2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Doktorum 41.e kadar yolu var dedi bugun tam 40 oldum sancın yoksa suni sancı ile dogum yaparsın demişti bana

Günaydın kizlarrr benim bugün lekeli akıntım var, sabah sürprizi oldu
Ayy hadi bacım benim güzelce sağlıkla gelsin inşallah bu sefer minik kızın annesini daha fazla bekletmesin artık kaç gündür yazamadım hep arkanızdan takip ettim ancak toparliyorum kendimi

Çatlak kreminden göbeğim alerji oldu kırmızı noktalar kapladı her yerini ve çok kaşınıyor Böyle bir şey yaşayan var mı kızlar nasıl çözüm buldunuz?

Temmuz görünümlü haziran bebelerinde birşeycikler oldu
Aventultra air almıştım kızımda bundada öle aldım
Emzik bence kurtarıcı
Ay sorma valla Haziran bebesi olmak yaramadı. Valla gece 12:30 da başlayan emzirme mama uyutma mesaisi 3:30 da bitti yani o yüzden emzik şart dediğin gibi bence de kurtarıcı inşallah alır benimki de en azından kriz anlarında. Artık meme reddi yaşamayız di mi ? Tecrübeli anneler bilir . Ay ondan da alayım ben bibs aldım bir kaç tane daha var ama bu dediğin yok bunu da alayım napayım.

Seni çok iyi anlıyorum ladycim kocaman sarılıyorum sana
İnanıyorum ki bebişlerimiz iyi olup çıkacak hastaneden
şu kapıdan arkamı dönüp eve gitmek bana çok zor geliyor ama iyi olsun herşey diye direniyorum
Sarılık bizde de ikinci gün başlamıştı şuan daha iyi sarılığı bitmiş sayılır
Tez vakitte gelsinler

Eklentiler

• IMG_5984.webp
    8 KB · Görüntüleme: 56
Kızlar dün gece o kadar kötüydü ki bebek içerde hiç durmadan saatlerce hareket halindeydi gün boyu da hareketliydi zaten en son gece iç organlarım ağrıyor du hala çok ağrım var gelicek sandım ama hiç bı belirtim yok hareketleri neden bu kadar çok olmuş olabilir fikri olan varmı

Hamilelik ve doğumla alakalı birkaç tecrübem;

*80.4le hamile kaldım. Zaten kilolu hamile kaldığım için ekstra dikkat ediyordum, 28. Haftada gebelik şekeri çıkınca diyete de başladım. Toplam 7 kg alarak 87.2 ile hamileliği tamamladım. (Gebelik şekeri doğumdan sonra ortadan kayboldu. Bazen geçmeyip kalıcı oluyormuş.)

*Daha önceki gebeliğimde 20 kg alıp (85 ile doğuma girmiştim) basen bölgesinden çat çat çatlatan biri olarak, bu hamileliğimde hiçbir çatlak yaşamadım. 2 gebeliğimde de bi krem, yağ vs kullanmadım.

*Sezaryenden sonra alınan serumlarla doğumdan sonraki 3-4-5. Günler özellikle ayaklarda müthiş bi ödem oldu. Ama aynı sırada yüzüm, ellerim; vücudumun üst bölgesi epey incelmişti. Sanırım yer çekiminin etkisiyle vücuttaki tüm ödem ayaklarda birikiyor. Doğumdan önceki haftalar old gibi doğumdan sonraki günler de mutlaka ayaklarınızı uzatarak oturun ve emzirin. Şu an doğum yapalı 9 gün oldu. Vücudumda hiçbir ödem ve şişlik kalmadı.
Hastanede giydiğim varis çoraplarını eve getirip yıkadım. Sezaryen olanlar evde de çoraplarını giymeye devam etsinler.

*Şu an havanın da sıcak olması ile canım pek yemek istemiyor. Tatlı zaten pek aramam. Lohusayım süt olsun diye de hiç komposto-yemeğe düşmedim. Gebelik şekerinden dolayı yiyemediğim ama doğumdan sonra istediğim kadar yiyeceğim dediğim yiyecekleri bile su an canım çekmiyor. Sanırım yasak olan şeylerin cazibesiydi. Yalnız içimde çöl ateşi gibi bi hararet var. Suya kanamıyorum. Az önce tartıldım. 77.2 kg Sanırım hamileyken kendi vücut ağırlığımdan kilo vermişim.

