- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.801
Amin insallah.yarinki kontrolde ben de serum takmasını isteyecegim hemen yükseltir mi peki değeri?
Nisanda kontrol etti en son o zaman 9du. Demir ilacını 2 tane aliyordum ama etki etmemiş demekki
Aslında etki ediyor ama bebek yiyor demiri ful ondan bize kalmıyor senin serum taktırman lazım ama su sekılde oluyor serum biraz tuzlu yaklaşık tanesi 6 bin olması lazım bunu doktor rapor ediyor sen parasını verip alıp anında taktırabiliyorsun ama devlet karşılasın istersen bu ilk önce rapor yazılıyor sonra sen dilekçe yazıyorsun sonra devlet onaylarsa SGK karşılıyor o uzun bi süreç bilgin olsun
İşte doğumdan sonra birer tane daha serum alırız canım toparlarız inş ben bu serumu senede 2 almayı düşünüyorum ilaç bana serum kadar fayda etmedi çünküKuzum doğru yeter de olan bize olacak maalesef yumurta kapıya dayandı hahahah
Canım çok iyi çok sevindim adına çünkü değerin fazla düşük belki ondan olabilirBugün perinatoloğun yönlendirmesiyle randevu almıştım doktor raporu ve reçeteyi yazdı, aşağı indim eczaneden 487-TL ödeyip ilacı aldım. Acilde taktıracağım. Bana da 6.000-TLden bahsetmişlerdi ama nasıl böyle oldu anlamadım. Belki de süreç beklediğimden hızlı ilerledi
Oyyy maşallah ne güzel ya detayları yaz mutlakaKızlarrrr doğdu benim minik Edamsabah 8.42 de 2980 48 cm olarak doğdu. Çok şükür şimdilik bir problem yok emzirdim de uzun uzun kavuştuk çok şükür dualariniz için çok teşekkür ederim müsait olunca anlatacağım
Yükselsin de mecbur yaptircaz canim.tesekkür ederim bilgilendirme içinAslında etki ediyor ama bebek yiyor demiri ful ondan bize kalmıyor senin serum taktırman lazım ama su sekılde oluyor serum biraz tuzlu yaklaşık tanesi 6 bin olması lazım bunu doktor rapor ediyor sen parasını verip alıp anında taktırabiliyorsun ama devlet karşılasın istersen bu ilk önce rapor yazılıyor sonra sen dilekçe yazıyorsun sonra devlet onaylarsa SGK karşılıyor o uzun bi süreç bilgin olsun
Canim senle ayni seyleri ben yasadim. Her gittigim farkli olctu. Kendi doktorum bile bir hafta 2600 derken oteki hafta 2350 ye dusuyordu pozisyonuna gore.Kızlar karın çevresi ve kilosu düşük ölçülen bebiş anneleri için kendi yaşadığım durumdan bahsetmek isterim.
23.06.2025 tarihinde tam 34 haftalıkken bizim ufaklığın karın çevresi ve kilosu 32 haftalık ölçüldü. Bu zamana kadar bir hafta gerilik vardı ama 34 haftaya geldiğimde ilk defa 2 haftaya uzadı gerilik. 2080 gramdı tahmini ağırlık.
24.06.2025 tarihinde bir başka perinatolog karın çevresini ve femur kemiğini de 2 hafta geride ölçtü. 1980 gram ölçüldü tahmini ağırlık. Yani kendi doktorumdan da düşük ölçtü.
26.06.2025 tarihinde yine kendi perinatoloğum karın çevresini 2 hafta geride, femur kemiğini 1 hafta geride 2100 gram ölçtü.
30.06.2025 tarihinde tam 35 haftada diğer perinatolog (1980 ölçen) karın çevresini 1 hafta 2 gün geride kilosunu da 2200 gram ölçtü.
02.07.2025 tarihinde kendi perinatoloğum (2080 ölçen) karın çevresini 1 hafta geride kilosunu 2470 gram olarak ölçtü.
Bugün 03.07.2025 demir yükleme yapılacaktı başka bir hastanede bir doktora muayene olmak durumunda kaldım. Her şeyi tam haftasıyla uyumlu ve 2650 gram ölçüldü
Bu doktorların biri Medicana’da, diğeri Liv’de diğeri de Ankara’da tanınan adı olan bir perinatolog.
