- 8 Ağustos 2011
- 12.654
- 15.027
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.761
20li haftaların başındadır. Durumu çok riskli olmalı. Allah yardımcısı olsunHemsıre tepemde bana konuşuyordu konuşmaları kaçırdım valla ama çok üzüldümo kadar anlayabildim
Sağ salim bebeğine biran önce kavusmak nasip olur inşaallah. bu son olur umarım. Rabbim kolaylığını gönül rahatlığı versin inşaallah. seninle birlikte de hepimize inşaallah amin canımCanım kızlar
Canım acıyor.
Sabah asm ye gittik. Topuk kanı verdik. Orada aile hekimine muayene ettirdim oğlumu. Sarılık var ama ciddi görünmüyor, çocuk Dr görsün dedi.
Oradan çıktık şehir hastanesine gidelim dedim. Eşim dedi ki senin kadın doğum randevun vardı özelde. 45 dk var yetişemeyiz.
Kendi muayeneme gittim. Hersey yolunda. Ordan koştur koştur şehir hastanesine geldik. Yenidogan polikliniğine çıktık ki, hasta olmadığı için öğle arasına çıkmış Dr.
Öğleden sonra geldi. Muayene etti. Taburcu kilosundan 150 gr eksik. Hem de iki günde.mama takviyesi gerekebilir önce tahlilleri isteyelim dedi. Sonucu 20 geldi. Yatış dediler.
Hazırladım bebeğimi götürüp teslim ettim.Dr. İlk on günde ortaya çıkan sarılık tehlikeli olabilir. Hemen mavi ışık tüneline alacağım. Sabaha değeri 9-10a düşer. Ama birden ortaya çıkıp bu kadar hızlı ilerleyen bi sarılık varsa, tedaviden kısa süre sonra tekrarlayabilir. Bunu da göz önüne alıp tedbiren takip edeceğiz. Tedavi için beş gün öngörüyoruz dedi.
Devlet hastanesi old için görüş yada emzirme yok. Dr saat 13.00te günlük bilgilendirme yapacak. Süt sağın getirin dediler.
Mochi nin göğüs pompasını aldım. Ama bir türlü yerleştirmeyi beceremedim. Göğüs ucu ve çevresi büyük old için mi bilmiyorum.
Geçmişi okuyamadım. İki kişi doğum yaptı anladığım. Rabbim hayırlı etsin. Sağlıkla evlerine donmeyi nasip etsin.
Hastaneden kucağın boş çıkmak çok acı.
Rabbim inşallah yardımcıları olsun20li haftaların başındadır. Durumu çok riskli olmalı. Allah yardımcısı olsun
Doğum durdurulamaz, benek doğsa çok küçük
Amin inşallah.Moral oldun ya. Oğlum inmiyor memeden kuzum ya artık göğüs uçlarım yanıyor. Naptiysam sizin anlattiginiz gibi ve videolardaki gibi kahverengi kısmı hepsi almıyor ağzına. Ucunu alıp çekiyor. Bugün bir kirli bez çıkardı çok şükür. Halen serumun etkisi mi nedir kasılmalarim devam ediyor. Basurdan ve dikişlerden dolayi oturamiyorum da.Hey maşallah3800 tosuncuk bu.
Benim diyen kadın beri gelsin. He heyyyt !
Son hafta gelişmemiş diyorsun da, her şeyde bi hayır var. Alacağı 200 gr sana ekstra sancı ve dikiş olarak geri donecekti.
İns dikişlerin çabucak iyileşir. Basur da toparlanır. Bu süreçte bağırsak düzenine dikkat et, gerekse düzenleyici kullan, kabızlık yada sert dışkılama durumu daha kötüleştirmesin.
İlk gün bebeğin midesi kiraz tanesi kadarmış. Bir çay kaşığı süt (kolestrum biliyorsun en kıymetli süt) bebeği doyuruyormuş.
