- 10 Temmuz 2021
- 385
- 1.560
- 63
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.681
Bence gerekirse sipariş verirsin, her zaman lazım olmuyor. Ben ilk bebekte doğduktan sonra gerektiğinde almıştım. Kilosu az gidiyordu sağıp ölçerek veriyordum. Sonra da arada dışarı çıkmak istediğimde babasına süt bırakmak için kullandım geneldeBir konu daha danışmak ve biraz da dert yanmak istiyorum... Kuzenimin eşi 7 ay önce doğum yaptı, iğrenmezsen süt sağma makinesini vereyim dedi laf arasında. Ona da bir arkadaşı vermiş, kendisi pek kullanmadı ama ben 3. kullanan kişi olacağım yani. Yıkandığı sürece sorun olmaz diye düşünerek kabul ettim kullanırım tabi dedim. Poşetle verdi yanında açıp bakmadım eve gelince poşeti bir açtım içinde sütler olduğu gibi kurumuş kalmış sinekler yapışmış ve kalan sütler o kadar ağır kokmuş ki midem bulandı poşeti kapatıp kenara kaldırdım. İğrenmezsen vereyim derken hani kullanılmış şeyi veriyorum rahatsız olur musun demek istedi sanmıştım, nereden bileyim böyle pis bir şekilde vereceğini. Eşime anlattım durumu ve kullanamayacağımı içimin almadığını söyledim. Kullanıp kullanmayacağın zaten belli değil yıkar temizleriz kenarda durur bişey olmaz dedi. Anneme bahsettim yıkarsın ne var bunda, zaten kullanma makine falan ne gerek var sütün varsa emzirirsin çocuk bol bol emsin ne gerek var makineye bizim zamanımızda makine mi vardı işe gitmiyosun bişey yapmıyosun dolaba koyup napcaksın gibi cümlelerle susturdu konuyu kapattırdı. Anlatmaya çalıştım dinlemedi. Eşim de dinlemiyor. Bahsedilen makine internette 800 tl çok pahalı bir şey de değil aynısından almaya kalksam.
Ben o makineye dokunmak istemiyorum gerçekten düşünmek bile midemi kaldırıyor. İhtiyaç olursa evdekini yıkayalım kullan demeye kalkacaklar.
Hangi zamanlarda makineye ihtiyaç duyuluyor? Sütüm olsa da olmasa da kullanmak zorunda kalır mıyım?
800tl için eşimi dinlemeyip yenisini sipariş vermeli miyim? Yoksa ihtiyaç anında evdekini bir kez daha görürsem muhtemelen kusacağım, sonucunda da ezcaneden çok daha pahalıya yenisini almaya kalkacağız...
İlla gerekli olacak al mı dersiniz yoksa almamalı mıyım tecrübeli anneler lütfen yardım
İlk doğumumu senin doktorunda yapmıştım şimdi kütahyada olmasam ya da şartlar elverişli olsa yine onda yapmak isterdimValla bende öperim ellerinden doktorum adammm yaa bir tanee o kadar olumlu ve sakin yaklasıyor ki bu huyunu çok seviyorum. Anneyi anlaması en büyük güzelliği zaten. Benim sabah muayenede zorlandigimi görünce eğer açıklığı 4ü bulduysa hemen epidural takılsın dayanamıyor acıya cekmesin demiş ebeye. Acıklığım 4 olmuş olsaydı zaten gelemicektim eve. Evde bekleyeceğiz acilmasini artık biraz da kuzum. Bakalım sabah ola hayr ola yarın ne getirir göreceğiz