*Doğumdan sonra karnım günbegün inmeye başladı. Bugün 9. Gün diyebilirim ki, şu an karnım gebelikten önceki göbeğim kadar. Aslında gebelikte hep korse baktım. Önceki hamileliğimde (korse giymemiştim) göbeğim kalmıştı ve spora gitmek durumunda kalmıştım. O yüzden bu sefer Dr un ilk hafta muayenesi ve dikişleri kontrolünden sonra hersey yolunda izniyle karnımı dünden beri sarıyorum. Sanırım korse almama gerek olmayacak.

*Doğumdan sonra dikiş yerlerinde 2 gün ağrı oldu. 3. Günden sonra genel bi karın ağrısına dönüştü. Rahmim acıyor demek daha doğru olur. Birkaç gündür göbek deliğinin 2-3 parmak kadar altında bi seviyeye indi rahim. Önceki günlere göre ağrısı, çok daha da az.

*Hamilelikte koltuk altında kahverengi ben gibi lekeler ve özellikle boynumda birçok et beni çıktı. Boynumdakiler beni çok gerdi. Çünkü nahoş bi görüntü oldu. Nette hamilelik hormonlarının sebep old ve bazen doğumdan sonra yok old yazıyordu. Bunlar nasıl gider ki, ucu top gibi olan irili ufaklı et benleri diyordum. İnanmazsınız ben farkında değilken sönmüşler. Yarıdan fazlası gitmiş. Kalanlar iyice küçülmüş. Geldikleri gibi gidiyorlar hani. Aynı şeyi yaşayan varsa umutvâr olsun
.

Son düzenleme:
Canımmm bebişin için dua ediyorum gönlün rahat olsun bu hafta inşallah evinize geleceksiniz rabbim kimseyi bebeğinden 5 dk bile ayırmasın amin
Amin amin çok zor gerçekten
Çok sağol canım benim Allah razı olsun

İnşallah kuzum benimde tek duam o
Sabırla bekliyorum evine dönmesini yanıma kucağıma gelmesini hep hayal ediyorum kendimi o şekşlde motive ediyorum

Ah bacım! Yanyana olsak da sarılıp ağlaşsak..

İçinin yangını ben anlarım. Konuşuyorum ama aslında susuyorum, yiyorum ama aslında tat atmıyorum, varım ama aslında yokum. Öyle bi garip hal.

Kim arasa başlıyorum anlatmaya, sonrası salya sümük ağlama.. Lafını edince göğsümden süt geliyor. Burnumun direği sızlıyor. Gün sayıyorum. Bu son ayrılık olsun diye dua ediyorum. Rabbim dermansız dert vermesin

Sana bi şey dediler mi ? Tedavi ve süreci hakkında.. Pıhtılaşma için tedavi uygulanıyor sanırım, di mi ?

Son düzenleme:
Bu hikaye bana çok tanıdık yani çok yakınlara demişliğim var ben bu çocuğu zor yaptım diye Allahtan ilk denemelerde oldu. ilişkiye girerken çok zorlanıyordum ve sıfır zevk…muhtemelen ben de bu teşhisi alırım muhtemelen bu hafta çatı muayenesi yapılacak ilk defa şimdiden uykularım kaçıyor. Ben doktorumun bu kadar anlayışlı olduğunu da sanmıyorum ama bakıcaz ketum biri gibi biraz. Bizim gibiler bunu aşmadan çocuk yapıyor o biraz yanlış ama bakalım belki dğzelir ilerde. Toparlanma süreci ile ilgili doktor ne diyecek acaba sana. Görüşünce bilgi verebilir misin ? Şu münasebet olayı uzun için
Ya genel olarak pozitif süreç ama dimi ağrın sızın kalmadıysa daha hızlı atlatacaksın inşallah lohusalığı

