2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Ya bizim sülalenin kadınlarının suyu patlamıyo. Ikın ıkın çocuk yok ortada. Suyu ebe patlatırsa 2 saate doğuruyoz. Ama işte açılma 4 5cm olmadan pek patlatmıyolar.
Ananem annem bacılarım teyzelerim kuzenler hepimiz öyleyiz. Acaba suyu patlasa hızlanır mı seninki de

Oğlumda önce suyum geldi tam 12saat sonra kuru kuru doğum yaptım 6cm di diyorum ya açılmayan "şey" problemi

Yeni doğum yapmış gaz problemi çeken anneler size söylemek istediğim bir şey var.

Şimdi bebekler her ne kadar hamilelik sürecini tamamlayarak dogsalar da normalde dogmalari gerekenden biraz erken doguyorlar. Aslında anne karnında bir 3 aya daha ihtiyaçları var. Bağırsak gelişimi tam tamamlanmadan dünyaya geliyoruz. Yani gazın bir çözümü yok. Sen verirseniz verin, ne yaparsanız yapın bu bebisler gaz sorunu yaşayacak

Ama kolay çıkarması ve rahatlaması için şunları uygulayabilirsiniz. Karın masajı sabahları uyandıktan sonra gece uyumadan önce gibi... Bol bol ten teması. Bebek ancak kafası rahat okursa rahat gaz cikariyor. En rahat olduğu yer de tahmin edebileceğiniz gibi anne kucagi. Bebeği giymek (babywearing) çok kolaylaştırıyor pozisyondan dolayı gaz çıkarmayı aynı zamanda ten temasına da destek oluyor ılık duş mesela. Ama bunlar bebekte gaz olmasın diye değil sadece rahatlatsın ve kolay çıkarsın gazını diye. Üç ay sonra rahatladigini ve gaz sorununun kalmadığını göreceksiniz hatta emmek bile daha kolay gaz cikarmasini sağlıyor bebeklerin. Anneler bazen emdiği için gaz oluyor diyip meme vermekten imtina ediyorlar. Tam tersi emdikçe rahatlar bebekler

İçinizi rahatlatmak istedim. Bazen anneler ne yapsam olmuyir diye kendini suçluyor ya da bebekte bir sorun var gibi düşünüp kaygilaniyor mutsuz oluyor. Belki bunları bilirseniz içiniz daha rahat eder. Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama inanın geçiyor

Teşekkür ederim. Bebeğim suyuyla beraber geldi. Öncesinde suyu patlamadi. Ben 1.68 boyundayım. Epidural istedim. Epidural versem de ağrın olacak tavsiye etmiyorum deyip vermedi. Evt yanimda ona baktıkça çok mutlu oluyorum.

O zaman hareket enerji sinerji devam
4 saat kadar yürü mü dediler bide bu sıcakta
Allah yardımcın olsun
Oğlumun beslenmesini hazırladım biraz dans ettik şimdi onu okuluna götürüyoruz eşimle yürüyorum, sonra eve dönüp dus falan alacağım, bikac parça kirli vardı onları attım çıkmadan onlarda çıkmış olur şimdilik enerji var, sonrası Allah kerim

Dün gece benimde öyleydi canım gece 4 e kadar felan hem ağrı hem hareket artık ağlayacaktım sonra uyuyakalmışım gelen giden olmadı kendini itiyordu çocuk resmen öyle bi hareketti ben o kadar acıya karnım aşağı düşer diye beklerken maşallah benim tosun hala yukarıda
Yok kiiii bulundugum yerde yoktu diğer aktara falan gidince bakayım dedim nasılsa geldiği yok diye rahattım.unuttum.gitti
Ayy bende var ama nasıl ulaştırayım sana hemde umreden gelmişti keşkem bi faydam dokunsa

Günaydın kizlarrr benim bugün lekeli akıntım var, sabah sürprizi oldu
Bu sefer oluyor mu acep, şu an ne alemdesin? Benim de dünkü muayeneden sonra bütün gün kanamalı akıntım oldu. Bi doğur da ben de peşindeyim.
Kızlar grubumuzun neşesi @rdrsn dün doğum yaptı sezeryana alınmış ağrısı vardı henüz haberleşemedik o biraz toparlayınca yazar mutlaka.
Ay ben de merak ediyordum, teşekkürler haber verdiğin için
Çok çok geçmiş olsun, inş çabucak toparlarsın ilk doğumdan sonra bana da titreme gelmişti, çok uzun sürmedi. İlk defa öyle titredim biraz korkmuştum ama olan bir şeymiş doğum sonrası öyle titreme öncesinde hiç duymamıştım. Bebek ilk kakasını yaptıysa güzel sütün de artacak zamanla en başta öyle oluyor, iyileşmeye ve pozitifliklere odaklan. Her doğum kendi içinde bir hikaye ama en önemlisi artık kavuştunuz bundan sonrası çok güzel olsun