Amin canım inşallah kolaylıkla gelir. Şuan mutfaktayım. Annem salonda, eşim yatak odasında uyuyor, kızım da kendi odasında. 3 ü geçene kadar uyumuşum. Sancı sık ve çok zorlayıcı olmayınca. 3 bucuga doğru sancı ile açtım gözümü. Neyse bir kaç kere art arda geldi zorla kalkıp geldim telefonu alıp. Bir baktım 2- 2.5 - 3 dakikada bir geliyor. Şuan düşünüyorum bu sancılarla sabahı edebilir miyim diye. Gitsem şuan hastanede yine muayene edip duracaklar, gitmesem şiddeti artıp süresi kisaliyor kalktığımdan beri. Elim karnimda okuya okuya bir sağa bir sola yürüyorum. Dua edin valla bu iş sabahı zor bulacak sancilardan zor duracağım gibi gözüküyor. İnşallah en azından 8 e kadar falan dayanırım. Bugünkü ebem çok iyiydi o olur yanımda kızı gibi davrandı. Pantolonumu bile o çıkardı giydirdi düşün.. Bol dua edin bana ve bebeğime kızlar lütfen. Bakalım kaça kadar evde kalabilecemAy çok heyecanlı sağlıkla gelsin su gibi kolay bir doğum olsun
Ama iyi yapmışsın evde beklemek daha güzel insan hastanede stres oluyor yani ben öyle oluyorum
Aynen öyle canım o kadar iyi ki gerçekten insan hiç bir şekilde çekinmiyor soru sormaya falan. Gerçekten insanın korkusunu anlıyor panik olduğunu anlıyor ona göre davranıyor. Beni bugün yatirsa yatirirdi. Baktı gördü muayeneden çok rahatsız oluyorum evde beklesem daha rahat olacağım gönderdi sağolsun. Hiç bir şekilde doğumu zorlamamasi da en güzel yanı kendi gelişmesini bekliyor.İlk doğumumu senin doktorunda yapmıştım şimdi kütahyada olmasam ya da şartlar elverişli olsa yine onda yapmak isterdim
Gerçekten işinin ehli bigili aynı zamanda çok iyi anlayışlı gebeyi anlayan nadir doktorlardan
2,3 dakikada birse baya yaklaşmış bence artıkAmin canım inşallah kolaylıkla gelir. Şuan mutfaktayım. Annem salonda, eşim yatak odasında uyuyor, kızım da kendi odasında. 3 ü geçene kadar uyumuşum. Sancı sık ve çok zorlayıcı olmayınca. 3 bucuga doğru sancı ile açtım gözümü. Neyse bir kaç kere art arda geldi zorla kalkıp geldim telefonu alıp. Bir baktım 2- 2.5 - 3 dakikada bir geliyor. Şuan düşünüyorum bu sancılarla sabahı edebilir miyim diye. Gitsem şuan hastanede yine muayene edip duracaklar, gitmesem şiddeti artıp süresi kisaliyor kalktığımdan beri. Elim karnimda okuya okuya bir sağa bir sola yürüyorum. Dua edin valla bu iş sabahı zor bulacak sancilardan zor duracağım gibi gözüküyor. İnşallah en azından 8 e kadar falan dayanırım. Bugünkü ebem çok iyiydi o olur yanımda kızı gibi davrandı. Pantolonumu bile o çıkardı giydirdi düşün.. Bol dua edin bana ve bebeğime kızlar lütfen. Bakalım kaça kadar evde kalabilecem
Canım benim normal doğum sancısı az çektim ilkinde 3.5-4 cm açılmam vardı ama suyu çok azalmıştı bir de 40+0 ama karın çevresi 36 haftaydı doktor da bana istersen vajinal deneyelim ama suyu azaldığı için bebek strese girer kalp atışı düşerse sezeryana da alabiliriz kararı sana bırakıyorum demişti.Eşim de çok pimpiriklidir hiç riske atmayalım sen ne diyorsun diyince apar topar sezeryan olmuştumAmin canım inşallah kolaylıkla gelir. Şuan mutfaktayım. Annem salonda, eşim yatak odasında uyuyor, kızım da kendi odasında. 3 ü geçene kadar uyumuşum. Sancı sık ve çok zorlayıcı olmayınca. 3 bucuga doğru sancı ile açtım gözümü. Neyse bir kaç kere art arda geldi zorla kalkıp geldim telefonu alıp. Bir baktım 2- 2.5 - 3 dakikada bir geliyor. Şuan düşünüyorum bu sancılarla sabahı edebilir miyim diye. Gitsem şuan hastanede yine muayene edip duracaklar, gitmesem şiddeti artıp süresi kisaliyor kalktığımdan beri. Elim karnimda okuya okuya bir sağa bir sola yürüyorum. Dua edin valla bu iş sabahı zor bulacak sancilardan zor duracağım gibi gözüküyor. İnşallah en azından 8 e kadar falan dayanırım. Bugünkü ebem çok iyiydi o olur yanımda kızı gibi davrandı. Pantolonumu bile o çıkardı giydirdi düşün.. Bol dua edin bana ve bebeğime kızlar lütfen. Bakalım kaça kadar evde kalabilecem
