2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Rabbim yardımcın olsun çok az kaldı sabret inşAllah sonra hiç bir sorun olmayacak umarım en en güzel hastaneye denk gelir bebişin

Kızlar sizin de rahminiz ağrıyor nu kasıklarım da karnımda ağrı oluyor emzirirken hele nasıl kasılıyor
Bir de evde bebeği nasıl giydiriosunuz
Canim o 5 gun devam etti bende rahim asagiya inerken oluyormus normal dedi doktor. O yuzden bol bol emzir yardimci oluyor o.
Ben eve geldigimin 2. Gunu goguslerimde cok fazla sisme ve yanma yasadim cocuk emmesine ragmen sut gelmiyordu. Makina o yuzden cok isime yaradi. Onunla sagim yapip bosalttim. Yoksa mastit olma ihtimali vardi. Simdi gunde 1 defa sagim yapip buzluga atiyorum.
Canimmmm cok sevindim Saglikli gupguzel bir omru olsun Eda’mizin

Bu arada gaz problemini nasil cozecegiz
Geceleri cok sorun oluyor. Sabaha karsi cikartiyor ancak sonra uyuyor ama butun gece mahvoluyoruz zombiye donustuk zaten

Hangi pompayı kullanıyorsun canım memnun musun ?

Hangi pompayı kullanıyorsun canım memnun musun ?
Philips avent. Cok memnun kaldim valla. Aslinda sutum iyi geliyor fekaaaat oyle bir baski oluyor ki ustunuzde emdi mi ? Geliyor mu ? Geldiysede yariyor mu ? Acaba ne kadar sut geldi ? Ozellikle kv tarafindan… ondan sebep sistim sutum kesildi simdi neyse duzeldi ama en ufak streste etkileniyor bu sut isi.

Açık açık söylesene beni strese sokuyorsun senin yüzünden sütüm kesilirse oğluna hesabını verirsin diye direk öyle söylerim beni etkileyecek bir şey söylerse tehdide tehdit yani

Kızlar merhaba ben 36+2 haftalik hamileyim.bugüne kadar giriş yapmadan uzaktan takip ettim sizleri nerdeyse hepinizi yakından tanıyor gibiyim doğum yapanlara gözünüz aydın diyorum.bebisi yaninda olmayanlar inşallah en kısa sürede kavuşursunuz.ve biz bekleyenler umarım istediğimiz gibi gerçekleşir her şey yarın kontrolüm var benim.normalde 17 temmuz sezaryen olacakti fakat o hafta drum yokmus 12sinde alabiliriz demisti.ama saglik ocağında kan tahlili vermiştim ve hgb 7 cikmis bu durum beni biraz endiselendirdi acikcasi.malum sezaryende de kan kaybı cok oluyor. Hgbsi düşük olup sezaryen olan var mi aranızda

Hayırlı uğurlu olsun gözün aydın inşAllah bir an önce toparlanır kendine gelirsin atlattın şükürr
Darısı biz doğuracaklara kolay doğumlar nasip etsin Rabbim Amin.

Açık açık söylesene beni strese sokuyorsun senin yüzünden sütüm kesilirse oğluna hesabını verirsin diye direk öyle söylerim beni etkileyecek bir şey söylerse tehdide tehdit yani
Ahhh anacim keske yapabilsem anca oglunu didikliyorum allahtan surekli kalmiyor birde normalde cok iyiydik ama suan gozume diken oluyor nefes almasi bile batiyor lohusalik gercekten haleti ruhiyeyi mahvediyor-muş

Bildiğim kadarıyla yok ama 7 gerçekten biraz fazla düşük en son ne zaman tahlil verdin doktorun kan durumunu kontrol etmiyor mu ?