Velhasıl, ben neye inanacağımı şaşırdım o ayrı ama artık gerçekten doğum olmadan ne olduğunu anlayamayacağımızı anladım. Önemli olan tek şey bir önceki kontrole göre gelişme olup olmadığı. Kan akımı, doppleri, oksijeni, plasentası ve bizim sağlığımız önemli olan. Hepimiz taş gibi bebeler doğurcaz inşallah. Kimse canını sıkmasın
Doğum 12sinde olacak gibi umarım yükselir nette güzel şeyler okumadım bu durumla ilgili o yüzden biraz telaş yaptim keşke daha önce baksalardi değerlerekuzum evet iki üç gün içinde senin halsizliğin gider 1-2 haftada en az 1 birim yükseliyor diye biliyorum. Feramat gibi güçlü bir demir ilacı bunu 1 ayda yapıyor en az
Gözün aydın canım benim geçmiş gitmiş olsun inşallah çabucak toparlarsın bundan sonraKızlar hepinizden Allah razı olsun
Güzel mesajlarınız dualarınız için sizlere kocaman sarılıyorum
Çok ama çok zor bir doğumum oldu dün 3 gibi yatış yapıldı açılmam hiç yoktu zaten suni sancı ile başlatacağız dediler 4 de verdiler vajinal muayeneden 8 e kadar sancım olmadı açılmam olmadı 8 de tekrar vajinal sancı verildi artık yavaştan başladı benim sancılar ama tabi çok acılı bir şeydi
Gece 3 e kadar sürekli nst yapıldı sonra hareketler başlandı yürüyüş bacak açma topla vs sonrasından sabaha karşı benim çığlıklar başladı o an o kadar kötü oldum ki aklıma binlerce şey geldi
Bağıra çağıra kendimi doğuma aldırdım 7 cm açılma ile biraz sor geldi doktor karnıma bastırarak çıkarmaya çalıştı
5:40 gece oğlum dünyaya geldi
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Şimdilik işitme cihazından geçemedi yeni doğmuş sıvı kaçmış olabilir denildi
Kan alınıyor sürekli ama pıhtılaşma yapıyor sebebi nedir bilemiyorum
Benim şekerimden dolayı bebekte de şeker düşüklüğü oldu sık sık emzirmemi istiyorlar ama emmiyor sürekli denemeye çalışıyorum bakalım nasıl geçecek süreç
Biraz ağrım var benimde hala suni sancı etkisindeyim dikişler ağrıtıyor biraz
Böyle işte kızçelerim
Hepinize destekleriniz için teşekkür ederim
Kafamı kaldıramıyorum ya bi demir ilacına uyanıyorum sonra biraz uyku, sonra kahvaltıya uyanıyorum tekrar uyku, su ve lavabo için vücudum uyandırıyor sonra kaldığım yerden devam
Eşim işten gelecek daha yemek yapmadım
Bi kahve içip ayılıp akşam yemeğini hazırlamam lazım….
Bende aynı böyle sarhos gibiyim ama kahve içince de gece uyuyamıyorum nasıl olcak bilmiyorumKafamı kaldıramıyorum ya bi demir ilacına uyanıyorum sonra biraz uyku, sonra kahvaltıya uyanıyorum tekrar uyku, su ve lavabo için vücudum uyandırıyor sonra kaldığım yerden devam
Eşim işten gelecek daha yemek yapmadım
Bi kahve içip ayılıp akşam yemeğini hazırlamam lazım….
Uyanmak ve tekrar uyuma döngüsüAy ben de öyleyim ya elim.kolum.kalkmiyir dün oğlanı uyuturken ben de onlar beraber bir uyudum sekiz gibi, sabah 7de uyandım. Ona rağmen hala uykum var yatsam uyurumsıcaktan mı başka bir şeyden mı anlamadım
Emilimini güçlendirmek için yanında C vitamini öneriyorlar bu da aklında bulunsunDoğum 12sinde olacak gibi umarım yükselir nette güzel şeyler okumadım bu durumla ilgili o yüzden biraz telaş yaptim keşke daha önce baksalardi değerlere
Kız ben gece çok aktifim yaprak dökümüne başladım can sıkıntısından 40.bölüme geldimBende aynı böyle sarhos gibiyim ama kahve içince de gece uyuyamıyorum nasıl olcak bilmiyorum
Ay yok ben 1 en geç 2 sonra salak oluyorum ama zaten gece de çok uyanıyorum bak 1 de uyuyorum 2 buçukta uyanıyorum 3 bucuk 4 buçuk uyanıyorum 7 uyanıyorum 8 9 buçuk bu böyle bi döngüKız ben gece çok aktifim yaprak dökümüne başladım can sıkıntısından 40.bölüme geldim4ü geçiyor uyuyorum
Evet dikkat ediyorum buna elimden geldiğince. Ben kendimi bildim bileli düşüktür hep demirim.simdi hamilelikle iyice yerlerde. Her sey sağlıklı bir şekilde ilerlesin de biraz katlancaz bu durumaEmilimini güçlendirmek için yanında C vitamini öneriyorlar bu da aklında bulunsun
Doktora gidince sordum olabilir dedi,eğer doğum sancısı gibi olsaydı duramazdın dedi,yani aslında biraz daha artsa ve sürekli ve sık sık olsa mecburen doktora gidecektim,bana da geliyor o adet sancısı gibi alttan sanki vuruyor gibiMerhaba öncelikle Allah yardımcınız olsun, bende 33+3 ve aynı şekilde fakat sizden farklı olarak gün içinde belli aralıklarla adet sancısı gibi sancı giriyor. Uzanınca geçer gibi oluyor. Tam olarak ne anlamalıyız bu durumdan keşke biri yazsa
Masaallah canım gözünüz aydınKızlarrrr doğdu benim minik Edamsabah 8.42 de 2980 48 cm olarak doğdu. Çok şükür şimdilik bir problem yok emzirdim de uzun uzun kavuştuk çok şükür dualariniz için çok teşekkür ederim müsait olunca anlatacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?