- 8 Temmuz 2017
- 697
- 2.176
- 113
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.641
Masaallah canım benim güzel haberlerle gelirsin inşaallah benim Kızımda anlatigin şekildeydi oğlumda da o şekilde oldu çene altına dokundugumda iki emip uyukluyordu hemşire bana yoruluyor normal sen dinlenmesine izin ver çene altina dökün demişti bencede sıkıntı yok ama hastaneler sanırım garantiye almak için yapiyorlarKızlar ben taburcu oldum sabah. 11.30 da çocuk Dr u bilgilendirme yaptı. Bebek hafif oksijen desteğindeydi. Sabah ayırdık dedi.
3 saatte bir 20 ml içmesi gerek. Ama fazla geliyor, kusuyor. Şimdi beslenme takibi yapıyoruz. Yarın sabah taburcu olabilir dedi.
Bundan sonra emzirdim. 5er dk dan üç kez göğüs değiştirdim. Bebek memeyi güzel tutuyor, biraz çekiyor. Uyukluyor. Gıdısına dokununca ayılıp biraz daha emiyor, sonra tekrar dalıyor. Hemşireye kalsa ritmik birkaç dk emmesi gerekmişoysa ben kızımın da böyle bazen güzel emdiğini bazen uyukladığını, sonra tekrar emmeye başladığını anımsıyorum.
Neyse onlara kalsa yarın sabah gel diyeceklerdi ben ısrar edince saat 4te tekrar gittim emzirmeye. Emerken yine aynı şekil uyukluyor. Güzel tutup vakumladığında ve emdiginde göğüs çukurun belirginleşiyor. Hemşire emerken oksijen yetmiyor dedi.
Bas hemşire ile konuştuk. Bu gece de burada kalsın. Yarın gelirsiniz Dr la konuşursunuz. Anne uyumu yaparız dedi. O da şöyle oluyormuş Yenidoğan bakımı yanında bi anne odası var. Orda duruyorsun. Beslenme saatinde içeri girip emziriyorsun. Performans değerlendiriyorlar.
Yarın bunu deneyip duruma göre hareket edeceğiz sanırım.
Yok bırakmak gerekiyor muKızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı??
Dr um bana içmeye devam etmemi söyledi sezeryan sonrası vitaminlere devam dedi antibiyotik ve ağrı kesicide verdiKızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı??
Madecasol KremSezaryen doğum yapanlar, size yara yeri için hangi ilaç reçete edildi ?
Eki Görüntüle 3612681
Edebilirsin canım bende gün içinde sagip öyle alt tarafa koyuyorum buzluğa atacak kadar çıkmıyor dahaKızlar süt sağmayı deneyeceğim. Sağabilirsem dolabın altında mı muhafaza etmeliyim? Yarın öğleye doğru hastaneye gideceğim.
Ayy çok fena olmuş ya aksilik işte ne insanlar var ya öküz gibiBense kötü bi güne uyandım gece hiç uyuyamamıştım sabah namazını kıldım tık tık ses geliyor dedim herhalde komşunun musluk iyi sıkılmamış yada gevşemiş lavabosuna akıyor sonra sabah 7 de yüne uyandım bi baktım eşim sigara içiyor ne yapıyorsun bu saatte dememe kalmadan bir de duyarım ki üstümüzdekiler taşınırken boruyu patlatmış evin 2 yeri banyo ve hol ışığın ortasından damlıyor geri kalan bütün odalarda tavanlar ıslak ıslak çook üzgünümsu da sarı çişli midir nedir ağladım kaç kere 7 den beri tam uyku yok holümün halısı da mafoldu Eki Görüntüle 3612535
Hametan vermiş banaSezaryen doğum yapanlar, size yara yeri için hangi ilaç reçete edildi ?
Eki Görüntüle 3612681
Hemşire bana 4+4+6 kuralını öğretti. 4 saat oda sıcaklığı 4 gün buzdolabında 6 ay dondurulmuş saklanıyormuş.Kızlar süt sağmayı deneyeceğim. Sağabilirsem dolabın altında mı muhafaza etmeliyim? Yarın öğleye doğru hastaneye gideceğim.
Bana yazmadı herhangi bir krem ama önceki doğumumda madecassol vermişti yine onu kullanıcamSezaryen doğum yapanlar, size yara yeri için hangi ilaç reçete edildi ?
Eki Görüntüle 3612681
Buzluk kısmında değil soğutucu kısımda 4 güne kadar bekliyormuş ben sağıp soğutucu kısma koyuyorum buzluğa koyunca tadı değişir belki diyeKızlar süt sağmayı deneyeceğim. Sağabilirsem dolabın altında mı muhafaza etmeliyim? Yarın öğleye doğru hastaneye gideceğim.
Ben dolapta boş bulduğum yere koyuyorum aynı gün tüketiyoruz neredeyse zaten. 3-4 gün kalacaksa buzluğa yakın iyi olabilir canımKızlar süt sağmayı deneyeceğim. Sağabilirsem dolabın altında mı muhafaza etmeliyim? Yarın öğleye doğru hastaneye gideceğim.
