- 8 Temmuz 2017
- 697
- 2.176
- 113
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.821
Sağlıkla kolaylıkla kucağına almak nasip olsun inşaallah aminBen elendim kızlar normalinde hafta perşembeydi doğum bugün kontrolüm vardı bebek dikişlere dayanmış hem su geliyor hem iç kanama var öğlen 2 de alınacak inşallah
Dualarimdasin canımGünaydın temmuz anneleri ve bebekleri
Pazartesi sabahı genel anestezi ile doğum yaptım. Kendime gelmem öğleden sonrayı buldu. Bebeği emzirdim. Uyudu. Kalktı tekrar emzirmeye başlamıştım. Bu sefer tahlilyapacağız diye aldılar. Sonra çocuk Dr u geldi. Kandaki karbondioksit miktarı fazla diye bebeği yenidoğana almamız gerek dedi. Ben hala Leyla gibiydim. Kuvöze alındı. Hala orada.
Benim durumum iyi. Gaz çıkarma, büyük tuvalete çıkma, dikişlerin durumu vs iyi old için Dr istersem dün akşam çıkabileceğimi söyledi. Ancak bebeğim buradayken ben erken çıkmak istemedim. Bu gece de burada kaldık.
Devamlı dua halindeyim. Şu an dünyada tek dileğim onunla eve dönmek..
Bu süreçte çocuk Dr unun söylediklerinde bazı tutarsızlıklar oldu. Tamamen boş olan yenidoğan bakımına, pazartesi sabahı doğan 3 bebeğin üçünü de bakıma aldıkları için bi şüphe oldu. Yatışa neden olan tahlilleri istedik. Önce vermek istemediler. Sonra verdiler. Kendi Dr arkadaşlarımızla konuştuk.. Onlar, tahlillerde ciddi bir durum olmadığını söyledi. Hastaneye geldiler. Buradaki Dr la görüştüler. Buradaki Dr, onlara yatış sebebinin kandaki karbondioksit değil, nefes almada bi yaşadığı bi sorun old söylemişler. Onu takip ediyoruz. Şu an en iyi durumda olan bebek sizinki vs hani taburcu olabilir gibi şeyler konuşmuşlar.
Biz de Salı sabahı umutla Dr u bekledik. Geldi. Bir sürü sey söyledi ama somut hiçbir şey söylemedi. Hafif oksijen desteği alıyor. Nefesi iyi şimdi beslenme takibi yapıyoruz dedi. Elektronik beslenme sistemi kullanıyorlar anladığım. İncecik bi boru ağzında. Oradan sağdığım süt-mama veriliyor. Bunun emmeyi redde sebep olup olmayacağını sordum. Emme refleksi çok güçlü. Emer dedi. İns dediği gibi olur.Süt sağmada pompa kullanmayı hastane prensip olarak kabul etmiyormuş. Kolestrum sütü kıvamlı ve az old için pompa çeperine yapışır. Her bir damlası kıymetli ziyan olur diyorlar. Elle sağım yaptık. Arkadaşım Allah razı olsun cok yardımcı oldu. Dün gece evine dönene kadar hep o sagdı. Gece ben denedim hiç sağamadım.
Size üzüntümün resimi çizemem ama gösterebilirim. Su damla üzerine dakikalarca düşündüm ve ağladımEki Görüntüle 3612343
Ama içimde hala şüpheler var. Tam olarak güvenemiyorum.Çünkü bebeği takip ettiğim sürede nefesinde bi sekte yada dengesizlik gözlemlemedim. Satürasyonu, kalp atışı gayet iyiydi. Teni beyaz pembe…
Daha uzatmayayım. Umudum bu sabahki Dr görüşmesinde taburcu haberini almak. Aksi halde ne yaparım bilemiyorum. Bu çaresizlik ve güvensizlik çok acı. Rabbim doğan güneşlerin hürmetine hastanedeki tüm bebekler annelerine kavuştursun
Bu sürede hem hastaneye gelen giden çok oldu, hem de anlattığım konulardan dolayı meşguliyetim old çin telefonu elime çok nadir aldım. Pek okuyamadım. İsim etiketleyerek özelden de yazanlar olmuş. Saolun canım annelerMutlaka gözden kacırdıgım da oldu. Tek tek etiket yada alıntı yapamadım. Hakkınızı helal edin.
Doğum yapan birkaç kişiyi gördüm. C cokyenianne @birnilruyasi @ogretmennnhaniiimm1
Onları tebrik ediyorum. Gözleri aydın olsunRabbim analı babalı büyütsün.
İns bugün yarın ben de iyi haberlerle buraya yazarım. Sağlıkla selametle evimize döneriz.
