- 24 Temmuz 2024
- 2.036
- 6.069
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.781
Rabbim yardımcın olsun çok az kaldı sabret inşAllah sonra hiç bir sorun olmayacak umarım en en güzel hastaneye denk gelir bebişinSabah hastaneye geldik. Dr, bugün 4. Gün. Bi önünde 60 ml içmesi gerekiyor ama fazla geliyor kusuyor dedi. Sonra aramızda bi güvensizlik oluştu. Bu şekilde tedaviden verim alınamaz dedi.
Biz de baştan beri iletişimde ve bilgilendirmede sorun oldu. Yoksa kimsenin şahsıyla yahut sizin de bilgi ve tecrübenizle alakalı bi durum yok dedik.
Sonra emzirdim. Bir göğüsten 25-30 dk boyunca. Önceki emmeleriyle arasında dünya kadar fark vardı.Bu bi anlık bi şey miydi? Böyle olumlu yönde gelişme devam mı edecek bilmiyorum ama beni çok mutlu etti.
Güzel vakumladı. Dura dura emdi ama uzun emdi. Satürasyonu hiç düşmedi. Nefes nefese kalmadı.
Çıkışta eşime söyledim. Demek gelişme var. Bir iki gün daha takip edelim dedik. Sonra Dr a gittim. Öğleden sonra bi kez daha emzirmek istiyorum diye.
Adam beni görünce emzirin tamam ama ben sevk istemi yapıcam dedi. Ben de biz öyle bi karar vermedik hocam dedim. Ama ben bu tedaviye devam etmek istemiyorum dedi. Öyleyse tamam. Sizi zorlayamayız dedim.
112 ile iletişime geçip, öncelikli devlet, olmazsa özel hastanelerde yer aranacak. Uygun kuvuöz bulununca ambulansla bebeği oraya sevk edecekler. Bize de haber vereceklermiş. İns yakındaki bi devlet hastanesine yer bulunur.Ya Rabbim sen büyüksün
Bu arada gece 12de ve sabah 5te aynı biberona sağım yaptım. Gelince hemşireye sordum. Bir saat arayla bile yapsan ısı farklılığı olan sütleri aynı kaba koyamazsın dedi. Bu bakımdan boşa gitti. Ama göğsüm boşalmış oldu. Ama ben buzdolabında saklamıştım. Belki oda ısısında sorun olmuyordur. Onu bilmiyorum. Size de söylemiş olayım, aklınızda bulunsun. Dikkat edin. Siz de sorun.
Bir saat sonra tekrar emzirecegim için hastane bahçesinde bekliyoruz şimdi. Bizden haberler böyle..
Canim o 5 gun devam etti bende rahim asagiya inerken oluyormus normal dedi doktor. O yuzden bol bol emzir yardimci oluyor o.Kızlar sizin de rahminiz ağrıyor nu kasıklarım da karnımda ağrı oluyor emzirirken hele nasıl kasılıyor
Bir de evde bebeği nasıl giydiriosunuz
Ben eve geldigimin 2. Gunu goguslerimde cok fazla sisme ve yanma yasadim cocuk emmesine ragmen sut gelmiyordu. Makina o yuzden cok isime yaradi. Onunla sagim yapip bosalttim. Yoksa mastit olma ihtimali vardi. Simdi gunde 1 defa sagim yapip buzluga atiyorum.Bir konu daha danışmak ve biraz da dert yanmak istiyorum... Kuzenimin eşi 7 ay önce doğum yaptı, iğrenmezsen süt sağma makinesini vereyim dedi laf arasında. Ona da bir arkadaşı vermiş, kendisi pek kullanmadı ama ben 3. kullanan kişi olacağım yani. Yıkandığı sürece sorun olmaz diye düşünerek kabul ettim kullanırım tabi dedim. Poşetle verdi yanında açıp bakmadım eve gelince poşeti bir açtım içinde sütler olduğu gibi kurumuş kalmış sinekler yapışmış ve kalan sütler o kadar ağır kokmuş ki midem bulandı poşeti kapatıp kenara kaldırdım. İğrenmezsen vereyim derken hani kullanılmış şeyi veriyorum rahatsız olur musun demek istedi sanmıştım, nereden bileyim böyle pis bir şekilde vereceğini. Eşime anlattım durumu ve kullanamayacağımı içimin almadığını söyledim. Kullanıp kullanmayacağın zaten belli değil yıkar temizleriz kenarda durur bişey olmaz dedi. Anneme bahsettim yıkarsın ne var bunda, zaten kullanma makine falan ne gerek var sütün varsa emzirirsin çocuk bol bol emsin ne gerek var makineye bizim zamanımızda makine mi vardı işe gitmiyosun bişey yapmıyosun dolaba koyup napcaksın gibi cümlelerle susturdu konuyu kapattırdı. Anlatmaya çalıştım dinlemedi. Eşim de dinlemiyor. Bahsedilen makine internette 800 tl çok pahalı bir şey de değil aynısından almaya kalksam.
