- 27 Ekim 2023
- 7.610
- 20.913
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.621
İnşallah herşey yolunda gider de kuzucugunla dönersin evine canım benimKızlar ben taburcu oldum sabah. 11.30 da çocuk Dr u bilgilendirme yaptı. Bebek hafif oksijen desteğindeydi. Sabah ayırdık dedi.
3 saatte bir 20 ml içmesi gerek. Ama fazla geliyor, kusuyor. Şimdi beslenme takibi yapıyoruz. Yarın sabah taburcu olabilir dedi.
Bundan sonra emzirdim. 5er dk dan üç kez göğüs değiştirdim. Bebek memeyi güzel tutuyor, biraz çekiyor. Uyukluyor. Gıdısına dokununca ayılıp biraz daha emiyor, sonra tekrar dalıyor. Hemşireye kalsa ritmik birkaç dk emmesi gerekmişoysa ben kızımın da böyle bazen güzel emdiğini bazen uyukladığını, sonra tekrar emmeye başladığını anımsıyorum.
Neyse onlara kalsa yarın sabah gel diyeceklerdi ben ısrar edince saat 4te tekrar gittim emzirmeye. Emerken yine aynı şekil uyukluyor. Güzel tutup vakumladığında ve emdiginde göğüs çukurun belirginleşiyor. Hemşire emerken oksijen yetmiyor dedi.
Bas hemşire ile konuştuk. Bu gece de burada kalsın. Yarın gelirsiniz Dr la konuşursunuz. Anne uyumu yaparız dedi. O da şöyle oluyormuş Yenidoğan bakımı yanında bi anne odası var. Orda duruyorsun. Beslenme saatinde içeri girip emziriyorsun. Performans değerlendiriyorlar.
Yarın bunu deneyip duruma göre hareket edeceğiz sanırım.
Şehir hastanesinin ölçümleri bence güven verici değil özeller bu konuda çok daha iyi, naçizane görüşüm bu yönde ama yine de endişe edecek bir şey olduğunu sanmıyorumGeçen hafta şehir hastanesinde karnını ve boyunu 2 hafta geri çıkartmışlardı bugünkü muayenede her şeyi 37. Haftayla uyumlu çıkardı doktor. O bira kafamı karıştırdı. Ya tam büyüyememişse diye endişelendim. 3150 kilosu ama 400 fazla da eksik de doğabilir net kilo ölçüsü değil dedi.
Kız bu bütün doktorlar nereye gitti beBen de ondan endişelendim ya. İşin kötüsü doktorum yurtdışında. Haftaya da yok. Cuma günü farklı bi doktor arkadaşı muayene edecek. O da şu an yurtdışında hatta cuma gelecekmişAllah korusun onlar yokken doğurmayım da
sende canımsınnnOh iyi bari içimi rahatlattınız kızlar ya.rdrsn doktorum da burada değil evde kendi kendime paniklemiştim canımsınız
cuma 39. Haftaya giriyoruz gelebilir istiyorsa sonra gelsin ama cumadan önce gelmesinAh canım, vakitlice gelir senin oğluş uslu gibielimden geldiğince yaşadıklarımı paylaşıyorum sizlere ışık tutabilirsem ne mutlu bana. Ben iyiyim bebişin uyku düzeni şaştı gece uyumuyor gündüz uyanmıyor sarılığımız da gerilerse daha iyi olacağım bu günlerimize de şükür.
aynen öyle sakinleşmeye çalışıyorumBen de aynı şeyleri hissediyorum kaç haftadır hep aşağı baskı yapıyordu dünden beri sanki yan tarafa yapıyor. Bugün randevum var bakalım doktor söyler artık
Ay çok geçmiş olsun sinir bozucu cidden. Geçer gider bu zamanlar, sen içini ferah tutmaya çalış artık olduğu kadar
Allah kolaylıkla ve çabucak kurtarsın kızlar
İnşAllah yarın kavuşursunuz sabretKızlar ben taburcu oldum sabah. 11.30 da çocuk Dr u bilgilendirme yaptı. Bebek hafif oksijen desteğindeydi. Sabah ayırdık dedi.
