- 27 Ekim 2023
- 7.587
- 20.856
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.661
Doktorum 41.e kadar yolu var dedi bugun tam 40 oldum sancın yoksa suni sancı ile dogum yaparsın demişti banaGünaydınnn
Kızlar doktorum 40. Hafta için sezeryan planlayacağız dedi ama gördüğüm kadarıyla çoğu kişide 39. haftada normal doğum süreci başlıyor. Nişan geliyor, sancı başlıyor, açıklık oluyor falan. Kafam çok karışık, 40'a kadar bekler mi gerçekten? Tamamen sezeryan planlanıp da 40. hafta doğuma alınan var mı hiç duyduğunuz? Şimdi haftaya 39.da apar topar mı doğuma almaya kalkar yoksa 40ı bekler miyiz sancı vs olmazsa?
Ayy hadi bacım benimGünaydın kizlarrr benim bugün lekeli akıntım var, sabah sürprizi oldu
Ay sorma valla Haziran bebesi olmak yaramadı. Valla gece 12:30 da başlayan emzirme mama uyutma mesaisi 3:30 da bitti yani o yüzden emzik şart dediğin gibi bence de kurtarıcı inşallah alır benimki de en azından kriz anlarında. Artık meme reddi yaşamayız di mi ? Tecrübeli anneler bilir . Ay ondan da alayım ben bibs aldım bir kaç tane daha var ama bu dediğin yok bunu da alayım napayım.Temmuz görünümlü haziran bebelerinde birşeycikler oldu
Aventultra air almıştım kızımda bundada öle aldım
Emzik bence kurtarıcı
Seni çok iyi anlıyorum ladycimCanım kızlar
Canım acıyor.
Sabah asm ye gittik. Topuk kanı verdik. Orada aile hekimine muayene ettirdim oğlumu. Sarılık var ama ciddi görünmüyor, çocuk Dr görsün dedi.
Oradan çıktık şehir hastanesine gidelim dedim. Eşim dedi ki senin kadın doğum randevun vardı özelde. 45 dk var yetişemeyiz.
Kendi muayeneme gittim. Hersey yolunda. Ordan koştur koştur şehir hastanesine geldik. Yenidogan polikliniğine çıktık ki, hasta olmadığı için öğle arasına çıkmış Dr.
Öğleden sonra geldi. Muayene etti. Taburcu kilosundan 150 gr eksik. Hem de iki günde.mama takviyesi gerekebilir önce tahlilleri isteyelim dedi. Sonucu 20 geldi. Yatış dediler.
Hazırladım bebeğimi götürüp teslim ettim.Dr. İlk on günde ortaya çıkan sarılık tehlikeli olabilir. Hemen mavi ışık tüneline alacağım. Sabaha değeri 9-10a düşer. Ama birden ortaya çıkıp bu kadar hızlı ilerleyen bi sarılık varsa, tedaviden kısa süre sonra tekrarlayabilir. Bunu da göz önüne alıp tedbiren takip edeceğiz. Tedavi için beş gün öngörüyoruz dedi.
Devlet hastanesi old için görüş yada emzirme yok. Dr saat 13.00te günlük bilgilendirme yapacak. Süt sağın getirin dediler.
Mochi nin göğüs pompasını aldım. Ama bir türlü yerleştirmeyi beceremedim. Göğüs ucu ve çevresi büyük old için mi bilmiyorum.
Geçmişi okuyamadım. İki kişi doğum yaptı anladığım. Rabbim hayırlı etsin. Sağlıkla evlerine donmeyi nasip etsin.
Hastaneden kucağın boş çıkmak çok acı.
Amin amin çok zor gerçektenCanımmm bebişin için dua ediyorum gönlün rahat olsun bu hafta inşallah evinize geleceksiniz rabbim kimseyi bebeğinden 5 dk bile ayırmasın amin
İnşallah kuzum benimde tek duam oKızlar okuyorum okuyorum bir türlü yetişemiyorum. Alıntılar var onlara da bir türlü cevap veremedim vereceğim inşallah. Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün demek istiyorumyapamayanları Rabbim bir avazda çok güzel bir şekilde kurtarsın inşallah. Kavussunlar yavrularina sağlıkla. lady peacock yavruna kavusmana çok sevindim güzelce evine alıp goturmussun iyiymiş küçük bey çok mutlu oldum aryakusum birtanem çok geçmiş olsun. En kısa zamanda kucağında olacak bebeğin inşallah iyileşecek. Dualarım seninle. Çok güçlüler bu bıcırıklar merak etme ağlama üzülme sakin ol en kısa zamanda alıp evine gideceksin bebeğinle.
