- 8 Nisan 2024
- 220
- 562
- 23
- 36
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.461
Sizin diyaloğunuz varmış bizde çok resmiyiz. Ne alakası var elti nedir doğumda ya. Kendi gençlikleri gibi sanıyorlar hala herşeyi. Bak yine sinirlendimBende bugün sordum benim hastane 10 bin dedi
Emrivakiyle gelecekse niye gelsin çok gelmek istiyorsa kayınvaliden yerine o arayıp canım bana ihtiyacın varsa ben geleyim der sana araya kayinvalideni sokmaz benim annem taa konyalardan geldi nitekim ablamda doğuma yetişmeye çalışacak oda Konya'da çünkü KV dede tutturmuş eltimde bizimle kalacakmış hastaneden eve dönünce anneme guvenmiyormus çocuk dogurali çok olmusmus ne münasebet dedim hem benim evimde yerim yok eşimde rahat edemez eltimde oda aynı seninki gibi bozuldu sustu tek bı oda var evim 2+1 yatacak yer yok diye onun düşünmesi lazım herşeyden önce lohusa halimle evde o kadar kalabalığı çekemem hastanede kalsın çok istiyorsa eltimle aramda iyidir bu arada ablam kadar Nazım geçer nazlar beni dost gibiyizdir
Ben de eşimin kalması taraftarıyım. Arkadaşların da dediği gibi hem tek başımıza yapmadık bu bebişleri hem de eşimiz ne kadar tecrübesizse biz de öyleyiz. Üstelik biz daha dezavantajlı durumdayız eşlerimiz hem yürüyebiliyor hem bizden daha hızlı hareket edebiliyorKızlar doğum gecesi yanınızda eşiniz mi kalacak yoksa anne veya kayınvalideniz mi? Benim eşim kalacak dün kayınvalidem diyor ki o kalıp ne yapacak ya annen ya ben kalırım diyor. Ben de çocuğu doğmuş eve gidip uyuyacak mı dedim. Kayınpederim ne yapacak eve gidip uyumayıp dedi hahaahhahah. Bana mı tuhaf geliyor bir tek anlamadım. Tabiki annemin yanımda kalması gibi olamaz ama çocuğun doğduğu gece eşin eve gitmesi hak mı yani bu çocuğu tek başıma mı yaptım. Öğrenecek. Dikişlerim olursa yardım etmeyi de öğrenecek haksız mıyım
Kızlar nst.den sonra doktorcugum doğumun başlamış bu sancı doğum sancısı dedi, burada bekleyip stres yapmani istemem akşam gel açıklığına bakılsın dedi kendisi baktı Çarşamba 1cm demişti bugün 2dedi, akşam doğum ilerlememis olursa gidersin yatirmazlarsa sabah geri gelirsin dedi
Kızlar ya benden sonra da 4 kişi yatış yaptı hiç birinde açılma da sancı da yok. Nolcak bakalım. Niye kimsede açılma ve sancı yok ki.Bayan diyor ya ben o kadar hareket yaptım yürüyüş yaptım nasıl olmaz diye
Off ben kayınvalide cümlelerine katlanamıyorum artık. Yeminle aradığında açasım gelmiyo. En son vukuatımız hastanede yanımda eltim kalcakmış.Benim annem küçükken vefat etti. Ablam var o da ayın 18inde memlekete gidecek 22sünde dönecek. Ablam gelecekti eşimle normalde. Önce doğurursam eltim gelcekmiş.kayınvalidemin annesi hasta ona bakıyo ondan bişey beklemiyorum. Eltimede kayınvqlidem sen git demiş Emrivaki gelcek diyo bide bana. Güzelce dedimki gerek yok anne ablam burda olmazsa ben eşimle giderim öyle daha rahat olurum. Nasıl ısrar nasıl saçma cümleler. En son dedim. İstemiyorum ben daha önce normal doğum yaptım insanın her hali var. Eşimden çekinmem ablamdan bile çekinirim yeri gelir eltimle rahat edemem. Yok hala ısrar. En son istemiyorum dedim iyi tamam dedi küstü kapadı. Sanki ben değil bunlar hamile bide trip atıyo. Ya eltimle bi samimiyetim yok eşim varken eltimle niye doğuma gideyim ben Allahım sen bana sabır ver yarabbim.cahil cahil işler.
