- 22 Mart 2023
- 4.211
- 2.700
- 63
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.141
Canım karnına hafif hareketlerle saat yönünde masaj yapabilirsin kolik masajı olarak aratırsan çıkar.Canım kızlar, bebeği gaz sorunu çekenler, sıkıntı ne zaman başladı ? İlaç kullanan var mı ?
Bu geceki tecrübem, benim çocuğumun gazı var. Altını temizlemek için ayaklarını kaldırdığımda bacakları karnına bası yaptığı için tazyikli şekilde gaz çıkardı. Ve her pırtladıgında rahatladı çocuk. Gece boyu aralıksız 5 dk uyumayan çocuk, 10 dk dır uyuyor. Hemşire geldi şimdi aldı işitme testine götürdü.
Sabah çocuk Dr u geldi. Geceniz nasıl geçti dedi. Durumu anlattım. Belki gece gündüzü ayıramıyor ama gaz sıkıntısı da var dedim. Gaz için erken, ilaç da kullanılmaz su an diyor.
Kızımda 15 günlükken başlamıştı gaz sancıları doğru. Ama bu çocuk da acı çekiyor görüyorum.
Hea bi de 60 gr vermiş çocuk bende iken. Beslenmesi yetersiz diyor. Bu çocuk 4 kg yakın doğdu. 60 gram ciddi bi rakam değil. Şeytan diyor ki kafasına küreği geçir.
Bebekler ilk on gün doğum kilosunun yüzde 10unu kaybeder. Bu normaldir.
Hatta doğum kilosu ile (1-2 gün sonra) hastaneden çıkarkenki taburcu kilosu farklıdır. Giden de kilo diyoruz ama ödemdir
Bende henüz hiç çatı muayenesi olmadımBu arada yine parmaklandım bu da böyle bi bilgi
Aaa bilmem kiKız Çarşamba doğumu baslatirim demisya drun bu Çarşamba mi öbür Çarşamba mi diye soruyombenimki 41. Haftada çağırdı ondan merak ettim
Allah Allah benimki bakıyor ya ama bi yandan da doğum için iyi oluyor çünkü bunu ebelerde çok yapacakBende henüz hiç çatı muayenesi olmadımperşembe gittiğim de bakacağım dedi sonra ultrasonda kasılma sancı bişey görmedim seni strese sokmuyum durduk yere haftaya bakalım dedi yapmadı bişey
İnşallah sağlıkla bı an evvel gelirler canım ben hurmaya abanmaya başladım yürüyüş vs yapıyorum bakalım cumaya kadar geldi geldi gelmedi mecburen müdahale olucak inşallah gerek kalmazAaa bilmem kigaliba haftaya ya çünkü 40 tam dolsun bekleyelim dedi 39. Dayım tam 1 haftam var bu çocuk doğdu doğdu doğmadı müdahale olucak hiç istemiyorum aslında kendi sancısıyla gelse keşke
Allah Allah benimki bakıyor ya ama bi yandan da doğum için iyi oluyor çünkü bunu ebelerde çok yapacak
İnşAllah canım benim seninle beraber dogurcaz dedik dua saatine denk geldi herhalde ikimiz fırtlatcazİnşallah sağlıkla bı an evvel gelirler canım ben hurmaya abanmaya başladım yürüyüş vs yapıyorum bakalım cumaya kadar geldi geldi gelmedi mecburen müdahale olucak inşallah gerek kalmaz
Peşpeşe inşallah amiiinnnnİnşAllah canım benim seninle beraber dogurcaz dedik dua saatine denk geldi herhalde ikimiz fırtlatcaz
Doktor çok önemli gerçekten ben de hiç bişey yoktu ağrı sancı vs kontrole diye gittim doğum başlamış ağlaya ağlaya ben sezaryen istiyorum galiba normal doğuramayacak gibiyim dedim ama doktorum beni ikna etti normal doğumu bekliyorum evde sancını çek gel epidural takıcam bana güven yapamazsan da hemen alıcam sezaryene dediMerhabaa
Kontrolden geldim. 37. Haftanın son günündeyiz bugün. Genelde 38-39da sezeryan yapılıyor diye biliyorum. Doktor belki önümüzdeki haftaya doğum için plan yapar diyordum. Doktora normal doğum düşünmüyorum da o yüzden doğum hakkında biraz konuşmak istiyorum dedim. 'Ben kimseyi zorlamıyorum size soruyorum siz ne derseniz o oluyor sen bilirsin. Haftalık kontrollere devam ederiz 40. hafta için de bir hafta öncesinden plan yaparız' dedi. Doktorumun instagram hesabına baktığımda normal doğumu da destekleyen biri aslında. Neden normal doğum düşünmüyorsun diye sorar, iki doğum şeklini de anlatır gibi düşünmüştüm. Sen bilirsin diyip 1 hafta sonra kontrole gel dedi çıktım. Normal doğumu anlatsa kendince belki fikrim değişir diyordum ama sen bilirsin dedi sadece. Üstelik 40. haftada sezeryan yapmayı planlıyor, 40 biraz geç değil mi? 39a da tamamım ama 40ı bekledikten sonra normal doğumu da beklerim ne kalmış şunun şurasında. Ki muhtemelen 40a kadar iyice ağırlaşırım ve karın ağrıları iyice artar, e bu durumda da sezeryan olmasına gerek yok ben normal doğum sürecinin stresinden beklemekten ve ağrılarından korktuğum için sezeryan istiyorum.