Ben kaç gündür yoğunluktan giremiyorum sayfalar birikiyor yetişemiyorum. Hepinizi çok özledim. Bir düzen aldırmaya çalışıyorum evin içinde kendimce. Bebeğimle güzel gidiyor şükür. Bugün doktora gittik geldik. Doğum kgsunun üstüne çıkmış güzel dedi. Sarılık belirtisi falan yok. Bıngıldak ultrasonu çekildi gayet iyiymiş her şey. İşitme testinde sol kulakta kalmıştı ilk girdiginde bugün bir daha girdi geçti şükür. Çok şükür iyiyiz. Ablamiz.masallah kardeşin etrafında pervane. Ama tabi bana da ihtiyacı var ikisini birden idare etmeye çalışıyorum. Kendim toparlanmaya çalışıyorum. Dikişlerim iyiymiş bugün bende muayene oldum gerdiriyor biraz ama iyi . ama ayak şişliklerim inmedi. Daha fazla dinlenmem gerekiyormuş. İki ay sonraya bana kontrol verdi. Dikişlere tekrar bakılacak. Bebeği de kırkı çıkınca götüreceğiz kalça ultrasonu için. Bizden haberler böyle. Arkadan okuya okuya gelmeye devam edeceğimhepinizi çok seviyorum
Yok canım hiç rahatsız etmedi beni. Pijama ile çok rahat ettim kullanışlı oldu. Sen yine de koy rahat edemezsen öyle de giyersin.
Aslında hiç de sakin değildim canım çok panik bir insanım ben. Elimden geldiğince stresimi yönetmeye çalistim. Normalde bakınca evet uzun bir aralık değil de bir de bana sor diyorumçok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Çok sağol amin insallah
Çok sağol canım elimden geldiğince pozitif bakmaya ve anlatmaya çalıştımyani şöyle benim bütün muayenelerim sıkıntı. Tüm vajinal muayenelerim. Hiç birinde rahat değilim olamıyorum. İlk nişandan sonra hastaneye gittiğimde ebe muayene etti bildiğin kalçamı yatağa koyamiyorum ebe sakinlikle bekledi beni sakinlestirip elimi tutup bir şekilde muayeneyi yaptı. Nst falan druma haber verdi bir de o gelip bakmak istedi. Ebe rahat olmadığımı söylemiş zaten. Drum geldi bu senin ilk doğumun değil neden zorlanıyorsun korkuyorsun falan dedi. Bilmiyorum Dr bey hiç rahat değilim her muayenede aynı dedim. Kendisi muayene etti ebe benim elimi tuttu falan. Sonra ben çıktım odadan ebeyi kenara çekmiş bir şeyler konuşuyordu. Akşam tekrar nst için gittiğimde ebe önce sancı durumuna bakicaz dedi ona göre muayene ederiz dedi. Sancılar çok çıkınca muayene etti ama çok sakin ve anlayışlı davranarak. Dr zorlamayin falan demiş sanırım. Sürekli muayene etmeyin diye uyarmış. Akşam üstü de eve gittim tekrar. Gece gittigimde yine haber verildi druma. Başka bir ebe vardı onu da uyarmış. Ebe muayene yaptı yavaş yavaş. Sen eşinle ilişkiye girerken de mi rahat değilsin dedi. Yani genel olarak evet rahat değilim dedim. Ya en başında ya da ilişki boyu rahatsiz olduğum oluyor dedim. Sabaha karşı benim asıl ebe geldi ona gece ilgilenen kadın dedi ki arkadasin vajinusmusu var dedi o da evet dünden beri zorlanıyor kıyamıyorum çok zor muayene oluyor ama mecbur bakiyoruz dedi. Öylelikle öğrendim. Dr da demiş sanırım ebelere. Uzun oldu ama böyle oldu işte. İki ay sonra kontrole gittiğimde dikisler düşmüş mü rahim toparlamis mi diye bakacak eşimle ne zaman münasebetimiz başlar onu söyleyecek. Genel muayene yapacak. O zaman bu olayı da soracağım ona. Vajinismus mu bu yaşadığım ne yapabilirz diye kuzum.
