2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Oy hayırlı uğurlu olsun kuzum bi şekilde geçti bitti şükür. Bebeğin damarları aşırı ince olduğu için alırken zorlanıyorlardır o yüzden kan pıhtılaşıyordur. Bebeklerde çok sık görülen bir durum.

Emme süreci için Allah yardımcın olsun, tecrübeli kızlar seni aydınlatırlar zaten Rabbim sağlıklıca büyütmeyi nasip etsin

Merhaba öncelikle Allah yardımcınız olsun, bende 33+3 ve aynı şekilde fakat sizden farklı olarak gün içinde belli aralıklarla adet sancısı gibi sancı giriyor. Uzanınca geçer gibi oluyor. Tam olarak ne anlamalıyız bu durumdan keşke biri yazsa

Rabbim kurtarmış hadi geçmiş olsun canım

Çokk sevindim canım gözünüz aydınnn Hoşgelmiş minik kuzu
Yaaa maşallah çok güzel bi doğum olmuş ne güzel epidural alabilmişssin keske bana da verselerdi daha rahat ederdim Rabbim hayırlı evlat eylesin çok güzel bir ömrü olsun minik kuzunun
Hayırlı olsunn gözün aydın canım Rabbim sağlıklı hayırlı çok güzel bir ömür nasib etsin tatlışa inşallah

Kızlar siz doğumdan sonra ne zaman Asm ye gittiniz ben arıyorum ne kimse açıyor ne beni arıyor ilk 48 72 saat içinde gitmesi gerekmiş 10 kere ebeyi aradım açan yok bu nasıl bir iş anlamadım

Hayır canım bunlar yalancı kasılmalar diye geçiyor yani önemli bi şey değil ama isterseniz doktorunuzu bilgilendirip Nst cihazına baglanıp sancılarınıza bakılabilir

Hayırlı olsun kuzum sağlıcakla mutlulukla büyüt bebeğini.

Canım benim biraz zorlayıcı olmus tabi ama kavusmussunuz nihayet

Gerisi daha yumuşacık kolaycacik geçer umarım yeni doğanlar memede uykuya dalabiliyor topugunu uyar hafif memeyi patlrmaginla ağzından çekiyormuş gibi yap, çenesini gidişini yokla... Biraz alışana kadar ozrlanirsin, simdi çenesi de biraz gucsuzdur ama emdikçe alışacak için rahat olsun

Kızlar siz doğumdan sonra ne zaman Asm ye gittiniz ben arıyorum ne kimse açıyor ne beni arıyor ilk 48 72 saat içinde gitmesi gerekmiş 10 kere ebeyi aradım açan yok bu nasıl bir iş anlamadım
Canim ben bugun kontrele gittim asm ye israrla dogumdan itibarekn 5.gun gel mutlaka topuk kani alınması gerekiyor dedi

Normal doğum yapan analar pijamalar sizi de rahatsız ediyor mu ? Bilgilendirir misiniz ona göre etekli gecelik vs koyalım yanımıza yedek
Canım beni hiç etmedi dikişler altta zaten oraya hasta bezi koydular kocaman bısey pijama da tuttu üstünde iyi oldu sadece tuvaletten kalkarken eğilip onu çekmesi sana zor gelirse gecelikte olabilir ilk gün eşim yardım etti sonra kendim yaptım
Canim ben bugun kontrele gittim asm ye israrla dogumdan itibarekn 5.gun gel mutlaka topuk kani alınması gerekiyor dedi
He ilk günler değil yani , topuk kanı hastanede bi aldılar bi daha götürücem asm ye 5.gün o zaman

İnş beni de etkilemez ama yine de koyayım bakalım

Sabah hastaneye geldik. Dr, bugün 4. Gün. Bi önünde 60 ml içmesi gerekiyor ama fazla geliyor kusuyor dedi. Sonra aramızda bi güvensizlik oluştu. Bu şekilde tedaviden verim alınamaz dedi.

