- 24 Temmuz 2024
- 2.036
- 6.069
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.101
Ayy canım benim Rabbim yardımcın olsun siz hastaneyi değiştirdiniz mi , memeyle kavga gibi olduğunda gaz aklıma geliyor direk benimAllahım. Bu nasıl bi geceydi ?
Son haftalarda uyuyamıyorum diyip yakındığım tum geceler için cok pişmanım.
Gündüz emdi, gaz çıkardı, kucakta durdu, uyudu, az mızıldadı. Sonra tekrar emdi, uyudu.. bu döngü güzel devam etti.
Gece 12ye doğru bi hal geldi. Devamlı vuruyor. Çığlık çığlığa ağlıyor. Devamlı memede. Az içiyor. Çok kavga ediyor. Karnı mı ağrıyor anlamadım. Ayağımda salladım. Kucağımda gezdirdim. Basımızda satürasyon cihazı. Çocuk ağlıyor. Cihaz devamlı ötüyor. Bir zerre uyumadım.
Eki Görüntüle 3613550
Ay bizimki de kafayı sağa sola ata ata bi hal oldu sanırım gaz ya o zaman tutup atıyor memeyiAhh kuzucum benim
Yaa ayni kaos bizim evdede vardi dun gece. Cildirmis gibi memeye saldiriyor kafasini oyle atiyor ki saga sola bir sakatlik cikacak diye odum koptu. Iki gram ya uyudu ya uyumadi. Ciglik atacaktim bi ara. Stresten bir kutu lokum yedim bitirdim
Doğumdan 2. Gece de bizim kız baya uyumadı sabaha kadar neredeyse hemsıreyi en son cagırdık bir gazını cıkarttı bebek rahatladı dedik gaz 15 gün sonra başlamaz mı doğumdan itibaren oluyor artık bebeklerde dedi.Canım kızlar, bebeği gaz sorunu çekenler, sıkıntı ne zaman başladı ? İlaç kullanan var mı ?
Bu geceki tecrübem, benim çocuğumun gazı var. Altını temizlemek için ayaklarını kaldırdığımda bacakları karnına bası yaptığı için tazyikli şekilde gaz çıkardı. Ve her pırtladıgında rahatladı çocuk. Gece boyu aralıksız 5 dk uyumayan çocuk, 10 dk dır uyuyor. Hemşire geldi şimdi aldı işitme testine götürdü.
Sabah çocuk Dr u geldi. Geceniz nasıl geçti dedi. Durumu anlattım. Belki gece gündüzü ayıramıyor ama gaz sıkıntısı da var dedim. Gaz için erken, ilaç da kullanılmaz su an diyor.
Kızımda 15 günlükken başlamıştı gaz sancıları doğru. Ama bu çocuk da acı çekiyor görüyorum.
Hea bi de 60 gr vermiş çocuk bende iken. Beslenmesi yetersiz diyor. Bu çocuk 4 kg yakın doğdu. 60 gram ciddi bi rakam değil. Şeytan diyor ki kafasına küreği geçir.
Bebekler ilk on gün doğum kilosunun yüzde 10unu kaybeder. Bu normaldir.
Hatta doğum kilosu ile (1-2 gün sonra) hastaneden çıkarkenki taburcu kilosu farklıdır. Giden de kilo diyoruz ama ödemdir
Sağımı nasıl yapıyorsun canım ben de başlayacağımBen duygulandım ya bomboş oldu birden..
Yumuşadı aşağı indi 4.gün korse başladım şu an 3-4 aylık gibi duruyor epey küçüldü. 7 kilo vermişim bir de
Canım, bol emzirmek lazım 1 saatte 1,5 saatte hiç aksatmadan. 1 haftada ancak rengi açılmaya başladı bizim. Ben bir de emzirme bitince sağıyorum günde birkaç defa, onu da aralarda kaşık biberonla veriyorum.
Mama bence çaresiz kalırsanız düşünün
Günde 5 çişli bez çıkıyorsa beslenme iyi demek dedi doktorumuz. Kakayı saymayın 5 çiş dolu bez.
Bizim de 7.gün düştü o ıslaklık zamanla geçiyor doktor fito krem verdi günde 2 defa sürüyoruz. Dokunmayın pamukla temizlemeyin de dedi canım. Yine de çocuk doktoruna sorabilirsin biz WhatsApp üzeri sorduk.