Canım seninle aynı gün doğum yaptığım için çok mutlu oldum bende. Evladına bir an önce kavusman için dualar ediyorum. Arada yaz bebeğinle ne durumdasiniz merak ediyorum
Canım ladyimöncelikle kusura bakma sayfaların tamamını yeni bitirdim bebeğinin hastanede olduğunu sonradan gördüm yoksa dün öyle yazmazdim, çok üzüldüm öyle yazdığım için kusura bakma. Ben bebeğinle evindesin sanıyordum. İnşallah en kısa zamanda çıkacak beslendikce değeri düşecek ve kucağına gelecek dualarım seninle bitanem
Elimden geldiğince pozitif anlatmaya çalıştım zorlayiciydi evet ama kızıma baktıkça unutuyorum. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için sağol bacımsenden de güzel haberler bekliyorum dualar ediyorum
Su ara dibine vuruyorum. Acayip aglak oldum bir anda gözyaşlarım boşalıyor durduramiyorun.kendimi. keşke bu çocuğu yapmasaydim ikisine birden nasıl bakacağım annem gidince eşim ise başlayınca düşünceleri beni bitiriyor. Şuan bedenen de daha toparlayamadigim için kendimi çok yetersiz hissediyorum kuzum. Lohusa psikolojisi gerçekten var
Kuzum yorucu ve biraz psikolojik olarak zor geçiyor ama asacağım inşallah bedenen toparlaninca. Giremedim bir kaç gün. Ancak bitirebildim sayfaları.
Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahgüle güle büyüt saglikla inşallah
Canım çok geçmiş olsun seni anlıyorum.. gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
Canım gözün aydın taburcu olmasına çok sevindim çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah
Yaptılar canım. Doğumdan 3 saat önce falandı yapıldı..iyi oluyor insanın aklindan siliniyor bir şey çıkacak diye bir de onun için endişe etmiyorsun
Bacım bu sefer geliyor bence hadi doğur ki sen doğurmazsan doğuramıyoruz.su gibi geçsin..Günaydın kizlarrr benim bugün lekeli akıntım var, sabah sürprizi oldu
Seni çok iyi anlıyorum ladycimkocaman sarılıyorum sana
İnanıyorum ki bebişlerimiz iyi olup çıkacak hastaneden
şu kapıdan arkamı dönüp eve gitmek bana çok zor geliyor ama iyi olsun herşey diye direniyorum
Sarılık bizde de ikinci gün başlamıştı şuan daha iyi sarılığı bitmiş sayılır
Tez vakitte gelsinler
Bu hikaye bana çok tanıdıkÇok sağol canım elimden geldiğince pozitif bakmaya ve anlatmaya çalıştımyani şöyle benim bütün muayenelerim sıkıntı. Tüm vajinal muayenelerim. Hiç birinde rahat değilim olamıyorum. İlk nişandan sonra hastaneye gittiğimde ebe muayene etti bildiğin kalçamı yatağa koyamiyorum ebe sakinlikle bekledi beni sakinlestirip elimi tutup bir şekilde muayeneyi yaptı. Nst falan druma haber verdi bir de o gelip bakmak istedi. Ebe rahat olmadığımı söylemiş zaten. Drum geldi bu senin ilk doğumun değil neden zorlanıyorsun korkuyorsun falan dedi. Bilmiyorum Dr bey hiç rahat değilim her muayenede aynı dedim. Kendisi muayene etti ebe benim elimi tuttu falan. Sonra ben çıktım odadan ebeyi kenara çekmiş bir şeyler konuşuyordu. Akşam tekrar nst için gittiğimde ebe önce sancı durumuna bakicaz dedi ona göre muayene ederiz dedi. Sancılar çok çıkınca muayene etti ama çok sakin ve anlayışlı davranarak. Dr zorlamayin falan demiş sanırım. Sürekli muayene etmeyin diye uyarmış. Akşam üstü de eve gittim tekrar. Gece gittigimde yine haber verildi druma. Başka bir ebe vardı onu da uyarmış. Ebe muayene yaptı yavaş yavaş. Sen eşinle ilişkiye girerken de mi rahat değilsin dedi. Yani genel olarak evet rahat değilim dedim. Ya en başında ya da ilişki boyu rahatsiz olduğum oluyor dedim. Sabaha karşı benim asıl ebe geldi ona gece ilgilenen kadın dedi ki arkadasin vajinusmusu var dedi o da evet dünden beri zorlanıyor kıyamıyorum çok zor muayene oluyor ama mecbur bakiyoruz dedi. Öylelikle öğrendim. Dr da demiş sanırım ebelere. Uzun oldu ama böyle oldu işte. İki ay sonra kontrole gittiğimde dikisler düşmüş mü rahim toparlamis mi diye bakacak eşimle ne zaman münasebetimiz başlar onu söyleyecek. Genel muayene yapacak. O zaman bu olayı da soracağım ona. Vajinismus mu bu yaşadığım ne yapabilirz diye kuzum.