Evet aşkım kimine anında kimisine 4 saat sonra değişiyorAaaaa öylemiii
Naptın canım başladı mı sancılarHepsini iki haftadır yoğun bir şekilde yaptım o kadar squat yaptım merdiven inip çıktım oturma banyosu vs. Yatış yaptik fitil verildi halen ağrı yok
Yürüyüş yaptım evi toparladım şimdi kv.me geçtim bı tık daha sıklaştı sancım ama iyiyim yikilmadim henüzVaalbara ayy ülkece bu anı bekliyormuşuz yaa hadi bakalım Allah kolaylık versin sandalyede otur otur kalk
Ben gidiyorum inşallah bu gece-yarın sen de gel peşimdenBen de daha doğuramadım. Cumartesi günü 3-4 cm açılmam vardı nst de sancı çıkmıştı bugün yine gittim açılma ilerlememiş sancım 15 dk da 1 görünüyo ama hala benim hissettiğim bişey yok suni sancı yerine evine git sancını bekle dedi doktorum bekliyoruz bakalım hiç doğuracak gibi değilim ya
Aman boşver düşünme bile kendi düşüncesizligi he deyip geçmek lazım ben öyle yapıyorumSizin diyaloğunuz varmış bizde çok resmiyiz. Ne alakası var elti nedir doğumda ya. Kendi gençlikleri gibi sanıyorlar hala herşeyi. Bak yine sinirlendim
Ben de eşimin kalması taraftarıyım. Arkadaşların da dediği gibi hem tek başımıza yapmadık bu bebişleri hem de eşimiz ne kadar tecrübesizse biz de öyleyiz. Üstelik biz daha dezavantajlı durumdayız eşlerimiz hem yürüyebiliyor hem bizden daha hızlı hareket edebiliyorKızlar doğum gecesi yanınızda eşiniz mi kalacak yoksa anne veya kayınvalideniz mi? Benim eşim kalacak dün kayınvalidem diyor ki o kalıp ne yapacak ya annen ya ben kalırım diyor. Ben de çocuğu doğmuş eve gidip uyuyacak mı dedim. Kayınpederim ne yapacak eve gidip uyumayıp dedi hahaahhahah. Bana mı tuhaf geliyor bir tek anlamadım. Tabiki annemin yanımda kalması gibi olamaz ama çocuğun doğduğu gece eşin eve gitmesi hak mı yani bu çocuğu tek başıma mı yaptım. Öğrenecek. Dikişlerim olursa yardım etmeyi de öğrenecek haksız mıyım
Hadi gözünüz aydın. Hızlıca ve kolaylıkla ilerler süreciniz inşallahhhKızlar nst.den sonra doktorcugum doğumun başlamış bu sancı doğum sancısı dedi, burada bekleyip stres yapmani istemem akşam gel açıklığına bakılsın dedi kendisi baktı Çarşamba 1cm demişti bugün 2dedi, akşam doğum ilerlememis olursa gidersin yatirmazlarsa sabah geri gelirsin dedi
Sizde durumlar ne acaba? İnşallah hızlıca ilerleyip sizi daha da bekletmez. 41'deydiniz yanlış hatırlamıyorsamKızlar ya benden sonra da 4 kişi yatış yaptı hiç birinde açılma da sancı da yok. Nolcak bakalım. Niye kimsede açılma ve sancı yok ki.Bayan diyor ya ben o kadar hareket yaptım yürüyüş yaptım nasıl olmaz diye