Kız gerçekten mi. Eşimi uyandirsam mı bilemedim şuan. İyice kasılmaya başladı. Açıklık ne kadardır acaba 4 olmusmudur kuzum ya. O iş beni geriyor2,3 dakikada birse baya yaklaşmış bence artıksabah dogurursun bence canım çok zamanın yok 2/3 saat
Hastane ne kadar mesafedeKız gerçekten mi. Eşimi uyandirsam mı bilemedim şuan. İyice kasılmaya başladı. Açıklık ne kadardır acaba 4 olmusmudur kuzum ya. O iş beni geriyor
Ay şimdi heyecandan bayılcam ciddi misin kuzum. 4 olmuşsa hiç durmayayım zaten benim derdim o. Az daha sabretmeye çalışayım olmadı gidelim sonra.Canım benim normal doğum sancısı az çektim ilkinde 3.5-4 cm açılmam vardı ama suyu çok azalmıştı bir de 40+0 ama karın çevresi 36 haftaydı doktor da bana istersen vajinal deneyelim ama suyu azaldığı için bebek strese girer kalp atışı düşerse sezeryana da alabiliriz kararı sana bırakıyorum demişti.Eşim de çok pimpiriklidir hiç riske atmayalım sen ne diyorsun diyince apar topar sezeryan olmuştum
Yani sancı aralığın çok sık 3 dkda bir düzenli gelen sancı bildiğim tahmin ettiğin kadarı ile 4 cm açılmayı geçmiştir
Bir de 2.doğumun sancılar sıklaşınca açılma daha hızlı oluyor bence bir saat sabret takip et hemen git derim
10 dk falan kuzum. O zaman ben dusun altında vücuduma su tutup son temizleyip giyinip gideyim duramicam çünkü.Hastane ne kadar mesafede
Sancılar şu an ne durumda? 3 dk ise aslında beklemesen mi? İkinci doğum daha hızlı olur derler yaAmin canım inşallah kolaylıkla gelir. Şuan mutfaktayım. Annem salonda, eşim yatak odasında uyuyor, kızım da kendi odasında. 3 ü geçene kadar uyumuşum. Sancı sık ve çok zorlayıcı olmayınca. 3 bucuga doğru sancı ile açtım gözümü. Neyse bir kaç kere art arda geldi zorla kalkıp geldim telefonu alıp. Bir baktım 2- 2.5 - 3 dakikada bir geliyor. Şuan düşünüyorum bu sancılarla sabahı edebilir miyim diye. Gitsem şuan hastanede yine muayene edip duracaklar, gitmesem şiddeti artıp süresi kisaliyor kalktığımdan beri. Elim karnimda okuya okuya bir sağa bir sola yürüyorum. Dua edin valla bu iş sabahı zor bulacak sancilardan zor duracağım gibi gözüküyor. İnşallah en azından 8 e kadar falan dayanırım. Bugünkü ebem çok iyiydi o olur yanımda kızı gibi davrandı. Pantolonumu bile o çıkardı giydirdi düşün.. Bol dua edin bana ve bebeğime kızlar lütfen. Bakalım kaça kadar evde kalabilecem
10 dk falan kuzum. O zaman ben dusun altında vücuduma su tutup son temizleyip giyinip gideyim duramicam çünkü.
Aynen en fazla 3 dkda bir geliyor kuzum. Şimdi eşimi kaldircam annemi de. Eşim annesini alsın gelsin kızın başına onlar da dibimizde zaten sonra gidelim.. duramayacak gibiyim artık..Sancılar şu an ne durumda? 3 dk ise aslında beklemesen mi? İkinci doğum daha hızlı olur derler ya
Bence gitmen gerekiyor 5 dkda bir olunca gelin diyorlar10 dk falan kuzum. O zaman ben dusun altında vücuduma su tutup son temizleyip giyinip gideyim duramicam çünkü.
