- 29 Ocak 2021
- 374
- 623
- 53
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.781
Kaç cm suandaOğlumda da tam bu saatte gelmişti suyum
Hiç karşılaşmamanızı dilerimNasıl yapıyorlar onu bilgilenelim
O kadar çok kişi bekliyor ki doğurdum demeniSuyum geldi an itibariyle
Böyle elenmeye can kurban
Yaaaa ne güzel tesadüfSuyum geldi an itibariyle
Ayyy canım benim
Geçecek canım benim 2. Doğumda o şekilde dikişim olmuştu ki ilkinde doktor epizyotomi yapmıştı 2. De neden yapmadı diye çok kızmıştım içten içe. İlk zamanlar biraz zor olsa da iyileşeceksin merak etme baticonlu taharet önermişlerdir aman onu çok sık yapma geç iyileşiyor dikişler ben ilkinde öyle deneyimledim. Bir de hemoroid minderi edinebilirsin. Benim 3. Acil sezeryan olmasaydı öyle yapacaktım. Normalde bebişim dün doğacaktı hatta kızımın doğduğu takvimle doğsa bugün doğacaktı ama 2 haftalık oldu bile. Hala çok minik ilk iki bebeğim gibi hızlı kilo almıyor buna canım sıkılıyor biraz hatta mama takviyesinde bulunmak durumunda kaldım. Çünkü çok acıkıp meme başını tutamayınca sinirden harap oldu bir gece acilin kapısından döndük uyuyakalınca o gece de mama verdim.Kızlar doğum yaptım. Çoooook zor bir dogumdu. Hatırlayıp anlatmak bile istemiyorum. Bebeğim durumu iyi. Dikişlerim çok fazla. Makata doğru olması beni ekstra zorluyor. Kasılmalarim halen arada geliyor özellikle emzirmeye çalışınca.
Ay çok heyecanlı 2 kez normal doğurdum ama yine canım çekti yaaİlk geldiğimde öyleydi şimdiki muayeneyi sormak aklıma gelmedi de soracağım şimdi nst.deyim doğumhanede ama az kaldı gibi hissediyorum kutumda
Ay maşallah sana gayet güzel ilerliyorsun rabbim tez avazda kurtarsın sağlıkla kucağına alırsın inşallahSuyum geldi an itibariyle
Evet yapiliyor. Benim epiduralliyken açılma ilerlesin diye suni sancı vermişlerdi bi de suyumu patlatmıştı doktor. İşe de yaramıştı, iki saat içinde doğmuştu ondan sonraSaglıkla büyütün inşsuni sancı ile epidural aynı anda yapılıyormu onu merak ediyorum ben suni sancı ile dogum yapacağım muhtemelen 40 hafta oldum açılmam yok
Ay tamam geliyor. Ikınma bile gelmişhadi telefonla oynama artık, konsantre ol sağlıkla geliyir minik kızın
Hayırlı sağlıklı olsun inş Allah analı babalı büyütsün
Bana suni sancı yolları görünüyor çünki o yüzden merak etmiştim sagolasınEvet yapiliyor. Benim epiduralliyken açılma ilerlesin diye suni sancı vermişlerdi bi de suyumu patlatmıştı doktor. İşe de yaramıştı, iki saat içinde doğmuştu ondan sonra
Ya benimki de uyandırıp emzirmelerim dısında tüm öğleden sonra uyudu tırsıyorum bu kadar cok uyuyuncaHemşire bana 10.günde doğum kilosunu yakalamalıydı dedibilmiyorum her bebek aynı olmak zorundamı? Sonuçta her zaman hayat kitaplara uymuyor. Doktorda erken doğan bebeklere kilo aldırmak zor dedi. Kilo alması takıntım yok minicik ellerini kollarınıda seviyorum ben. Ama gelişim geriliğide olmasın tabi. Doyduğunu düşünüyorum saldım ben. 2 saatte bir emzirmeye devam. Bunu ne zaman bırakırım bilmiyorum. Bazı yakınlarımda uykuda büyütür çocuğu gece bari elleme acıkınca kendi uyansın diyorlar. Belki geceyle başlayabilirim beslenmeyi bebeğin isteğine bırakma durumuna. Gece demişken dün gece bize mesai yaptırdı oğluş. Açtı gözleri illa bnmle ilgilenin diyo sanki. Gaz krizinede girdi bence ne sallamak kar etti ne emzik vermek. 2 den 6 ya kadar mum etti bizi sıpa bugnde uyandırıp doyurmalarım dışında tüm gün uyudu.
Gözün aydınn hayırlı olsun
Benim sancılar kendi başlamıştı o yüzden 4 cm deyken falan önce epidural, sonra ilerlesin diye suni sancı almıştım. Senin başlamazsa muhtemelen önce suni sancı verirler sonra belli bir açılmadan sonra epidural verirler o zamanBana suni sancı yolları görünüyor çünki o yüzden merak etmiştim sagolasın
Evet bu haftadan sonra erken doğum riskimiz yok dedi bana bugünSeninkin içerde keyfi yerinde. Gelmeye niyeti yok
Dualarım bebeğinle canım benim Rabbim şifa versin inşallahSessiz sedasız bazen ağlıyorum bende
Yine de şükürler olsun her halimize bol bol dua edelim Rabbim dualarımızı kabul eylesin bebişlerimiz sağlıklı bir şekilde çıksın hastaneden(Amin)
Tedavisine başladılar antibiyotik veriliyor enfeksiyon değeri hastane de 33 dü iki gün önce 21 bügün de 11 de düşmüştü
Trombosit (plt ) değerleri ise hastane de 19 du iç kanama geçirir diye acil alındı zaten yoğun bakıma iki gün önce 44 dün 88 e yükselmişti ama bugün 77 E düştü tekrar
Şimdi aile de eşimin ailesinde aplastik anemi tanısı var ablasının kızı geç tedavi edilde ve hastalığı ilerlemişti diye hayata tutunamadı
Abisinin oğlu ise erken teşhis konuldu ve tedavi edildi ilik nakli oldu şuan iyi
Ben bunları doktora söylerken oda bizde taburcu ettikten sonra kontrole çağıracağız bir kaç kez kontrol edilecek eğer ki değerleri iyiyse bu hastalıktan şüphe etmeye gerek kalmayacak dedi ama değerler düşerse tekrar bu bahsettiğim trombosit kan değeri bu sefer sizi hemotoloji bölümüne yönlendireceğim dedi
Bende bol bol dua ediyorum sizlerde dualarınızda eksik etmeyin bebeğimi taburcu olduktan sonra bir sorun çıkmasın bu hastalık oğlumda da olmasın
Rabbim büyüktür açılan elleri geri çevirmesin mevlam
Amin cümlemizleBöyle elenmeye can kurban
Gözünüz aydın. Rabbim analı babalı büyütsün. Hayırlı güzel yazılar yazsın
Saol canım teşekkür ederimAyyy canım benimgözün aydın
Amin amin cümlemizleYa benimki de uyandırıp emzirmelerim dısında tüm öğleden sonra uyudu tırsıyorum bu kadar cok uyuyunca
Gözün aydınn hayırlı olsunAllah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?