- 8 Ağustos 2011
- 12.671
- 15.059
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.661
Sanırım ilaç grubu olarak hepimize aynı şeyler verilmiş.Minoset, furacin merhem, texef antibiyotik, ferrum demir ilacı (krem 5. gün kontrolde bandaj alınınca verildi) ağrın ne durumda yürüyebiliyor musun?
Güvenmemek konusunda sebeplerimiz var işte.Yenidoğan yoğun bakımdan özel hastane de olsa hastadan para alamıyorlar devlet karşılıyor. Ancak eşim bu işin içinde olduğu ve gördüğü için biliyorum ki özel hastaneler hem yenidoğan hem normal yoğun bakımları doldurmaları gerekiyor devletten para almak için belli bir kotaları var. O yüzden en ufak şeyde yatırıyorlar. Biz de konu bebek olduğu için risk alamayıp tamam diyoruz ne derlerse
Başka bir doktora da danışmakta fayda var
Bana ilk günden su damlayı aldırdılar.Etki edermi bilmiyorum humana nin cayini aldım bugün geldi süt artırıcı etkisi varmış yorumlarindada iyi dönüş vardı umarım etkili olur yazarım sonuç alirsam
Buna asla hakları yok. Lütfen itiraz edin. İlk 28 gün boyunca yenidoğana yapılan hiçbir tedavi muayene tahlilden para alamazlar yasal değil. Yenidoğan ayrıca ilk 28 günde yoğun bakıma girerse onun için de hiçbir ücret talep edemezlerSanırım ilaç grubu olarak hepimize aynı şeyler verilmiş.
Durduğum yerde ağrı yok diyebilirim. Yürüyorum ağır çekimde. Mevzu oturduğum yerden kalkmak, oturmak. O anda çok canım yanıyor.Acayip kısıtlanıyorum.
Bu sabaha kadar kendim kalkamıyordum yataktan. Beni kollarımdan tutup kaldırıyorlardı. Eve geldiğimden beri kendim zor da olsa yatıp kalkabiliyorum. Yatağımın yüksekliği iyi bence onun de etkisi var. Hastane yatağı çok yüksekti.
Bu arada benim bu sabah bandajım çıktı. Pansuman yapıldı. Ve eve gelince duş alabileceğimi söyledi Dr. Su geçirmez yaran merak etme dedi. Gelince banyo yaptım.
Eki Görüntüle 3612814
Güvenmemek konusunda sebeplerimiz var işte.
Bizden bebeğe yaptıkları tahiller için 5 bin tl aldılar. Günlük de devletten sanırım 16 bin tl alıyorlarmış. Allah korkusu olsun. Yoksa insan her türlü şeye meylediyor. İşte duyduk el kadar bebekleri para kapısı yapmış ceteyi
Emzirdikçe rahim toparlanırmış bugün hemşire söyledi emzirirken kasılması ondan olabilirKızlar sizin de rahminiz ağrıyor nu kasıklarım da karnımda ağrı oluyor emzirirken hele nasıl kasılıyor
Bir de evde bebeği nasıl giydiriosunuz
Yok bırakmak gerekiyor muKızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı??
Bacak kol ağrılarım için içiyordum doğumu etkilesin istemem bırakırım bende.
Evet canlarım doğum öncesi bırakmak gerekiyormus, kasilmalarin bastırılmasıni istemeyiz şu dönemde dedi geçen hafta bıraktım ben
Size anlatmadım. Taburcudan sonra plasenta seysinden dolayı Dr a gidip konuştuğum için eşimle gerildik bugün.Buna asla hakları yok. Lütfen itiraz edin. İlk 28 gün boyunca yenidoğana yapılan hiçbir tedavi muayene tahlilden para alamazlar yasal değil. Yenidoğan ayrıca ilk 28 günde yoğun bakıma girerse onun için de hiçbir ücret talep edemezler
Ben de ağrılar kramplar için içiyordum da, kasılmayi bastırmak istemeyiz dedi bırakmıştım, bugün teyit için yine sordum kullanma dediYok bırakmak gerekiyor mu
Bacak kol ağrılarım için içiyordum doğumu etkilesin istemem bırakırım bende
Valla eşin çok haklı. Plesanta istemek nedir, resmen her türlü yerden sizi söğüşlemeye çalışıyorlar. Yazık günah.Size anlatmadım. Taburcudan sonra plasenta seysinden dolayı Dr a gidip konuştuğum için eşimle gerildik bugün.