Evet öküzler danalarAyy çok fena olmuş ya aksilik işte ne insanlar var ya öküz gibi
İnşAllah canımKızlar stresimi yönetmekte zorlanıyorum nolur bana ve bebeğime dua edinyarın hastaneden güzel haberler alayım
Kızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı??
Yok bırakmak gerekiyor mu
Süreci evde beklemek, zamana ve bebeğe bırakmak, en güzeliBu sürede eşinle kızınla evde olursun.
Bize de öyle geliyor. Ciddi korkutuyorlar. Eşime kalsa çıkaracaktık. Baş hemşire çok bastırdı. Yarını bekleyelim dedik en son. Ne değişecek bir günde bilmiyorum ama bekliyoruz.
Bence şimdiden sonunu düşünmeyin anın tadını çıkarmaya bakınyaa kızlar ben bugün öyle bir gün yaşadım ki maşallah diyorum kendi kendime nazar edecem dün akşam arkadaşım memleketimden geldi doğumda yanımda kalmaya annemde bugün bindi yolda geliyor ilk günden bu yana hep evde beş kişiydik ben hariç herkes erkek ve bütün işler bende dğnden bu yana arkadaşım yükümü aldı sabah hastanede anaztezi onayına gittşm geldim kahvaltım hazır evde temizleniyor bir kadın çağırmıştım o kadar mükemmel ki evimi tertemiz yaptı gündüz uyumuşum bir uyandım ki iki günlük yemeğim yapılmış hastanedeyken ev ahalisi yesin diye prensesler gibi uyandım hayalde gibiyim son iki kala bunu da yaşıyorum şimdi ben salon da klima açmışım o mutfakta bulaşık yıkıyor çayımızı yapmış getirmiş önümüze ama bu rüyaa sadece 15 gün sürecek
Prag'da perinatoloji kongresindeKız bu bütün doktorlar nereye gitti bekorkma bi şey yok
Ebe bana emzirme eğitiminde 4 saat dışarda 4 gün dolapta 6 ay dondurucuda saklayabilirsin demişti. Bir de gece sütü gündüz sütü diye etiketlemek gerekiyormuşKızlar süt sağmayı deneyeceğim. Sağabilirsem dolabın altında mı muhafaza etmeliyim? Yarın öğleye doğru hastaneye gideceğim.
Kızlar ben taburcu oldum sabah. 11.30 da çocuk Dr u bilgilendirme yaptı. Bebek hafif oksijen desteğindeydi. Sabah ayırdık dedi.
3 saatte bir 20 ml içmesi gerek. Ama fazla geliyor, kusuyor. Şimdi beslenme takibi yapıyoruz. Yarın sabah taburcu olabilir dedi.
Bundan sonra emzirdim. 5er dk dan üç kez göğüs değiştirdim. Bebek memeyi güzel tutuyor, biraz çekiyor. Uyukluyor. Gıdısına dokununca ayılıp biraz daha emiyor, sonra tekrar dalıyor. Hemşireye kalsa ritmik birkaç dk emmesi gerekmişoysa ben kızımın da böyle bazen güzel emdiğini bazen uyukladığını, sonra tekrar emmeye başladığını anımsıyorum.
Neyse onlara kalsa yarın sabah gel diyeceklerdi ben ısrar edince saat 4te tekrar gittim emzirmeye. Emerken yine aynı şekil uyukluyor. Güzel tutup vakumladığında ve emdiginde göğüs çukurun belirginleşiyor. Hemşire emerken oksijen yetmiyor dedi.
Bas hemşire ile konuştuk. Bu gece de burada kalsın. Yarın gelirsiniz Dr la konuşursunuz. Anne uyumu yaparız dedi. O da şöyle oluyormuş Yenidoğan bakımı yanında bi anne odası var. Orda duruyorsun. Beslenme saatinde içeri girip emziriyorsun. Performans değerlendiriyorlar.
Kızlar ben taburcu oldum sabah. 11.30 da çocuk Dr u bilgilendirme yaptı. Bebek hafif oksijen desteğindeydi. Sabah ayırdık dedi.
Kızlar ben geri eve geldim evdeyim. Acilmam sabah ki ile aynı çok bir fark olmamış ama sancılar acayip sık. Ebe dra bilgi verdi. Sezaryenden çıkıp yanıma geldi konuşmaya. İstersen yatırayım bu gece ama açılma olsun diye zorlamayacagim bekleyeceğiz dedi. Bende evde beklemek istediğimi soyledim. Sancidan duramaz hale gelirsem, suyum gelirse, farklı bir kan falan gelirse gideceğim. Normalde kontrol ne zamandı dedi cumaydı dedim. O zamana kadar sıklasmazsa cuma sabah gel dedi. Ev yakın olmasa gondermeyecekti evin yakın olmasının çok avantajı var. Ve doğumu illa olsun diye zorlamayıp akışa bırakıyor bu huyunu çok.seviyorum doktorumunevimde kızımla eşimle bekleyecegiz artık off ne heyecan be sabahtan beri valla bittim ya.
37.haftadan sonra bırak demişti bana kasılmaları rahat hissetmek içinYok bırakmak gerekiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?