- 16 Ağustos 2013
- 2.314
- 1.093
- 333
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.941
2.olacak ama ilkini hatirlamiyorum hiç uyutulmusum sonradan. Panik olmaktan korkuyorum açıkçası o yüzden süreyi merak ettim.amin inşallahSpinal oldum ben tam 1 saat sonra ameliyathaneden çıkmıştım bebek 17. Dakikada çıkarılmış gerisi dikiş işlemleri. Benim ikinci sezaryenim önceki dikişlerde scar oluşmuş onları temizlemişler sizin ilkse daha erken biter. Sağlıkla kucağınıza alın bebişinizi
Iste ben de bu sıkıntıdan kol bacak baglanmasindan panik oluyorumGirme ve çıkma toplamda 1 saat sürdi diyebilirim. İçeri aldılar dosyasal bi işlem yaptılar sonra ameliyat sedyesine geçirdiler spinal amesteziyi yaptılar serum taktılar kollarımı bacaklarımı bağladılar üstümdeki örtüleri ayarladılar doktor geldi bebeği çıkardılar içeriyi temizleyip dikişe başladılar baya uzun sürdü çok sıkıldım sonra temizliyoruz seni dediler hasta sedyesine aktardılar bebeğimi yanıma koydular çıkardılar içerden. Başlayınca bebeği çıkarmak 5 dk öncesi sonrası uzun.
bana sarılık için değerini dwmediler hiç ben ısrarla sorunca normal değerde dediler birde fark ettim 3 saatte bir alıyor memeyi yoğun bakımda saat 13 de 16 da 19 da bu saatlerde aldı tekKuzum bi şekilde uyandırman lazım kaç günlük şimdi? Ayaklarına su değdir altını aç üstünü çıkar uyanır sarılık ilerlemesin bi şekilde kaç dediler ölçümde sarılığa?
Insallah hepimizin sıkıntısız güzel geçer. Özelde olacak.ilki de sezaryendi.Sağlıkla doğsun bebişin haftanda gayet iyi inşallah sıkıntısız geçer benimde yarın kontrolum var senin özel de mi olacak sezeryanin
Bolbol rabbi yessir duasını okudum ve salavatlar getirdim. Birde ameliyathaneye girdikten sonra nefes ve gevşeme egzersizleri yaptım sakin olmaya çalıştım. Öyle yada böyle bu bebek çıkarılacak yani sakin olmaktan başka seçeneğim yoktu. Bu arada bnm 2.spinal 3.sezeryanım. Allaha bolbol dua ettim. Sığınacak başka kimsem yoktu o anda. Ameliyathane ekibide çok kibardı çok anlayışlılardı. Beni çok rahatlattı o durum. Doktorum gelince selamlaştı bnmle hoşgeldin dedi bende kolaylıklar diledimIste ben de bu sıkıntıdan kol bacak baglanmasindan panik oluyorum
Kendinin oraya uzanması imkansız nasıl yapabildinYa ben perine masajı bile yapamıyorum ter içinde kaldım mümkün değil normal doğuramam bu nasıl bir stres bu sıcakta
Yarın kontrolüm var çatı muayenesi yapacak doktor korkuyorummm
Şuan anne sütüyle alıyor sadece , 8 aslında iyi baya düşmüş ne güzel ..Çok sevindim bacım
Şu an anne sütüyle mi gidiyorsun, mama takviyesi de var mıydı ?
Benim beneğimin sarılığı bugün 8 seviyesindeymiş. Sarılık sebebini araştırıyoruz demişlerdi. Ben yeterli beslenememesi olarak düşünüyordum. Ama bundan tam emin değiller.
Kan kültürü alınmış. Sonuçta, bi canlılık tespit edilmiş.Yani baksanız kanda enfeksiyon yok. Crp değeri iyi ama kültürdeki canlılıktan sebep bir kez daha kültür alınmış. Sonuç 48 saat sonra çıkacakmış. Bunun sebebinin bebekten kan alınması sırasında yahut damar yolundan mikrop kapmış olabileceğinden şüpheleniyorlarmış her şey iyi yolunda giderse, en iyi ihtimalle pazartesi çıkabilir o da bi ihtimal demişler.
2 saatte bir uyandırıp bi sekılde emzirmeye calıs bir de sağabiilirsin sütü sonra vermek için ve artması içinselam arkadaşlar doğum yapan herkese hayırlı olsun ve geçmiş olsun diliyorum bugün benim kızım da taburcu oldu şükür ama canımı sıkan bişey var sarı görünüyor sordum sarılığı normal seviyede dediler sürekli uyuyor 12 den bu yana sadece uyuyor ağlamıyor hiç zorla uyandırıp emzirdim iki defa bu normal mi ya uyandırdığımda bile ağlamadı
İnşallahBolbol rabbi yessir duasını okudum ve salavatlar getirdim. Birde ameliyathaneye girdikten sonra nefes ve gevşeme egzersizleri yaptım sakin olmaya çalıştım. Öyle yada böyle bu bebek çıkarılacak yani sakin olmaktan başka seçeneğim yoktu. Bu arada bnm 2.spinal 3.sezeryanım. Allaha bolbol dua ettim. Sığınacak başka kimsem yoktu o anda. Ameliyathane ekibide çok kibardı çok anlayışlılardı. Beni çok rahatlattı o durum. Doktorum gelince selamlaştı bnmle hoşgeldin dedi bende kolaylıklar diledimkonuştular orda hatta ilk defa doktora kolay gelsin diyen bi hastamız var diye doktora kolay olması bnm içinde iyi tabi çok şükür öyle böyle atlattım darısı sizlere olsun inş.
