- 9 Haziran 2010
- 1.391
- 1.370
- 658
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.061
Canım suyun gelmediyse beklesen keşke suni sanci seni çok yorar acil bir durum yoksa tabikikızlar 3 cm açıklık ile yatırıldım ben . Sancım başta vardı nst de çıkıyordu şimdi yokduruma göre bu gece doğum gerçekleşmezse sabah epidural olacak ve suni sancı ile desteklenecek lütfen dua edin
Bende doğurmadım ama bu da bana oldu doluluk hissi ve ağrı sancı olmuştu ara ara geçiyor emzirdikçe geçer diye düşünüyorumSol göğsümde ağrı ve batma var. Elimle yokladığımda topluk geliyor. Hafif sıkınca ucu ıslandı. Ne yapacağım ağrının geçmesi için? Süt desem daha doğurmadım ki mastitlik bi durum olmaması lazım. Batma acı nasıl geçer fikri olan var mı
Allahım sana çok kolay bi doğum nasip etsinkızlar 3 cm açıklık ile yatırıldım ben . Sancım başta vardı nst de çıkıyordu şimdi yokduruma göre bu gece doğum gerçekleşmezse sabah epidural olacak ve suni sancı ile desteklenecek lütfen dua edin
Kontrole gittiğimde bebek baş aşağı demişti Dr ama demese bile kaburgamin altından 2 parmaklik bişey çıkıyor sivriliyo topuk yada ayak gibi ordan anlıyorumYa kızlar nasıl anlıyorsun ayaklarını başını ben hiç anlamıyorum neyi nerede bı sağdan vuruyor bı soldan
Kızlar merhaba bebeğim 7 günlük göbek bağı düştü ama dibi ıslak gibi biraz korktum normal mi acaba görüntü ekliyorum
Gözünüz aydııın eve gidiş ne güzel bir histir bebekle birlikteHepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün evimize geldik şükür 36+2 de doğduk. 3.180 gram 50 cm. Meme ile savaş veriyoruz. Eve geldik ablamız bebği görünce ağlamaya başladı bebek onun sesine bağırmaya başladı evde dev bir kaos içindeyiz
Canım benim dur bakalım üzme canını. Bakımdan sonra sağlıkla kucağına gelecek inşallah sen sütünü arttırmaya bak. Dualarım seninleBebeğimi yoğun bakıma aldılar
Kan pıhtılaşması var demiştim sekiz defa alındı iki gündür elleri kolları mahvoldu
Enfeksiyonu var bir kaç değerleri sıkıntılı
Onsuz eve döndüm
Dualarınızı bebeğimden eksit etmeyin
Ya benim fikrim yok sanki normal görüntüsü gibi. Birazdan tecrübeli anneler gelir. Doktorunuza sormanız daha sağlıklı şu an imkanınız varsaKızlar kimse fikir sahibi değil mi
Aminnn inşallah kuzucummmAy çok sevindim canım inş 3 kilo olduğu haberini de verirsin
Ya varya bana plesenta aşağıdaylen 35 de alırız diyip duruyorlardı sen yine çok iyi geldin kuzucum maşallah sana da bebeğine deAynen katılıyorum sana benimde Dr 36 da alırız dedi sonra 37 neyse biraz daha kalsın dediler tabi bu arada evde ful dinlenme modundayim aman bişey olmasın diye dışarı bile çıkmıyorum bı yere de gitsem eşim arabayla getir götür yapıyor sadece yemek bulaşık evi de hiç soylemiyim artık bıraktım temizlik de yapmicam doğumda annemde kalacağım için eşim sağolsun dağınıktır her türlü evi yine eski haline getirir diye annemde doğum sonrası eve geçince bir gün gelir el atarız temizlerim dedi öyle saldım herşey bebiş için
Amin kuzumm idare edeceğiz. Su içince gerçekten azalıyormuş sancılar amaBende de biraz sancı çıktı canım rabbim yardımcımız olsun
Kuzummm hayırlı uğurlu olsun sağlıcakla büyüsün minik yavrunKızlar selamlar ,
Doğuranlara hayırlı olsun diyorum
Bebişine kavuşamayanlara en kısa zamanda en güzel şekilde kavuşmayı diliyorum
Doğurmayı bekleyenlere sabırlar diliyorum havalar çok ısındı artık
Bizde kızımla kavuştuk şükür2. Sezaryanım eşim girdi doğuma öle olunca çok rahattım spinal aneztezi ile oldum 5-6 saat sonra ayağa kaldırdılar şükür herşey yolunda
Kuru kayısı , incir ve kayısı suyu içmek iyi geldi banaçokda su içen biriyim sanırım oda fayda etti
Ama anestezi sonrasında baş ağrısı yaptı onunda biraz ağrı kesici biraz kötü kahve ile çözdük
Bebişime gelince doğumda amniyon sıvısı yutmuş oyüzden doğunca güzel beslenemedi midesini aspire ettiler, kulağınada su kaçtığı için ilk duyma testinden geçmedi bugün ikinci testten geçti şükür
Ama sarılık var 48 saatte 10.33 du 4 gün gittiğimizde 13.48 dedi , hastaneden çıkış kilosunun üstüne 70 gr almış ok dedi doktor bizde sarılık içinde emmeye devam dedi ama bana güven vermedi .