Kuzum yorucu ve biraz psikolojik olarak zor geçiyor ama asacağım inşallah bedenen toparlaninca. Giremedim bir kaç gün. Ancak bitirebildim sayfaları.
Günaydın kizlarrr benim bugün lekeli akıntım var, sabah sürprizi oldu
Merhabalar bende pazartesi günü sabah doğum yaptım ilk gece zaten memeye alışma vs derken aşırı meme istemedi ama dün gündüz memeyi tam kavradı emdi.Ay sorma valla Haziran bebesi olmak yaramadı. Valla gece 12:30 da başlayan emzirme mama uyutma mesaisi 3:30 da bitti yani o yüzden emzik şart dediğin gibi bence de kurtarıcı inşallah alır benimki de en azından kriz anlarında. Artık meme reddi yaşamayız di mi ? Tecrübeli anneler bilir . Ay ondan da alayım ben bibs aldım bir kaç tane daha var ama bu dediğin yok bunu da alayım napayım.
Hadi sağlıkla güzel haberlerini alırız inşallah canımHafif birşeyler atistirdm evi bı toparladim akşamdan kalmaydi, hafif bı duş aldım, dişimi fircaladim, hazırlandım şimdi çıktık kızlar, adım adim anlatıyorum bakalım bu hikayenin sonu nasıl bitecek tek mi döneceğiz çift mi
Ah canım takip edemiyorum ama inşallah sağlıkla bir an evvel beraber dönersiniz evinize tüm kalbimle dua ediyorum hastanedeki bebişlerimizeAh bacım! Yanyana olsak da sarılıp ağlaşsak..
İçinin yangını ben anlarım. Konuşuyorum ama aslında susuyorum, yiyorum ama aslında tat atmıyorum, varım ama aslında yokum. Öyle bi garip hal.
Kim arasa başlıyorum anlatmaya, sonrası salya sümük ağlama..Lafını edince göğsümden süt geliyor. Burnumun direği sızlıyor. Gün sayıyorum. Bu son ayrılık olsun diye dua ediyorum. Rabbim dermansız dert vermesin
Sana bi şey dediler mi ? Tedavi ve süreci hakkında.. Pıhtılaşma için tedavi uygulanıyor sanırım, di mi ?
Meryem ana otunu suya koymayı unutmaHafif birşeyler atistirdm evi bı toparladim akşamdan kalmaydi, hafif bı duş aldım, dişimi fircaladim, hazırlandım şimdi çıktık kızlar, adım adim anlatıyorum bakalım bu hikayenin sonu nasıl bitecek tek mi döneceğiz çift mi
Sağ ol cnm teşekkür ederim sarılığımız geçince sanki arttı çişli bez sayısı. Süt yapıcılarıda içiyorum vs. Kiloya takılmıycam çünkü doyduğunu hissediyorum. Maşallah çok hareketli ve metabolizması hızlı bi bebeğim var. 1.çocuğumda böyleydi ona benzediğini düşünüyorum. Sarılık mevzusu geçti ya kafamda rahatladı artık. Belki onunda etkisi var.Canım çişli bez say. Doktor kakalı sayısı değil çişli bezi önemsiyoruz dedi günde 5 tane iyi beslendi demekmiş. Bir sonraki emzirmeyi son emdiği memeden başlat solla bıraktıysa solla başlat ki kalan süt yağlı kilo yapan süt. İlk sğt sulu daha az besleyici
Bi geliyeeehh bi gidiyeeehDoğum yapan canlar lohusa psikolojisi diye bir şey var mı gerçekten. Psikolojileriniz ne alemde ?
Sağım etki ediyor bence. Ebebekten malt içeceği aldım çok güzel arttırıyor. Hipp in anne içeceğini aldım süt yapan gerekirse bunları içiyorum. Bol su ve fırsat buldukça uyku zaten en önemlisi. Birde emzirirken bebeğe bakmak ellerini göğsüne koymakta etki ediyormuş.Kızlarr süt artırma yöntemleriniz neler acaba?
Mutlaka sağım yapmalı mıyız sizce
Hipp organic combıotıc. İçerik olarak iyiymiş diye bunu aldık.Mama olarak ne kullanıyorsunuz var mı kullanan gaz yapmayan deneyimlediginiz
Bir kaç defa mama verdim doktorun ısrarı üzerine kaşık biberonla verdim çok uğraştırıcı çok zaman alıyor ama memeyi bırakmaması için böylesi lazımmış. Kendi sütümüde kaşık biberonla veriyorum bu arada ekstra takviye gerekirse.Mama veren anneler biberonla mı yoksa kaşık biberonla mı veriyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?