3 saatte bir 20 ml içmesi gerek. Ama fazla geliyor, kusuyor. Şimdi beslenme takibi yapıyoruz. Yarın sabah taburcu olabilir dedi.
Bundan sonra emzirdim. 5er dk dan üç kez göğüs değiştirdim. Bebek memeyi güzel tutuyor, biraz çekiyor. Uyukluyor. Gıdısına dokununca ayılıp biraz daha emiyor, sonra tekrar dalıyor. Hemşireye kalsa ritmik birkaç dk emmesi gerekmişoysa ben kızımın da böyle bazen güzel emdiğini bazen uyukladığını, sonra tekrar emmeye başladığını anımsıyorum.
Neyse onlara kalsa yarın sabah gel diyeceklerdi ben ısrar edince saat 4te tekrar gittim emzirmeye. Emerken yine aynı şekil uyukluyor. Güzel tutup vakumladığında ve emdiginde göğüs çukurun belirginleşiyor. Hemşire emerken oksijen yetmiyor dedi.
Bas hemşire ile konuştuk. Bu gece de burada kalsın. Yarın gelirsiniz Dr la konuşursunuz. Anne uyumu yaparız dedi. O da şöyle oluyormuş Yenidoğan bakımı yanında bi anne odası var. Orda duruyorsun. Beslenme saatinde içeri girip emziriyorsun. Performans değerlendiriyorlar.
Lady benim oğlum da oksijen desteğindeydi. Başında bağlı olduğu makine var. Normalde oksijen değeri 100 olmalı, 70-80e kadar düşüyordu bunun düzelmesini beklediler. Aynı şekilde emerken duraklıyodu gıdısından dokununca uyanıp devam ediyordu. Emerken yine oksijeni düşüyordu gün geçtikçe düzeldi bu oksijen desteksiz yapmaya başladı öyle çıkardılarKızlar ben taburcu oldum sabah. 11.30 da çocuk Dr u bilgilendirme yaptı. Bebek hafif oksijen desteğindeydi. Sabah ayırdık dedi.
Canım seninki, erkenci kuştu hatırladığım. 2 kilonun altında doğmuştu di mi ?Lady benim oğlum da oksijen desteğindeydi. Başında bağlı olduğu makine var. Normalde oksijen değeri 100 olmalı, 70-80e kadar düşüyordu bunun düzelmesini beklediler. Aynı şekilde emerken duraklıyodu gıdısından dokununca uyanıp devam ediyordu. Emerken yine oksijeni düşüyordu gün geçtikçe düzeldi bu oksijen desteksiz yapmaya başladı öyle çıkardılar
Evet 31 haftalık doğmuştu ciğerleri daha gelişmemişti. 90-94 çok da düşük değil orda tutmak için korkutuyor olabilirler mi ? Biz 1 ay kaldık küvözde ilk 3 hafta küvözün içinde oksijen hep açıktı en son hafta tamamen kapattılarCanım seninki, erkenci kuştu hatırladığım. 2 kilonun altında doğmuştu di mi ?
Sabah emzirirlen bi ara 90a düştü. Hemşire o zaman yoruldu, oksijen düşüyor, kuvöze alalım dinlensin dedi.
2. Sefer 10 dk emzirdim. 94 en düşük seviye gördüm.
Oğlunun süreci ne kadar sürdü ? Yani kaç hafta kuvözde kaldı ?
Aynı durumdayiz şimdilik, eli kulağında bekleyelim bakalımKızlar ben geri eve geldim evdeyim. Acilmam sabah ki ile aynı çok bir fark olmamış ama sancılar acayip sık. Ebe dra bilgi verdi. Sezaryenden çıkıp yanıma geldi konuşmaya. İstersen yatırayım bu gece ama açılma olsun diye zorlamayacagim bekleyeceğiz dedi. Bende evde beklemek istediğimi soyledim. Sancidan duramaz hale gelirsem, suyum gelirse, farklı bir kan falan gelirse gideceğim. Normalde kontrol ne zamandı dedi cumaydı dedim. O zamana kadar sıklasmazsa cuma sabah gel dedi. Ev yakın olmasa gondermeyecekti evin yakın olmasının çok avantajı var. Ve doğumu illa olsun diye zorlamayıp akışa bırakıyor bu huyunu çok.seviyorum doktorumunevimde kızımla eşimle bekleyecegiz artık off ne heyecan be sabahtan beri valla bittim ya.