Sizlerde sarılık nasıl çıktı?
Çok geçmiş olsun kuzucum. Antibiyotik tedavisine başlarlar enfeksiyonu varsa. Hemencecik atlatırsınız inşallah. Tüm dualarım sizinleBebeğimi yoğun bakıma aldılar
Kan pıhtılaşması var demiştim sekiz defa alındı iki gündür elleri kolları mahvoldu
Onsuz eve döndüm
Allah yardımcınız olsun. Hayırlı haberlerinizi bekliyoruzkızlar 3 cm açıklık ile yatırıldım ben . Sancım başta vardı nst de çıkıyordu şimdi yokduruma göre bu gece doğum gerçekleşmezse sabah epidural olacak ve suni sancı ile desteklenecek lütfen dua edin
36yım günde bir defa gece alıyorum bendeKaç haftalıksın . 36+0ım günde 2 kez kullanıyorum adalatla birlikte
Ah minnoşuma bunuda atlatacak Allahın izniyleBebeğimi yoğun bakıma aldılar
Onsuz eve döndüm
37 de keselim dedi doktorum daha fazlaya gerek yokmuş. Bebek ne zaman gelmek isterse o zaman gelsin dedi ama Benim makat geliş hala bebeğim dönmedi36yım günde bir defa gece alıyorum bende
Bende en son gittiğimda baş aşağıydı, baskı hissim var bu gece yine bakalım37 de keselim dedi doktorum daha fazlaya gerek yokmuş. Bebek ne zaman gelmek isterse o zaman gelsin dedi ama Benim makat geliş hala bebeğim dönmedi38 de alıcak sezeryanla
İnşallah bebeklerimiz zamanlarını beklerlerBende en son gittiğimda baş aşağıydı, baskı hissim var bu gece yine bakalım
Canım egzersizlerle bebegı dönen çok var37 de keselim dedi doktorum daha fazlaya gerek yokmuş. Bebek ne zaman gelmek isterse o zaman gelsin dedi ama Benim makat geliş hala bebeğim dönmedi38 de alıcak sezeryanla
Sen orayı kuru bir pamuk ile sil. Islak bırakma, birşey sürme . Şu an normal 1-2 güne kurur . Ancak akıntının rengi değişir beyaz iltihaplı akıntıya dönerse doktoruna hemen daniş belki o Antibiyotikli krem gerekebilirKızlar merhaba bebeğim 7 günlük göbek bağı düştü ama dibi ıslak gibi biraz korktum normal mi acaba görüntü ekliyorum
Evet evet duydum o hareketleri ama doktorum önermedi. İçerde yeri az olduğu için dönemediğini belirtti.Canım egzersizlerle bebegı dönen çok varEldorin den bilgi alabilirsin istersen onunki öyle döndü diye hatırlıyorum
Evet canım ama günlük su tüketimim 2,5 litre daha ne yapabilirimAminnn inşallah kuzucummm
Ya varya bana plesenta aşağıdaylen 35 de alırız diyip duruyorlardı sen yine çok iyi geldin kuzucum maşallah sana da bebeğine de
Amin kuzumm idare edeceğiz. Su içince gerçekten azalıyormuş sancılar ama
Kuzummm hayırlı uğurlu olsun sağlıcakla büyüsün minik yavrunemdikçe tuvaletini yapacak yaptıkça da sarılığı vücuttan atacak inşallah değer evet yükselmiş ama çok sık görülen bir şey zaten. Aşırı da yüksek değil. Bi takip edin bakalım
Çok geçmiş olsun kuzucum. Antibiyotik tedavisine başlarlar enfeksiyonu varsa. Hemencecik atlatırsınız inşallah. Tüm dualarım sizinle
Allah yardımcınız olsun. Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz
Benim 2 günüm kaldı
Sağol canım ladycimCok şükür bacım.Oksijen desteği hafif bi destek. Bizimki 2 gün durdu. 3. Gün onu da çıkardılar. İns kızın da en kısa sürede çıkar.