Elti ne alaka yaaa. O kadar samimiyetin de yokmuş nasıl rahat edebilirsin ki. Ben şahsen emzirirken tuvalete giderken falan çok rahatsız olurdum. Bence iyi yapmışsınız istemediğinizi söyleyerek. Her zaman böyleyse Allah yardımcınız olsun hele bir de yakın oturuyorsanız...Off ben kayınvalide cümlelerine katlanamıyorum artık. Yeminle aradığında açasım gelmiyo. En son vukuatımız hastanede yanımda eltim kalcakmış.Benim annem küçükken vefat etti. Ablam var o da ayın 18inde memlekete gidecek 22sünde dönecek. Ablam gelecekti eşimle normalde. Önce doğurursam eltim gelcekmiş.kayınvalidemin annesi hasta ona bakıyo ondan bişey beklemiyorum. Eltimede kayınvqlidem sen git demiş Emrivaki gelcek diyo bide bana. Güzelce dedimki gerek yok anne ablam burda olmazsa ben eşimle giderim öyle daha rahat olurum. Nasıl ısrar nasıl saçma cümleler. En son dedim. İstemiyorum ben daha önce normal doğum yaptım insanın her hali var. Eşimden çekinmem ablamdan bile çekinirim yeri gelir eltimle rahat edemem. Yok hala ısrar. En son istemiyorum dedim iyi tamam dedi küstü kapadı. Sanki ben değil bunlar hamile bide trip atıyo. Ya eltimle bi samimiyetim yok eşim varken eltimle niye doğuma gideyim ben Allahım sen bana sabır ver yarabbim.cahil cahil işler.
Kuzum ben bugün testlerimi verdim yarın anestezi ile görüşücem uygun görürse çarşamba günü sezeryan olucamÇevrede vs tecrübeli insan olmayınca insan bilemiyor tabi bu tür şeyleri. İkinci bebişe kısmet artık inşallahhaber ver bana da merak ettim ne diyecekler bakalım. Belki iyi bir doktora denk gelirsin şehir hastanesinde de istediğin gibi bir doğum yapabilirsin. Hayırlısı olsun bakalım haber bekliyorum
Hayiiiirr senden sonra grubun en fazla hamilesi beniiimmm sıramı vermem ahahahaYürüyüş yaptım evi toparladım şimdi kv.me geçtim bı tık daha sıklaştı sancım ama iyiyim yikilmadim henüz
Ben gidiyorum inşallah bu gece-yarın sen de gel peşimden
İnstada bir video izlemiştim tam şu anda 3 saat, 3 gün veya 3 hafta sonra da doğurma ihtimalin var diyeBu ben akşam ve gece var sabah yok
Valla tuhaf bakış açısı tabi ki eşin kalacak. Yani aslında tamamen doğum yapan kişi kimi isterse o kalsın. Kimi annesi ile rahat edebilir. Ama sürekli alttan muayene falan oluyor bence en rahat eşKızlar doğum gecesi yanınızda eşiniz mi kalacak yoksa anne veya kayınvalideniz mi? Benim eşim kalacak dün kayınvalidem diyor ki o kalıp ne yapacak ya annen ya ben kalırım diyor. Ben de çocuğu doğmuş eve gidip uyuyacak mı dedim. Kayınpederim ne yapacak eve gidip uyumayıp dedi hahaahhahah. Bana mı tuhaf geliyor bir tek anlamadım. Tabiki annemin yanımda kalması gibi olamaz ama çocuğun doğduğu gece eşin eve gitmesi hak mı yani bu çocuğu tek başıma mı yaptım. Öğrenecek. Dikişlerim olursa yardım etmeyi de öğrenecek haksız mıyım
HoşgeldinnBen geldimmm, dogurmadim size dönene kadar bekledim
Diğer arkadaşların da dediği gibi kordon dolanması bizim düşündüğümüz kadar tehlikeli değilmiş. Zaten sürekli bebeğin kalbi falan takipte oluyor, içini ferah tut. Sağlıkla kavuşun inşGünaydın kızlar biz yatış yaptik dua edin bebeğin kordonu da boynuna dolanmış.
