- 27 Ekim 2023
- 7.576
- 20.823
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.701
AY yüzümü güldürdün rabbim de seni güldürsün kolayca sağlıcakla bı an önce kavuş bebisineAmaaan bende bişe yaptın sandım daha 13 dk sancı. Beni birazdan alcaklar yine başaramadınO kadar avans verdim sana
Ayy senide bi avazda kurtarsın inşallahAY yüzümü güldürdün rabbim de seni güldürsün kolayca sağlıcakla bı an önce kavuş bebisine
Açılmayan bir "şey" vakasiyla karşı karşıyayız ne edeyimSen dahaaaa doğurmadın mı ağustos geubu doğurmaya başladı
Ya bizim sülalenin kadınlarının suyu patlamıyo. Ikın ıkın çocuk yok ortada. Suyu ebe patlatırsa 2 saate doğuruyoz. Ama işte açılma 4 5cm olmadan pek patlatmıyolar.Acilmam ilerlememis 3cm.cik dört saat kadar yürü geri gel dedi, sancım 25ten 12-13 dk.ya düşmüş durumda, yıkılmadım ayaktayım eve geldim oğlumu okula hazırlıyorum, onu birakacagiz birazdan, yollara doğurucam tövbeler olsun
Açılmayan şeyyyAçılmayan bir "şey" vakasiyla karşı karşıyayız ne edeyim
Oğlumda önce suyum geldi tam 12saat sonra kuru kuru doğum yaptım 6cm diYa bizim sülalenin kadınlarının suyu patlamıyo. Ikın ıkın çocuk yok ortada. Suyu ebe patlatırsa 2 saate doğuruyoz. Ama işte açılma 4 5cm olmadan pek patlatmıyolar.
Ananem annem bacılarım teyzelerim kuzenler hepimiz öyleyiz. Acaba suyu patlasa hızlanır mı seninki de
O zaman hareket enerji sinerji devamOğlumda önce suyum geldi tam 12saat sonra kuru kuru doğum yaptım 6cm didiyorum ya açılmayan "şey" problemi
Teşekkür ederim. Bebeğim suyuyla beraber geldi. Öncesinde suyu patlamadi. Ben 1.68 boyundayım. Epidural istedim. Epidural versem de ağrın olacak tavsiye etmiyorum deyip vermedi. Evt yanimda ona baktıkça çok mutlu oluyorum.Benim nişanım doğumdan neredeyse bir hafta önce geldi ara ara gelmeye devam etti doğum 6 gün sonra oldu
Geçmiş olsun öncelikle canım senin boyuna kilona göre belki iri bir bebek olabilir 3800 maşallah kilosuna. Epidural neden takılmadı uzun süreceği tahmin edilebilir su gelince takılsaydı keske. Benim de ilk doğumumda çok dikişim olmuştu çok hızlı doğmuştu oğlum ve kontrolsüz ıkınmadan sanırım ama merak etme hızlı iyileşiyor. Senin sağdığın süt ile bebeğin çektiği süt aynı değilmiş yani daha fazla olabilir sütün ve memede durdukça artacaktır. Bol bol su komposto uyku ve bebişle ten tene temas sütünü artıracaktır. Yavrun sağlıkla kucağında ikinizde iyisiniz önemli olan bunlar
Ya ben de 3 4 cm le kaç gün gezmişim sonra bir anda suyum geldi 1 saat sonra bebişim doğdu belki senin de böyle olur
Oğlumun beslenmesini hazırladım biraz dans ettik şimdi onu okuluna götürüyoruz eşimle yürüyorum, sonra eve dönüp dus falan alacağım, bikac parça kirli vardı onları attım çıkmadan onlarda çıkmış olur şimdilik enerji var, sonrası Allah kerimO zaman hareket enerji sinerji devam
4 saat kadar yürü mü dediler bide bu sıcakta
Allah yardımcın olsun
Dün gece benimde öyleydi canım gece 4 e kadar felan hem ağrı hem hareket artık ağlayacaktım sonra uyuyakalmışım gelen giden olmadı kendini itiyordu çocuk resmen öyle bi hareketti ben o kadar acıya karnım aşağı düşer diye beklerken maşallah benim tosun hala yukarıdaKızlar dün gece o kadar kötüydü ki bebek içerde hiç durmadan saatlerce hareket halindeydi gün boyu da hareketliydi zaten en son gece iç organlarım ağrıyor du hala çok ağrım var gelicek sandım ama hiç bı belirtim yok hareketleri neden bu kadar çok olmuş olabilir fikri olan varmı
Ayy bende var ama nasıl ulaştırayım sana hemde umreden gelmişti keşkem bi faydam dokunsaYok kiiii bulundugum yerde yoktu diğer aktara falan gidince bakayım dedim nasılsa geldiği yok diye rahattım.unuttum.gitti
Bu sefer oluyor mu acep, şu an ne alemdesin? Benim de dünkü muayeneden sonra bütün gün kanamalı akıntım oldu. Bi doğur da ben de peşindeyim.Günaydın kizlarrr benim bugün lekeli akıntım var, sabah sürprizi oldu
Ay ben de merak ediyordum, teşekkürler haber verdiğin içinKızlar grubumuzun neşesi @rdrsn dün doğum yaptısezeryana alınmış ağrısı vardı henüz haberleşemedik o biraz toparlayınca yazar mutlaka.