@muallime5353 canım bacım, Rabbim yar ve yardımcın olsun. Duam kalbim seninle. Rabbim doğumunu kolaylaştırsın bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Gözlerinden öpüyorum
Sağlıkla kolaylıkla inşaallah kucağına almak nasip olsun inşaallah canım aminKızlar benim doğum sancılarım başladı. 10 dk bir belime vuruyor. Mesajımı gören Allah rızası için dua etsin
Canımcımm benim de 32 ye kadar her şey normaldi. Hatta boyu hep 10 gün önden gidiyordu 32 de bir hafta geride çıktı. Ama tabi ben bu süreçte özele gidiyordum 32 de geri ölçen üniversite hastanesinde perinatologdu. Sonra 34 e geldik. Yine boyu tam gününde kafası 2 hafta geriye düştü. Kafası dediğim de bpd olan değer. Diğer hc değeri bir hafta geri dedi. Bir şey olmaz dedi. 35 de gittim yine bpd nerdeyse 16 gün falan geride çıktı. Diğerleri de bir hafta geride yani bpd hiç artmıyor gibiydi haftalardır. E haliyle endişelendim. Hoca da dedi ki artık genetik işin içine girdi. Sen minyon birisin beneğin kafasının büyük olması sorun olurdu ama senin kafan da küçük dedi. Ayrıca hc bir hafta geride olduğu için önemli değil sadece bpd ye bakılmaz hepsi beraber değerlendirilir bu çocuğun hiç bi sorunu yok dedi. Yine de hep içimde bi kuşku var. Yarın tekrar gideceğim ama kendi doktorum izinli olduğu için başka bir perinatolog bakacak. Biz seninle aynı gibiyiz ben şu an 36+2 yim. 34. Haftada bizimkinin kilosu 2380 gibi bi şey çıkmıştı ortalama. AmaKızlar karın çevresi ve kilosu düşük ölçülen bebiş anneleri için kendi yaşadığım durumdan bahsetmek isterim.
23.06.2025 tarihinde tam 34 haftalıkken bizim ufaklığın karın çevresi ve kilosu 32 haftalık ölçüldü. Bu zamana kadar bir hafta gerilik vardı ama 34 haftaya geldiğimde ilk defa 2 haftaya uzadı gerilik. 2080 gramdı tahmini ağırlık.
24.06.2025 tarihinde bir başka perinatolog karın çevresini ve femur kemiğini de 2 hafta geride ölçtü. 1980 gram ölçüldü tahmini ağırlık. Yani kendi doktorumdan da düşük ölçtü.
26.06.2025 tarihinde yine kendi perinatoloğum karın çevresini 2 hafta geride, femur kemiğini 1 hafta geride 2100 gram ölçtü.
30.06.2025 tarihinde tam 35 haftada diğer perinatolog (1980 ölçen) karın çevresini 1 hafta 2 gün geride kilosunu da 2200 gram ölçtü.
02.07.2025 tarihinde kendi perinatoloğum (2080 ölçen) karın çevresini 1 hafta geride kilosunu 2470 gram olarak ölçtü.
Bugün 03.07.2025 demir yükleme yapılacaktı başka bir hastanede bir doktora muayene olmak durumunda kaldım. Her şeyi tam haftasıyla uyumlu ve 2650 gram ölçüldü
Bu doktorların biri Medicana’da, diğeri Liv’de diğeri de Ankara’da tanınan adı olan bir perinatolog.
Velhasıl, ben neye inanacağımı şaşırdım o ayrı ama artık gerçekten doğum olmadan ne olduğunu anlayamayacağımızı anladım. Önemli olan tek şey bir önceki kontrole göre gelişme olup olmadığı. Kan akımı, doppleri, oksijeni, plasentası ve bizim sağlığımız önemli olan. Hepimiz taş gibi bebeler doğurcaz inşallah. Kimse canını sıkmasın
Hayırlı olsun gözünüz aydınn inşallah hızlıca toparlayıp yanınıza gelir bebişiniz merak etmeyin çok güçlülerHerkese merhabalar doğum yapanlara gözün aydın diyorum hayırlı olsun daha doğumunu bekleyenleri de Rabbim tez vakitte hayırla evladına kavuştursunben ayın 1inde doğum yaptım bebeğim biraz aceleci çıktı sadece 1 defa emzirebildim şuan hala yoğun bakımda hayırla kavuşmayı bekliyorum
Bir öğünde 60 ml içmesi yüksek değil mi yenidoğan için yani midesi ne kadar ki bebenin , hepsine fazla gelir bence .Sabah hastaneye geldik. Dr, bugün 4. Gün. Bi önünde 60 ml içmesi gerekiyor ama fazla geliyor kusuyor dedi. Sonra aramızda bi güvensizlik oluştu. Bu şekilde tedaviden verim alınamaz dedi.
Biz de baştan beri iletişimde ve bilgilendirmede sorun oldu. Yoksa kimsenin şahsıyla yahut sizin de bilgi ve tecrübenizle alakalı bi durum yok dedik.
Sonra emzirdim. Bir göğüsten 25-30 dk boyunca. Önceki emmeleriyle arasında dünya kadar fark vardı.Bu bi anlık bi şey miydi? Böyle olumlu yönde gelişme devam mı edecek bilmiyorum ama beni çok mutlu etti.