Süt için bestlak diye bi damla verdiler bana. Doğum yapan herkese hemen aldırmışlar. Yoğun bakım kapısında konuşurken diğer annelerle fark ettik. Günde 4 kez 20-25 damla bir bardak suyla içiyorsun. Etkisi tam olarak ne kadar bilmiyorum ama süt sıkıntım hiç olmadı.
Hayırlı olsun. 38-39. haftalar sezaryen için en uygun zamanlar.
İns serumla kan değerleri kalan zamanda daha da toparlar. Doğum kilosuna takılmamak lazım. Ölçümler çok doğru çıkmıyor. Biraz daha dirayetli olması açısından 3 kg geçmiş olması güzel tabi
Benim kızımda öyle oldu. 40 hafta doldu. Ne açılma, ne yumuşama, ne sancı. Böyle tembel çocuk görülmemiş diyordu annem
Ama doğum kader. Günlerce haftalarca beklenip olmayan, birkaç saatte birden gerçekleşir.
Güzel hatırlattın
Yapmak lazım. İns imkan dahilinde elimizden geleni yapıcaz.
E bebekler doğum kilosunun %10unu zaten vermiyor mu ilk haftada.Ödem o. Sonra kilo almaya başlıyorlar.
Tartı bozukmuş demek. Mamayı aklına getirme. Çocuk aç olsa ekstra huzursuz olur. İnan doymayan çocuk anlaşılır. Sarılık falan yoksa endişe etme.
Macera sizi bekliyor
Gözünüz aydın tekrar.
Sarılık hakkında çok bilgim yok. Ama tek çaresi emzirme diye biliyorum. @Taranta y belki.
Benimle beraber doğum yapan bi anne vardı. Onun bebeği de yoğun bakımda. Kız, baş ağrısından ayakta duramıyor. Duvara kapıya dolaba tutunuyor. Kahve ilaç çare olmuyor. Bilseydim genel olurdum dedi.
Neyin kime yan etki yapacağı belli değil malesef.
Ah canım benim.
Keşke yanında olsaydım sarılsaydım sana.
İnsan ne dese, ne duysa içi rahatlamıyor.
Allahım tez zamanda Şafii ismiyle şifasını göndersin yavrunun
Benim bebeğimin ellerini delik deşik etmişlerdi. Hep ödemden şişmiş. Mosmor olmuştu. Her görüş saatinde bakıp ağlıyordum
Pıhtılaşma sende de var mıydı ? Eşinle kan gruplarınız hani ?
Sen niyetlen, Rabbim nasip eder kolaylaştırır
Amin inşallah canım çok teşekkür ederimBence mamayi bir dusunun gidecegin doktorada bir sor bisey demezse. Sarilik olanlarda takviye olarak hizli toparlanmasi icin veriliyor diyede biliyorum.
Canim Allah en kisa surede sifa versin. İnsallah hizlica toparlayacak dualarimiz sizinle
Allah razı olsun canım benim belki birimizin duasıyla bebeğim kendine gelir toparlar daha iki günü dolmadan yanımdan ayırdılar tez vakitte gelsin şimdiden çok özledimCanım mübarek Aşure günü yarın , Rabbim bu mübarek günlerin hürmetine bebeğin bir an önce yanına getirsin inşallah sağlıkla hızlıca kavuştursun sizi
Amin ecmain
Evet başlamışlar bugünden itibaren büyün tetikleri yapacaklarmış Dr konuştum eve gitmeden farkedilmesi daha iyi oldu dedi Allah korusun farklı şeyler de olabilir miş çok şükür buna da ekstra da sarılık da başlamış oda bugün farkedildi onunda tedavisi devam edilecek inşallah hemencecik atlatır bebeğimAminnn inşallah kuzucummm
Ya varya bana plesenta aşağıdaylen 35 de alırız diyip duruyorlardı sen yine çok iyi geldin kuzucum maşallah sana da bebeğine de
Amin kuzumm idare edeceğiz. Su içince gerçekten azalıyormuş sancılar ama
Kuzummm hayırlı uğurlu olsun sağlıcakla büyüsün minik yavrunemdikçe tuvaletini yapacak yaptıkça da sarılığı vücuttan atacak inşallah değer evet yükselmiş ama çok sık görülen bir şey zaten. Aşırı da yüksek değil. Bi takip edin bakalım
Çok geçmiş olsun kuzucum. Antibiyotik tedavisine başlarlar enfeksiyonu varsa. Hemencecik atlatırsınız inşallah. Tüm dualarım sizinle
Allah yardımcınız olsun. Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?