Ben o makineye dokunmak istemiyorum gerçekten düşünmek bile midemi kaldırıyor. İhtiyaç olursa evdekini yıkayalım kullan demeye kalkacaklar.
Hangi zamanlarda makineye ihtiyaç duyuluyor? Sütüm olsa da olmasa da kullanmak zorunda kalır mıyım?
800tl için eşimi dinlemeyip yenisini sipariş vermeli miyim? Yoksa ihtiyaç anında evdekini bir kez daha görürsem muhtemelen kusacağım, sonucunda da ezcaneden çok daha pahalıya yenisini almaya kalkacağız...
İlla gerekli olacak al mı dersiniz yoksa almamalı mıyım tecrübeli anneler lütfen yardım
Canimmmm cok sevindimKızlarrrr doğdu benim minik Edamsabah 8.42 de 2980 48 cm olarak doğdu. Çok şükür şimdilik bir problem yok emzirdim de uzun uzun kavuştuk çok şükür dualariniz için çok teşekkür ederim müsait olunca anlatacağım
Hangi pompayı kullanıyorsun canım memnun musun ?Canim o 5 gun devam etti bende rahim asagiya inerken oluyormus normal dedi doktor. O yuzden bol bol emzir yardimci oluyor o.
Ben eve geldigimin 2. Gunu goguslerimde cok fazla sisme ve yanma yasadim cocuk emmesine ragmen sut gelmiyordu. Makina o yuzden cok isime yaradi. Onunla sagim yapip bosalttim. Yoksa mastit olma ihtimali vardi. Simdi gunde 1 defa sagim yapip buzluga atiyorum.
Canimmmm cok sevindimSaglikli gupguzel bir omru olsun Eda’mizin
Bu arada gaz problemini nasil cozecegiz
Geceleri cok sorun oluyor. Sabaha karsi cikartiyor ancak sonra uyuyor ama butun gece mahvoluyoruz zombiye donustuk zaten
Philips avent. Cok memnun kaldim valla. Aslinda sutum iyi geliyor fekaaaat oyle bir baski oluyor ki ustunuzde emdi mi ? Geliyor mu ? Geldiysede yariyor mu ? Acaba ne kadar sut geldi ? Ozellikle kv tarafindan… ondan sebep sistim sutum kesildiHangi pompayı kullanıyorsun canım memnun musun ?
Açık açık söylesene beni strese sokuyorsun senin yüzünden sütüm kesilirse oğluna hesabını verirsin diye direk öyle söylerim beni etkileyecek bir şey söylerse tehdide tehdit yaniPhilips avent. Cok memnun kaldim valla. Aslinda sutum iyi geliyor fekaaaat oyle bir baski oluyor ki ustunuzde emdi mi ? Geliyor mu ? Geldiysede yariyor mu ? Acaba ne kadar sut geldi ? Ozellikle kv tarafindan… ondan sebep sistim sutum kesildisimdi neyse duzeldi ama en ufak streste etkileniyor bu sut isi.