Çok çok geçmiş olsun, inş çabucak toparlarsınTek tek etiket yapmayı beceremedim. Dua eden tebrik eden herkesten Allah razı olsun. Zor bir doğum yaşadık bebeğim de bende çok yorulduk. Gittiğimde halen 2 cm açıklık vardi bebek kanala tam inmemişti. 11 de fitil verdiler. 3 gibi sancılarım siddetlenmeye başladı ama açılma ilerlemiyor ve bebek aşağı inmiyordu. Koridorda yürüyüş yaptık vs şiddetlenince 4 cm oldu halen bebek inmemisti. O ağrı ve kasılma şiddetine rağmen suni sancı verildi ben orda bittim ölecem sandım hastane çığlıklarım ile yankılanıyordu. Gece 12 oldu ben artık bittim bayilacam bayilamiyorum olecem olemiyorum gibi bir şeydi. Nst bağladı durabilene aşk olsun. Söküp attım. Muayene edelim bakalım açıklığa dedi muayene esnasında suyum patlayınca doğum basladi güya eşim de gelecekti ben o an o aklıma bile gelmedi kimin umurunda ki. Bebek doğduğunda saate baktığımda 12.30 u geçiyordu. Çok dikişlerim oldu bacılar. O da yetmezmiş gibi ikinmaktan basurlar dışarı hortladı. Sesim halen kısık. O anlar aklıma geldikçe ağlıyorum çok kötüydü.Bebeğim 3.800 doğdu. Son hafta hiç gelişmemiş. Doğumdan sonra titreme tuttu beni saatlerce geçmedi sabaha kadar titredim. Ben çok zor atlattim sizlerin insallah çok çok kolay olur. Annelerin hakkı ödenmez derlerdi bundan tek kalsa ödenmez. Bebeğim şimdiye kadar iki defa kakasını yaptı. Dün 10 dan bu yana yapmadı. Dün gece her saat başı uyandı emzirdim ama daha sütüm çok az belki bir iki çay kaşığı kadardir. Ne yapsam bilemedim. Gazlı bir bebeğe benziyor çünkü kendini geriyor karnını çekiyor. Önerilerinizi bekliyorum. Her anlamda
Bizim de sanki 25.haftadaymışız gibi geçiyor. Konusunu açmadı hiç doğumun yakında doğurmayacakmışım gibi. Ben de alttan muayaeden korktuğum için hiç açmadım37. haftanın son günüydü son randevum ve doğumla ilgili hiç konuşmadı. Ben açtım konusunu. Normal doğum düşünmüyorum da doğum hakkında konuşmak istiyorum o yüzden dedim. Doğum şekillerini anlatır bilgi verir sanmıştım ama senin tercihine bırakıyorum 40. hafta için doğum planlarız o zaman dedi. Yani instagram hesabına baktığımda normal doğumdan yana gibi daha çok, belki anlatır bilgi verir de normal doğuma ikna olurum demiştim ama konuşmadı kendi tercihin deyip geçti öyle kaldı. 40. hafta da çok geç gibi bilmiyorum, pazartesi 39. haftanın ilk gününde kontrolüm var, o zamana kadar normal doğurmazsam heralde artık 39da alır sezeryanla diyorumYoksa söylediği gibi 40. Haftayı beklersek bence zaten normal doğururum gibi sanki Senin ne şekilde ilerliyor süreç, konuşabildin mi ne söylüyor?
