- 8 Kasım 2024
- 1.081
- 3.467
- 48
- 25
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.081
Çok teşekkür ederim canım benimCanım benim inşallah şifa ile taburcu olur rabbim yardımcıniz olsun dualarimdasin
Sağol arkadaşımGözünüz aydııın eve gidiş ne güzel bir histir bebekle birlikte
Canım benim dur bakalım üzme canını. Bakımdan sonra sağlıkla kucağına gelecek inşallah sen sütünü arttırmaya bak. Dualarım seninle
Amin inşallah kuzum çok teşekkür ederimAh minnoşuma bunuda atlatacak Allahın izniyle
Amin inşallah 37den sonrası için ne zaman gelirse gelişimi tamamlamış oluyor diyor uygulama siz daha iyi bilirsiniz hemİnşallah bebeklerimiz zamanlarını beklerlerkendilerini ve bizleri yormazlar. 29hftadan beri erken doğumla mücadele ediyorum. O kadar korktum ki şu küvöz olayından birde bebek hemşiresiyim ben. Anladım ki ne kadar korkar ve dillendirirsen onu yaşıyorsun. Susup oturuyorum artık sadece
Ahhaaha rahat oturup kalkmak mı bi süre pek rahat olamadı benimki dikişlerim var çünküPeki rahat oturabilip kalkmak nasıl ben şu an ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum
Mükemmel ya ben resmen oturamıyorum bel ağrısı kaburga baskısından artıkAhhaaha rahat oturup kalkmak mı bi süre pek rahat olamadı benimki dikişlerim var çünküAma hızlı iyileşir demişti doktor inşallah öyle olur Göbeğin engel olmaması harika bi his ama ya özlemişim eski halimi, hamilelikten çok yorulmuştum
allah razı olsun canım allah hiç bir anneyi evladından uzak koymasın canımız acıyor böyle aynı damlayı eşimede demişler gece aldı getirdi başladım inşaallah fayda ederCok şükür bacım.Oksijen desteği hafif bi destek. Bizimki 2 gün durdu. 3. Gün onu da çıkardılar. İns kızın da en kısa sürede çıkar.
Süt için bestlak diye bi damla verdiler bana. Doğum yapan herkese hemen aldırmışlar. Yoğun bakım kapısında konuşurken diğer annelerle fark ettik. Günde 4 kez 20-25 damla bir bardak suyla içiyorsun. Etkisi tam olarak ne kadar bilmiyorum ama süt sıkıntım hiç olmadı.
Hayırlı olsun. 38-39. haftalar sezaryen için en uygun zamanlar.
İns serumla kan değerleri kalan zamanda daha da toparlar. Doğum kilosuna takılmamak lazım. Ölçümler çok doğru çıkmıyor. Biraz daha dirayetli olması açısından 3 kg geçmiş olması güzel tabi
Benim kızımda öyle oldu. 40 hafta doldu. Ne açılma, ne yumuşama, ne sancı. Böyle tembel çocuk görülmemiş diyordu annem
Ama doğum kader. Günlerce haftalarca beklenip olmayan, birkaç saatte birden gerçekleşir.
Güzel hatırlattın
Yapmak lazım. İns imkan dahilinde elimizden geleni yapıcaz.
E bebekler doğum kilosunun %10unu zaten vermiyor mu ilk haftada.Ödem o. Sonra kilo almaya başlıyorlar.
Tartı bozukmuş demek. Mamayı aklına getirme. Çocuk aç olsa ekstra huzursuz olur. İnan doymayan çocuk anlaşılır. Sarılık falan yoksa endişe etme.
Macera sizi bekliyor
Gözünüz aydın tekrar.
Sarılık hakkında çok bilgim yok. Ama tek çaresi emzirme diye biliyorum.Taranta y belki.
Benimle beraber doğum yapan bi anne vardı. Onun bebeği de yoğun bakımda. Kız, baş ağrısından ayakta duramıyor. Duvara kapıya dolaba tutunuyor. Kahve ilaç çare olmuyor. Bilseydim genel olurdum dedi.
Neyin kime yan etki yapacağı belli değil malesef.
Ah canım benim.
Keşke yanında olsaydım sarılsaydım sana.
İnsan ne dese, ne duysa içi rahatlamıyor.
Allahım tez zamanda Şafii ismiyle şifasını göndersin yavrunun
Benim bebeğimin ellerini delik deşik etmişlerdi. Hep ödemden şişmiş. Mosmor olmuştu. Her görüş saatinde bakıp ağlıyordum
Pıhtılaşma sende de var mıydı ? Eşinle kan gruplarınız hani ?