Gerçekten döndüğün gün doğurmanKızlar nst.den sonra doktorcugum doğumun başlamış bu sancı doğum sancısı dedi, burada bekleyip stres yapmani istemem akşam gel açıklığına bakılsın dedi kendisi baktı Çarşamba 1cm demişti bugün 2dedi, akşam doğum ilerlememis olursa gidersin yatirmazlarsa sabah geri gelirsin dedi
Bekliyoruz canımmmmmm inş 3 saat beklerim yeter banaİnstada bir video izlemiştim tam şu anda 3 saat, 3 gün veya 3 hafta sonra da doğurma ihtimalin var diyeüç hafta da çok ya
Valla tuhaf bakış açısı tabi ki eşin kalacak. Yani aslında tamamen doğum yapan kişi kimi isterse o kalsın. Kimi annesi ile rahat edebilir. Ama sürekli alttan muayene falan oluyor bence en rahat eş
Hoşgeldinn
Diğer arkadaşların da dediği gibi kordon dolanması bizim düşündüğümüz kadar tehlikeli değilmiş. Zaten sürekli bebeğin kalbi falan takipte oluyor, içini ferah tut. Sağlıkla kavuşun inş
Gerçekten döndüğün gün doğurmansağlıkla gelsin inş kuzu
Sırayla gelin yapalım su işiHayiiiirr senden sonra grubun en fazla hamilesi beniiimmm sıramı vermem ahahaha
Canım kızlarlady peacock ne yapiyorsunuz acabaa bebek nasil ?
Ahh tahmin edebiliyorum nolur güçlü dur ve bebeğine güven. Süt ve Mama takviyesi ile her şey yoluna girecek, doktorlar en ufak riske karşı önlem alıyorlar bebişinle bu son ayrılığın olacak tüm kalbimle inanıyorum sağlıklı olsunlar da çoğu bebek bunu yaşıyor sen güçlü ol ve sütünü sağ canım çok geçmiş olsunCanım kızlar
Canım acıyor.
Sabah asm ye gittik. Topuk kanı verdik. Orada aile hekimine muayene ettirdim oğlumu. Sarılık var ama ciddi görünmüyor, çocuk Dr görsün dedi.
Oradan çıktık şehir hastanesine gidelim dedim. Eşim dedi ki senin kadın doğum randevun vardı özelde. 45 dk var yetişemeyiz.
Kendi muayeneme gittim. Hersey yolunda. Ordan koştur koştur şehir hastanesine geldik. Yenidogan polikliniğine çıktık ki, hasta olmadığı için öğle arasına çıkmış Dr.
Öğleden sonra geldi. Muayene etti. Taburcu kilosundan 150 gr eksik. Hem de iki günde.mama takviyesi gerekebilir önce tahlilleri isteyelim dedi. Sonucu 20 geldi. Yatış dediler.
Hazırladım bebeğimi götürüp teslim ettim.Dr. İlk on günde ortaya çıkan sarılık tehlikeli olabilir. Hemen mavi ışık tüneline alacağım. Sabaha değeri 9-10a düşer. Ama birden ortaya çıkıp bu kadar hızlı ilerleyen bi sarılık varsa, tedaviden kısa süre sonra tekrarlayabilir. Bunu da göz önüne alıp tedbiren takip edeceğiz. Tedavi için beş gün öngörüyoruz dedi.
Devlet hastanesi old için görüş yada emzirme yok. Dr saat 13.00te günlük bilgilendirme yapacak. Süt sağın getirin dediler.
Mochi nin göğüs pompasını aldım. Ama bir türlü yerleştirmeyi beceremedim. Göğüs ucu ve çevresi büyük old için mi bilmiyorum.
Geçmişi okuyamadım. İki kişi doğum yaptı anladığım. Rabbim hayırlı etsin. Sağlıkla evlerine donmeyi nasip etsin.
Hastaneden kucağın boş çıkmak çok acı.
Sırayla olursa okeyimSırayla gelin yapalım su işidiyormusum gene bekliyormusum.gelmiyormus
Yaa canım lady rabbim safi ismiyle şifa versin bebegine sana da selamet diliyorumCanım kızlar
Canım acıyor.
