- 25 Nisan 2021
- 3.212
- 6.551
- 108
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.681
Demek ki genel bir şey var ben onu anladım çoğu bebişimiz ya sınırda sarılık yada yüksek çıkmış ve meme de kalma istekleri çok fazla. Evet aç değil bende mama veriyorum desteklemek için bizde hastanede yattık bir gece o yüzden travma oldu ve ne zaman isterse meme veriyordum ama bu artık oyuna döndü göğüslerim ateş gibi yanıyor artı emmeden sonra bazen sağımda yapıyorum ona rağmen böyle. Geceler çok zor geçiyor gerçekten birde krize giriyor katılıyor aklım çıkıyor rabbim sağlık versin hepsi iyi olsunda bir şekilde bu günlerde geçecek inşallahMerhabalar bende pazartesi günü sabah doğum yaptım ilk gece zaten memeye alışma vs derken aşırı meme istemedi ama dün gündüz memeyi tam kavradı emdi.
Ve aynısını yaşadık gerçekten gece 12.30 gibi beslenme saatiydi sürekli memede durmak istedi sürekli meme istedi tam uyudu diyip yatırdım tekrar meme isteyip uyandı.
Yani aç değil çünkü mama da veriyoruz sarılık sınırda çıktığı için tek derdi meme onu anladım en son gece 3 gibi emzik verdik onu da almadı bütün gecemiz memede geçti sabaha karşı 6.30 gibi uyuduk
Bende kaşık biberon ile veriyordum ama son 2 3 gündür mamayı dışarı fışkırtıyor akıtıyor direniyor almıyor aç kalmasın diye phılıps avent biberon ile veriyorum ama meme reddi yaşamaktan da korkuyorum evet anne sütünü bende kaşık biberon ile veriyorum. O zaman yavaş yavaş yeniden kaşık biberona döndüreyimSağ ol cnm teşekkür ederim sarılığımız geçince sanki arttı çişli bez sayısı. Süt yapıcılarıda içiyorum vs. Kiloya takılmıycam çünkü doyduğunu hissediyorum. Maşallah çok hareketli ve metabolizması hızlı bi bebeğim var. 1.çocuğumda böyleydi ona benzediğini düşünüyorum. Sarılık mevzusu geçti ya kafamda rahatladı artık. Belki onunda etkisi var.
Bi geliyeeehh bi gidiyeeehikindi vakti bana bi haller oluyor. Ağlama karamsarlık mutsuzluk hayattan bıkkınlık gibi şeyler geliyor. Gündüz iyiyim ama ikindide bi bunalım sonrasıda bi yorgunluk basıyo çok keyifsiz oluyorum. Eski enerjimi özledim hala gelmedi o enerji. Göğüs ucu yaram var o zaten ekstra canımı sıkıyo. Ağrım sızım olmasa hayat daha bi çekilebilir olacak sanki. Ama gündüz pamuk şeker gibiyim bebekle aşk yaşıyoruz bolca şükürler dualar falan. Garip hallerdeyim dengesizim bi eski hayatımı özledim diye ağlıyorum bide Allahım sana çok şükür bebeğim yokken biz eksikmişiz diye şükürlere boğuluyorum. Bugünlerin geçeceğini biliyorum ama çabuk geçmeyeceğinide biliyorum bi yandan bi daha böyle bebişim olmayacak diye doya doya onu yaşamak istiyorum ama yorgunluk basınca tahammülüm azalıyor pişmanlık hisleri geliyor. Bence ben sonuna kadar lohusalığı yaşıyorum
Sağım etki ediyor bence. Ebebekten malt içeceği aldım çok güzel arttırıyor. Hipp in anne içeceğini aldım süt yapan gerekirse bunları içiyorum. Bol su ve fırsat buldukça uyku zaten en önemlisi. Birde emzirirken bebeğe bakmak ellerini göğsüne koymakta etki ediyormuş.
Hipp organic combıotıc. İçerik olarak iyiymiş diye bunu aldık.
Bir kaç defa mama verdim doktorun ısrarı üzerine kaşık biberonla verdim çok uğraştırıcı çok zaman alıyor ama memeyi bırakmaması için böylesi lazımmış. Kendi sütümüde kaşık biberonla veriyorum bu arada ekstra takviye gerekirse.