Sen niyetlen, Rabbim nasip eder kolaylaştırır
Nasıl geçti acaba doğumunkızlar 3 cm açıklık ile yatırıldım ben . Sancım başta vardı nst de çıkıyordu şimdi yokduruma göre bu gece doğum gerçekleşmezse sabah epidural olacak ve suni sancı ile desteklenecek lütfen dua edin
Canım arkadaşim çok geçmiş olsun hiç üzme kendini bak gör birkaç güne toparlar minik savaşçın onlar bizden kat be kat güçlü dünyaya geliyorlar tüm kalbimle dualarım sizinle
Ahh kuzucum benimAllahım. Bu nasıl bi geceydi ?
Son haftalarda uyuyamıyorum diyip yakındığım tum geceler için cok pişmanım.
Gündüz emdi, gaz çıkardı, kucakta durdu, uyudu, az mızıldadı. Sonra tekrar emdi, uyudu.. bu döngü güzel devam etti.
Gece 12ye doğru bi hal geldi. Devamlı vuruyor. Çığlık çığlığa ağlıyor. Devamlı memede. Az içiyor. Çok kavga ediyor. Karnı mı ağrıyor anlamadım. Ayağımda salladım. Kucağımda gezdirdim. Basımızda satürasyon cihazı. Çocuk ağlıyor. Cihaz devamlı ötüyor. Bir zerre uyumadım.
Eki Görüntüle 3613550
Yaaakızlar 3 cm açıklık ile yatırıldım ben . Sancım başta vardı nst de çıkıyordu şimdi yokduruma göre bu gece doğum gerçekleşmezse sabah epidural olacak ve suni sancı ile desteklenecek lütfen dua edin
Bende kullanıyorum hatta nidilatta kullanmaya başlayacağım 2 hafta kadarKızlar progestan kullanan var mı bana daha devam dedi Salı ne der bilmiyorum yada bu haftalara kadar kullanan oldu mu
Nst de sancınız mı çıktı bebeğiniz haftasıyla uyumlu mu bir de ciğer geliştirme yapıldı mı36yım günde bir defa gece alıyorum bende
Lady bu masaj benim kolik oğlanı çok rahatlatmıştı kuzum. Her akşam 5 te başlıyor gece 1 e kadar kıvranıyordu. Memeyle kavga ediyordu sinirden. Göbeği düşünce 7 gibi duş aldırıyordum uykuya geçmesi kolay oluyordu. Saat yönünde alt karna yarı aç yarı tokken ellerinle manevralarla masaj yapıyosun. Ellerini yağlayarak yaparsan da olur rahatlar. Dene bakalım.Canım kızlar, bebeği gaz sorunu çekenler, sıkıntı ne zaman başladı ? İlaç kullanan var mı ?
Bu geceki tecrübem, benim çocuğumun gazı var. Altını temizlemek için ayaklarını kaldırdığımda bacakları karnına bası yaptığı için tazyikli şekilde gaz çıkardı. Ve her pırtladıgında rahatladı çocuk. Gece boyu aralıksız 5 dk uyumayan çocuk, 10 dk dır uyuyor. Hemşire geldi şimdi aldı işitme testine götürdü.
Sabah çocuk Dr u geldi. Geceniz nasıl geçti dedi. Durumu anlattım. Belki gece gündüzü ayıramıyor ama gaz sıkıntısı da var dedim. Gaz için erken, ilaç da kullanılmaz su an diyor.
Kızımda 15 günlükken başlamıştı gaz sancıları doğru. Ama bu çocuk da acı çekiyor görüyorum.
Hea bi de 60 gr vermiş çocuk bende iken. Beslenmesi yetersiz diyor. Bu çocuk 4 kg yakın doğdu. 60 gram ciddi bi rakam değil. Şeytan diyor ki kafasına küreği geçir.
Bebekler ilk on gün doğum kilosunun yüzde 10unu kaybeder. Bu normaldir.
Hatta doğum kilosu ile (1-2 gün sonra) hastaneden çıkarkenki taburcu kilosu farklıdır. Giden de kilo diyoruz ama ödemdir
Leydi bahsettiğin durum gaz sancısına benziyor ilk oğlumda 13 günlükken başlamıştı ama şimdi bebekte gittiğim vakitlerde ıkınma gözlemlemedim 9 günlük olduCanım kızlar, bebeği gaz sorunu çekenler, sıkıntı ne zaman başladı ? İlaç kullanan var mı ?