3 kilo olmuşuz bu arada, bebeğimin keyfi yerinde gibi görünüyor sancı vs çıkmadı nstde. Ama ben bekledikçe çok stres yapıyorum. Nasıl geçecek bu zaman şimdi?
Ağrılardan hareket de edemiyorum, doğuma kadar ne yer ne içeriz evi nasıl derli toplu tutar temizlerim gerçekten hiç bir fikrim yok
Hepimiz o tedirginliği yaşıyoruz bebegim doğal yolla gelsin tüm tuşlara basıyorum valla eşim zaten sürekli spor yapalım diyor bakalım sizden önce dogurursam bilin ki 3 vakit spor yapmamdanAaa bilmem kigaliba haftaya ya çünkü 40 tam dolsun bekleyelim dedi 39. Dayım tam 1 haftam var bu çocuk doğdu doğdu doğmadı müdahale olucak hiç istemiyorum aslında kendi sancısıyla gelse keşke
Herkesin acı eşiği herkesin dayanma gücü herkesin vucudu kendine özel biri zor dogum yapınca herkes öyle gibi anlatılıyor evet tabiki kolay degil ama gececek bitecek kendimi öyle motive ediyorum bitmeyen ne var ??Doktor çok önemli gerçekten ben de hiç bişey yoktu ağrı sancı vs kontrole diye gittim doğum başlamış ağlaya ağlaya ben sezaryen istiyorum galiba normal doğuramayacak gibiyim dedim ama doktorum beni ikna etti normal doğumu bekliyorum evde sancını çek gel epidural takıcam bana güven yapamazsan da hemen alıcam sezaryene dedibence doktoru da boşverin sizi motive etmek zorunda değil keşke yapsaydı ama bunu düşünüp stres olmayın akışa bırakın o bi şekilde doğacak allahın izniyle kendisi seçecek hatta doğum şeklini ama o kadar iyi anlıyorum ki normal doğumdan korkup birinin yapabilirsin demesine ve desteğine ihtiyaç duymak.. çünkü aslında yapabiliriz sadece korkuyoruz ben ikna olmama rağmen hala korkuyorum
Ay ben oturamıyorum bile dört ağrısından ilk ben doğurayım ya artık çok zorlanıyorum memelerim 100 beden oldular bunların arkası öyle bi ağrıyor ki umarım küçülürlerHepimiz o tedirginliği yaşıyoruz bebegim doğal yolla gelsin tüm tuşlara basıyorum valla eşim zaten sürekli spor yapalım diyor bakalım sizden önce dogurursam bilin ki 3 vakit spor yapmamdan
Canım herkes korkuyor sezeryana girerken de korkuyorsun aslında şöyle söyliyim biz bir anda çok acı çekiyoruz ama sonra kurtuluyoruz sezeryan da günlerce acı çekiyorsun yani birisini peşin ödüyorsun birisini taksitli gibi düşünebilirsin tabii ki herkese saygı duyuyorum ama sezeryan bir insan icadı antik Çağlar‘da soylu ailelere yapılan bir şeydi bu şekilde ortaya çıktı Sonradan günümüze uyarlandı fakat şöyle söyliyim ki sezeryan riskleri normal doğumun risklerinden çok daha fazla bence biraz araştırıp insanın öyle karar vermesi gerekiyor normal doğumu araştırdıkça pozitif doğum hikayelerini dinledikçe insanın kendine olan inancı yerine geliyor çünkü zaten Allah eğer bizim vücudumuz doğuma elverişli olmasaydı zaten Vajinal yoldan doğurmazdık ki şöyle düşünüyorum ki filler gergedanlar doğuruyor Onlar kaçar kilo doğuruyorlar biz 3 kg yani biraz cesaret biraz Allah’a güvenmek gerekiyor tabii ki kimseye illa normal doğum diye tutturmuyorum dediğin gibi bir bebek kendi seçer nasıl geleceğini hepsi doğum sonuçta hiçbiri birbirinden üstün veya düşük değil sadece