Güzel vakumladı. Dura dura emdi ama uzun emdi. Satürasyonu hiç düşmedi. Nefes nefese kalmadı.
Çıkışta eşime söyledim. Demek gelişme var. Bir iki gün daha takip edelim dedik. Sonra Dr a gittim. Öğleden sonra bi kez daha emzirmek istiyorum diye.
Adam beni görünce emzirin tamam ama ben sevk istemi yapıcam dedi. Ben de biz öyle bi karar vermedik hocam dedim. Ama ben bu tedaviye devam etmek istemiyorum dedi. Öyleyse tamam. Sizi zorlayamayız dedim.
112 ile iletişime geçip, öncelikli devlet, olmazsa özel hastanelerde yer aranacak. Uygun kuvuöz bulununca ambulansla bebeği oraya sevk edecekler. Bize de haber vereceklermiş. İns yakındaki bi devlet hastanesine yer bulunur.Ya Rabbim sen büyüksün
Bu arada gece 12de ve sabah 5te aynı biberona sağım yaptım. Gelince hemşireye sordum. Bir saat arayla bile yapsan ısı farklılığı olan sütleri aynı kaba koyamazsın dedi. Bu bakımdan boşa gitti. Ama göğsüm boşalmış oldu. Ama ben buzdolabında saklamıştım. Belki oda ısısında sorun olmuyordur. Onu bilmiyorum. Size de söylemiş olayım, aklınızda bulunsun. Dikkat edin. Siz de sorun.
Bir saat sonra tekrar emzirecegim için hastane bahçesinde bekliyoruz şimdi. Bizden haberler böyle..
Doğum olmadan beni arayıp duran ebenin numarasından arıyorum bir de doğum yapınca mutlaka haber ver ara diye kaç kere tembihledi şimdi dönmüyorlar ikisi de ebe ve hemşire artık 5.gün götürüp söylicem bu ne biçim iş diye.Gel sana bi sarılayım
Rabbim süreci kolaylaştırsın. İns en kısa sürede bebeklerimize kavuşuruz
Ben hemşireme mesaj attım doğum oldu. Bebek yoğun bakımda diye. Saolsun sabah akşam arıyor yada yazıyor. Psikolojik destek de oluyor. Allah iyiliklerini karşısına çıkarsın
Acaba senin asm nin telefonu mu yanlış ?
İlçe sağlığı ara mesai bitmeden, asm ye ulaşamıyorum de. Doğru telefonu verirler yahut kendileri iletişim kurar sana dönerler.
Ben buradaki çocuk Dr una sordum. İlki alındıktan en az 5 gün sonra ikinci topuk kanı alınır dedi.
Bizimki hastanede ya, eğer o süreçte hala hastanede olursa 2. De hastanede alınacak.
Bizim hastanedeki gecemiz de sabaha kadar dikti bizi ayağa hanımefendi bir türlü uyutamadık ebe geldi gazını cıkardı da sabah 6 da uyuyabildi ama evde dün gece fena değildi 2 saatte bir uyandı emzirdim gündüz daha çok uyuyor ya zor uyandırıyorum sarılık olmasın diye korkuyorum sık sık emse diye deCanim o 5 gun devam etti bende rahim asagiya inerken oluyormus normal dedi doktor. O yuzden bol bol emzir yardimci oluyor o.
Ben eve geldigimin 2. Gunu goguslerimde cok fazla sisme ve yanma yasadim cocuk emmesine ragmen sut gelmiyordu. Makina o yuzden cok isime yaradi. Onunla sagim yapip bosalttim. Yoksa mastit olma ihtimali vardi. Simdi gunde 1 defa sagim yapip buzluga atiyorum.