Pazartesi dr a randevum var mesela. Artık ı Dr a gidemezsin diyor. Bu hastaneyle organik bağımız devam ediyor sen neler yapıyorsun diyor.
Yenidoğandan ücret alınamayacağını duydum ben de. Hatta ondan benim taburcu işlemimde çocuğun da parasını tahlil ettiler diye düşündüm.
Bebek taburcu olduktan sonra ondan habersiz gidip istesem mi?..Gidip ne demeli hastaneye? Faturayı mı istemek gerek ? Usul nasıl oluyor ?
Ama onun kartıyla ödeme oldu. Onsuz işlem de olmaz. Adamın yanında ben çok kavgacı gıcık bi kadın gibi görünüyorum
İnşallah en kısa zamanda hallederiz kuzum ya dua ediyorumYaaa hadi İnşallah sağlıcakla kavuşuninşallah bende hallederim bugun yarın bu işi
Canım hayırlısı ile sağlıkla al bebeğini kucağına inşallahÖğleden sonra yoğun akıntımdan dolayı hastaneye gittim. Nst ye falan girdim muayne oldum. Pazartesine sezeryan için gün verdi. Çok erken ama riske atmak istemiyorum dedi. Doktorum tüp bebekçim aynı zamanda çok emek harcadık beklersek anormal bir durumla karşılaşabiliriz dedi. Tamam dedim. Pazartesi 37+6 olacağım.
Aynen canım valla aynı durumdayiz ya.Aynı durumdayiz şimdilik, eli kulağında bekleyelim bakalım
Bence de leydim bende zaten ondan eve gelmek istedim hastane 10 dk mesafede zaten. Niye hastane köşelerinde kendimi yıpratayım hem kızımdan ayrı kalayım. Gerek yok, sancımı acılmamı evimde beklerim çok sıklaşırsa giderim tekrar bakılır. Ama yakın olmanın güzelliği bu yoksa pek göndermezdiSüreci evde beklemek, zamana ve bebeğe bırakmak, en güzeliBu sürede eşinle kızınla evde olursun.
Bize de öyle geliyor. Ciddi korkutuyorlar. Eşime kalsa çıkaracaktık. Baş hemşire çok bastırdı. Yarını bekleyelim dedik en son. Ne değişecek bir günde bilmiyorum ama bekliyoruz.
Ben 1 haftadır falan bıraktım canım. Hissedeyim baskılanmasın diye.Kızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı??
Dualarım seninle birtanem inşallah çok güzel haberler alacaksın ve alıp bebeğini döneceksin inşallah evine inanıyorumKızlar stresimi yönetmekte zorlanıyorum nolur bana ve bebeğime dua edinyarın hastaneden güzel haberler alayım
Geçmiş olsunİnşallah kısa zamanda toparlanıp sağlıkla sütünü içer miniğimiz. Dualarım sizinle
O muhteşem doktorun ellerinden öperimcumaya kadar doğurcaksın gibi bir his var bende
Kızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı?
Bana drum yazmadı geçen hafta gittiğimde hem kasılmaları hissetmezsin hemde doğumu geciktirir dedi bende içmiyorum uzun süredirYok bırakmak gerekiyor mu
Bacak kol ağrılarım için içiyordum doğumu etkilesin istemem bırakırım bende
eşim de bunu söyledi bugün. Bu hastanenin sahiplerini az biraz tanıyoruz. Çalışanlardan tanıdık var diye daha önce burada doğum yaptın diye burayı tercih ettik, halt etmişiz diyor. Kendi elimizle belayı bulduk diyorValla eşin çok haklı. Plesanta istemek nedir, resmen her türlü yerden sizi söğüşlemeye çalışıyorlar. Yazık günah.