Hayırlı uğurlu olsun gözün aydın inşAllah bir an önce toparlanır kendine gelirsin atlattın şükürrKızlar hepinizden Allah razı olsun
Güzel mesajlarınız dualarınız için sizlere kocaman sarılıyorum
Çok ama çok zor bir doğumum oldu dün 3 gibi yatış yapıldı açılmam hiç yoktu zaten suni sancı ile başlatacağız dediler 4 de verdiler vajinal muayeneden 8 e kadar sancım olmadı açılmam olmadı 8 de tekrar vajinal sancı verildi artık yavaştan başladı benim sancılar ama tabi çok acılı bir şeydi
Gece 3 e kadar sürekli nst yapıldı sonra hareketler başlandı yürüyüş bacak açma topla vs sonrasından sabaha karşı benim çığlıklar başladı o an o kadar kötü oldum ki aklıma binlerce şey geldi
Bağıra çağıra kendimi doğuma aldırdım 7 cm açılma ile biraz sor geldi doktor karnıma bastırarak çıkarmaya çalıştı
5:40 gece oğlum dünyaya geldi
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Şimdilik işitme cihazından geçemedi yeni doğmuş sıvı kaçmış olabilir denildi
Kan alınıyor sürekli ama pıhtılaşma yapıyor sebebi nedir bilemiyorum
Benim şekerimden dolayı bebekte de şeker düşüklüğü oldu sık sık emzirmemi istiyorlar ama emmiyor sürekli denemeye çalışıyorum bakalım nasıl geçecek süreç
Biraz ağrım var benimde hala suni sancı etkisindeyim dikişler ağrıtıyor biraz
Böyle işte kızçelerim
Hepinize destekleriniz için teşekkür ederim
Ahhh anacim keske yapabilsemAçık açık söylesene beni strese sokuyorsun senin yüzünden sütüm kesilirse oğluna hesabını verirsin diye direk öyle söylerim beni etkileyecek bir şey söylerse tehdide tehdit yani
Bildiğim kadarıyla yok ama 7 gerçekten biraz fazla düşük en son ne zaman tahlil verdin doktorun kan durumunu kontrol etmiyor mu ?Kızlar merhaba ben 36+2 haftalik hamileyim.bugüne kadar giriş yapmadan uzaktan takip ettim sizlerinerdeyse hepinizi yakından tanıyor gibiyim doğum yapanlara gözünüz aydın diyorum.bebisi yaninda olmayanlar inşallah en kısa sürede kavuşursunuz.ve biz bekleyenler umarım istediğimiz gibi gerçekleşir her şey yarın kontrolüm var benim.normalde 17 temmuz sezaryen olacakti fakat o hafta drum yokmus 12sinde alabiliriz demisti.ama saglik ocağında kan tahlili vermiştim ve hgb 7 cikmis bu durum beni biraz endiselendirdi acikcasi.malum sezaryende de kan kaybı cok oluyor. Hgbsi düşük olup sezaryen olan var mi aranızda
Kızlar merhaba ben 36+2 haftalik hamileyim.bugüne kadar giriş yapmadan uzaktan takip ettim sizlerinerdeyse hepinizi yakından tanıyor gibiyim doğum yapanlara gözünüz aydın diyorum.bebisi yaninda olmayanlar inşallah en kısa sürede kavuşursunuz.ve biz bekleyenler umarım istediğimiz gibi gerçekleşir her şey yarın kontrolüm var benim.normalde 17 temmuz sezaryen olacakti fakat o hafta drum yokmus 12sinde alabiliriz demisti.ama saglik ocağında kan tahlili vermiştim ve hgb 7 cikmis bu durum beni biraz endiselendirdi acikcasi.malum sezaryende de kan kaybı cok oluyor. Hgbsi düşük olup sezaryen olan var mi aranızda
Kolaylıkla atlatırsın inşAllah haberleri bekliyoruzBen elendim kızlar normalinde hafta perşembeydi doğum bugün kontrolüm vardı bebek dikişlere dayanmış hem su geliyor hem iç kanama var öğlen 2 de alınacak inşallah
