- 25 Nisan 2021
- 3.212
- 6.551
- 108
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.361
Yaradı bence kesi atılmadı bana (ama burda doktor da önemli, kimisi ne olursa olsun kesi atmayı rutin uyguluyor onu bir konuşİşe yaramış mıydı, kesisiz oldu mu gerçekten? Bir de yağ ile mi yağsız mı yapmıştınız? Ben de düşünüyorum da henüz başlamadım
Hadi inşallah aminBence temmuz öyle hissediyorum
Benimde bugün kontrolüm vardı bebek baş aşağı pozisyondaydı her şey yolunda ama baskı hissim var dedim normal dedi, haftada bir nstye giriyorum bende. Ve normal doğurur muyum dedim gidişatımız o yönde dedi ay bilmiyorum heyecanlıyım yapabilir miyim biraz korkuyorum.. ama işin ucunda kavuşmak var diyorum hepimizin süreçleri güzel geçsin sağlıkla kucağımıza alalım inşallah..
tesekkurler canimvalla uyum saglamaya calisiyorum surece hastaneden ciktigim gece agri kesiciden alerji oldum.dekort avil verdiler mecbur. Ertesi gun gogsum sisti. İndirene kadar mahvoldum agri ates yanmaa siz siz olun asla bekletmeyin emzirmeyi emzirmediginiz zamanlardada mutlaka sagim yapin. Aninda sisiyor cunku ben nerdeyse 1 gecede o hale geldim. Tam o gecti derken kabizlik bela oldu. Yine dun gece hastanedeydim evde yaptigim lavman ve fitil ise yaramadi. Orada mudahale ettiler artik bakalim yarismaci arkadaslarimizi bugun neler bekliyor birde bu surecte bebekle ilgilenmek uykusuz bir sekilde cok zor.
Cagirmazsan kimse gelmez canım ara çağır gelip yardım etsinler ev işleri zordur tek başına girisme son haftalarda çok riskliAyy şu evi bi tam takım temizlesemde rahatca oturup yavaş yavaş buzluk için bişeyler yapsam. Ama bityor halılar yıkamada.oturma odası koltuğunu değiştircen tüm gün mobilyacı gezdim. Bittim. 1 aya teslim diyo hepsi sanırım evde oturcak yer olmıcak inşallah o ara doğurmam. Evde en büyük iş bana göre mutfak. Yarın mutfaga girişsem diye diye 1 hafta geçti. Benim gelip yardım etcek kimsemde yok. Kimse arayıp sormuyorda valla ne alemdesin ne yapıyon neye ihtiyaç var sıfır. Bebeği göröeye sevmeye gelince doğumdan çıktığım gibi damlıcak ama herkesiş başa düşüyor Allah kolaylık versin yaparız yavaş yavaş inşallah
Robot süpürgem bozulmuştu hamileyken o kadar üzülmüştüm ki eşim dedi ki çok mu üzüldün dedim sana bi şey olsa daha az üzülürdümBenim plesanta aşağıda olduğu için en ufak lekede Dr gel dedi mecburen her akintida kontrol ediyorum bana şuan herşey yasak nerdeyse ayakta bıtek yemek bulaşık hallediyorum sonra ya oturuyorum ya uzanıyorum bişey olmasın diye evinde hiç soylemiyim Allah tan akıl edipte önceki aylarda robot süpürge aldım elim ayağım oldu resmen en azından evi silip süpürüyor biraz düzenli görünüyor
Ay canım tedirgin etmek istemem ama bir doktora danışsan mı acaba ya? Bana pek doğal gelmedi. Yani muhtemelen ben şu an yersiz vesvese yapıyorumdur ama yine de bir görünsen mi acaba fena olmaz benceKızlar göbeğimin çevresi içinden yirtiliyormus gibi acıyor iki gündür, sanki cidden yirtiliyor açıp kontrol ediyorum sürekli, şimdi oğlum dokundu geçti aglayacaktim acayip acıdı, temassizda acıyor otururken yatarken sürekli acıyor, nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama yirtiliyor sanki derim, görünen birşey yok, içinden ağrı değil kramp değil acıyor
Allah Allah istersen bi görün canım ya son haftalar ne olur ne olmazKızlar göbeğimin çevresi içinden yirtiliyormus gibi acıyor iki gündür, sanki cidden yirtiliyor açıp kontrol ediyorum sürekli, şimdi oğlum dokundu geçti aglayacaktim acayip acıdı, temassizda acıyor otururken yatarken sürekli acıyor, nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama yirtiliyor sanki derim, görünen birşey yok, içinden ağrı değil kramp değil acıyor