Canimmmm cok sevindimSaglikli gupguzel bir omru olsun Eda’mizin
Bu arada gaz problemini nasil cozecegiz
Geceleri cok sorun oluyor. Sabaha karsi cikartiyor ancak sonra uyuyor ama butun gece mahvoluyoruz zombiye donustuk zaten
Kızlarrrr doğdu benim minik Edamsabah 8.42 de 2980 48 cm olarak doğdu. Çok şükür şimdilik bir problem yok emzirdim de uzun uzun kavuştuk çok şükür dualariniz için çok teşekkür ederim müsait olunca anlatacağım
Herkese merhabalar doğum yapanlara gözün aydın diyorum hayırlı olsun daha doğumunu bekleyenleri de Rabbim tez vakitte hayırla evladına kavuştursunben ayın 1inde doğum yaptım bebeğim biraz aceleci çıktı sadece 1 defa emzirebildim şuan hala yoğun bakımda hayırla kavuşmayı bekliyorum
Her gün üçer doğum haberi alıyoruz maşallahKızlar hepinizden Allah razı olsun
Güzel mesajlarınız dualarınız için sizlere kocaman sarılıyorum
Çok ama çok zor bir doğumum oldu dün 3 gibi yatış yapıldı açılmam hiç yoktu zaten suni sancı ile başlatacağız dediler 4 de verdiler vajinal muayeneden 8 e kadar sancım olmadı açılmam olmadı 8 de tekrar vajinal sancı verildi artık yavaştan başladı benim sancılar ama tabi çok acılı bir şeydi
Gece 3 e kadar sürekli nst yapıldı sonra hareketler başlandı yürüyüş bacak açma topla vs sonrasından sabaha karşı benim çığlıklar başladı o an o kadar kötü oldum ki aklıma binlerce şey geldi
Bağıra çağıra kendimi doğuma aldırdım 7 cm açılma ile biraz sor geldi doktor karnıma bastırarak çıkarmaya çalıştı
5:40 gece oğlum dünyaya geldi
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Şimdilik işitme cihazından geçemedi yeni doğmuş sıvı kaçmış olabilir denildi
Kan alınıyor sürekli ama pıhtılaşma yapıyor sebebi nedir bilemiyorum
Benim şekerimden dolayı bebekte de şeker düşüklüğü oldu sık sık emzirmemi istiyorlar ama emmiyor sürekli denemeye çalışıyorum bakalım nasıl geçecek süreç
Biraz ağrım var benimde hala suni sancı etkisindeyim dikişler ağrıtıyor biraz
Böyle işte kızçelerim
Hepinize destekleriniz için teşekkür ederim
Masaallah canım gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşaallah aminKızlar hepinizden Allah razı olsun
Çok ama çok zor bir doğumum oldu dün 3 gibi yatış yapıldı açılmam hiç yoktu zaten suni sancı ile başlatacağız dediler 4 de verdiler vajinal muayeneden 8 e kadar sancım olmadı açılmam olmadı 8 de tekrar vajinal sancı verildi artık yavaştan başladı benim sancılar ama tabi çok acılı bir şeydi
Gece 3 e kadar sürekli nst yapıldı sonra hareketler başlandı yürüyüş bacak açma topla vs sonrasından sabaha karşı benim çığlıklar başladı o an o kadar kötü oldum ki aklıma binlerce şey geldi
Bağıra çağıra kendimi doğuma aldırdım 7 cm açılma ile biraz sor geldi doktor karnıma bastırarak çıkarmaya çalıştı
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Benim şekerimden dolayı bebekte de şeker düşüklüğü oldu sık sık emzirmemi istiyorlar ama emmiyor sürekli denemeye çalışıyorum bakalım nasıl geçecek süreç
Böyle işte kızçelerim
Sağlıkla biran evvel kavuşmak nasip olsun inşaallah aminHerkese merhabalar doğum yapanlara gözün aydın diyorum hayırlı olsun daha doğumunu bekleyenleri de Rabbim tez vakitte hayırla evladına kavuştursunben ayın 1inde doğum yaptım bebeğim biraz aceleci çıktı sadece 1 defa emzirebildim şuan hala yoğun bakımda hayırla kavuşmayı bekliyorum
Kötü ve düzensiz bir döngüAy yok ben 1 en geç 2 sonra salak oluyorum ama zaten gece de çok uyanıyorum bak 1 de uyuyorum 2 buçukta uyanıyorum 3 bucuk 4 buçuk uyanıyorum 7 uyanıyorum 8 9 buçuk bu böyle bi döngü
Ben çoğunlukla suna nefes tüketmeye değmez tarafıydım ama değişiyorum zamanlaHepsinin dili aynı ne diyoruz o zaman kaynanayı napmalııı kaynar kazana atmalıııı yandım gelin dedikçe altına odun atmalıbenimkinin dili durmuyor ama benim de durmuyor o başka
İnşallah kolay ve hızlı bir doğum olmuştur sizin içinKızlarrr sabah 10.30da eğer açıklığım varsa suni sancı alacağım yoksa sezaryene gireceğim bebeğime kavuşuyorum bana dua edin uyku tutmuyor
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahBen elendim kızlar normalinde hafta perşembeydi doğum bugün kontrolüm vardı bebek dikişlere dayanmış hem su geliyor hem iç kanama var öğlen 2 de alınacak inşallah
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Ne güzel sakinlikle bekleyebilmişsin o yüzden de hızlı ilerlemiş hastane sürecin (ben acemiyim 5te hastaneye gidip 8de doğurmak kısa geldi. Tabi Allah bilir sen o sürede neler yaşadın daa). Uzun ve sağlıklı ömürlerHepinize çok ama çok teşekkür ederim kızlar çok sağolunminik kız yanımda uyuyor. Gece 3.30 da sancıyla uyandım, yatakta bekledim arka arkaya sık gelince telefonu alıp mutfağa geçtim. Baktım sık geliyor en geç 3 dkda falan. Vücudumu yıkadım eşimi annemi kaldırdım geldik 5 bucuga dogru. Açılma ilerlememis 2.5 cm dedi. 3 e yakin dedi. Nstde sancılar çok sıktı zaten bende zorlanıyordum. Sonra dra haber verdi. Bu arada vajinismus teşhisi koyuldu muayenelerde rahat olmayınca. Nst bitince yatışım yapıldı, lavman yapıldı çok çabuk ilerleyecek dedi. Epidural istedigimi söyledim. Epidural gelmeden suyum patladı sancı eşliginde. Sonra iyice sıklaşti. Gelip epidural taktılar saat 7 civarı sanırım. O beni rahatlattı ebe baktı 7cm.olmus. Sonra suniyi de verdiler bir ara uyuyacaktım neredeyse o.kadar rahatlattı epidural. Sonra birden baskilamaya başladı saat 8i geçiyordu. Anne koş haber ver bu galiba geliyor dedim. Annem ebeyi çağırdı bir baktı gelmiş dedi. Beni dogumhaneye alana kadar neredeyse yatakta doguracaktim. Çok şükür doktorum da yetişti iki üç ıkınmada geldi. Doğar doğmaz başladı ağlamaya gür sesiyle çok fena ablasına benziyor aynısı resmen. Ablayı bekliyoruz şimdi babaannesi getiriyor. Bakalım ne yapacak
Ay kesinlikle ilk doğumumda o kadar rahat ettim ki depend ile, dedim ben bunu normal adetimin ilk günlerinde de giyerimHenüz doğum yapmamış canım kızlar..