Ben daha lohusa olmadan öyleyim boşver hepsi geçecek kocamın batması kaynananın batmasından bin kat iyi çünkü hamile değilken bile batıyor zaten kaynanooooşAhhh anacim keske yapabilsemanca oglunu didikliyorum allahtan surekli kalmiyor birde normalde cok iyiydik ama suan gozume diken oluyor nefes almasi bile batiyor lohusalik gercekten haleti ruhiyeyi mahvediyor-muş
Canım ne güzel ya 10.3 ile çok halsizim valla ya doktor sımdılık yeter dedi kan takviye kullanıyorum zaten ama doğumdan sonra ilk iş hemen bi ferinjek taktırmakMerhaba, sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım. Benim hgb 11.30 şuan ona rağmen perinatologum damardan yükleyelim rahat edersin dedi. Ki benim değerim tam sınır gibi, sizinki biraz düşük çıktığı için serum demir yükleme yaptırmanızı tavsiye ederim tabii doktorunuzdan da görüş ve rapor alarak. Bebeğe ve size hiçbir zararı yok, 10 dakika sürüyor. Doğuma kadar bebeğin oksijenlenmesine, beslenmesine dolaylı faydası olur. Siz de kendinizi daha dinç hissedersiniz. Doğumdan sonra yaralarınızın iyileşmesi de kolaylaşır. Bu değerle de girilir belki ama belki siz bitkin düşersiniz. Demir depoları gerçekten çok önemli
Bana da batıyor kaynana iyi demiyorum kötünün iyisi gibi ama dili hiç durmuyooooorrr o beni geriyorBen daha lohusa olmadan öyleyim boşver hepsi geçecek kocamın batması kaynananın batmasından bin kat iyi çünkü hamile değilken bile batıyor zaten kaynanooooşdünya iyisi de olsa batıyor arkadaş sorun bende mi bilmiyorum ama öyle
Hepsinin dili aynı ne diyoruz o zaman kaynanayı napmalııı kaynar kazana atmalıııı yandım gelin dedikçe altına odun atmalıBana da batıyor kaynana iyi demiyorum kötünün iyisi gibi ama dili hiç durmuyooooorrr o beni geriyor
Amin insallah.yarinki kontrolde ben de serum takmasını isteyecegim hemen yükseltir mi peki değeri?Merhaba, sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım. Benim hgb 11.30 şuan ona rağmen perinatologum damardan yükleyelim rahat edersin dedi. Ki benim değerim tam sınır gibi, sizinki biraz düşük çıktığı için serum demir yükleme yaptırmanızı tavsiye ederim tabii doktorunuzdan da görüş ve rapor alarak. Bebeğe ve size hiçbir zararı yok, 10 dakika sürüyor. Doğuma kadar bebeğin oksijenlenmesine, beslenmesine dolaylı faydası olur. Siz de kendinizi daha dinç hissedersiniz. Doğumdan sonra yaralarınızın iyileşmesi de kolaylaşır. Bu değerle de girilir belki ama belki siz bitkin düşersiniz. Demir depoları gerçekten çok önemli
Nisanda kontrol etti en son o zaman 9du. Demir ilacını 2 tane aliyordum ama etki etmemiş demekkiBildiğim kadarıyla yok ama 7 gerçekten biraz fazla düşük en son ne zaman tahlil verdin doktorun kan durumunu kontrol etmiyor mu ?
Canım ne güzel ya 10.3 ile çok halsizim valla ya doktor sımdılık yeter dedi kan takviye kullanıyorum zaten ama doğumdan sonra ilk iş hemen bi ferinjek taktırmak
Aslında etki ediyor ama bebek yiyor demiri ful ondan bize kalmıyor senin serum taktırman lazım ama su sekılde oluyor serum biraz tuzlu yaklaşık tanesi 6 bin olması lazım bunu doktor rapor ediyor sen parasını verip alıp anında taktırabiliyorsun ama devlet karşılasın istersen bu ilk önce rapor yazılıyor sonra sen dilekçe yazıyorsun sonra devlet onaylarsa SGK karşılıyor o uzun bi süreç bilgin olsunNisanda kontrol etti en son o zaman 9du. Demir ilacını 2 tane aliyordum ama etki etmemiş demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?