sağlık açısından ve Doğallık açısından ben böyle düşünüyorumDoktor çok önemli gerçekten ben de hiç bişey yoktu ağrı sancı vs kontrole diye gittim doğum başlamış ağlaya ağlaya ben sezaryen istiyorum galiba normal doğuramayacak gibiyim dedim ama doktorum beni ikna etti normal doğumu bekliyorum evde sancını çek gel epidural takıcam bana güven yapamazsan da hemen alıcam sezaryene dedibence doktoru da boşverin sizi motive etmek zorunda değil keşke yapsaydı ama bunu düşünüp stres olmayın akışa bırakın o bi şekilde doğacak allahın izniyle kendisi seçecek hatta doğum şeklini ama o kadar iyi anlıyorum ki normal doğumdan korkup birinin yapabilirsin demesine ve desteğine ihtiyaç duymak.. çünkü aslında yapabiliriz sadece korkuyoruz ben ikna olmama rağmen hala korkuyorum
kesinlikle öyle herkesin doğumu farklı acısı farklı şurda 1-2 haftaya zaten hepimiz bebeklerimizle ilgili sorular sormaya başlayacağız birbirimizeHerkesin acı eşiği herkesin dayanma gücü herkesin vucudu kendine özel biri zor dogum yapınca herkes öyle gibi anlatılıyor evet tabiki kolay degil ama gececek bitecek kendimi öyle motive ediyorum bitmeyen ne var ??
Destek ihtiyacı çok doğru gerçekten. Sadece bir doktorun gözünden normal ve sezeryan doğumu dinlemek istemiştim aslında. O an anlatsa normal doğumun birkaç güzel yanını söylese o beni ikna etmeye yeterdi sanırım. O gücü bulabilirdim yani. Hani zorlamak kafa karıştırmak vs değil konu, sadece doktorumdan dinlemek istemiştim. Hayırlısı neyse o olsun bu saatten sonra. Hayırlı doğumlarımız olsun inşallah.Doktor çok önemli gerçekten ben de hiç bişey yoktu ağrı sancı vs kontrole diye gittim doğum başlamış ağlaya ağlaya ben sezaryen istiyorum galiba normal doğuramayacak gibiyim dedim ama doktorum beni ikna etti normal doğumu bekliyorum evde sancını çek gel epidural takıcam bana güven yapamazsan da hemen alıcam sezaryene dedibence doktoru da boşverin sizi motive etmek zorunda değil keşke yapsaydı ama bunu düşünüp stres olmayın akışa bırakın o bi şekilde doğacak allahın izniyle kendisi seçecek hatta doğum şeklini ama o kadar iyi anlıyorum ki normal doğumdan korkup birinin yapabilirsin demesine ve desteğine ihtiyaç duymak.. çünkü aslında yapabiliriz sadece korkuyoruz ben ikna olmama rağmen hala korkuyorum
Ben de hep böyle düşünüyorum benim vücudum buna göre yaratılmış allahın izniyle doğuracağım aylardır Pilates yoga vs kendimi hazırlıyorum ama son 1 haftada istemediğim şeyler yaşandı aile içinde psikolojik olarak hiç iyi değildim doktorumla da paylaştım gücüm yok iyi değilim dedim ne yaşandıysa yaşandı senin doğumunla ne alakası var dedi bana güveniyorsan çok güzel geçecek doğumun dedi allah razı olsun tamam gel sezaryen yapalım diyebilirdi gönderdi beni eve bakalım daha sancılanmadım bekliyorumCanım herkes korkuyor sezeryana girerken de korkuyorsun aslında şöyle söyliyim biz bir anda çok acı çekiyoruz ama sonra kurtuluyoruz sezeryan da günlerce acı çekiyorsun yani birisini peşin ödüyorsun birisini taksitli gibi düşünebilirsin tabii ki herkese saygı duyuyorum