiç önemli değilmişşşş
Bebiş biraz toparlayınca alsana takımları o zaman
Şansıma benim de 26. Haftamda robot süpürgem bozuldu ve bil bakalım kimin doktoru 26. Haftada ev bile süpürmeyeceksin dedisalak robot neyseki yaptırdık geçen hafta. Dünya varmış
Çok şükür çok pozitif bir hikaye olmuş bence
Canımın içi sen hangi şehirdesin yaaa. Aynı şehirdeysek ben gelir kalırım yanında
Bildiğin bütün doğum belirtileri benim için çok kıymetli akıntıda doğum habercisidir inşallahKuzum o kadar az sey hatirliyorumki yaa zaten hatırlasam çok iyi korunur 3.yü yapmazdim heralde hafızam asiri kotu ama genel bütün hamileligimi enfeksiyonla geciriyorum o net yaki akintim hic kesilmiyor . doğumun ayak sesleri diye dusunup pozitiflik yayalim az kaldi aenle hemen hemen ayni günümüz
Hadi inşallahBuyrun canım önden buyruuuuunnnnbenim cumaya kadar dogurmamam lazım siz doğurun
Simdilik normal görünüyor canim afaki bir durum olmazsa .unutturan Allah'a şükürler olsunBildiğin bütün doğum belirtileri benim için çok kıymetli akıntıda doğum habercisidir inşallahvalla biz kadınlar doğum hikayelerimizi unutmasak bu nesil tukenirdi bacım sen sezeryanmi normal doğum mu yapacaksin
Evet canım bende o şekilde anladım daha bebek doğum kanalına bile gelmemiş demek istedim ama dediğim gibi sizin içgüdüleriniz daha güçlüdür umarım sağlıkcakla alırsınız bebeğinizi kucağınızaDimi ya daha durun sırada biz varız
Bebek geride derken gelişim anlamında değil canim. Yani doğum kanalına inmemiş manasında geride.
Doğum yakinmi uzakmi onu bilsem yeter valla dayanacak gücüm kalmadı artık ne kadar daha dayanacagimi bilsem daha kolay olur diye düşünüyorumSimdilik normal görünüyor canim afaki bir durum olmazsa .unutturan Allah'a şükürler olsunbelirtileri takip etmekte cok iyi değil yaa aslında çünkü gercekten bir anda oluveriyor herşey
Bende bu moddayim, bekleme süreci yordu, bugün mü yarın mi gece mi gündüz mu ha oldu ha olacakDoğum yakinmi uzakmi onu bilsem yeter valla dayanacak gücüm kalmadı artık ne kadar daha dayanacagimi bilsem daha kolay olur diye düşünüyorum
HahahaAy kız haber ver öyle doğur beni doğuma alıyorlar de öbür türlü insan çok merak ediyor
Ayyy İstanbul’da olsam gelirdim valla yiyecek içecek bi şeyler getirir arkadaş olurdum en azından tühYa yerim çok tatlısınİstanbul'dayım da sana nasıl kiyayim senin durumunda ortada
Bizimkinin bataryası bitmiş. Yeni batarya aldık allahtan yaİnanmazsın benim de bozulmuştu ama geri geldiğinde bi daha hiç eski performansını yakalayamadı gibi geliyor bana
Sen ben misin acaba yaannem gelecek pazar günü o baya temizlikyapacak ama ev rezil durumda gibi hissediyorum nedense. Hiç halim yok resmen. Ama bugün yine bi yerleri temizledim kendimce. Yine de kendi yaptığım da içime sinmiyor şu an bizim de kediler traş ettirlecek halılar yıkamaya gönderilecek. Buzluk hazırlığı yapmamız gerek allahım ne zaman olacak bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?