Avent elektrikli pompa var bende. Önce sıcak suda ıslatıp suyunu sıktığım havluyu mememe sarıyorum. Sonra önce masaj modu sonra sağım modunda sağıyorum aynı zamanda masaj yapıyorum süt bitince buz kompres yapıp diğer memeye aynı işlemleri uyguluyorum canım. Bu işlemi bebiş doyup uyuyunca yapıyorum ki birden aranırsa meme boş kalmasın.Sağımı nasıl yapıyorsun canım ben de başlayacağım
Ya ben kahve içtim 3 fincan ondan oluyor sandım herkeste oluyormuş. Gecenin en tatlı saatinde 2-4.30 arası emiyor uyuyor yatırıyorum 2 dk geçmeden ağlayıp aranıyor. 5-6 kez aynı şey oldu nasıl bu kadar emebilir anlamıyorum ben yoruldum o yorulmadı. Evdekiler de uyuyor diye uyandırmadım çişe bile gitmeye vaktim olmadı çok zorlaştı bizim gece rutini...Ahh kuzucum benim
Yaa ayni kaos bizim evdede vardi dun gece. Cildirmis gibi memeye saldiriyor kafasini oyle atiyor ki saga sola bir sakatlik cikacak diye odum koptu. Iki gram ya uyudu ya uyumadi. Ciglik atacaktim bi ara. Stresten bir kutu lokum yedim bitirdim
İnşallah bebeklerimiz zamanlarını beklerlerkendilerini ve bizleri yormazlar. 29hftadan beri erken doğumla mücadele ediyorum. O kadar korktum ki şu küvöz olayından birde bebek hemşiresiyim ben. Anladım ki ne kadar korkar ve dillendirirsen onu yaşıyorsun. Susup oturuyorum artık sadece
kızlar ben de 32. haftamda erken doğum riskiyle karşılaştım (hem sancım çıkmıştı hem de benek aşağı inanılmaz baskı yapıyordu çünkü rahim ağzım aşırı kısalmıştı) 5 hafta sola doğru yattım. progestan koydum ve zorunlu olmadıkça kalkmadım, yürümedim. her hafta ciğer geliştirici yapılacağını konuştuk ama bir şekilde gerek kalmadan 38’e geldim şimdi de gelsin diye uğraşıyorumBende kullanıyorum hatta nidilatta kullanmaya başlayacağım 2 hafta kadar
Bizimki de böyle düştü. Koku kızarıklık ateş yoksa eğer 1 2 güne tamamen kuruyo arkadaşım endişe etme biz gittik doktora çünkü için rahat olsun. Bez kapatma üzerine göbeği düşmemiş gibi devam ve kuru kalsın silmeKızlar merhaba bebeğim 7 günlük göbek bağı düştü ama dibi ıslak gibi biraz korktum normal mi acaba görüntü ekliyorum
Ah sağol güzel bacımLady bu masaj benim kolik oğlanı çok rahatlatmıştı kuzum. Her akşam 5 te başlıyor gece 1 e kadar kıvranıyordu. Memeyle kavga ediyordu sinirden. Göbeği düşünce 7 gibi duş aldırıyordum uykuya geçmesi kolay oluyordu. Saat yönünde alt karna yarı aç yarı tokken ellerinle manevralarla masaj yapıyosun. Ellerini yağlayarak yaparsan da olur rahatlar. Dene bakalım.
Bizim doktor 7 günlükken biogaia damla nurse harveys şurup vermişti. Kullanmak zorunda kaldık biraz olsun rahatlatmıştı. Tamamen geçmiyor ama hafifletiyor. Allah yardımcın olsun
Dün anne uyumuna kaldık hastanede. Bu sabah taburcu etti Dr.Leydi bahsettiğin durum gaz sancısına benziyor ilk oğlumda 13 günlükken başlamıştı ama şimdi bebekte gittiğim vakitlerde ıkınma gözlemlemedim 9 günlük oldu
Bu arada ben tabucu oldun sanıyordum seni, bebeğinin sevki gerçekleşti mi?
Kuzum sarılık var maalesef gerilemiş ama kilo da kaybetmiş nasıl oldu o bilmiyorumE bebekler doğum kilosunun %10unu zaten vermiyor mu ilk haftada.Ödem o. Sonra kilo almaya başlıyorlar.
Tartı bozukmuş demek. Mamayı aklına getirme. Çocuk aç olsa ekstra huzursuz olur. İnan doymayan çocuk anlaşılır. Sarılık falan yoksa endişe etme
Evet sarılık olmasa yine çok endişe etmem ama sarılık olunca geriliyorum ben deBence mamayi bir dusunun gidecegin doktorada bir sor bisey demezse. Sarilik olanlarda takviye olarak hizli toparlanmasi icin veriliyor diyede biliyorum.
Bizim bez sayısı da iyi ama çocuk kilo almamış gerçekten insanın delireceği geliyoDoyup doymadığını bezden anlayın diyorlar da bizim bez sayısı azyarın doktor randevusu var 5.günü bir tartıcak bakalım yüzü de sarardı bebeğin bana öyle geliyor inşallah ilerlemez
Benim oğlan da erken doğduğu için daha bağırsakları gelişmedi çok gazı var. Sabsimplex ve biogaia beraber kullanıyorum anca etki ediyoCanım kızlar, bebeği gaz sorunu çekenler, sıkıntı ne zaman başladı ? İlaç kullanan var mı ?
Bu geceki tecrübem, benim çocuğumun gazı var. Altını temizlemek için ayaklarını kaldırdığımda bacakları karnına bası yaptığı için tazyikli şekilde gaz çıkardı. Ve her pırtladıgında rahatladı çocuk. Gece boyu aralıksız 5 dk uyumayan çocuk, 10 dk dır uyuyor. Hemşire geldi şimdi aldı işitme testine götürdü.
