2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Minoset, furacin merhem, texef antibiyotik, ferrum demir ilacı (krem 5. gün kontrolde bandaj alınınca verildi) ağrın ne durumda yürüyebiliyor musun?
Sanırım ilaç grubu olarak hepimize aynı şeyler verilmiş.

Durduğum yerde ağrı yok diyebilirim. Yürüyorum ağır çekimde. Mevzu oturduğum yerden kalkmak, oturmak. O anda çok canım yanıyor. Acayip kısıtlanıyorum.

Bu sabaha kadar kendim kalkamıyordum yataktan. Beni kollarımdan tutup kaldırıyorlardı. Eve geldiğimden beri kendim zor da olsa yatıp kalkabiliyorum. Yatağımın yüksekliği iyi bence onun de etkisi var. Hastane yatağı çok yüksekti.

Bu arada benim bu sabah bandajım çıktı. Pansuman yapıldı. Ve eve gelince duş alabileceğimi söyledi Dr. Su geçirmez yaran merak etme dedi. Gelince banyo yaptım.

Güvenmemek konusunda sebeplerimiz var işte.

Bizden bebeğe yaptıkları tahiller için 5 bin tl aldılar. Günlük de devletten sanırım 16 bin tl alıyorlarmış. Allah korkusu olsun. Yoksa insan her türlü şeye meylediyor. İşte duyduk el kadar bebekleri para kapısı yapmış ceteyi

Buna asla hakları yok. Lütfen itiraz edin. İlk 28 gün boyunca yenidoğana yapılan hiçbir tedavi muayene tahlilden para alamazlar yasal değil. Yenidoğan ayrıca ilk 28 günde yoğun bakıma girerse onun için de hiçbir ücret talep edemezler

Size anlatmadım. Taburcudan sonra plasenta seysinden dolayı Dr a gidip konuştuğum için eşimle gerildik bugün.
Pazartesi dr a randevum var mesela. Artık o Dr a gidemezsin diyor. Bu hastaneyle organik bağımız devam ediyor sen neler yapıyorsun diyor.

Yenidoğandan ücret alınamayacağını duydum ben de. Hatta ondan benim taburcu işlemimde çocuğun da parasını tahsil ettiler diye düşündüm.

Bebek taburcu olduktan sonra ondan habersiz gidip istesem mi?.. Gidip ne demeli hastaneye? Faturayı mı istemek gerek ? Usul nasıl oluyor ?

Ama onun kartıyla ödeme oldu. Onsuz işlem de olmaz. Adamın yanında ben çok kavgacı gıcık bi kadın gibi görünüyorum

Fatura isteyip cimer e mi yazsam ?

Son düzenleme:
Yok bırakmak gerekiyor mu

Bacak kol ağrılarım için içiyordum doğumu etkilesin istemem bırakırım bende
Ben de ağrılar kramplar için içiyordum da, kasılmayi bastırmak istemeyiz dedi bırakmıştım, bugün teyit için yine sordum kullanma dedi

Valla eşin çok haklı. Plesanta istemek nedir, resmen her türlü yerden sizi söğüşlemeye çalışıyorlar. Yazık günah.

Yatış işlemlerinin ve ödemenin yapıldığı yerle gidip görüşün bence taburcu olmadan. Bizden herhangi bir ücret alamazsınız devlet karşılıyor yasal değil diye söyleyin. Para iadesi yapmazlarsa avukata verin her türlü kazanırsınız zaten böyle saçmalık görmedim. Bebeğinizi mi düşüneceksiniz bunlarla mı uğraşacaksınız

Yaaa hadi İnşallah sağlıcakla kavuşun inşallah bende hallederim bugun yarın bu işi
İnşallah en kısa zamanda hallederiz kuzum ya dua ediyorum
Canım hayırlısı ile sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah
Aynı durumdayiz şimdilik, eli kulağında bekleyelim bakalım
Aynen canım valla aynı durumdayiz ya. Bekliyoruz sabah akşam artık akıntım çok hala geliyor su değil ama jel gibi devam. O zaten su patlayana kadar gelmeye devam ediyor. Sen ne durumdasin. Ağrı sancı vardı sende de çok hem de ne zamandır. gelen giden bir şey yok dimi
Bence de leydim bende zaten ondan eve gelmek istedim hastane 10 dk mesafede zaten. Niye hastane köşelerinde kendimi yıpratayım hem kızımdan ayrı kalayım. Gerek yok, sancımı acılmamı evimde beklerim çok sıklaşırsa giderim tekrar bakılır. Ama yakın olmanın güzelliği bu yoksa pek göndermezdi sancı ve akıntı çok çünkü. Ped değiştirip duruyorum ama su değil.