Allah yar ve yardımcın olsunKızlarrr sabah 10.30da eğer açıklığım varsa suni sancı alacağım yoksa sezaryene gireceğim bebeğime kavuşuyorum bana dua edin uyku tutmuyor
Kız daha ne duruyorsun haber ver git bence nolucak ne kaybedersin hem yakın zatenKız gerçekten mi. Eşimi uyandirsam mı bilemedim şuan. İyice kasılmaya başladı. Açıklık ne kadardır acaba 4 olmusmudur kuzum ya. O iş beni geriyor
Ay canım benim.Ay şimdi heyecandan bayılcam ciddi misin kuzum. 4 olmuşsa hiç durmayayım zaten benim derdim o. Az daha sabretmeye çalışayım olmadı gidelim sonra.
Rabbim kolaylık versin. İns güzel haberlerini alırız.Kızlarrr sabah 10.30da eğer açıklığım varsa suni sancı alacağım yoksa sezaryene gireceğim bebeğime kavuşuyorum bana dua edin uyku tutmuyor
Teşekkür ederim kızlar günü geçti artık bekleyecek şeyimde kalmadı inşallah sağlıkla gelsin bebeğimAy canım benim.
Rabbim yar ve yardımcın olsun.
İns bi avazda sağlıkla kolaylıkla kurtulursun
Rabbim kolaylık versin. İns güzel haberlerini alırız.
Ay benim de midem kalktı ya insan böyle nasıl pis olabilir bir de utanır açıp yıkar vermeden. Ben yerinde olsam sıfır alırdım canım.Bir konu daha danışmak ve biraz da dert yanmak istiyorum... Kuzenimin eşi 7 ay önce doğum yaptı, iğrenmezsen süt sağma makinesini vereyim dedi laf arasında. Ona da bir arkadaşı vermiş, kendisi pek kullanmadı ama ben 3. kullanan kişi olacağım yani. Yıkandığı sürece sorun olmaz diye düşünerek kabul ettim kullanırım tabi dedim. Poşetle verdi yanında açıp bakmadım eve gelince poşeti bir açtım içinde sütler olduğu gibi kurumuş kalmış sinekler yapışmış ve kalan sütler o kadar ağır kokmuş ki midem bulandı poşeti kapatıp kenara kaldırdım. İğrenmezsen vereyim derken hani kullanılmış şeyi veriyorum rahatsız olur musun demek istedi sanmıştım, nereden bileyim böyle pis bir şekilde vereceğini. Eşime anlattım durumu ve kullanamayacağımı içimin almadığını söyledim. Kullanıp kullanmayacağın zaten belli değil yıkar temizleriz kenarda durur bişey olmaz dedi. Anneme bahsettim yıkarsın ne var bunda, zaten kullanma makine falan ne gerek var sütün varsa emzirirsin çocuk bol bol emsin ne gerek var makineye bizim zamanımızda makine mi vardı işe gitmiyosun bişey yapmıyosun dolaba koyup napcaksın gibi cümlelerle susturdu konuyu kapattırdı. Anlatmaya çalıştım dinlemedi. Eşim de dinlemiyor. Bahsedilen makine internette 800 tl çok pahalı bir şey de değil aynısından almaya kalksam.
Ben o makineye dokunmak istemiyorum gerçekten düşünmek bile midemi kaldırıyor. İhtiyaç olursa evdekini yıkayalım kullan demeye kalkacaklar.
Hangi zamanlarda makineye ihtiyaç duyuluyor? Sütüm olsa da olmasa da kullanmak zorunda kalır mıyım?
800tl için eşimi dinlemeyip yenisini sipariş vermeli miyim? Yoksa ihtiyaç anında evdekini bir kez daha görürsem muhtemelen kusacağım, sonucunda da ezcaneden çok daha pahalıya yenisini almaya kalkacağız...
İlla gerekli olacak al mı dersiniz yoksa almamalı mıyım tecrübeli anneler lütfen yardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?