Bide akıl veriyolar ya ona dahada delleniyorum. Yaa bırak yapma yorma kendini. Temizlikçi alsana falan. Ayyy nasıl orjinal fikirlerSeni en iyi ben anlarım, boşver yavaş yaavs yaparız kimseye de minnet etmeyiz, yediğimiz ayazı da unutmayız, hiç takma kafaya
Yarın kontrolüm var diye bekliyorum bende ama yaşamadım daha önce o yüzden bı tedirginim, resmen acıyor tarif edebildim mi de bilmiyorum.. cocuk hep dokunuyor acimasin diye yavaş dokunur öper geçer, yine dokundu geçerken ama yok acısina dayanamadim anlıkAy canım tedirgin etmek istemem ama bir doktora danışsan mı acaba ya? Bana pek doğal gelmedi. Yani muhtemelen ben şu an yersiz vesvese yapıyorumdur ama yine de bir görünsen mi acaba fena olmaz bence
Amin inşallah canım bı kaybim öncesinde ve bunda hep riskli geçti zaten aşılama ile olmuştu baya bekledik bizde rabbim öyle nasip etti son günler artık herşeyin hayırlısıRobot süpürgem bozulmuştu hamileyken o kadar üzülmüştüm ki eşim dedi ki çok mu üzüldün dedim sana bi şey olsa daha az üzülürdümgerçekten el ayak kol bacak her şey o süpürge ama hiç moral bozma 37 yi bitirdikten sonra bebekler için Allahınizniyle risk kalmıyor canım çok hareket etme Rabbim sana bağışlayacak onu inşeAllah
Devlet prosedürü daha farklı işliyor bence o yüzden bu kadar tepki vermiştir belki sorumluluk hissetti sen bebisin hareketlerini falan takip et bu süreçte inşallah suni sancıya gerek kalmazAmin amin. Teşekkür ederim. Evt doktorum da öyle dedi. Bir sorun yok nst iyi ultrasonda iyi. Haftaya salıya kadar son gün bekleyelim. Gelmezse salı günü artık yatış yapacaz kaçış yok. Ama devletteki doktorum ise bı daha gelme falan diye baya soylendi. Aslında o da çok iyi biri. Ama yasal değil diye kızdı.
Cuma günü ablam iş çıkışı şehir dışından gelecek onunla cuma diye anlaştık bebem teyzesine sürpriz yaparda gelir inşallah ama bu cuma ama obur cumaValla doktorun keyfine bağlı bacım 37 de yapacaktı 38 de yaptı sonra yani bazısı 35te yapıyor bazısı hiç yapmıyor valla anladığım o ki herkes kafasına göreee
ay hati hatiiii hadi hadi öyle olsundoğuralım bacım yav cuma mübarek gün
Valla al bendende o kadar sürekli bı ıslaklık hissi sen tecrübelisin bacım öyle oluyorsa bizide aydinlatAy benimde yaa zaten enfeksiyonda vardi ama yildim o kadar cok geliyor ki dogum yaklasirkende mi böyle oluyordu yaa sanki
Ah canım benimAmin inşallah canım bı kaybim öncesinde ve bunda hep riskli geçti zaten aşılama ile olmuştu baya bekledik bizde rabbim öyle nasip etti son günler artık herşeyin hayırlısı
Gelir inş annesi sen çağır bakalım ben cumaya kadar dur diyorumDevlet prosedürü daha farklı işliyor bence o yüzden bu kadar tepki vermiştir belki sorumluluk hissetti sen bebisin hareketlerini falan takip et bu süreçte inşallah suni sancıya gerek kalmaz
Cuma günü ablam iş çıkışı şehir dışından gelecek onunla cuma diye anlaştık bebem teyzesine sürpriz yaparda gelir inşallah ama bu cuma ama obur cumaöbür cumaya kontrolümuz var zaten en son kesin beni diyecem
Valla al bendende o kadar sürekli bı ıslaklık hissi sen tecrübelisin bacım öyle oluyorsa bizide aydinlat
Yaa konuşutken diyorumki koltukları sildim sandalyeleri silcem ayy temizlikçi çağır diyor ablam. Yani sen olsan çağırırmısın. Zati hormonlar tavan hemen gözlerim doluveriyor istemiyom kimseden bişeyCagirmazsan kimse gelmez canım ara çağır gelip yardım etsinler ev işleri zordur tek başına girisme son haftalarda çok riskli