Bu geceki tecrübem, benim çocuğumun gazı var. Altını temizlemek için ayaklarını kaldırdığımda bacakları karnına bası yaptığı için tazyikli şekilde gaz çıkardı. Ve her pırtladıgında rahatladı çocuk. Gece boyu aralıksız 5 dk uyumayan çocuk, 10 dk dır uyuyor. Hemşire geldi şimdi aldı işitme testine götürdü.
Sabah çocuk Dr u geldi. Geceniz nasıl geçti dedi. Durumu anlattım. Belki gece gündüzü ayıramıyor ama gaz sıkıntısı da var dedim. Gaz için erken, ilaç da kullanılmaz su an diyor.
Kızımda 15 günlükken başlamıştı gaz sancıları doğru. Ama bu çocuk da acı çekiyor görüyorum.
Hea bi de 60 gr vermiş çocuk bende iken. Beslenmesi yetersiz diyor. Bu çocuk 4 kg yakın doğdu. 60 gram ciddi bi rakam değil. Şeytan diyor ki kafasına küreği geçir.
Bebekler ilk on gün doğum kilosunun yüzde 10unu kaybeder. Bu normaldir.
Hatta doğum kilosu ile (1-2 gün sonra) hastaneden çıkarkenki taburcu kilosu farklıdır. Giden de kilo diyoruz ama ödemdir
Ben duygulandım ya bomboş oldu birden..Kızlar kimse doğurduktan sonra ki karnının hissinden bahsetmedi ya bi anlatın nasıl oluyor ?
Canım, bol emzirmek lazım 1 saatte 1,5 saatte hiç aksatmadan. 1 haftada ancak rengi açılmaya başladı bizim. Ben bir de emzirme bitince sağıyorum günde birkaç defa, onu da aralarda kaşık biberonla veriyorum.Sarılık hakkında çok bilgim yok. Ama tek çaresi emzirme diye biliyorum.Taranta y belki.
Mama bence çaresiz kalırsanız düşününBence mamayi bir dusunun gidecegin doktorada bir sor bisey demezse. Sarilik olanlarda takviye olarak hizli toparlanmasi icin veriliyor diyede biliyorum.
Canim Allah en kisa surede sifa versin. İnsallah hizlica toparlayacak dualarimiz sizinle
Bizim de 7.gün düştü o ıslaklık zamanla geçiyor doktor fito krem verdi günde 2 defa sürüyoruz. Dokunmayın pamukla temizlemeyin de dedi canım. Yine de çocuk doktoruna sorabilirsin biz WhatsApp üzeri sorduk.Kızlar merhaba bebeğim 7 günlük göbek bağı düştü ama dibi ıslak gibi biraz korktum normal mi acaba görüntü ekliyorum
Allahım sana sabır versin bi an önce tam manasıyla kavuştursun bütün anneleri evlatlarıyla aminAllahım. Bu nasıl bi geceydi ?
Son haftalarda uyuyamıyorum diyip yakındığım tum geceler için cok pişmanım.
Gündüz emdi, gaz çıkardı, kucakta durdu, uyudu, az mızıldadı. Sonra tekrar emdi, uyudu.. bu döngü güzel devam etti.
Gece 12ye doğru bi hal geldi. Devamlı vuruyor. Çığlık çığlığa ağlıyor. Devamlı memede. Az içiyor. Çok kavga ediyor. Karnı mı ağrıyor anlamadım. Ayağımda salladım. Kucağımda gezdirdim. Basımızda satürasyon cihazı. Çocuk ağlıyor. Cihaz devamlı ötüyor. Bir zerre uyumadım.
Eki Görüntüle 3613550
Ben oturamıyorum yatamıyorum artık o hissi bende yaşasam iyi olcakBen duygulandım ya bomboş oldu birden..
Yumuşadı aşağı indi 4.gün korse başladım şu an 3-4 aylık gibi duruyor epey küçüldü. 7 kilo vermişim bir de
Canım, bol emzirmek lazım 1 saatte 1,5 saatte hiç aksatmadan. 1 haftada ancak rengi açılmaya başladı bizim. Ben bir de emzirme bitince sağıyorum günde birkaç defa, onu da aralarda kaşık biberonla veriyorum.
Mama bence çaresiz kalırsanız düşünün
Günde 5 çişli bez çıkıyorsa beslenme iyi demek dedi doktorumuz. Kakayı saymayın 5 çiş dolu bez.
Bizim de 7.gün düştü o ıslaklık zamanla geçiyor doktor fito krem verdi günde 2 defa sürüyoruz. Dokunmayın pamukla temizlemeyin de dedi canım. Yine de çocuk doktoruna sorabilirsin biz WhatsApp üzeri sorduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?