Merhabalar bende pazartesi günü sabah doğum yaptım ilk gece zaten memeye alışma vs derken aşırı meme istemedi ama dün gündüz memeyi tam kavradı emdi.
Ve aynısını yaşadık gerçekten gece 12.30 gibi beslenme saatiydi sürekli memede durmak istedi sürekli meme istedi tam uyudu diyip yatırdım tekrar meme isteyip uyandı.
Yani aç değil çünkü mama da veriyoruz sarılık sınırda çıktığı için tek derdi meme onu anladım en son gece 3 gibi emzik verdik onu da almadı bütün gecemiz memede geçti sabaha karşı 6.30 gibi uyuduk

Hadi sağlıkla güzel haberlerini alırız inşallah canım

Ah canım takip edemiyorum ama inşallah sağlıkla bir an evvel beraber dönersiniz evinize tüm kalbimle dua ediyorum hastanedeki bebişlerimize

Meryem ana otunu suya koymayı unutma

Sağ ol cnm teşekkür ederim sarılığımız geçince sanki arttı çişli bez sayısı. Süt yapıcılarıda içiyorum vs. Kiloya takılmıycam çünkü doyduğunu hissediyorum. Maşallah çok hareketli ve metabolizması hızlı bi bebeğim var. 1.çocuğumda böyleydi ona benzediğini düşünüyorum. Sarılık mevzusu geçti ya kafamda rahatladı artık. Belki onunda etkisi var.
Doğum yapan canlar lohusa psikolojisi diye bir şey var mı gerçekten. Psikolojileriniz ne alemde ?
Bi geliyeeehh bi gidiyeeeh ikindi vakti bana bi haller oluyor. Ağlama karamsarlık mutsuzluk hayattan bıkkınlık gibi şeyler geliyor. Gündüz iyiyim ama ikindide bi bunalım sonrasıda bi yorgunluk basıyo çok keyifsiz oluyorum. Eski enerjimi özledim hala gelmedi o enerji. Göğüs ucu yaram var o zaten ekstra canımı sıkıyo. Ağrım sızım olmasa hayat daha bi çekilebilir olacak sanki. Ama gündüz pamuk şeker gibiyim bebekle aşk yaşıyoruz bolca şükürler dualar falan. Garip hallerdeyim dengesizim bi eski hayatımı özledim diye ağlıyorum bide Allahım sana çok şükür bebeğim yokken biz eksikmişiz diye şükürlere boğuluyorum. Bugünlerin geçeceğini biliyorum ama çabuk geçmeyeceğinide biliyorum bi yandan bi daha böyle bebişim olmayacak diye doya doya onu yaşamak istiyorum ama yorgunluk basınca tahammülüm azalıyor pişmanlık hisleri geliyor. Bence ben sonuna kadar lohusalığı yaşıyorum

Kızlarr süt artırma yöntemleriniz neler acaba?
Mutlaka sağım yapmalı mıyız sizce
Sağım etki ediyor bence. Ebebekten malt içeceği aldım çok güzel arttırıyor. Hipp in anne içeceğini aldım süt yapan gerekirse bunları içiyorum. Bol su ve fırsat buldukça uyku zaten en önemlisi. Birde emzirirken bebeğe bakmak ellerini göğsüne koymakta etki ediyormuş.

Mama olarak ne kullanıyorsunuz var mı kullanan gaz yapmayan deneyimlediginiz
Hipp organic combıotıc. İçerik olarak iyiymiş diye bunu aldık.
Mama veren anneler biberonla mı yoksa kaşık biberonla mı veriyorsunuz ?
Bir kaç defa mama verdim doktorun ısrarı üzerine kaşık biberonla verdim çok uğraştırıcı çok zaman alıyor ama memeyi bırakmaması için böylesi lazımmış. Kendi sütümüde kaşık biberonla veriyorum bu arada ekstra takviye gerekirse.

Kızlar bir sürü alıntı yapmışım ama hiç yazmaya fırsat bulamamışım. Okuyorum ama yazmaya zamanım olmuyo çoğu zaman. Doğum yapan herkesi tebrik ediyorum hepimiz sağlıkla büyütelim yavrularımızı. Doğum bekleyenlere kolaylıklar diliyorum. Sağ salim kavuşun yavrularınıza. Bebeği tedavi altında olanlar Rabbim tez elden şifalar versin çabucak yavrularınızı yuvanıza getirirsiniz inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…