Benim annem babamdan ayrılmis iki ay önce ogrendim , o gün bugün oldu aradim açmaz, aramaz, kv.m de desem yapar ama ne kadar denir ki, kv.dem temizlik yapalım doğum önü dedi, tamm yapılacak zaten mecbur dedim, burada da biliyorsunuz az cok yazdim hep temizlik yemek işine girdiğim.donemleri, o da biliyor ama gelip yardım etmeyi teklif etmedi, "yavaş yavaş yaparsın sen" dedi, kendi anneme diyemezken niye kv.mden bekleyeyim kiBide akıl veriyolar ya ona dahada delleniyorum. Yaa bırak yapma yorma kendini. Temizlikçi alsana falan. Ayyy nasıl orjinal fikirleraynen de öyle canım bişey olduğunda leylaa yetiş ama kimse leylanın ihtiyacı varmı diye aramaz bile. Temmmuzun 20sinden sonra bekleriz doğumu artık dedi doktor. Bizimkiler 18ine bilet aldılar memlekete gidiyolar. 3 hafta yoklar. Ayy inşallah denk gelmez doğumun diyolar bir de.daha ne zaman doğuracaksam. Kendi ailen böyle yapınca kayınvaliden de kucak açmıyor zatii. Uff stres ediyorlar daha çok beni.
Günaydın 2. Normal doğum da gerçekleşti sanırım biz bekleyenlerede Umut oluyo şükür sağ sağlim almışsın kucağına rabbim hayırlı evlat eylesin sağlıkla büyüsün hayırlı olsun canım benimbizede süreci anlatirsin müsait olduğunda merakla bekliyorum
Rabbim şifa versinn, gözünuz aydın
Gözünüz aydın. Sağlıcakla büyütün kuzunuzu.
Gözünüz aydın. Sağlıcakla büyütün kuzunuzu.
Yaaa ard arda ne güzel doğumlar olmuş
Kızlar Rabbim analı babalı büyütsün inşallah sağlıcakla büyütün bebişlerinizi
Ben bennnyeter artık doğurmak istiyorummm diye bagircam az kaldı. Yoruldum kız
Canım benim maşallah gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahtamam kendine gelince fırsat bulunca yazarsın
Hayırlı olsun arkadaşım sağlıkla büyüsün sen nasılsın?
Kızlar çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel sözleriniz dualarınız içinGözünüz aydın, geçmiş olsun hepinizeAllah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin bebişleri
Senin cuma takıntın niye bacımGelir inş annesi sen çağır bakalım ben cumaya kadar dur diyorum
Aynen de öyle canım. Ama en azından doğumda burda olsalardı büyük oğlumu bırakırdım aklım zaten onda kalacak. Nebilim yaa ben mi çok takılıyorum diye soruyorum eşime boşver biz hallederiz diyo oda. Daha bi kere bebek bezi değiştirmişliği yok ama kendine olan inancına hayranım ne diyelimBenim annem babamdan ayrılmis iki ay önce ogrendim , o gün bugün oldu aradim açmaz, aramaz, kv.m de desem yapar ama ne kadar denir ki, kv.dem temizlik yapalım doğum önü dedi, tamm yapılacak zaten mecbur dedim, burada da biliyorsunuz az cok yazdim hep temizlik yemek işine girdiğim.donemleri, o da biliyor ama gelip yardım etmeyi teklif etmedi, "yavaş yavaş yaparsın sen" dedi, kendi anneme diyemezken niye kv.mden bekleyeyim ki
Yaa maşallah ne guzel bı doğum olmuş 2. Olmasının verdiği kolaylık sanırım şükür sağ sağlim kucağına almışsın böyle normal doğum hikayelerimiz çoğalsın inşallah valla bende umutlandim böyle güzel bı doğum hikayesi dinleyince rabbim evlatlarını sana bağışlasın hayırlı uğurlu olsun inşallahKızlar çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel sözleriniz dualarınız için
Hikayemi anlatırsam ; akşamüstü sancılarım gelince bekleyeyim dedim gece en son hastaneye gidince 4 cm açıklığın sancın var yatış veriyorum dedi doktor iyi çok şükür dedim 100 leri geçiyordu sancım ama arada yatıp uyuyabiliyordum sabah ezan okundu eşimle konustuk fln o kalktı o sırada nst de suyum geldi bi anda ebe kontrol etti 5 cm artık hızlanır su berrrak bebek iyi dedi ben duşa girdim saat 4.30 gibiydi işte o andan sonrası mahşer yeri diyeyim bebeğin kafası bi anda aşağı indi öyle bir baskı yaptı ki 5.30 gibi tam açıklıktım ebeler bir saat içinde bunun olabileceğini öngörmediği için beni yatakta doğurmak üzere görünce sakın ıkınma dedi çünküü doktorum daha gelmemişti apar topar doğumhaneye aldılar ama ne mümkün çocuk çıkıyor diyorum başı geldiiii , çatala fln çıkamadan kendi doktorum yetişemeyince o anki doktor yatağımda aldı bebişi ben ıkınmadım bile neredeyse.