Bana hastaneden de verdiler ama çantanızda mutlaka depend gibi bi lohusa külodu olsun. En büyük boylardan ped de almıştım yanıma ancak bunlar o kadar pratik ki, su an evde de giyiyorum. Paketin bitmesine az kaldı. Kanamam az, eğer yoğun olsaydı, bir paket daha alırdım. Öyle rahat..
Ben gecelikle çok rahat ettim. Son gece pijama giydim. Sezaryenli olduğum için mi bilmiyorum, hiç rahat edemedim.WC ye gittiğimde zaten eğilmekte güçlük çekiyorum, paçaları yere değecek diye ekstra çaba sarf etmek gerekiyor. Kalıbı büyük, lastiği de çok esnek bi pijamaydı. Buna rağmen lastiği karnımı acıttı. Rahim o kadar hassas ve ağrılı ki, en ufacık temas bile canımı yakıyordu. Bence gecelik bu bakımdan çok pratik.
Güno bacım güno, elimde ananas dilimiyle veriyorum bu selamıEvet herkese günaydınlar diliyorum sona ve dona kalmışlar size de Güno
Allah sağlıcakla kavuştursunBen elendim kızlar normalinde hafta perşembeydi doğum bugün kontrolüm vardı bebek dikişlere dayanmış hem su geliyor hem iç kanama var öğlen 2 de alınacak inşallah
Hepsi hallolur inş sağlıcakla taburcu olursunuzKızlar hepinizden Allah razı olsun
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Böyle işte kızçelerim
Ya ne kadar ayıp insan bi temizler ben temiz halinden tiksinir misin diye soruyor zannettim başta çünkü ben ilk oğluma kullandığım aparatları bile kullanırken çekindim baktım sararma vs yok iyice temizleyip kullandım.Bir konu daha danışmak ve biraz da dert yanmak istiyorum... Kuzenimin eşi 7 ay önce doğum yaptı, iğrenmezsen süt sağma makinesini vereyim dedi laf arasında. Ona da bir arkadaşı vermiş, kendisi pek kullanmadı ama ben 3. kullanan kişi olacağım yani. Yıkandığı sürece sorun olmaz diye düşünerek kabul ettim kullanırım tabi dedim. Poşetle verdi yanında açıp bakmadım eve gelince poşeti bir açtım içinde sütler olduğu gibi kurumuş kalmış sinekler yapışmış ve kalan sütler o kadar ağır kokmuş ki midem bulandı poşeti kapatıp kenara kaldırdım. İğrenmezsen vereyim derken hani kullanılmış şeyi veriyorum rahatsız olur musun demek istedi sanmıştım, nereden bileyim böyle pis bir şekilde vereceğini. Eşime anlattım durumu ve kullanamayacağımı içimin almadığını söyledim. Kullanıp kullanmayacağın zaten belli değil yıkar temizleriz kenarda durur bişey olmaz dedi. Anneme bahsettim yıkarsın ne var bunda, zaten kullanma makine falan ne gerek var sütün varsa emzirirsin çocuk bol bol emsin ne gerek var makineye bizim zamanımızda makine mi vardı işe gitmiyosun bişey yapmıyosun dolaba koyup napcaksın gibi cümlelerle susturdu konuyu kapattırdı. Anlatmaya çalıştım dinlemedi. Eşim de dinlemiyor. Bahsedilen makine internette 800 tl çok pahalı bir şey de değil aynısından almaya kalksam.
Ben o makineye dokunmak istemiyorum gerçekten düşünmek bile midemi kaldırıyor. İhtiyaç olursa evdekini yıkayalım kullan demeye kalkacaklar.
Hangi zamanlarda makineye ihtiyaç duyuluyor? Sütüm olsa da olmasa da kullanmak zorunda kalır mıyım?