Biz de baştan beri iletişimde ve bilgilendirmede sorun oldu. Yoksa kimsenin şahsıyla yahut sizin de bilgi ve tecrübenizle alakalı bi durum yok dedik.

Sonra emzirdim. Bir göğüsten 25-30 dk boyunca. Önceki emmeleriyle arasında dünya kadar fark vardı. Bu bi anlık bi şey miydi? Böyle olumlu yönde gelişme devam mı edecek bilmiyorum ama beni çok mutlu etti.

Güzel vakumladı. Dura dura emdi ama uzun emdi. Satürasyonu hiç düşmedi. Nefes nefese kalmadı.

Çıkışta eşime söyledim. Demek gelişme var. Bir iki gün daha takip edelim dedik. Sonra Dr a gittim. Öğleden sonra bi kez daha emzirmek istiyorum diye.

Adam beni görünce emzirin tamam ama ben sevk istemi yapıcam dedi. Ben de biz öyle bi karar vermedik hocam dedim. Ama ben bu tedaviye devam etmek istemiyorum dedi. Öyleyse tamam. Sizi zorlayamayız dedim.

112 ile iletişime geçip, öncelikli devlet, olmazsa özel hastanelerde yer aranacak. Uygun kuvuöz bulununca ambulansla bebeği oraya sevk edecekler. Bize de haber vereceklermiş. İns yakındaki bi devlet hastanesine yer bulunur. Ya Rabbim sen büyüksün

Bu arada gece 12de ve sabah 5te aynı biberona sağım yaptım. Gelince hemşireye sordum. Bir saat arayla bile yapsan ısı farklılığı olan sütleri aynı kaba koyamazsın dedi. Bu bakımdan boşa gitti. Ama göğsüm boşalmış oldu. Ama ben buzdolabında saklamıştım. Belki oda ısısında sorun olmuyordur. Onu bilmiyorum. Size de söylemiş olayım, aklınızda bulunsun. Dikkat edin. Siz de sorun.

Bir saat sonra tekrar emzirecegim için hastane bahçesinde bekliyoruz şimdi. Bizden haberler böyle..

Ladycim bence haberler çok güzel. Çok şükür sütün var bebişinin de durumu iyi maşallah
Evet aranızda güven sorunu oluştu bu doğru. Her ne kadar hastanın doktor seçme hakkı varsa doktorun da hastayı reddetme hakkı var. Bence de böyle bir güvensizlik söz konusuyken beraber devam etmemeniz en doğrusu. Devlet olursa içiniz daha çok rahat eder gibi hissediyorum. Belki özel hastanedeki gibi özel bir ilgi vs olmaz ama senin için daha rahat eder. Sen rahat olursan bebeğin de rahat olur, sütün de rahat olur. Süreç daha hızlı ilerler. Sen bunları anlatınca özelden üniversite hastanesine geçmemde belki de böyle bir hayır vardı diyorum kendi kendime. Senin sizin için de kötü bir tecrübe oldu ama neticede bebiş iyi, sen iyisin. Vardır bir hikmeti. İnşallah güzel bir hastane, güleryüzlü ve tecrübeli bir ekibe denk gelirsiniz arkadaşım

Gel sana bi sarılayım

Rabbim süreci kolaylaştırsın. İns en kısa sürede bebeklerimize kavuşuruz
Ben hemşireme mesaj attım doğum oldu. Bebek yoğun bakımda diye. Saolsun sabah akşam arıyor yada yazıyor. Psikolojik destek de oluyor. Allah iyiliklerini karşısına çıkarsın

Acaba senin asm nin telefonu mu yanlış ?
İlçe sağlığı ara mesai bitmeden, asm ye ulaşamıyorum de. Doğru telefonu verirler yahut kendileri iletişim kurar sana dönerler.

Ben buradaki çocuk Dr una sordum. İlki alındıktan en az 5 gün sonra ikinci topuk kanı alınır dedi.
Bizimki hastanede ya, eğer o süreçte hala hastanede olursa 2. De hastanede alınacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…