- 10 Temmuz 2021
- 385
- 1.560
- 63
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.701
Allah yardımcın olsun, sağlıcakla ve kolaylıkla kavuşmalarKızlarrr sabah 10.30da eğer açıklığım varsa suni sancı alacağım yoksa sezaryene gireceğim bebeğime kavuşuyorum bana dua edin uyku tutmuyor
Ama yaptıkları yasal değil gibiSize anlatmadım. Taburcudan sonra plasenta seysinden dolayı Dr a gidip konuştuğum için eşimle gerildik bugün.
Pazartesi dr a randevum var mesela. Artık o Dr a gidemezsin diyor. Bu hastaneyle organik bağımız devam ediyor sen neler yapıyorsun diyor.
Yenidoğandan ücret alınamayacağını duydum ben de. Hatta ondan benim taburcu işlemimde çocuğun da parasını tahsil ettiler diye düşündüm.
Bebek taburcu olduktan sonra ondan habersiz gidip istesem mi?..Gidip ne demeli hastaneye? Faturayı mı istemek gerek ? Usul nasıl oluyor ?
Ama onun kartıyla ödeme oldu. Onsuz işlem de olmaz. Adamın yanında ben çok kavgacı gıcık bi kadın gibi görünüyorum
Fatura isteyip cimer e mi yazsam ?
Ayyy bebiş geliyor nihayetKızlarrr sabah 10.30da eğer açıklığım varsa suni sancı alacağım yoksa sezaryene gireceğim bebeğime kavuşuyorum bana dua edin uyku tutmuyor
Evetttt aslında haziran annesiydim temmuzda gelmek istedi oğlumAyyy bebiş geliyor nihayetsağlıkla kucağına alırsın inşallah canım
Hadi bakalım sağlıkla kolay bir doğum inşallah kuzumAy şimdi heyecandan bayılcam ciddi misin kuzum. 4 olmuşsa hiç durmayayım zaten benim derdim o. Az daha sabretmeye çalışayım olmadı gidelim sonra.
Bencede doğurmuştur ya sabah 6-7 benceGünaydın kızlar
A acemianne92 kesin doğurmuştur şimdiyene zaman yazabilecek bakalım
Bakalım bugün kimler doğuracak
lady peacock insalah sen de bugün yavrunla evine dönersin bacım
Ben daha bırakmadım ama ben 36. Haftadayım zatenKızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı??
Gerçekten hepsi kongreye gitmişler ülkede perinatolog kalmadıBence şimdiden sonunu düşünmeyin anın tadını çıkarmaya bakın
Prag'da perinatoloji kongresinde
Ebe bana emzirme eğitiminde 4 saat dışarda 4 gün dolapta 6 ay dondurucuda saklayabilirsin demişti. Bir de gece sütü gündüz sütü diye etiketlemek gerekiyormuş
Rabbim kolay geçirsin sağlıcakla al kucağına kuzucumKızlarrr sabah 10.30da eğer açıklığım varsa suni sancı alacağım yoksa sezaryene gireceğim bebeğime kavuşuyorum bana dua edin uyku tutmuyor
Domol markasının sprey leke çıkarıcısını kullanıyorum cnm, bence deneyebilirsin. Ben çok memnunum. Rossmanda satılıyor.Kızlar benim bebek cuma günü doğdu, ayak geldi sezaryenle aldılar. Hiç halim yoktu ilk günler. Bebekin kıyafetleri için leke çıkarıcı lazım etkili birşey. E bebekteki bi hakta yaramadı
Magnezyum candır bizi her türlü ağrılardan sızılardan herşeyden korurHerkese günaydınnnn güzel anneler
Ben daha bırakmadım ama ben 36. Haftadayım zatenbırakırsam bacağımın teki kesin kopar gibi
Gerçekten hepsi kongreye gitmişler ülkede perinatolog kalmadı
Rabbim kolay geçirsin sağlıcakla al kucağına kuzucum
A acemianne92 ay çok heyecanlı bi gece olmuş. Heyecanla okudum hepsinibence şu an doğurmuşsundur diye düşünüyorum. Hadi bize hayırlı güzel haberlerle gel kuzum
lady peacock sen de bugün inşallah bebişini alıp eve götüreceksin kuzummm
Ya ben bir haftadır hiç bir vitaminimi hiçbir takviyemi içemiyorum görünce midem bulanıyor. Ayrıca mideme çok ağır geliyor. Sürekli renine içmem gerekiyor bir haftadır nerdeyse hiç renine içmedim.Kızlar magnezyum içmeyi bıraktınız mı??