800tl için eşimi dinlemeyip yenisini sipariş vermeli miyim? Yoksa ihtiyaç anında evdekini bir kez daha görürsem muhtemelen kusacağım, sonucunda da ezcaneden çok daha pahalıya yenisini almaya kalkacağız...
İlla gerekli olacak al mı dersiniz yoksa almamalı mıyım tecrübeli anneler lütfen yardım
Gözünüz aydın canım sağlıkla kavuşmuşsun ne güzel Allah analı babalı büyütsünKızlarrrr doğdu benim minik Edamsabah 8.42 de 2980 48 cm olarak doğdu. Çok şükür şimdilik bir problem yok emzirdim de uzun uzun kavuştuk çok şükür dualariniz için çok teşekkür ederim müsait olunca anlatacağım
Gözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsunKızlar hepinizden Allah razı olsun
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Böyle işte kızçelerim
Bugün gelen misafirim tıpta doğum yapmanda bir hayır varmış ne bu şehirde ne de çevre illerde yoğunbakımlarda yer varmış dedi. Her durumda bir hayır vardır gerçekten sürece güvenmek lazımLadycim bence haberler çok güzel. Çok şükür sütün var bebişinin de durumu iyi maşallah
Evet aranızda güven sorunu oluştu bu doğru. Her ne kadar hastanın doktor seçme hakkı varsa doktorun da hastayı reddetme hakkı var. Bence de böyle bir güvensizlik söz konusuyken beraber devam etmemeniz en doğrusu. Devlet olursa içiniz daha çok rahat eder gibi hissediyorum. Belki özel hastanedeki gibi özel bir ilgi vs olmaz ama senin için daha rahat eder. Sen rahat olursan bebeğin de rahat olur, sütün de rahat olur. Süreç daha hızlı ilerler. Sen bunları anlatınca özelden üniversite hastanesine geçmemde belki de böyle bir hayır vardı diyorum kendi kendime. Senin sizin için de kötü bir tecrübe oldu ama neticede bebiş iyi, sen iyisin. Vardır bir hikmeti. İnşallah güzel bir hastane, güleryüzlü ve tecrübeli bir ekibe denk gelirsiniz arkadaşım
Oh çok şükür Allah analı babalı büyütsün, hayırlı sağlıklı bir evlat olsunKızlarrrr doğdu benim minik Edamsabah 8.42 de 2980 48 cm olarak doğdu. Çok şükür şimdilik bir problem yok emzirdim de uzun uzun kavuştuk çok şükür dualariniz için çok teşekkür ederim müsait olunca anlatacağım
Amin amin burada hep birbirimizin dualarındayız. Sağlıcakla gelecek inşCanım, ben dün öğleyin taburcu oldum ancak bebeğim hala hastanede. Tek dileğim şu an onun sağlıkla eve gelmesi
Erkekler böyle duygusal olarak yoğun dönemlerde hödükleşebiliyorlar başa çıkamadıkları için. Bu dönemin geçici olduğunu düşünüyorum. Sen kendine ve bebeğine odaklan. Az kaldı zaten sonra bebiş gelince geçer bunlar inşHerkese hayırlı sabahlar arkadaşlar. Artık o kadar gerginim ki dün eşimi kafamda kalbimde yüz defa idam edip yüz defa falataya yatırıp yüz defa boşadim. Çok aşırı alıngan bir durumdayim farkında olduğu halde bu erkeklerin bu kadar duyarsız gamsız olması beni çileden çıkarmaya yetiyor. Ben değilim hamile olan kendisi vallahi kendisi ya. Böyle birşey görmedim ben. Sizinle esleriniz hamile kendisiymis gibi davranıyor mu gerçekten. Bana ben vazgecmistim sen istedin bu çocuğu ben istemedim dedi sonra kivirdi öyle demek istemedimlerle. Sabaha kadar ağladım sinirden. Yıllarca kapımda yatan kul köle olan peşimi birakmayan adam bu halimde ağladığımi duya duya bile bile yüzünü dönüp ağlama demedi ya. Horul horul uyudu resmen. Bir ara gırtlağına yapışıp bogasim geldi resmen. Halen çok kötüyüm neden çocuk yaptım ki diye kendimi sucluyorum. Çalışip yiyip icmeme gezmeme baksaydim diye bin tane laf ettim kendime. Duygusal çöküntü içindeyim resmen.