ama sezeryan bir insan icadı antik Çağlar‘da soylu ailelere yapılan bir şeydi bu şekilde ortaya çıktı Sonradan günümüze uyarlandı fakat şöyle söyliyim ki sezeryan riskleri normal doğumun risklerinden çok daha fazla bence biraz araştırıp insanın öyle karar vermesi gerekiyor normal doğumu araştırdıkça pozitif doğum hikayelerini dinledikçe insanın kendine olan inancı yerine geliyor çünkü zaten Allah eğer bizim vücudumuz doğuma elverişli olmasaydı zaten Vajinal yoldan doğurmazdık ki şöyle düşünüyorum ki filler gergedanlar doğuruyor Onlar kaçar kilo doğuruyorlar biz 3 kg yani biraz cesaret biraz Allah’a güvenmek gerekiyor tabii ki kimseye illa normal doğum diye tutturuyorum dediğim gibi bir bebek kendi seçer nasıl geleceğini hepsi doğum sonuçta hiçbiri birbirinden üstün veya düşük değil sadece sağlık açısından ve Doğallık açısından ben böyle düşünüyorum
Bizimki de böyle düştü. Koku kızarıklık ateş yoksa eğer 1 2 güne tamamen kuruyo arkadaşım endişe etme biz gittik doktora çünkü için rahat olsun. Bez kapatma üzerine göbeği düşmemiş gibi devam ve kuru kalsın silme
Kesinlikle yeterdi keşke de anlatsaydı sağlık olsun. AminnDestek ihtiyacı çok doğru gerçekten. Sadece bir doktorun gözünden normal ve sezeryan doğumu dinlemek istemiştim aslında. O an anlatsa normal doğumun birkaç güzel yanını söylese o beni ikna etmeye yeterdi sanırım. O gücü bulabilirdim yani. Hani zorlamak kafa karıştırmak vs değil konu, sadece doktorumdan dinlemek istemiştim. Hayırlısı neyse o olsun bu saatten sonra. Hayırlı doğumlarımız olsun inşallah.
Bende korkuyorum dediğinde korkma zorunda değilsin denersin olmazsa sezeryana alırım dedi bu insanlıktır tabiki doğru ama benim doktoruma yıllardır aynı bunu her doktor yapamıyor çünkü aşırı şikayet edilme korkuları var normal doğumda bi şey olursa diyeBen de hep böyle düşünüyorum benim vücudum buna göre yaratılmış allahın izniyle doğuracağım aylardır Pilates yoga vs kendimi hazırlıyorum ama son 1 haftada istemediğim şeyler yaşandı aile içinde psikolojik olarak hiç iyi değildim doktorumla da paylaştım gücüm yok iyi değilim dedim ne yaşandıysa yaşandı senin doğumunla ne alakası var dedi bana güveniyorsan çok güzel geçecek doğumun dedi allah razı olsun tamam gel sezaryen yapalım diyebilirdi gönderdi beni eve bakalım daha sancılanmadım bekliyorum
Evet onlar için de risk almak oluyor aslında onları da anlamak gerek belki sizin de açılmanız falan başlamış olsaydı o istediğiniz konuşmayı yapardı belki de yapacak onu bekliyordur erken diye düşünmüştür etkilemek içinBende korkuyorum dediğinde korkma zorunda değilsin denersin olmazsa sezeryana alırım dedi bu insanlıktır tabiki doğru ama benim doktoruma yıllardır aynı bunu her doktor yapamıyor çünkü aşırı şikayet edilme korkuları var normal doğumda bi şey olursa diye
Rabbim hepimize kolaylık versinkesinlikle öyle herkesin doğumu farklı acısı farklı şurda 1-2 haftaya zaten hepimiz bebeklerimizle ilgili sorular sormaya başlayacağız birbirimizebunlar bitecek gidecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?