Sabah asm ye gittik. Topuk kanı verdik. Orada aile hekimine muayene ettirdim oğlumu. Sarılık var ama ciddi görünmüyor, çocuk Dr görsün dedi.
Oradan çıktık şehir hastanesine gidelim dedim. Eşim dedi ki senin kadın doğum randevun vardı özelde. 45 dk var yetişemeyiz.
Kendi muayeneme gittim. Hersey yolunda. Ordan koştur koştur şehir hastanesine geldik. Yenidogan polikliniğine çıktık ki, hasta olmadığı için öğle arasına çıkmış Dr.
Öğleden sonra geldi. Muayene etti. Taburcu kilosundan 150 gr eksik. Hem de iki günde.mama takviyesi gerekebilir önce tahlilleri isteyelim dedi. Sonucu 20 geldi. Yatış dediler.
Hazırladım bebeğimi götürüp teslim ettim.Dr. İlk on günde ortaya çıkan sarılık tehlikeli olabilir. Hemen mavi ışık tüneline alacağım. Sabaha değeri 9-10a düşer. Ama birden ortaya çıkıp bu kadar hızlı ilerleyen bi sarılık varsa, tedaviden kısa süre sonra tekrarlayabilir. Bunu da göz önüne alıp tedbiren takip edeceğiz. Tedavi için beş gün öngörüyoruz dedi.
Devlet hastanesi old için görüş yada emzirme yok. Dr saat 13.00te günlük bilgilendirme yapacak. Süt sağın getirin dediler.
Mochi nin göğüs pompasını aldım. Ama bir türlü yerleştirmeyi beceremedim. Göğüs ucu ve çevresi büyük old için mi bilmiyorum.
Geçmişi okuyamadım. İki kişi doğum yaptı anladığım. Rabbim hayırlı etsin. Sağlıkla evlerine donmeyi nasip etsin.
Yürüdüm gezdim bakalım birazdan gideceğim sabahı bulur gibi hissediyorum şimdilik ekstra yoğun bı sancım yokSırayla olursa okeyimyok yok seninki sabaha kucağında inşallah öyle hissediyorum
Elti nedir Allahaşkına şu ana kadar duyduğum en garip şey doğum yapan kadının yanında eltisinin kalması. ben hayatta istemezdim o hallerimi bi tek eşim görsün millete ne gerek var . İyi demişsin senOff ben kayınvalide cümlelerine katlanamıyorum artık. Yeminle aradığında açasım gelmiyo. En son vukuatımız hastanede yanımda eltim kalcakmış.Benim annem küçükken vefat etti. Ablam var o da ayın 18inde memlekete gidecek 22sünde dönecek. Ablam gelecekti eşimle normalde. Önce doğurursam eltim gelcekmiş.kayınvalidemin annesi hasta ona bakıyo ondan bişey beklemiyorum. Eltimede kayınvqlidem sen git demiş Emrivaki gelcek diyo bide bana. Güzelce dedimki gerek yok anne ablam burda olmazsa ben eşimle giderim öyle daha rahat olurum. Nasıl ısrar nasıl saçma cümleler. En son dedim. İstemiyorum ben daha önce normal doğum yaptım insanın her hali var. Eşimden çekinmem ablamdan bile çekinirim yeri gelir eltimle rahat edemem. Yok hala ısrar. En son istemiyorum dedim iyi tamam dedi küstü kapadı. Sanki ben değil bunlar hamile bide trip atıyo. Ya eltimle bi samimiyetim yok eşim varken eltimle niye doğuma gideyim ben Allahım sen bana sabır ver yarabbim.cahil cahil işler.
Canım çok geçmiş olsun kan tahlilinde mi 20 çıktı bence dediklerinden daha kısa sürede çıkartacaklar . İlk 10 gün diyorda zaten yenidoğan sarılığı fizyolojik olan ilk 10 gün olmuyor mu ben mi yanlış biliyorum.Canım kızlar
Canım acıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?