Ay maşallah ne güzelHepinize çok ama çok teşekkür ederim kızlar çok sağolunminik kız yanımda uyuyor. Gece 3.30 da sancıyla uyandım, yatakta bekledim arka arkaya sık gelince telefonu alıp mutfağa geçtim. Baktım sık geliyor en geç 3 dkda falan. Vücudumu yıkadım eşimi annemi kaldırdım geldik 5 bucuga dogru. Açılma ilerlememis 2.5 cm dedi. 3 e yakin dedi. Nstde sancılar çok sıktı zaten bende zorlanıyordum. Sonra dra haber verdi. Bu arada vajinismus teşhisi koyuldu muayenelerde rahat olmayınca. Nst bitince yatışım yapıldı, lavman yapıldı çok çabuk ilerleyecek dedi. Epidural istedigimi söyledim. Epidural gelmeden suyum patladı sancı eşliginde. Sonra iyice sıklaşti. Gelip epidural taktılar saat 7 civarı sanırım. O beni rahatlattı ebe baktı 7cm.olmus. Sonra suniyi de verdiler bir ara uyuyacaktım neredeyse o.kadar rahatlattı epidural. Sonra birden baskilamaya başladı saat 8i geçiyordu. Anne koş haber ver bu galiba geliyor dedim. Annem ebeyi çağırdı bir baktı gelmiş dedi. Beni dogumhaneye alana kadar neredeyse yatakta doguracaktim. Çok şükür doktorum da yetişti iki üç ıkınmada geldi. Doğar doğmaz başladı ağlamaya gür sesiyle çok fena ablasına benziyor aynısı resmen. Ablayı bekliyoruz şimdi babaannesi getiriyor. Bakalım ne yapacak
Biz salı günü bebeğin yanından biraz olumsuz haberlerle ve can sıkıntısıyla ayrıldık çok ağladım o gün. Sonra annem hatırlattı akikasını kesseniz iyi olur diye. Hemen onu hallettik kesildi Allah kabul etsin ve 2 gündür bebekten güzel haberler alıyoruz, sağlığı iyiyie gidiyor çok şükürSizin de aklınıza gelmiştir tabi de bebişe adak veya akikasını kesebilirsiniz , sağ selamet hızlıca evine gelsin inşallah minik kuzu
Amin Allah razı olsun canımHayırlı uğurlu olsun canım rabbim acılarını hafifletsin bebeğinede şifa versin rabbim sana bağışlasın
Evet gidip sordum bende yeni doğan bebeklerde olabilşyormuş umarım bir sıkıntı olmazOy hayırlı uğurlu olsun kuzum bi şekilde geçti bitti şükür. Bebeğin damarları aşırı ince olduğu için alırken zorlanıyorlardır o yüzden kan pıhtılaşıyordur. Bebeklerde çok sık görülen bir durum.
Emme süreci için Allah yardımcın olsun, tecrübeli kızlar seni aydınlatırlar zatenRabbim sağlıklıca büyütmeyi nasip etsin
Amin canın benim bütün bebişlerimize inşallahÇokk sevindim canım gözünüz aydınnnHoşgelmiş minik kuzu
Yaaa maşallah çok güzel bi doğum olmuş ne güzel epidural alabilmişssin keske bana da verselerdi daha rahat ederdimRabbim hayırlı evlat eylesin çok güzel bir ömrü olsun minik kuzunun
Hayırlı olsunn gözün aydın canımRabbim sağlıklı hayırlı çok güzel bir ömür nasib etsin tatlışa inşallah
İnşallah canım inşallahCanım benimbiraz zorlayıcı olmus tabi ama kavusmussunuz nihayet
Gerisi daha yumuşacık kolaycacik geçer umarımyeni doğanlar memede uykuya dalabiliyor topugunu uyar hafif memeyi patlrmaginla ağzından çekiyormuş gibi yap, çenesini gidişini yokla... Biraz alışana kadar ozrlanirsin, simdi çenesi de biraz gucsuzdur ama emdikçe alışacak için rahat olsun
Amin kuzum teşekkür ederimHayırlı uğurlu olsun gözün aydın inşAllah bir an önce toparlanır kendine gelirsin atlattın şükürr
Darısı biz doğuracaklara kolay doğumlar nasip etsin Rabbim Amin.
İnşallah canım benim teşekkür edeimGözün aydın canım benim geçmiş gitmiş olsun inşallah çabucak toparlarsın bundan sonra
Amin inşallah kuzumHer gün üçer doğum haberi alıyoruz maşallahGözünüz aydın, sağlıcakla büyütmek nasip olsun inşallah
Allah razı olsun canım benim hepimizin bebelerini Rabbim sağlıcakla analı babalı büyütsünMasaallah canım gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşaallah amin
İnşallah canım benim teşekkür ederimİnşallah kolay ve hızlı bir doğum olmuştur sizin için
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahumarım şu an daha iyisinizdir
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Ne güzel sakinlikle bekleyebilmişsin o yüzden de hızlı ilerlemiş hastane sürecin (ben acemiyim 5te hastaneye gidip 8de doğurmak kısa geldi. Tabi Allah bilir sen o sürede neler yaşadın daa). Uzun ve sağlıklı ömürler
aryakusum ve sirinemm1 kızlar size de hayırlı olsun. Allah bahtlarını açık etsin. Sağlıkla kucağınıza alıp eve dönmeyi nasip etsin inşallah
İnşallah canım benimAy kesinlikle ilk doğumumda o kadar rahat ettim ki depend ile, dedim ben bunu normal adetimin ilk günlerinde de giyerim
Güno bacım güno, elimde ananas dilimiyle veriyorum bu selamı
Allah sağlıcakla kavuştursun
Hepsi hallolur inş sağlıcakla taburcu olursunuz
Allah razı olsun kuzum teşekkür ederimYa ne kadar ayıp insan bi temizler ben temiz halinden tiksinir misin diye soruyor zannettim başta çünkü ben ilk oğluma kullandığım aparatları bile kullanırken çekindim baktım sararma vs yok iyice temizleyip kullandım.