Merhaba, sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım. Benim hgb 11.30 şuan ona rağmen perinatologum damardan yükleyelim rahat edersin dedi. Ki benim değerim tam sınır gibi, sizinki biraz düşük çıktığı için serum demir yükleme yaptırmanızı tavsiye ederim tabii doktorunuzdan da görüş ve rapor alarak. Bebeğe ve size hiçbir zararı yok, 10 dakika sürüyor. Doğuma kadar bebeğin oksijenlenmesine, beslenmesine dolaylı faydası olur. Siz de kendinizi daha dinç hissedersiniz. Doğumdan sonra yaralarınızın iyileşmesi de kolaylaşır. Bu değerle de girilir belki ama belki siz bitkin düşersiniz. Demir depoları gerçekten çok önemli

Ahhh anacim keske yapabilsem anca oglunu didikliyorum allahtan surekli kalmiyor birde normalde cok iyiydik ama suan gozume diken oluyor nefes almasi bile batiyor lohusalik gercekten haleti ruhiyeyi mahvediyor-muş
Ben daha lohusa olmadan öyleyim boşver hepsi geçecek kocamın batması kaynananın batmasından bin kat iyi çünkü hamile değilken bile batıyor zaten kaynanooooş dünya iyisi de olsa batıyor arkadaş sorun bende mi bilmiyorum ama öyle

Canım ne güzel ya 10.3 ile çok halsizim valla ya doktor sımdılık yeter dedi kan takviye kullanıyorum zaten ama doğumdan sonra ilk iş hemen bi ferinjek taktırmak

Bana da batıyor kaynana iyi demiyorum kötünün iyisi gibi ama dili hiç durmuyooooorrr o beni geriyor

Bana da batıyor kaynana iyi demiyorum kötünün iyisi gibi ama dili hiç durmuyooooorrr o beni geriyor
Hepsinin dili aynı ne diyoruz o zaman kaynanayı napmalııı kaynar kazana atmalıııı yandım gelin dedikçe altına odun atmalı benimkinin dili durmuyor ama benim de durmuyor o başka

Amin insallah.yarinki kontrolde ben de serum takmasını isteyecegim hemen yükseltir mi peki değeri?

Kızlar karın çevresi ve kilosu düşük ölçülen bebiş anneleri için kendi yaşadığım durumdan bahsetmek isterim.

23.06.2025 tarihinde tam 34 haftalıkken bizim ufaklığın karın çevresi ve kilosu 32 haftalık ölçüldü. Bu zamana kadar bir hafta gerilik vardı ama 34 haftaya geldiğimde ilk defa 2 haftaya uzadı gerilik. 2080 gramdı tahmini ağırlık.

24.06.2025 tarihinde bir başka perinatolog karın çevresini ve femur kemiğini de 2 hafta geride ölçtü. 1980 gram ölçüldü tahmini ağırlık. Yani kendi doktorumdan da düşük ölçtü.

26.06.2025 tarihinde yine kendi perinatoloğum karın çevresini 2 hafta geride, femur kemiğini 1 hafta geride 2100 gram ölçtü.

30.06.2025 tarihinde tam 35 haftada diğer perinatolog (1980 ölçen) karın çevresini 1 hafta 2 gün geride kilosunu da 2200 gram ölçtü.

02.07.2025 tarihinde kendi perinatoloğum (2080 ölçen) karın çevresini 1 hafta geride kilosunu 2470 gram olarak ölçtü.

Bugün 03.07.2025 demir yükleme yapılacaktı başka bir hastanede bir doktora muayene olmak durumunda kaldım. Her şeyi tam haftasıyla uyumlu ve 2650 gram ölçüldü

Bu doktorların biri Medicana’da, diğeri Liv’de diğeri de Ankara’da tanınan adı olan bir perinatolog.

Velhasıl, ben neye inanacağımı şaşırdım o ayrı ama artık gerçekten doğum olmadan ne olduğunu anlayamayacağımızı anladım. Önemli olan tek şey bir önceki kontrole göre gelişme olup olmadığı. Kan akımı, doppleri, oksijeni, plasentası ve bizim sağlığımız önemli olan. Hepimiz taş gibi bebeler doğurcaz inşallah. Kimse canını sıkmasın

Nisanda kontrol etti en son o zaman 9du. Demir ilacını 2 tane aliyordum ama etki etmemiş demekki
Aslında etki ediyor ama bebek yiyor demiri ful ondan bize kalmıyor senin serum taktırman lazım ama su sekılde oluyor serum biraz tuzlu yaklaşık tanesi 6 bin olması lazım bunu doktor rapor ediyor sen parasını verip alıp anında taktırabiliyorsun ama devlet karşılasın istersen bu ilk önce rapor yazılıyor sonra sen dilekçe yazıyorsun sonra devlet onaylarsa SGK karşılıyor o uzun bi süreç bilgin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…