- 22 Mayıs 2023
- 2.520
- 7.147
- 88
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.761
Oy hayırlı uğurlu olsun kuzum bi şekilde geçti bitti şükür. Bebeğin damarları aşırı ince olduğu için alırken zorlanıyorlardır o yüzden kan pıhtılaşıyordur. Bebeklerde çok sık görülen bir durum.Kızlar hepinizden Allah razı olsun
Güzel mesajlarınız dualarınız için sizlere kocaman sarılıyorum
Çok ama çok zor bir doğumum oldu dün 3 gibi yatış yapıldı açılmam hiç yoktu zaten suni sancı ile başlatacağız dediler 4 de verdiler vajinal muayeneden 8 e kadar sancım olmadı açılmam olmadı 8 de tekrar vajinal sancı verildi artık yavaştan başladı benim sancılar ama tabi çok acılı bir şeydi
Gece 3 e kadar sürekli nst yapıldı sonra hareketler başlandı yürüyüş bacak açma topla vs sonrasından sabaha karşı benim çığlıklar başladı o an o kadar kötü oldum ki aklıma binlerce şey geldi
Bağıra çağıra kendimi doğuma aldırdım 7 cm açılma ile biraz sor geldi doktor karnıma bastırarak çıkarmaya çalıştı
5:40 gece oğlum dünyaya geldi
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Şimdilik işitme cihazından geçemedi yeni doğmuş sıvı kaçmış olabilir denildi
Kan alınıyor sürekli ama pıhtılaşma yapıyor sebebi nedir bilemiyorum
Benim şekerimden dolayı bebekte de şeker düşüklüğü oldu sık sık emzirmemi istiyorlar ama emmiyor sürekli denemeye çalışıyorum bakalım nasıl geçecek süreç
Biraz ağrım var benimde hala suni sancı etkisindeyim dikişler ağrıtıyor biraz
Böyle işte kızçelerim
Hepinize destekleriniz için teşekkür ederim
Merhaba öncelikle Allah yardımcınız olsun, bende 33+3 ve aynı şekilde fakat sizden farklı olarak gün içinde belli aralıklarla adet sancısı gibi sancı giriyor. Uzanınca geçer gibi oluyor. Tam olarak ne anlamalıyız bu durumdan keşke biri yazsaMerhaba hanımlar, hamileliğim 33+5 te,dün gece aşırı bir ağrı oldu karnımda bebek bir hareketler yaptı,yer değiştirdi,ne sağıma ne soluma dönebildim düz sırt üstü de yatamadım,sürekli alttan sancı gibi oldu,sanki adet sancısı gibi,yürüdükçe sanki aşağıya doğru çekti,uyanıp uyandım hep sonra hafifledi uyumuşum sabah da ağrım kalmadı,devam etse doktora gidicektim ama geçti suanda da sakiniz,acaba neyden oldu? Doğum mu yaklaşıyor sizce,erken doğum belirtileri miydi?
Rabbim kurtarmış hadi geçmiş olsun canımKızlar hepinizden Allah razı olsun
Çok ama çok zor bir doğumum oldu dün 3 gibi yatış yapıldı açılmam hiç yoktu zaten suni sancı ile başlatacağız dediler 4 de verdiler vajinal muayeneden 8 e kadar sancım olmadı açılmam olmadı 8 de tekrar vajinal sancı verildi artık yavaştan başladı benim sancılar ama tabi çok acılı bir şeydi
Gece 3 e kadar sürekli nst yapıldı sonra hareketler başlandı yürüyüş bacak açma topla vs sonrasından sabaha karşı benim çığlıklar başladı o an o kadar kötü oldum ki aklıma binlerce şey geldi
Bağıra çağıra kendimi doğuma aldırdım 7 cm açılma ile biraz sor geldi doktor karnıma bastırarak çıkarmaya çalıştı
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Benim şekerimden dolayı bebekte de şeker düşüklüğü oldu sık sık emzirmemi istiyorlar ama emmiyor sürekli denemeye çalışıyorum bakalım nasıl geçecek süreç
Böyle işte kızçelerim
Çokk sevindim canım gözünüz aydınnnKızlarrrr doğdu benim minik Edamsabah 8.42 de 2980 48 cm olarak doğdu. Çok şükür şimdilik bir problem yok emzirdim de uzun uzun kavuştuk çok şükür dualariniz için çok teşekkür ederim müsait olunca anlatacağım