Şöyle yapabilirsin bazı markaların yedek aparatları satılıyor sendeki markanın süt sağdığın aparatları varsa sütün temas ettiği kısımlar onları satın alıp makineyi kullanabilirsin o şekilde hijyen sıkıntısı olmaz. Hastanelerde de bu şekilde oluyor sonuçta makine ortak ama sütün sağıldığı ve biriktiği kısım herkesin özel aparatları
Gözünüz aydın canım sağlıkla kavuşmuşsun ne güzel Allah analı babalı büyütsün
Gözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun
Bugün gelen misafirim tıpta doğum yapmanda bir hayır varmış ne bu şehirde ne de çevre illerde yoğunbakımlarda yer varmış dedi. Her durumda bir hayır vardır gerçekten sürece güvenmek lazım
Maşallah subhanallah Rabbim hayırlı evlat etsin çok sevindim sağlıkla taburcu olun. Gözün aydınKızlarrrr doğdu benim minik Edamsabah 8.42 de 2980 48 cm olarak doğdu. Çok şükür şimdilik bir problem yok emzirdim de uzun uzun kavuştuk çok şükür dualariniz için çok teşekkür ederim müsait olunca anlatacağım
Bizde hastaneden çıkana kadar hastane önlüğü ile duruyorsun. Ama zaten ped veya depend giydiğin için gecelik veya pijama çok farketmez gibi geliyor.Normal doğum yapan analar pijamalar sizi de rahatsız ediyor mu ? Bilgilendirir misiniz ona göre etekli gecelik vs koyalım yanımıza yedek
Daha iyi olmuş bence de böyle inş. Güzel bir hastaneye sevk edilirsiniz için daha rahat olurSabah hastaneye geldik. Dr, bugün 4. Gün. Bi önünde 60 ml içmesi gerekiyor ama fazla geliyor kusuyor dedi. Sonra aramızda bi güvensizlik oluştu. Bu şekilde tedaviden verim alınamaz dedi.
Biz de baştan beri iletişimde ve bilgilendirmede sorun oldu. Yoksa kimsenin şahsıyla yahut sizin de bilgi ve tecrübenizle alakalı bi durum yok dedik.
Sonra emzirdim. Bir göğüsten 25-30 dk boyunca. Önceki emmeleriyle arasında dünya kadar fark vardı.Bu bi anlık bi şey miydi? Böyle olumlu yönde gelişme devam mı edecek bilmiyorum ama beni çok mutlu etti.
Güzel vakumladı. Dura dura emdi ama uzun emdi. Satürasyonu hiç düşmedi. Nefes nefese kalmadı.
Çıkışta eşime söyledim. Demek gelişme var. Bir iki gün daha takip edelim dedik. Sonra Dr a gittim. Öğleden sonra bi kez daha emzirmek istiyorum diye.
Adam beni görünce emzirin tamam ama ben sevk istemi yapıcam dedi. Ben de biz öyle bi karar vermedik hocam dedim. Ama ben bu tedaviye devam etmek istemiyorum dedi. Öyleyse tamam. Sizi zorlayamayız dedim.
112 ile iletişime geçip, öncelikli devlet, olmazsa özel hastanelerde yer aranacak. Uygun kuvuöz bulununca ambulansla bebeği oraya sevk edecekler. Bize de haber vereceklermiş. İns yakındaki bi devlet hastanesine yer bulunur.Ya Rabbim sen büyüksün
Bu arada gece 12de ve sabah 5te aynı biberona sağım yaptım. Gelince hemşireye sordum. Bir saat arayla bile yapsan ısı farklılığı olan sütleri aynı kaba koyamazsın dedi. Bu bakımdan boşa gitti. Ama göğsüm boşalmış oldu. Ama ben buzdolabında saklamıştım. Belki oda ısısında sorun olmuyordur. Onu bilmiyorum. Size de söylemiş olayım, aklınızda bulunsun. Dikkat edin. Siz de sorun.
Bir saat sonra tekrar emzirecegim için hastane bahçesinde bekliyoruz şimdi. Bizden haberler böyle..
Gözün aydın Rabbim şifa ile taburcu olmayı nasip etsin inşallah. Hayırlı evlat olsun. Artık şunu öğrendik ki ne devlet ne özel illa bir problem pürüz var diye ya ilaç ya başka tedavi yöntemleri dayatıyolar çok ciddi bir şey olmadıkça kendimizi üzüp strese sokmaya gerek yok Allah'ın izniyleKızlar hepinizden Allah razı olsun
Kilosu 3.100 gr 50 cm
Böyle işte kızçelerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?