Yatış işlemlerinin ve ödemenin yapıldığı yerle gidip görüşün bence taburcu olmadan. Bizden herhangi bir ücret alamazsınız devlet karşılıyor yasal değil diye söyleyin. Para iadesi yapmazlarsa avukata verin her türlü kazanırsınız zaten böyle saçmalık görmedim. Bebeğinizi mi düşüneceksiniz bunlarla mı uğraşacaksınız
Çıkış yapmadan sakince konusun bence orda bir hata olmalı para alamazlar. hastane bana kendisi söyledi bebek için herşeyin ücretsiz olduğunu, hatta beş gün sonra gittik kontrole hem ben hem bebek hiçbir ücret ödemedik kontrol muayenesi gibi geçiyor ücret almayacağız dedilereşim de bunu söyledi bugün. Bu hastanenin sahiplerini az biraz tanıyoruz. Çalışanlardan tanıdık var diye daha önce burada doğum yaptın diye burayı tercih ettik, halt etmişiz diyor. Kendi elimizle belayı bulduk diyor
Ben bugün Dr la tartıştım. Arkadaşa anlattım. Lohusa halinle nelerle uğraşıyorsun diyor.
Tamam da zoruma gidiyor. Yeni doğum yapmışım. Bebeğim yoğun bakımda. Ben manyak mıyım lohusa halimle bu şeylerle muhatap olmaktan keyif mi alıyorum ?
Selam laydcim hiç girip okuyamadım son sayfadan başladım buralara dönmüşsün geçmiş olsunSize anlatmadım. Taburcudan sonra plasenta seysinden dolayı Dr a gidip konuştuğum için eşimle gerildik bugün.
Pazartesi dr a randevum var mesela. Artık o Dr a gidemezsin diyor. Bu hastaneyle organik bağımız devam ediyor sen neler yapıyorsun diyor.
Yenidoğandan ücret alınamayacağını duydum ben de. Hatta ondan benim taburcu işlemimde çocuğun da parasını tahsil ettiler diye düşündüm.
Bebek taburcu olduktan sonra ondan habersiz gidip istesem mi?..Gidip ne demeli hastaneye? Faturayı mı istemek gerek ? Usul nasıl oluyor ?
Ama onun kartıyla ödeme oldu. Onsuz işlem de olmaz. Adamın yanında ben çok kavgacı gıcık bi kadın gibi görünüyorum
Fatura isteyip cimer e mi yazsam ?
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm abla ve abiler gerçekten çok zor kabulleniyorlarAldım o kitabı canım eve gelir gelmez. Yavaş yavaş okuyoruö fırsat buldukça ona göre davranmaya çalışıyorum uzak tutmaya çalışıyorum çünkü aynı zamanda ilgi de duyuyor. Ama o sırada o kadar pratik ve sert bir şeklide bir hareket yapıyor ki yüreğimiz ağzımızdayız sürekli. Geri dönüşü olmaz bir zarar vermesinden korkuyorum. Eli de o kadar ağır ki 2.5 yaşında tam.
Evet direkt olarak ne yapmak istediğini söylüyor vurmak istiyorum diye bu da şaşırtıcı bir yandan yani öfke duyuyor belli ki elimden geldiğince ona karşı ilgimin sevgimin değişmediğini ispatlamaya çalışıyorum. Zaten hep denemeler yapıyor. Kucak istiyor bebek kucağımdayken tamam gel kucağıma diyorum kardeşini bırakıyorum sonra gelmiyor mesela herşeyini benden istiyor. Bir şekilde eskisi gibi karşılamaya çalışıyorum. Ama yarından itibaren yalnız kalacağım beni asıl endişelendiren de o bebek tüm gece uyumuyor oğlum çok erken kalkıyor. Şu süreçte 2 normal doğum üzerine sezeryan olmuş olmak beni ayrıca zorladı fiziksel olarak.kendimi kollamaya korumaya çalışıyorum bir yandan. Eşim işinden dolayı çok erken gidip çok geç geliyor eve yabi tamamen yalnız gibiyim tuvalete gitmek bile büyük sorun bu şartlar altında. Bu sabah onu da bir şekilde tuvalete sokup ikimizi kilitledim oraya işim bitene kadar kapı sıkışmış tamir edeceğim birazdan falan gibi bahaneler uydurdum. İçim o kadar dolu ki ben konuda yazsam yazsam anlatsam anlatsam bitmez gibi.