Kızlar bir sürü alıntı yapmışım ama hiç yazmaya fırsat bulamamışım. Okuyorum ama yazmaya zamanım olmuyo çoğu zaman. Doğum yapan herkesi tebrik ediyorum hepimiz sağlıkla büyütelim yavrularımızı. Doğum bekleyenlere kolaylıklar diliyorum. Sağ salim kavuşun yavrularınıza. Bebeği tedavi altında olanlar Rabbim tez elden şifalar versin çabucak yavrularınızı yuvanıza getirirsiniz inş
Yok kiiii bulundugum yerde yoktu diğer aktara falan gidince bakayım dedim nasılsa geldiği yok diye rahattım.unuttum.gittiMeryem ana otunu suya koymayı unutma
Resmen bizde aynısını yaşıyoruz oğlum doğum kilosunun altında henüz çıkamadık üstüne perşembe günü 15. Gün doktor doğum kilosunu yakalaması lazım dedi sarılık oldu, kafam senin gibi çorba benimde doyuyor mu doymasa kaka yapmaz işemez sağıyorum sütüm var demek ki ama ona mı yetmiyor mama ver mama içti kusuyor bazen. Göğüslerim felaket kötü durumda yani durumlar seninle aynıBiz seninle benzer şeyler yaşıyoruz. Benim oğluşun kilo kaybınıda beğenmedi doktorlar çok buldular aslında artışa geçti ama hala doğum kilosunun üstüne çıkmadı diye kontrolleri devam ettiriyorlar. Ayrıca sütümde aynı tarif ettiğin gibi. Bugn malt içeceği ve süt çayı aldım. Düne kadar çocuk emmesede ağzına süt aktığı için sadcee yutmak zorunda kaldığo için bugn yumuşak meme olunca emmeye çabalamk istemiyo sinirleniyo. Sütüm varmı var. Çocuk kilo almıyo bana sinir basıyo herşey yolunda gitmiyo gibi. Günde 5-6 bez net kakalı bezimiz var. Doymasa yapmaz diye düşünüyorum. Kafam çorba resmen. Bi sıkıntı bitip biri başlıyo sanki. Zaten göğüs ucumunda biri yara ekstra canım acıyo. Bugn emzirdikten sonra sağdım bu arada 40 ml civarı çıktı demekki süt var göğüs yumuşak olsada diye bi nebze rahatladım. Kızlar terbiye oluyo yazmışlar inş öyledir. Bide acaba bnm bebenin metabolizmamı hızlı? Çok bez kirletiyo gibi geliyo bana. Sizlerde durumlar nasıl?
Cumartesi günü açılma var diye suya koydum hala suda tık yok boşver işe yaramıyo zatenYok kiiii bulundugum yerde yoktu diğer aktara falan gidince bakayım dedim nasılsa geldiği yok diye rahattım.unuttum.gitti
Hadi inşallah bu sefer dogur hepimiz bı rahat nefes alalım darısı başımaHafif birşeyler atistirdm evi bı toparladim akşamdan kalmaydi, hafif bı duş aldım, dişimi fircaladim, hazırlandım şimdi çıktık kızlar, adım adim anlatıyorum bakalım bu hikayenin sonu nasıl bitecek tek mi döneceğiz çift mi
Ayy biri temin etse sana ne iyi olur summes sebile yesserah ayetini çok oku doğumu kolaylaştırır bacım bende dua ediyorum sana inşallah çabucak bı doğum olsun sağ sağlim al kucağınaYok kiiii bulundugum yerde yoktu diğer aktara falan gidince bakayım dedim nasılsa geldiği yok diye rahattım.unuttum.gitti
O ayeti haftalardır tesbih yaptim, inşallah yolum kolaylasirHadi inşallah bu sefer dogur hepimiz bı rahat nefes alalım darısı başıma
Ayy biri temin etse sana ne iyi olur summes sebile yesserah ayetini çok oku doğumu kolaylaştırır bacım bende dua ediyorum sana inşallah çabucak bı doğum olsun sağ sağlim al kucağına
Ama sezeryan istiyorum ben. Sezeryan 40. haftaya kalır mı?Doktorum 41.e kadar yolu var dedi bugun tam 40 oldum sancın yoksa suni sancı ile dogum yaparsın demişti bana
Ben daha doğuramadım durrrrr benim kızım abla olacaaaaaakkktıııı bekleğğğğğ3cm olmuş evrakları hazırladılar nstden sonra yürüyüş yaptırırz dediler bu sefer oluyor gibi
Bebekte sorun yoksa suyun vs iyiyse neden kalmasın ki anne karnında ne kadar kalsa kârAma sezeryan istiyorum ben. Sezeryan 40. haftaya kalır mı?