İns bol emzirme ile sütün artar. En güzel şekilde beslersin onu sen
Özelde oldu. Ben epidurali düşünmüyordum. Suni sancı verip artik dayanamaz hale geldigimde verilsin dedim. Agrin varken sana vermem etki etmez dedi büyük çoğunluğunu yine hissedeceksin dedi. Bilemedim kiEpidural ıkınmaları hissetmeme engel olabiliyor imiş bazen (dozu düzgün vermezlerse) ama ağrıyı kesmezi ilk defa duydum valla.
Devletde mi oldu özelde mi oldu doğum canım
Bende kaşık biberon ile veriyordum ama son 2 3 gündür mamayı dışarı fışkırtıyor akıtıyor direniyor almıyor aç kalmasın diye phılıps avent biberon ile veriyorum ama meme reddi yaşamaktan da korkuyorum evet anne sütünü bende kaşık biberon ile veriyorum. O zaman yavaş yavaş yeniden kaşık biberona döndüreyim
Hemşire bana 10.günde doğum kilosunu yakalamalıydı dediResmen bizde aynısını yaşıyoruz oğlum doğum kilosunun altında henüz çıkamadık üstüne perşembe günü 15. Gün doktor doğum kilosunu yakalaması lazım dedi sarılık oldu, kafam senin gibi çorba benimde doyuyor mu doymasa kaka yapmaz işemez sağıyorum sütüm var demek ki ama ona mı yetmiyor mama ver mama içti kusuyor bazen. Göğüslerim felaket kötü durumda yani durumlar seninle aynı
Sarılıktan dolayı ben hem anne sütü hem mama veriyorum. Aynı soruyu doktora sorduğumda çocuğunun doyduğunu sen anlayacaksın 5 günden sonra bunun standartı yok dedi. Önce memeye tutuyorum artık ne çekiyor bilmiyorum sonra sağdığım anne sütünü veriyorum baktım hala aranıyor ozaman 30 ml mama veriyorum. Hatta bazen 30 ml mama da yetmiyor tekrar veriyorum. Bazen sadece emdiği yetiyor ama mama yı hep en sona atıyorumSızlar size bir soru:
Bebeğini mama yada sağdığı sütle besleyen varsa, bebeğiniz kaç günlük ve bir öğünde kaç ml süt içiyor ?
8 günlük bebek bi öğünde kaç ml ile doyar merak ediyorum.
Bana da doktor 15. günde ulaşmasını bekleriz dedi herkes farklı bir şey söylüyor ama dediğim gibi hayat kitapları uymuyor ve kilo almasının takıntım yok sadece gelişim geriliği olmasın. Aynısını bana da söylediler uykuda da buyur çocuk diye. Mesela ben alarm kuruyorum ama çoğu zaman kendisi aramadan önce kalkıyor zaten onlar da ayarlıyorlar artık kendilerini yavaş yavaş. Bugün ikide besledim en son beşte uyanır dedim uyandı dediğim gibi oldu. Gaz krizi içinde bana bir şey önerdiler ben onu deneyeceğim eğer iyi gelirse sana da söylerim bir aylık bebeği olan bir arkadaşıma önerdi o çok rahatmış inşallah bize de fayda eder. Böyle böyle kendi kuracaklar iyi olsunlar da biz uykusuz kalırızHemşire bana 10.günde doğum kilosunu yakalamalıydı dedibilmiyorum her bebek aynı olmak zorundamı? Sonuçta her zaman hayat kitaplara uymuyor. Doktorda erken doğan bebeklere kilo aldırmak zor dedi. Kilo alması takıntım yok minicik ellerini kollarınıda seviyorum ben. Ama gelişim geriliğide olmasın tabi. Doyduğunu düşünüyorum saldım ben. 2 saatte bir emzirmeye devam. Bunu ne zaman bırakırım bilmiyorum. Bazı yakınlarımda uykuda büyütür çocuğu gece bari elleme acıkınca kendi uyansın diyorlar. Belki geceyle başlayabilirim beslenmeyi bebeğin isteğine bırakma durumuna. Gece demişken dün gece bize mesai yaptırdı oğluş. Açtı gözleri illa bnmle ilgilenin diyo sanki. Gaz krizinede girdi bence ne sallamak kar etti ne emzik vermek. 2 den 6 ya kadar mum etti bizi sıpa bugnde uyandırıp doyurmalarım dışında tüm gün uyudu.