Sabah çocuk Dr u geldi. Geceniz nasıl geçti dedi. Durumu anlattım. Belki gece gündüzü ayıramıyor ama gaz sıkıntısı da var dedim. Gaz için erken, ilaç da kullanılmaz su an diyor.
Kızımda 15 günlükken başlamıştı gaz sancıları doğru. Ama bu çocuk da acı çekiyor görüyorum.
Hea bi de 60 gr vermiş çocuk bende iken. Beslenmesi yetersiz diyor. Bu çocuk 4 kg yakın doğdu. 60 gram ciddi bi rakam değil. Şeytan diyor ki kafasına küreği geçir.
Bebekler ilk on gün doğum kilosunun yüzde 10unu kaybeder. Bu normaldir.
Hatta doğum kilosu ile (1-2 gün sonra) hastaneden çıkarkenki taburcu kilosu farklıdır. Giden de kilo diyoruz ama ödemdir
Yok canım dogum sonrası normal bir süre takip et. Bazen yoğunlaşıp bazen azalması normalKızlar kanamanız ne durumda? Benim birkaç gündür hafif pembe açık renkliydi bugün biraz yoğun kırmızı renkte endişelenmeli miyim?
Cabim düzenli görünmüyor ama rahmin calismaya başlamış biraz daha bekle derim. 5 dakikada bire inene kadarKizlar bu şekilde devam eden kasılmalarim var hastaneye gidip gitmemekte kararsızım. Pazartesi yatış yapılacak zaten diye.
Takip ediyorum. Bu şekilde bile pazartesiyi bulacaz anlaşılan.Yok canım dogum sonrası normal bir süre takip et. Bazen yoğunlaşıp bazen azalması normalrahim toparlamaya çalışıyor yavaş yavaş ama eğer siddetlenirse bir doktora sorarsın
Cabim düzenli görünmüyor ama rahmin calismaya başlamış biraz daha bekle derim. 5 dakikada bire inene kadar
Benimde 15 gün önce acil kan ihtiyacım oldu, yeterli bulunmayınca çaprazlama yaptılar. Farklı kan gurubu bağış yaptı, bize Kızılay negatifti gönderdi hastaneye rezerve edildi. İnşallah bir an önce hallolurKızlar 0rh - kana ihtiyacımız var
Çok zor bulunan bir kan hastanede yokmuş etrafımda hepsi +
Bugun kontrol vardi doktor bir damla yazdi bakalim insallah fayda ederAyy canım benim Rabbim yardımcın olsun siz hastaneyi değiştirdiniz mi , memeyle kavga gibi olduğunda gaz aklıma geliyor direk benim
Ay bizimki de kafayı sağa sola ata ata bi hal oldu sanırım gaz ya o zaman tutup atıyor memeyi
Doğumdan 2. Gece de bizim kız baya uyumadı sabaha kadar neredeyse hemsıreyi en son cagırdık bir gazını cıkarttı bebek rahatladı dedik gaz 15 gün sonra başlamaz mı doğumdan itibaren oluyor artık bebeklerde dedi.
Bizim ertesi güne 60 gr kaybetmiş doktor iyi dedi normal şimdi 5.gün 130 gr kaybetmiş olmuş doktor sorun yok kilo kaybında dedi sık sık emzir dedi normal yani sizinki de sacma sapan konusmus o
Sağımı nasıl yapıyorsun canım ben de başlayacağım
Bu kadar erken yasayacagimizi sanmiyordum hic bunlari hani bebekler 18 saat uyuyordu kandirildikYa ben kahve içtim 3 fincan ondan oluyor sandım herkeste oluyormuş. Gecenin en tatlı saatinde 2-4.30 arası emiyor uyuyor yatırıyorum 2 dk geçmeden ağlayıp aranıyor. 5-6 kez aynı şey oldu nasıl bu kadar emebilir anlamıyorum ben yoruldum o yorulmadı. Evdekiler de uyuyor diye uyandırmadım çişe bile gitmeye vaktim olmadı çok zorlaştı bizim gece rutini...
Benimde bebek aşağıya aşırı baskı yapıyor rahim ağzı da kısalmış sanırım progestan kullandım bende ama kasılmalarım devam ediyorkızlar ben de 32. haftamda erken doğum riskiyle karşılaştım (hem sancım çıkmıştı hem de benek aşağı inanılmaz baskı yapıyordu çünkü rahim ağzım aşırı kısalmıştı) 5 hafta sola doğru yattım. progestan koydum ve zorunlu olmadıkça kalkmadım, yürümedim. her hafta ciğer geliştirici yapılacağını konuştuk ama bir şekilde gerek kalmadan 38’e geldim şimdi de gelsin diye uğraşıyorumendişelenmeyin peogestan+ sol tarafa doğru uzanın sadece.
Kafası çıktı mı gerisi kolay. Balık gibi kayıp gidecek inşallah. Olumlama yapıyorum ben. Güzelce bedenimin açıldığını hissedip derin nefes alıyorum. Sağlıkla kolaylıkla doğacaklar inşallah. UmarızKontrolden çıktım bebek 3682 ve ben bunu normal doğurcam nasıl doğurcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?