Her hastanenin farklı uygulaması var. Medikal park doğumdan sonraki 28 gün içinde bebeğin her türlü işlemleri ücretsiz demişti. Memorial ise 5 gün ücretsiz demişti. OkÇıkış yapmadan sakince konusun bence orda bir hata olmalı para alamazlar. hastane bana kendisi söyledi bebek için herşeyin ücretsiz olduğunu, hatta beş gün sonra gittik kontrole hem ben hem bebek hiçbir ücret ödemedik kontrol muayenesi gibi geçiyor ücret almayacağız dediler
Bana da yengem verdi çok temiz kullanmıştı bir iki süt kalıntısı vardı. Tencereye koyup kaynar su döküp kapağını kapattım 2 saat sonra yıkadım. Kalmadı süt kalıntısı vs tertemiz oldu. Ama buna rağmen ben de kullanmak istemiyorum. Büyük ihtimal ben de alırım yenisi. Sipariş ver gelsin aynısı zaten açıklama da yapma eşine ve annene. Yeni aldığını anlamazlar. Benim eşim zaten kullanamı istemiyor yeni al diyor annem kıyamet koparıyor. Benimki elektrikli büyük ihtimal aynısını almam şu giyiilebilirlerden alırım bu daha çok süt sağıyormuş acıtmıyormuş derim bir şey demez artık.Bir konu daha danışmak ve biraz da dert yanmak istiyorum... Kuzenimin eşi 7 ay önce doğum yaptı, iğrenmezsen süt sağma makinesini vereyim dedi laf arasında. Ona da bir arkadaşı vermiş, kendisi pek kullanmadı ama ben 3. kullanan kişi olacağım yani. Yıkandığı sürece sorun olmaz diye düşünerek kabul ettim kullanırım tabi dedim. Poşetle verdi yanında açıp bakmadım eve gelince poşeti bir açtım içinde sütler olduğu gibi kurumuş kalmış sinekler yapışmış ve kalan sütler o kadar ağır kokmuş ki midem bulandı poşeti kapatıp kenara kaldırdım. İğrenmezsen vereyim derken hani kullanılmış şeyi veriyorum rahatsız olur musun demek istedi sanmıştım, nereden bileyim böyle pis bir şekilde vereceğini. Eşime anlattım durumu ve kullanamayacağımı içimin almadığını söyledim. Kullanıp kullanmayacağın zaten belli değil yıkar temizleriz kenarda durur bişey olmaz dedi. Anneme bahsettim yıkarsın ne var bunda, zaten kullanma makine falan ne gerek var sütün varsa emzirirsin çocuk bol bol emsin ne gerek var makineye bizim zamanımızda makine mi vardı işe gitmiyosun bişey yapmıyosun dolaba koyup napcaksın gibi cümlelerle susturdu konuyu kapattırdı. Anlatmaya çalıştım dinlemedi. Eşim de dinlemiyor. Bahsedilen makine internette 800 tl çok pahalı bir şey de değil aynısından almaya kalksam.
Ben o makineye dokunmak istemiyorum gerçekten düşünmek bile midemi kaldırıyor. İhtiyaç olursa evdekini yıkayalım kullan demeye kalkacaklar.
Hangi zamanlarda makineye ihtiyaç duyuluyor? Sütüm olsa da olmasa da kullanmak zorunda kalır mıyım?
800tl için eşimi dinlemeyip yenisini sipariş vermeli miyim? Yoksa ihtiyaç anında evdekini bir kez daha görürsem muhtemelen kusacağım, sonucunda da ezcaneden çok daha pahalıya yenisini almaya kalkacağız...