Umarım sağlıkla kucağına almışsındır ya da alırsın canımYatışım verildi kızlar bol bol dua istiyorum sizlerden nasıl olur nasıl geçecek bilmiyorum
İnşallah kısa zamanda biter
Kızım dışarda babasıyla aklım onda
Hijyen olmayan bişeyi yeni doğan bebeğine kullanmamalısın bence. Fazla sütün olduğunda sağıp göğsünü rahatlatalirsin ben o amaçla kullanıuorum kimiside sütü artırmak için kullanıyor yada birine emanet ettiğinde sağdığı sütü versinler diye. Benim 3.çocuğum ilk defa kullanıyorum şahsen diğer ikisinde gerek duymadım. Gerek olursa sipariş etmen daha mantıklı olmazsa olmaz değil.Bir konu daha danışmak ve biraz da dert yanmak istiyorum... Kuzenimin eşi 7 ay önce doğum yaptı, iğrenmezsen süt sağma makinesini vereyim dedi laf arasında. Ona da bir arkadaşı vermiş, kendisi pek kullanmadı ama ben 3. kullanan kişi olacağım yani. Yıkandığı sürece sorun olmaz diye düşünerek kabul ettim kullanırım tabi dedim. Poşetle verdi yanında açıp bakmadım eve gelince poşeti bir açtım içinde sütler olduğu gibi kurumuş kalmış sinekler yapışmış ve kalan sütler o kadar ağır kokmuş ki midem bulandı poşeti kapatıp kenara kaldırdım. İğrenmezsen vereyim derken hani kullanılmış şeyi veriyorum rahatsız olur musun demek istedi sanmıştım, nereden bileyim böyle pis bir şekilde vereceğini. Eşime anlattım durumu ve kullanamayacağımı içimin almadığını söyledim. Kullanıp kullanmayacağın zaten belli değil yıkar temizleriz kenarda durur bişey olmaz dedi. Anneme bahsettim yıkarsın ne var bunda, zaten kullanma makine falan ne gerek var sütün varsa emzirirsin çocuk bol bol emsin ne gerek var makineye bizim zamanımızda makine mi vardı işe gitmiyosun bişey yapmıyosun dolaba koyup napcaksın gibi cümlelerle susturdu konuyu kapattırdı. Anlatmaya çalıştım dinlemedi. Eşim de dinlemiyor. Bahsedilen makine internette 800 tl çok pahalı bir şey de değil aynısından almaya kalksam.
Ben o makineye dokunmak istemiyorum gerçekten düşünmek bile midemi kaldırıyor. İhtiyaç olursa evdekini yıkayalım kullan demeye kalkacaklar.
Hangi zamanlarda makineye ihtiyaç duyuluyor? Sütüm olsa da olmasa da kullanmak zorunda kalır mıyım?
800tl için eşimi dinlemeyip yenisini sipariş vermeli miyim? Yoksa ihtiyaç anında evdekini bir kez daha görürsem muhtemelen kusacağım, sonucunda da ezcaneden çok daha pahalıya yenisini almaya kalkacağız...
İlla gerekli olacak al mı dersiniz yoksa almamalı mıyım tecrübeli anneler lütfen yardım
Ay çok heyecanlı sağlıkla gelsin su gibi kolay bir doğum olsunKızlar ben geri eve geldim evdeyim. Acilmam sabah ki ile aynı çok bir fark olmamış ama sancılar acayip sık. Ebe dra bilgi verdi. Sezaryenden çıkıp yanıma geldi konuşmaya. İstersen yatırayım bu gece ama açılma olsun diye zorlamayacagim bekleyeceğiz dedi. Bende evde beklemek istediğimi soyledim. Sancidan duramaz hale gelirsem, suyum gelirse, farklı bir kan falan gelirse gideceğim. Normalde kontrol ne zamandı dedi cumaydı dedim. O zamana kadar sıklasmazsa cuma sabah gel dedi. Ev yakın olmasa gondermeyecekti evin yakın olmasının çok avantajı var. Ve doğumu illa olsun diye zorlamayıp akışa bırakıyor bu huyunu çok.seviyorum doktorumunevimde kızımla eşimle bekleyecegiz artık off ne heyecan be sabahtan beri valla bittim ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?