AhahhahahahKızlar dikişlerimi tuta tuta güldüm vallahi biraz size de moral olsun
Dikislerinde hala acı ağrı varmı canımKızlar dikişlerimi tuta tuta güldüm vallahi biraz size de moral olsun
Yok kuzum yani ara ara oluyo açıkçası ama ilk günlere göre yok gibi. Sadece oğlanı kaldırıp indirirken kucağımdaysa, oturup kalkarken bazen sancı giriyo o kadar bi de korse takıyorum baya sıkı tutuyo iyi olduDikislerinde hala acı ağrı varmı canım
Süreci evde beklemek, zamana ve bebeğe bırakmak, en güzeliKızlar ben geri eve geldim evdeyim. Acilmam sabah ki ile aynı çok bir fark olmamış ama sancılar acayip sık. Ebe dra bilgi verdi. Sezaryenden çıkıp yanıma geldi konuşmaya. İstersen yatırayım bu gece ama açılma olsun diye zorlamayacagim bekleyeceğiz dedi. Bende evde beklemek istediğimi soyledim. Sancidan duramaz hale gelirsem, suyum gelirse, farklı bir kan falan gelirse gideceğim. Normalde kontrol ne zamandı dedi cumaydı dedim. O zamana kadar sıklasmazsa cuma sabah gel dedi. Ev yakın olmasa gondermeyecekti evin yakın olmasının çok avantajı var. Ve doğumu illa olsun diye zorlamayıp akışa bırakıyor bu huyunu çok.seviyorum doktorumunevimde kızımla eşimle bekleyecegiz artık off ne heyecan be sabahtan beri valla bittim ya.
Bize de öyle geliyor. Ciddi korkutuyorlar. Eşime kalsa çıkaracaktık. Baş hemşire çok bastırdı. Yarını bekleyelim dedik en son. Ne değişecek bir günde bilmiyorum ama bekliyoruz.Evet 31 haftalık doğmuştu ciğerleri daha gelişmemişti. 90-94 çok da düşük değil orda tutmak için korkutuyor olabilirler mi ? Biz 1 ay kaldık küvözde ilk 3 hafta küvözün içinde oksijen hep açıktı en son hafta tamamen kapattılar
Cok şükür canım dahada toparlarsin inşallahYok kuzum yani ara ara oluyo açıkçası ama ilk günlere göre yok gibi. Sadece oğlanı kaldırıp indirirken kucağımdaysa, oturup kalkarken bazen sancı giriyo o kadar bi de korse takıyorum baya sıkı tutuyo iyi oldu
Rabbim yardımcınız olsun şifa versin bebişine çabucak iyileşip evinize dönün inşallahGünaydın temmuz anneleri ve bebekleri
Pazartesi sabahı genel anestezi ile doğum yaptım. Kendime gelmem öğleden sonrayı buldu. Bebeği emzirdim. Uyudu. Kalktı tekrar emzirmeye başlamıştım. Bu sefer tahlilyapacağız diye aldılar. Sonra çocuk Dr u geldi. Kandaki karbondioksit miktarı fazla diye bebeği yenidoğana almamız gerek dedi. Ben hala Leyla gibiydim. Kuvöze alındı. Hala orada.
Benim durumum iyi. Gaz çıkarma, büyük tuvalete çıkma, dikişlerin durumu vs iyi old için Dr istersem dün akşam çıkabileceğimi söyledi. Ancak bebeğim buradayken ben erken çıkmak istemedim. Bu gece de burada kaldık.
Devamlı dua halindeyim. Şu an dünyada tek dileğim onunla eve dönmek..