Yaaa maşallah çok güzel bi doğum olmuş ne güzel epidural alabilmişssin keske bana da verselerdi daha rahat ederdimHepinize çok ama çok teşekkür ederim kızlar çok sağolunminik kız yanımda uyuyor. Gece 3.30 da sancıyla uyandım, yatakta bekledim arka arkaya sık gelince telefonu alıp mutfağa geçtim. Baktım sık geliyor en geç 3 dkda falan. Vücudumu yıkadım eşimi annemi kaldırdım geldik 5 bucuga dogru. Açılma ilerlememis 2.5 cm dedi. 3 e yakin dedi. Nstde sancılar çok sıktı zaten bende zorlanıyordum. Sonra dra haber verdi. Bu arada vajinismus teşhisi koyuldu muayenelerde rahat olmayınca. Nst bitince yatışım yapıldı, lavman yapıldı çok çabuk ilerleyecek dedi. Epidural istedigimi söyledim. Epidural gelmeden suyum patladı sancı eşliginde. Sonra iyice sıklaşti. Gelip epidural taktılar saat 7 civarı sanırım. O beni rahatlattı ebe baktı 7cm.olmus. Sonra suniyi de verdiler bir ara uyuyacaktım neredeyse o.kadar rahatlattı epidural. Sonra birden baskilamaya başladı saat 8i geçiyordu. Anne koş haber ver bu galiba geliyor dedim. Annem ebeyi çağırdı bir baktı gelmiş dedi. Beni dogumhaneye alana kadar neredeyse yatakta doguracaktim. Çok şükür doktorum da yetişti iki üç ıkınmada geldi. Doğar doğmaz başladı ağlamaya gür sesiyle çok fena ablasına benziyor aynısı resmen. Ablayı bekliyoruz şimdi babaannesi getiriyor. Bakalım ne yapacak
Hayırlı olsunn gözün aydın canımKızlar hepinizden Allah razı olsun
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Böyle işte kızçelerim
Hayır canım bunlar yalancı kasılmalar diye geçiyor yani önemli bi şey değil ama isterseniz doktorunuzu bilgilendirip Nst cihazına baglanıp sancılarınıza bakılabilirMerhaba öncelikle Allah yardımcınız olsun, bende 33+3 ve aynı şekilde fakat sizden farklı olarak gün içinde belli aralıklarla adet sancısı gibi sancı giriyor. Uzanınca geçer gibi oluyor. Tam olarak ne anlamalıyız bu durumdan keşke biri yazsa
Hayırlı olsun kuzum sağlıcakla mutlulukla büyüt bebeğini.Kızlar hepinizden Allah razı olsun
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Böyle işte kızçelerim
Canım benimKızlar hepinizden Allah razı olsun
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Böyle işte kızçelerim
Canım gecelik en güzeliNormal doğum yapan analar pijamalar sizi de rahatsız ediyor mu ? Bilgilendirir misiniz ona göre etekli gecelik vs koyalım yanımıza yedek
Canim ben bugun kontrele gittim asm ye israrla dogumdan itibarekn 5.gun gel mutlaka topuk kani alınması gerekiyor dediKızlar siz doğumdan sonra ne zaman Asm ye gittiniz ben arıyorum ne kimse açıyor ne beni arıyor ilk 48 72 saat içinde gitmesi gerekmiş 10 kere ebeyi aradım açan yok bu nasıl bir iş anlamadım
Ben yinede koydum 1 tane gecelik belki o an sezeryan e dönerim belli mı olur diye düşündüm canım hem normalde olsa daha rahat olur gibi hissettmNormal doğum yapan analar pijamalar sizi de rahatsız ediyor mu ? Bilgilendirir misiniz ona göre etekli gecelik vs koyalım yanımıza yedek
Canım beni hiç etmedi dikişler altta zaten oraya hasta bezi koydular kocaman bısey pijama da tuttu üstünde iyi oldu sadece tuvaletten kalkarken eğilip onu çekmesi sana zor gelirse gecelikte olabilir ilk gün eşim yardım etti sonra kendim yaptımNormal doğum yapan analar pijamalar sizi de rahatsız ediyor mu ? Bilgilendirir misiniz ona göre etekli gecelik vs koyalım yanımıza yedek