Bizim de sanki 25.haftadaymışız gibi geçiyor. Konusunu açmadı hiç doğumun yakında doğurmayacakmışım gibi. Ben de alttan muayaeden korktuğum için hiç açmadım

Ama son muayenede 38+0 dım işte. Nst ye baktı. Sancı yoktu ama 39+0 da açılmana bakıcam alttan dedi o kadar.

Sen sezeryan istediğini söylemezaen veya sezeryana sebebi olacak bir durum yoksa vajinal gibi düşünüyor anladığım kadarıyla.

Ben vajinal doğum yanlısı olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda bir tarafı yok gibi. Ben özellikle 15. Haftada falan ben sezeryan istiyorum demiştim (Ama kararımı vermemiştim ) hocanın tepkisini meraktan sadece. O da daha çok erken bunları konuşmak için ama sezeryan istiyorsan sezeryan yaparız demişti. Ondan sonra devam ettim bu hocaya .dedim ki okey annenin görüşüne saygılı . Zaten normal bir gebelik geçiriyorsan bebek sağliklıysa çok da önemli değil nereden çıktığı

Bana sabahtan bu yana göbeğim inmiş gibi geldi chat a sordum inmiş dedi çünkü makatta bide vajinada baskı hissediyorum kaburgam rahatlamış gibi geliyo bide

Bana sabahtan bu yana göbeğim inmiş gibi geldi chat a sordum inmiş dedi çünkü makatta bide vajinada baskı hissediyorum kaburgam rahatlamış gibi geliyo bide
Hiç rahatlama felan yok bende son gaz ilerliyorum sıcaklar bi yandan kaburgalarımın acısı bi yandan ağırlık bi yandan yok yok maşallah

Hey maşallah 3800 tosuncuk bu.
Benim diyen kadın beri gelsin. He heyyyt !

Son hafta gelişmemiş diyorsun da, her şeyde bi hayır var. Alacağı 200 gr sana ekstra sancı ve dikiş olarak geri donecekti.

İns dikişlerin çabucak iyileşir. Basur da toparlanır. Bu süreçte bağırsak düzenine dikkat et, gerekse düzenleyici kullan, kabızlık yada sert dışkılama durumu daha kötüleştirmesin.

İlk gün bebeğin midesi kiraz tanesi kadarmış. Bir çay kaşığı süt (kolestrum biliyorsun en kıymetli süt) bebeği doyuruyormuş.

İns bol emzirme ile sütün artar. En güzel şekilde beslersin onu sen

Bebekte sorun yoksa suyun vs iyiyse neden kalmasın ki anne karnında ne kadar kalsa kâr
Genelde sezeryan hep baştan planlanıyor gördüğüm kadarıyla. 38 ya da 39a planlanıyor ve öyle ilerliyor süreç. Gün belirlemeden sezeryan bekleyeni görmedim açıkçası. Ama haklısın tabiiki ne kadar dursa kârdır

Genelde özel hastanelerde normal doğumu istemiyorlar hep sezeryan yanlısı oluyorlar ya doktorlar o yüzden diyorum yani hani normalden de yana bu doktor. Bir arkadaşıma doktoru zorla sezeryan yaptı mesela. Kız direndi normal doğuracağım dedi ama doktoru sezeryan yapalım diye diye en sonunda sezeryana aldı bir şekilde.
Sezeryan konusunda hep önceden plan yapılıyor gün veriliyor bu doktor gün vermediği için hem bir yandan iyi diyorum ama bir yandan da stres yapıyorum bilinmezlikten dolayı. Bilmiyorum gününü bilmek mi iyi bilmemek mi
Günlerimiz yakın sayılır bakalım belki bir şekilde doğumlarımız denk gelir de karşılaşırız, hayırlı doğum diliyorum canım, sağlıkla gelsinler inşallah miniklerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…