İlla gerekli olacak al mı dersiniz yoksa almamalı mıyım tecrübeli anneler lütfen yardım
Sağlıcakla, kolaylıkla kavuşun inşallah, güzel haberlerle dön bizeKızlarrr sabah 10.30da eğer açıklığım varsa suni sancı alacağım yoksa sezaryene gireceğim bebeğime kavuşuyorum bana dua edin uyku tutmuyor
Bacım sen doğurursan sanki bi sen değil, hepimiz rahatlayacağız biliyor musun ?Az daha dursan evde doguracakmissin zaten maşallah, sağlıcakla kavuşun inşallah bizi de haberdar et A acemianne92
Ayy son zamanlarınızda iş çıkarmışlar size ya. Allah kolaylık versin. Benimde başıma gelmişti böyle bişey. Duvarlar kurusun bekledik öyle yaptırdık. Üst kattada oturan vardı kırdırmak istemediler. Bi cırladım sizin sıkıntınızı ben mi çekcem diye. Ertesi gün usta getirdi yaptırdı. Biraz anlayışlıda olmak lazım başkasına zarar vermeye kimsenin hakkı yok. İnşallah kısa sürede halledersiniz canım.Bense kötü bi güne uyandım gece hiç uyuyamamıştım sabah namazını kıldım tık tık ses geliyor dedim herhalde komşunun musluk iyi sıkılmamış yada gevşemiş lavabosuna akıyor sonra sabah 7 de yüne uyandım bi baktım eşim sigara içiyor ne yapıyorsun bu saatte dememe kalmadan bir de duyarım ki üstümüzdekiler taşınırken boruyu patlatmış evin 2 yeri banyo ve hol ışığın ortasından damlıyor geri kalan bütün odalarda tavanlar ıslak ıslak çook üzgünümsu da sarı çişli midir nedir ağladım kaç kere 7 den beri tam uyku yok holümün halısı da mafoldu Eki Görüntüle 3612535
Bi makine getiriyolar canım biraz gürültülü ama üst kattakinin tüm borularında o makine sayaesinde balçık gibi bişey döndürüyorumuş ısıtıp 3-4saat kadar sürüyo sonra nerde ne delik var kaçak var donuyo o içerde çevirdiği sıvı kapatıyo. Diğer türlü tespit edemediler bizim öyle hallettiler çok şükür 4 senedir bidaha olmadı. Ama dire kırışan bi musluk yada hortum belliyse onu tamir ederler kurtulursun. Havalarda sıcak çabuk kurur temizlettirirsin inşallah canını sıkmaİstanbul’da Beylikdüzü tarafı gerizekalılar nasıl becermiş bilmiyorum bi de yaptırdık diyorlar gece 4 te ses geliyordu sabah 8 de haber verdik yaptırdık dediler ama taşınıyorlar niyeyse inanmıyorum ne ara yaptırdın usta buldun getirdin biz niye duymadık ? Korkum bunlar vanayı kapatıp gitti akan akıyor ben tavanı vs yaptırırım sonra yeni gelenle tekrar evim mafolur mu ? Bunu düşünüyorum bi de sadece hol ve banyo değil salon da yatak odasında mutfakta da ıslaklıklar var tavanda şu an banyo sapsarı oldu ful tavan ıslak
Ay çok geçmiş olsun hamile halinle nasıl temizleyecen şuan gerçekten çekilecek bı durum değil çok üzüldüm rabbim yardımcın olsunBense kötü bi güne uyandım gece hiç uyuyamamıştım sabah namazını kıldım tık tık ses geliyor dedim herhalde komşunun musluk iyi sıkılmamış yada gevşemiş lavabosuna akıyor sonra sabah 7 de yüne uyandım bi baktım eşim sigara içiyor ne yapıyorsun bu saatte dememe kalmadan bir de duyarım ki üstümüzdekiler taşınırken boruyu patlatmış evin 2 yeri banyo ve hol ışığın ortasından damlıyor geri kalan bütün odalarda tavanlar ıslak ıslak çook üzgünümsu da sarı çişli midir nedir ağladım kaç kere 7 den beri tam uyku yok holümün halısı da mafoldu Eki Görüntüle 3612535
Sağlıkla tek nefeste gelsin kuzucuk inşallahYatışım verildi kızlar bol bol dua istiyorum sizlerden nasıl olur nasıl geçecek bilmiyorum
İnşallah kısa zamanda biter
Kızım dışarda babasıyla aklım onda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?