Bu süreçte çocuk Dr unun söylediklerinde bazı tutarsızlıklar oldu. Tamamen boş olan yenidoğan bakımına, pazartesi sabahı doğan 3 bebeğin üçünü de bakıma aldıkları için bi şüphe oldu. Yatışa neden olan tahlilleri istedik. Önce vermek istemediler. Sonra verdiler. Kendi Dr arkadaşlarımızla konuştuk.. Onlar, tahlillerde ciddi bir durum olmadığını söyledi. Hastaneye geldiler. Buradaki Dr la görüştüler. Buradaki Dr, onlara yatış sebebinin kandaki karbondioksit değil, nefes almada bi yaşadığı bi sorun old söylemişler. Onu takip ediyoruz. Şu an en iyi durumda olan bebek sizinki vs hani taburcu olabilir gibi şeyler konuşmuşlar.
Biz de Salı sabahı umutla Dr u bekledik. Geldi. Bir sürü sey söyledi ama somut hiçbir şey söylemedi. Hafif oksijen desteği alıyor. Nefesi iyi şimdi beslenme takibi yapıyoruz dedi. Elektronik beslenme sistemi kullanıyorlar anladığım. İncecik bi boru ağzında. Oradan sağdığım süt-mama veriliyor. Bunun emmeyi redde sebep olup olmayacağını sordum. Emme refleksi çok güçlü. Emer dedi. İns dediği gibi olur.Süt sağmada pompa kullanmayı hastane prensip olarak kabul etmiyormuş. Kolestrum sütü kıvamlı ve az old için pompa çeperine yapışır. Her bir damlası kıymetli ziyan olur diyorlar. Elle sağım yaptık. Arkadaşım Allah razı olsun cok yardımcı oldu. Dün gece evine dönene kadar hep o sagdı. Gece ben denedim hiç sağamadım.
Size üzüntümün resimi çizemem ama gösterebilirim. Su damla üzerine dakikalarca düşündüm ve ağladımEki Görüntüle 3612343
Ama içimde hala şüpheler var. Tam olarak güvenemiyorum.Çünkü bebeği takip ettiğim sürede nefesinde bi sekte yada dengesizlik gözlemlemedim. Satürasyonu, kalp atışı gayet iyiydi. Teni beyaz pembe…
Daha uzatmayayım. Umudum bu sabahki Dr görüşmesinde taburcu haberini almak. Aksi halde ne yaparım bilemiyorum. Bu çaresizlik ve güvensizlik çok acı. Rabbim doğan güneşlerin hürmetine hastanedeki tüm bebekler annelerine kavuştursun
Bu sürede hem hastaneye gelen giden çok oldu, hem de anlattığım konulardan dolayı meşguliyetim old çin telefonu elime çok nadir aldım. Pek okuyamadım. İsim etiketleyerek özelden de yazanlar olmuş. Saolun canım annelerMutlaka gözden kacırdıgım da oldu. Tek tek etiket yada alıntı yapamadım. Hakkınızı helal edin.
Doğum yapan birkaç kişiyi gördüm. @cokyenianne @birnilruyasi @ogretmennnhaniiimm1
Onları tebrik ediyorum. Gözleri aydın olsunRabbim analı babalı büyütsün.
İns bugün yarın ben de iyi haberlerle buraya yazarım. Sağlıkla selametle evimize döneriz.
@muallime5353 canım bacım, Rabbim yar ve yardımcın olsun. Duam kalbim seninle. Rabbim doğumunu kolaylaştırsın bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Gözlerinden öpüyorum
Çok sağol kuzum çok teşekkür ederim ilk 3 4 gün çok zordu gerçekten Rabbim kolaylık versin size de bir çırpıda gelip geçsin inşallahCok şükür canım dahada toparlarsin inşallah
Ben evet askımKızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı??
Minoset, furacin merhem, texef antibiyotik, ferrum demir ilacı (krem 5. gün kontrolde bandaj alınınca verildi) ağrın ne durumda yürüyebiliyor musun?Sezaryen doğum yapanlar, size yara yeri için hangi ilaç reçete edildi ?
Eki Görüntüle 3612681
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?