+1 bende aynı böyle ilerliyorumSarılıktan dolayı ben hem anne sütü hem mama veriyorum. Aynı soruyu doktora sorduğumda çocuğunun doyduğunu sen anlayacaksın 5 günden sonra bunun standartı yok dedi. Önce memeye tutuyorum artık ne çekiyor bilmiyorum sonra sağdığım anne sütünü veriyorum baktım hala aranıyor ozaman 30 ml mama veriyorum. Hatta bazen 30 ml mama da yetmiyor tekrar veriyorum. Bazen sadece emdiği yetiyor ama mama yı hep en sona atıyorum
İlk geldiğimde öyleydi şimdiki muayeneyi sormak aklıma gelmedi de soracağım şimdi nst.deyim doğumhanede ama az kaldı gibi hissediyorum kutumdaVaalbara hadi gözün aydın kız. Bir. Kaç saate dogurursun herhalde artık 6 cm açıklık artık 4 cm kalmış. Sağlıkla gelsin
Sancı geliyor mu hissediyor musun yoğunİlk geldiğimde öyleydi şimdiki muayeneyi sormak aklıma gelmedi de soracağım şimdi nst.deyim doğumhanede ama az kaldı gibi hissediyorum kutumda
Saglıkla büyütün inşTek tek etiket yapmayı beceremedim. Dua eden tebrik eden herkesten Allah razı olsun. Zor bir doğum yaşadık bebeğim de bende çok yorulduk. Gittiğimde halen 2 cm açıklık vardi bebek kanala tam inmemişti. 11 de fitil verdiler. 3 gibi sancılarım siddetlenmeye başladı ama açılma ilerlemiyor ve bebek aşağı inmiyordu. Koridorda yürüyüş yaptık vs şiddetlenince 4 cm oldu halen bebek inmemisti. O ağrı ve kasılma şiddetine rağmen suni sancı verildi ben orda bittim ölecem sandım hastane çığlıklarım ile yankılanıyordu. Gece 12 oldu ben artık bittim bayilacam bayilamiyorum olecem olemiyorum gibi bir şeydi. Nst bağladı durabilene aşk olsun. Söküp attım. Muayene edelim bakalım açıklığa dedi muayene esnasında suyum patlayınca doğum basladi güya eşim de gelecekti ben o an o aklıma bile gelmedi kimin umurunda ki. Bebek doğduğunda saate baktığımda 12.30 u geçiyordu. Çok dikişlerim oldu bacılar. O da yetmezmiş gibi ikinmaktan basurlar dışarı hortladı. Sesim halen kısık. O anlar aklıma geldikçe ağlıyorum çok kötüydü.Bebeğim 3.800 doğdu. Son hafta hiç gelişmemiş. Doğumdan sonra titreme tuttu beni saatlerce geçmedi sabaha kadar titredim. Ben çok zor atlattim sizlerin insallah çok çok kolay olur. Annelerin hakkı ödenmez derlerdi bundan tek kalsa ödenmez. Bebeğim şimdiye kadar iki defa kakasını yaptı. Dün 10 dan bu yana yapmadı. Dün gece her saat başı uyandı emzirdim ama daha sütüm çok az belki bir iki çay kaşığı kadardir. Ne yapsam bilemedim. Gazlı bir bebeğe benziyor çünkü kendini geriyor karnını çekiyor. Önerilerinizi bekliyorum. Her anlamda
Hemde nasılSancı geliyor mu hissediyor musun yoğun
Ay tamam geliyor. Ikınma bile gelmişHemde nasılateş basıyor, hafif ikindiriyor daha, bı tık daha vakit var
Hadi maşallah canım bir iki saate kalmaz kollarında kızın inşallahSuyum geldi an itibariyle
Ay cok heycanlı inşAllah rahat edersin kolay doğurursunSuyum geldi an itibariyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?