Sen misin bana gece o kadar lafı eden, hadi bakalım hadi gelsene gelseneBen daha doğuramadım durrrrr benim kızım abla olacaaaaaakkktıııı bekleğğğğğ
Amaaan bende bişe yaptın sandım daha 13 dk sancı. Beni birazdan alcaklar yine başaramadınAcilmam ilerlememis 3cm.cik dört saat kadar yürü geri gel dedi, sancım 25ten 12-13 dk.ya düşmüş durumda, yıkılmadım ayaktayım eve geldim oğlumu okula hazırlıyorum, onu birakacagiz birazdan, yollara doğurucam tövbeler olsun
Sen dahaaaa doğurmadın mı ağustos geubu doğurmaya başladıya canımsın, canimsiniz ya gerçekten iyi ki varsınız
Benim nişanım doğumdan neredeyse bir hafta önce geldi ara ara gelmeye devam etti doğum 6 gün sonra olduKızlarım mukus tıkacı parça parça gelip doğumu başlayan veya parça parça gelip başlamayıp sonra tek parça halinde atılıp doğuran var mı
Geçmiş olsun öncelikle canım senin boyuna kilona göre belki iri bir bebek olabilir 3800 maşallah kilosuna. Epidural neden takılmadı uzun süreceği tahmin edilebilir su gelince takılsaydı keske. Benim de ilk doğumumda çok dikişim olmuştu çok hızlı doğmuştu oğlum ve kontrolsüz ıkınmadan sanırım ama merak etme hızlı iyileşiyor. Senin sağdığın süt ile bebeğin çektiği süt aynı değilmiş yani daha fazla olabilir sütün ve memede durdukça artacaktır. Bol bol su komposto uyku ve bebişle ten tene temas sütünü artıracaktır. Yavrun sağlıkla kucağında ikinizde iyisiniz önemli olan bunlarTek tek etiket yapmayı beceremedim. Dua eden tebrik eden herkesten Allah razı olsun. Zor bir doğum yaşadık bebeğim de bende çok yorulduk. Gittiğimde halen 2 cm açıklık vardi bebek kanala tam inmemişti. 11 de fitil verdiler. 3 gibi sancılarım siddetlenmeye başladı ama açılma ilerlemiyor ve bebek aşağı inmiyordu. Koridorda yürüyüş yaptık vs şiddetlenince 4 cm oldu halen bebek inmemisti. O ağrı ve kasılma şiddetine rağmen suni sancı verildi ben orda bittim ölecem sandım hastane çığlıklarım ile yankılanıyordu. Gece 12 oldu ben artık bittim bayilacam bayilamiyorum olecem olemiyorum gibi bir şeydi. Nst bağladı durabilene aşk olsun. Söküp attım. Muayene edelim bakalım açıklığa dedi muayene esnasında suyum patlayınca doğum basladi güya eşim de gelecekti ben o an o aklıma bile gelmedi kimin umurunda ki. Bebek doğduğunda saate baktığımda 12.30 u geçiyordu. Çok dikişlerim oldu bacılar. O da yetmezmiş gibi ikinmaktan basurlar dışarı hortladı. Sesim halen kısık. O anlar aklıma geldikçe ağlıyorum çok kötüydü.Bebeğim 3.800 doğdu. Son hafta hiç gelişmemiş. Doğumdan sonra titreme tuttu beni saatlerce geçmedi sabaha kadar titredim. Ben çok zor atlattim sizlerin insallah çok çok kolay olur. Annelerin hakkı ödenmez derlerdi bundan tek kalsa ödenmez. Bebeğim şimdiye kadar iki defa kakasını yaptı. Dün 10 dan bu yana yapmadı. Dün gece her saat başı uyandı emzirdim ama daha sütüm çok az belki bir iki çay kaşığı kadardir. Ne yapsam bilemedim. Gazlı bir bebeğe benziyor çünkü kendini geriyor karnını çekiyor. Önerilerinizi bekliyorum. Her anlamda
Ya ben de 3 4 cm le kaç gün gezmişim sonra bir anda suyum geldi 1 saat sonra bebişim doğdu belki senin de böyle olurAcilmam ilerlememis 3cm.cik dört saat kadar yürü geri gel dedi, sancım 25ten 12-13 dk.ya düşmüş durumda, yıkılmadım ayaktayım eve geldim oğlumu okula hazırlıyorum, onu birakacagiz birazdan, yollara doğurucam tövbeler olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?