Bana sabahtan bu yana göbeğim inmiş gibi geldi chat a sordum inmiş dediDün gece benimde öyleydi canım gece 4 e kadar felan hem ağrı hem hareket artık ağlayacaktım sonra uyuyakalmışım gelen giden olmadı kendini itiyordu çocuk resmen öyle bi hareketti ben o kadar acıya karnım aşağı düşer diye beklerken maşallah benim tosun hala yukarıda
Ayy bende var ama nasıl ulaştırayım sana hemde umreden gelmişti keşkem bi faydam dokunsa
Hiç rahatlama felan yok bende son gaz ilerliyorumBana sabahtan bu yana göbeğim inmiş gibi geldi chat a sordum inmiş dediçünkü makatta bide vajinada baskı hissediyorum kaburgam rahatlamış gibi geliyo bide
Bı kaç güne iner inşallah sabret dayan bacımHiç rahatlama felan yok bende son gaz ilerliyorumsıcaklar bi yandan kaburgalarımın acısı bi yandan ağırlık bi yandan yok yok maşallah
Hey maşallahTek tek etiket yapmayı beceremedim. Dua eden tebrik eden herkesten Allah razı olsun. Zor bir doğum yaşadık bebeğim de bende çok yorulduk. Gittiğimde halen 2 cm açıklık vardi bebek kanala tam inmemişti. 11 de fitil verdiler. 3 gibi sancılarım siddetlenmeye başladı ama açılma ilerlemiyor ve bebek aşağı inmiyordu. Koridorda yürüyüş yaptık vs şiddetlenince 4 cm oldu halen bebek inmemisti. O ağrı ve kasılma şiddetine rağmen suni sancı verildi ben orda bittim ölecem sandım hastane çığlıklarım ile yankılanıyordu. Gece 12 oldu ben artık bittim bayilacam bayilamiyorum olecem olemiyorum gibi bir şeydi. Nst bağladı durabilene aşk olsun. Söküp attım. Muayene edelim bakalım açıklığa dedi muayene esnasında suyum patlayınca doğum basladi güya eşim de gelecekti ben o an o aklıma bile gelmedi kimin umurunda ki. Bebek doğduğunda saate baktığımda 12.30 u geçiyordu. Çok dikişlerim oldu bacılar. O da yetmezmiş gibi ikinmaktan basurlar dışarı hortladı. Sesim halen kısık. O anlar aklıma geldikçe ağlıyorum çok kötüydü.Bebeğim 3.800 doğdu. Son hafta hiç gelişmemiş. Doğumdan sonra titreme tuttu beni saatlerce geçmedi sabaha kadar titredim. Ben çok zor atlattim sizlerin insallah çok çok kolay olur. Annelerin hakkı ödenmez derlerdi bundan tek kalsa ödenmez. Bebeğim şimdiye kadar iki defa kakasını yaptı. Dün 10 dan bu yana yapmadı. Dün gece her saat başı uyandı emzirdim ama daha sütüm çok az belki bir iki çay kaşığı kadardir. Ne yapsam bilemedim. Gazlı bir bebeğe benziyor çünkü kendini geriyor karnını çekiyor. Önerilerinizi bekliyorum. Her anlamda
Genelde sezeryan hep baştan planlanıyor gördüğüm kadarıyla. 38 ya da 39a planlanıyor ve öyle ilerliyor süreç. Gün belirlemeden sezeryan bekleyeni görmedim açıkçası. Ama haklısın tabiiki ne kadar dursa kârdırBebekte sorun yoksa suyun vs iyiyse neden kalmasın ki anne karnında ne kadar kalsa kâr
Genelde özel hastanelerde normal doğumu istemiyorlar hep sezeryan yanlısı oluyorlar ya doktorlar o yüzden diyorum yani hani normalden de yana bu doktor. Bir arkadaşıma doktoru zorla sezeryan yaptı mesela. Kız direndi normal doğuracağım dedi ama doktoru sezeryan yapalım diye diye en sonunda sezeryana aldı bir şekilde.Bizim de sanki 25.haftadaymışız gibi geçiyor. Konusunu açmadı hiç doğumun yakında doğurmayacakmışım gibi. Ben de alttan muayaeden korktuğum için hiç açmadım
Ama son muayenede 38+0 dım işte. Nst ye baktı. Sancı yoktu ama 39+0 da açılmana bakıcam alttan dedi o kadar.
Sen sezeryan istediğini söylemezaen veya sezeryana sebebi olacak bir durum yoksa vajinal gibi düşünüyor anladığım kadarıyla.
Ben vajinal doğum yanlısı olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda bir tarafı yok gibi. Ben özellikle 15. Haftada falan ben sezeryan istiyorum demiştim (Ama kararımı vermemiştim ) hocanın tepkisini meraktan sadece.O da daha çok erken bunları konuşmak için ama sezeryan istiyorsan sezeryan yaparız demişti. Ondan sonra devam ettim bu hocaya .dedim ki okey annenin görüşüne saygılı . Zaten normal bir gebelik geçiriyorsan bebek sağliklıysa çok da önemli değil nereden çıktığı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?