Dualarım seninle inşallah artık bebeğine kavusacaksin bir an önce alıp evine döneceksin kuzum benim
Kızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı??
Ben 1 haftadır falan bıraktım canım. Hissedeyim baskılanmasın diye.
Kızlar stresimi yönetmekte zorlanıyorum nolur bana ve bebeğime dua edin yarın hastaneden güzel haberler alayım
Dualarım seninle birtanem inşallah çok güzel haberler alacaksın ve alıp bebeğini döneceksin inşallah evine inanıyorum
Geçmiş olsun İnşallah kısa zamanda toparlanıp sağlıkla sütünü içer miniğimiz. Dualarım sizinle

O muhteşem doktorun ellerinden öperim cumaya kadar doğurcaksın gibi bir his var bende
Valla bende öperim ellerinden doktorum adammm yaa bir tanee o kadar olumlu ve sakin yaklasıyor ki bu huyunu çok seviyorum. Anneyi anlaması en büyük güzelliği zaten. Benim sabah muayenede zorlandigimi görünce eğer açıklığı 4ü bulduysa hemen epidural takılsın dayanamıyor acıya cekmesin demiş ebeye. Acıklığım 4 olmuş olsaydı zaten gelemicektim eve. Evde bekleyeceğiz acilmasini artık biraz da kuzum. Bakalım sabah ola hayr ola yarın ne getirir göreceğiz

eşim de bunu söyledi bugün. Bu hastanenin sahiplerini az biraz tanıyoruz. Çalışanlardan tanıdık var diye daha önce burada doğum yaptın diye burayı tercih ettik, halt etmişiz diyor. Kendi elimizle belayı bulduk diyor

Ben bugün Dr la tartıştım. Arkadaşa anlattım. Lohusa halinle nelerle uğraşıyorsun diyor.

Tamam da zoruma gidiyor. Yeni doğum yapmışım. Bebeğim yoğun bakımda. Ben manyak mıyım lohusa halimle bu şeylerle muhatap olmaktan keyif mi alıyorum ?

Çıkış yapmadan sakince konusun bence orda bir hata olmalı para alamazlar. hastane bana kendisi söyledi bebek için herşeyin ücretsiz olduğunu, hatta beş gün sonra gittik kontrole hem ben hem bebek hiçbir ücret ödemedik kontrol muayenesi gibi geçiyor ücret almayacağız dediler

Selam laydcim hiç girip okuyamadım son sayfadan başladım buralara dönmüşsün geçmiş olsun
Benim ilk oğlum 2023 ekim doğumlu ben doğum yapmadığım başka bir özel hastanede onu çocuk doktoruna götürüyordum.İlk muayenede 1 haftalıkken bazı testler yapılmasını istedi bizde yenidoğandan hiç bir ücret alınmadığını bilmediğimiz için 2023 ekimde 4 bin civarı bi para ödemiştik.Daha sonra burda öğrendim para ödenmediğini, eşim de asla hakkını yedirtmez gitti hastaneye insan hakları ya da fatura birimi tam hatırlamıyorum böyle bir şey varmış biz bu kadar bi miktar ödedik bunu sgkya bildirelim mi siz mi bir şey yaparsınız dedi tabi hemen yok yapan bilmiyor vs kem kum ettiler halbuki kimden ne koparırım mantığı hepsi biliyor eminim neyse biz size onu muayene ücreti olarak yansıtıp tanımlayalım o şekilde geri ödeme yapalım dediler.
Sende sakın hakkını yedirme git al paranı

Kızlar bugün bebeğim karnımın üst kısmına ve kaburgalarıma çok baskı yaptı. Önceki günler karnım aşağı düşmüş gibiydi aslında ama bugün daha bir iri duruyor karnım. Az önce hıçkırmaya başlayınca anladım ki kafasını yukarı getirmiş göbeğimin üstünde duruyor kafası. 37. Haftanın ortasındayız bu saatten sonra kafasını yukarı getirmesi normal mi ve bu saatten sonra tekrar kafasını aşağı getirip doğum pozisyonu alır mı ki?