bebiş çıkınca gözüm açıldı ağrılar bi anda kesildi Allahım çok şükür bismillahhh oldum
Doktorum koştur kostur gelip kusura bakma fln diyor dikişlerimi attı kontrol etti odama geldim elhamdülillah bebişim 3250 gr yanımda iyi çok şükür hemen emzirme denemelerine basladım göğüslerimi sıkınca damla damla süt akıyor hemen bebişe vermeye çalışıyoruz böyle işte.
Yani gebelere Allah bir avazda kurtarsın derler ya bana 4 5 avazda da denebilirdi paldır küldür gelmeye pek meraklı benim bebeler yav
Olur olur herkes birine güvenip dogurmuyor, ben de annemin boyle yapmasini beklemiyordum ama herşey geliyor insanın başına, bende oğlumu babasina bırakıp tek gideceğim doğuma, inan zerre korkum takıntım yok nasıl olacak ne yapacağım diye, olur biter de işte bu dönemlerde yapılanlar ya da yapilmayanlar pek unutulacak gibi değilAynen de öyle canım. Ama en azından doğumda burda olsalardı büyük oğlumu bırakırdım aklım zaten onda kalacak. Nebilim yaa ben mi çok takılıyorum diye soruyorum eşime boşver biz hallederiz diyo oda. Daha bi kere bebek bezi değiştirmişliği yok ama kendine olan inancına hayranım ne diyelim
Maşallah kolay doğum olmuş. Darısı başımıza canım. Allah uzun güzel ömürler versin bebişineKızlar çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel sözleriniz dualarınız için
Hikayemi anlatırsam ; akşamüstü sancılarım gelince bekleyeyim dedim gece en son hastaneye gidince 4 cm açıklığın sancın var yatış veriyorum dedi doktor iyi çok şükür dedim 100 leri geçiyordu sancım ama arada yatıp uyuyabiliyordum sabah ezan okundu eşimle konustuk fln o kalktı o sırada nst de suyum geldi bi anda ebe kontrol etti 5 cm artık hızlanır su berrrak bebek iyi dedi ben duşa girdim saat 4.30 gibiydi işte o andan sonrası mahşer yeri diyeyim bebeğin kafası bi anda aşağı indi öyle bir baskı yaptı ki 5.30 gibi tam açıklıktım ebeler bir saat içinde bunun olabileceğini öngörmediği için beni yatakta doğurmak üzere görünce sakın ıkınma dedi çünküü doktorum daha gelmemişti apar topar doğumhaneye aldılar ama ne mümkün çocuk çıkıyor diyorum başı geldiiii , çatala fln çıkamadan kendi doktorum yetişemeyince o anki doktor yatağımda aldı bebişi ben ıkınmadım bile neredeyse.
bebiş çıkınca gözüm açıldı ağrılar bi anda kesildi Allahım çok şükür bismillahhh oldum
Doktorum koştur kostur gelip kusura bakma fln diyor dikişlerimi attı kontrol etti odama geldim elhamdülillah bebişim 3250 gr yanımda iyi çok şükür hemen emzirme denemelerine basladım göğüslerimi sıkınca damla damla süt akıyor hemen bebişe vermeye çalışıyoruz böyle işte.
Yani gebelere Allah bir avazda kurtarsın derler ya bana 4 5 avazda da denebilirdi paldır küldür gelmeye pek meraklı benim bebeler yav
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?