He ilk günler değil yani , topuk kanı hastanede bi aldılar bi daha götürücem asm ye 5.gün o zamanCanim ben bugun kontrele gittim asm ye israrla dogumdan itibarekn 5.gun gel mutlaka topuk kani alınması gerekiyor dedi
Aaa öyle mi hemen koyayım bir yedek daha ben pijama koymustumCanım gecelik en güzeli
Tamam canım ben de bi gecelik 2 pijama koymustum şimdi bi etek koymayı düşünüyorum veya gecelikBen yinede koydum 1 tane gecelik belki o an sezeryan e dönerim belli mı olur diye düşündüm canım hem normalde olsa daha rahat olur gibi hissettm
İnş beni de etkilemez ama yine de koyayım bakalımCanım beni hiç etmedi dikişler altta zaten oraya hasta bezi koydular kocaman bısey pijama da tuttu üstünde iyi oldu sadece tuvaletten kalkarken eğilip onu çekmesi sana zor gelirse gecelikte olabilir ilk gün eşim yardım etti sonra kendim yaptım
He ilk günler değil yani , topuk kanı hastanede bi aldılar bi daha götürücem asm ye 5.gün o zaman
Ladycim bence haberler çok güzel. Çok şükür sütün var bebişinin de durumu iyi maşallahSabah hastaneye geldik. Dr, bugün 4. Gün. Bi önünde 60 ml içmesi gerekiyor ama fazla geliyor kusuyor dedi. Sonra aramızda bi güvensizlik oluştu. Bu şekilde tedaviden verim alınamaz dedi.
Biz de baştan beri iletişimde ve bilgilendirmede sorun oldu. Yoksa kimsenin şahsıyla yahut sizin de bilgi ve tecrübenizle alakalı bi durum yok dedik.
Sonra emzirdim. Bir göğüsten 25-30 dk boyunca. Önceki emmeleriyle arasında dünya kadar fark vardı.Bu bi anlık bi şey miydi? Böyle olumlu yönde gelişme devam mı edecek bilmiyorum ama beni çok mutlu etti.
Güzel vakumladı. Dura dura emdi ama uzun emdi. Satürasyonu hiç düşmedi. Nefes nefese kalmadı.
Çıkışta eşime söyledim. Demek gelişme var. Bir iki gün daha takip edelim dedik. Sonra Dr a gittim. Öğleden sonra bi kez daha emzirmek istiyorum diye.
Adam beni görünce emzirin tamam ama ben sevk istemi yapıcam dedi. Ben de biz öyle bi karar vermedik hocam dedim. Ama ben bu tedaviye devam etmek istemiyorum dedi. Öyleyse tamam. Sizi zorlayamayız dedim.
112 ile iletişime geçip, öncelikli devlet, olmazsa özel hastanelerde yer aranacak. Uygun kuvuöz bulununca ambulansla bebeği oraya sevk edecekler. Bize de haber vereceklermiş. İns yakındaki bi devlet hastanesine yer bulunur.Ya Rabbim sen büyüksün
Bu arada gece 12de ve sabah 5te aynı biberona sağım yaptım. Gelince hemşireye sordum. Bir saat arayla bile yapsan ısı farklılığı olan sütleri aynı kaba koyamazsın dedi. Bu bakımdan boşa gitti. Ama göğsüm boşalmış oldu. Ama ben buzdolabında saklamıştım. Belki oda ısısında sorun olmuyordur. Onu bilmiyorum. Size de söylemiş olayım, aklınızda bulunsun. Dikkat edin. Siz de sorun.
Bir saat sonra tekrar emzirecegim için hastane bahçesinde bekliyoruz şimdi. Bizden haberler böyle..
Gel sana bi sarılayımHerkese merhabalar doğum yapanlara gözün aydın diyorum hayırlı olsun daha doğumunu bekleyenleri de Rabbim tez vakitte hayırla evladına kavuştursunben ayın 1inde doğum yaptım bebeğim biraz aceleci çıktı sadece 1 defa emzirebildim şuan hala yoğun bakımda hayırla kavuşmayı bekliyorum
Ben hemşireme mesaj attım doğum oldu. Bebek yoğun bakımda diye. Saolsun sabah akşam arıyor yada yazıyor. Psikolojik destek de oluyor. Allah iyiliklerini karşısına çıkarsınKızlar siz doğumdan sonra ne zaman Asm ye gittiniz ben arıyorum ne kimse açıyor ne beni arıyor ilk 48 72 saat içinde gitmesi gerekmiş 10 kere ebeyi aradım açan yok bu nasıl bir iş anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?