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm abla ve abiler gerçekten çok zor kabulleniyorlar
Benim de 7 temmuz günü planlandı doğumum oğlum 20 aylık ve aşırı anneci şu an bile her şeyini bana yaptırıyor baba babaanne desteğini kabul etmiyor 39.haftadayım hala kucağımda sallayarak ben uyutuyorum benden başkasında ne uyuyor ne yemek yiyor duş alt değişim vs bütün bakımları bende üstelik evde sürekli anne gel oyna anne gel kitap oku gibi her etkinliği birlikte yapıyoruz bende yoruldum şu son hafta
Özellikle doğum sonrası ne yapacağımı düşünüyorum ben evdeyken hayatta başkasında uyumaz krize girer o sezeryan halimle nasıl alıp uyutacağım tam toparlanmadan onunla ilgileneceğim bilmiyorum
Şu an sembolik olarak karnımda bir bebek olduğunu onun kardeşi olduğunu biliyor yani 20 aylık bir bebek aklında ne kadar canladırabilirse işte
Bu hafta kontrol sonrası eve gelince bak doktor teyze kardeşinin fotoğrafını verdi bir süre sonra onu karnımdan çıkarıp bize verecek minicik bir bebek onunla birlikte döneceğiz eve gibi konuşma yaptık o da hemen hoşgeldinn diyip sevindi ama tabi daha farkında değil bende korkuyorum doğumdan sonra ne olur diye yaşayıp göreceğiz artık

Bir konu daha danışmak ve biraz da dert yanmak istiyorum... Kuzenimin eşi 7 ay önce doğum yaptı, iğrenmezsen süt sağma makinesini vereyim dedi laf arasında. Ona da bir arkadaşı vermiş, kendisi pek kullanmadı ama ben 3. kullanan kişi olacağım yani. Yıkandığı sürece sorun olmaz diye düşünerek kabul ettim kullanırım tabi dedim. Poşetle verdi yanında açıp bakmadım eve gelince poşeti bir açtım içinde sütler olduğu gibi kurumuş kalmış sinekler yapışmış ve kalan sütler o kadar ağır kokmuş ki midem bulandı poşeti kapatıp kenara kaldırdım. İğrenmezsen vereyim derken hani kullanılmış şeyi veriyorum rahatsız olur musun demek istedi sanmıştım, nereden bileyim böyle pis bir şekilde vereceğini. Eşime anlattım durumu ve kullanamayacağımı içimin almadığını söyledim. Kullanıp kullanmayacağın zaten belli değil yıkar temizleriz kenarda durur bişey olmaz dedi. Anneme bahsettim yıkarsın ne var bunda, zaten kullanma makine falan ne gerek var sütün varsa emzirirsin çocuk bol bol emsin ne gerek var makineye bizim zamanımızda makine mi vardı işe gitmiyosun bişey yapmıyosun dolaba koyup napcaksın gibi cümlelerle susturdu konuyu kapattırdı. Anlatmaya çalıştım dinlemedi. Eşim de dinlemiyor. Bahsedilen makine internette 800 tl çok pahalı bir şey de değil aynısından almaya kalksam.
Ben o makineye dokunmak istemiyorum gerçekten düşünmek bile midemi kaldırıyor. İhtiyaç olursa evdekini yıkayalım kullan demeye kalkacaklar.
Hangi zamanlarda makineye ihtiyaç duyuluyor? Sütüm olsa da olmasa da kullanmak zorunda kalır mıyım?
800tl için eşimi dinlemeyip yenisini sipariş vermeli miyim? Yoksa ihtiyaç anında evdekini bir kez daha görürsem muhtemelen kusacağım, sonucunda da ezcaneden çok daha pahalıya yenisini almaya kalkacağız...
İlla gerekli olacak al mı dersiniz yoksa almamalı mıyım tecrübeli anneler lütfen yardım

Hijyen olmayan bişeyi yeni doğan bebeğine kullanmamalısın bence. Fazla sütün olduğunda sağıp göğsünü rahatlatalirsin ben o amaçla kullanıuorum kimiside sütü artırmak için kullanıyor yada birine emanet ettiğinde sağdığı sütü versinler diye. Benim 3.çocuğum ilk defa kullanıyorum şahsen diğer ikisinde gerek duymadım. Gerek olursa sipariş etmen daha mantıklı olmazsa olmaz değil.

Ay çok heyecanlı sağlıkla gelsin su gibi kolay bir doğum olsun
Ama iyi yapmışsın evde beklemek daha güzel insan hastanede stres oluyor yani ben öyle oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…