Aminn bende ağrı yok kasılmalar çok oluyor kolaylıkl doğuralım inşAllah ilk doğumum ne yasıcam hiç bilmiyorum37+6 bende canlar çok yakınız .kasılmalar vs varda düzenli değil sıcaklar yordu bir kavuşsaydık bizde
Ben olsam mı diye tereddüte kaldım olursam diğer haffa olurum acı veriyor muBenim doktorum da çatı muayenesinden sonra karar veririz dedi. Çatın dar ise hic normal doguma girme zorlarsın yırtılma vs olur sen ugrasırsn dedi .muayene esnasında kanama olurmu filan dedim hafif lekelenme olur hic sorun etme kasma kendini bak dogumda böyle şöyle pozisyon al diye kendi rahatlattı beni endişeli oldugumu anlayınca sagolsun yardımcı oldu 38 de oldum çatı muayenesi hatta salı günü yine oldum muhtemelen yarın yine olucam açılma varmı diye
Dualarım bebeğinle canım benim Rabbim şifa versin inşallah
Sağolun canlarım benimCanım ben iki bebeğimde de doğmadan önce yaşadım bunu. Çok hareketlilerdi durmuyorlardi hiç. Sonra doğum belirtileri doğum başladı bende. Bakalım senin ne olacak.
Dualarım seninle ve bebeğinle kuzum. İnşallah gelecek kucağında olacak en kısa zamanda iyileşip. Bebeğini seveceksin doya doya inşallah
Yani kuzum normalde de eşimle zor birlikte oluyorum. Her seferinde illa canım yaniyor. Bunda adamın suçu yok. Ben kendimi birakamiyorum. Ve hep aynı şey. Zevk aldığım nadirdir. Adami seviyorum istiyorum ama konu oraya gelince bana bir haller oluyor. Vajinal muayenede de aynı. Çokça acı. Her seferinde. Öyle olunca doktorumun uyarması çok iyi oldu. İlk doğumda da aynıydı doktorum. Sancılarım yine geceye denk gelmişti ve bir ebe benimle sabaha kadar ilgilenmisti. Sabaha kadar gelip gidip muayene etmişti. Epidurali alana kadar acı içinde muayene oldum. Ebe doktoruma anlatmadigi için zorlandigimi pek de haberi yoktu. Öyle geçti gitti ilki. Bu sefer ebenin dikkati ve bana verdiği değer sayesinde drumun haberi oldu o da zorlamayın muayene etmek için çok yapmayın gibi bir şeyler demiş. Kritik anlarda muayene ettiler sadece diyim. İnşallah zamanla aşarız ne diyim.. randevum Eylül'de bakalım o zaman ne diyecek. Soracağım mutlaka bunu gidince. Yani genel olarak pozitif kuzum. Ama epiduralsiz dayanamazmisim bu sefer tekrar anladım. Anestezist ancak geldi bu sefer daha fazla açılma ve sancı ile bekledim zordu yani benim için o kısım. Epiduralden sonrası iyiy
Bu kadar mı aynı olurbirebir aynısını yaşıyorum aynı duygular aynı zamanlamalar. Kan, ter, gözyaşı, pişmanlık, mutluluk ne ararsan var inan ki
Oy kuzum ya sağol haber verdigin içinbende merak ediyordum bu kız nerelerde diye maşallah o da artık almış bebeğini kucağına çok şükür
Yapılıyor kuzum. Hatta benim ikisinde de epidural takıldıktan sonra sunni takildi sonra hızlı ilerledi daha da zaten.
Maşallah canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
Kızzzzz Vaalbaraaa doğurdun mu kız sonundaaa artık grupça rahat nefes alabilirizzzcanımmm hosgeldi bebeğin maşallah ikinize de çok sevindim çok artık rahatlarsın kuzumm
Canım benimki dün 5 günlüktü de dogum kgsunun üstüne çıkmış dedi. Ama 3500 kg olana kadar 2 saatte bir emzir dedi. Sonra 3 saatte bir emzirebilirsin dedi.
Maşallah canım benimhayırlı olsun gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
Benim doktor magnezyum ve Multi vitamini bıraktırdıBenimde bir hafta önce baya sancım çıkıyor du magnezyum içiyorum o çok iyi geliyordu kullanıyormusun benimde Dr ne kadar geç alırsak çocuk için o kadar iyi dediği için çok dikkat ettim artık bı iki gün e alırlar sende bir hafta daha atlatsan çok iyi olur en azından kuveze girme ihmali azalır rabbim yardımcımiz olsun
Canım benim gaz geçmez ki, 3 ay gazı olacak el mecbur fizyolojisi böyleYaaa kizlar bu gaz gecmiyor ilac fayda etti dedim ama etmemisdun gece oyle bir agliyordu ki bi yerinde baska bir acisi var diye acile gittik. Yolda arabada sustu uyudu. Doktorda muayenede gaz sancisi var gazini cikartin dedi. Bugun yine ayni seyler ne yaptiysam cikmiyor sanki o gaz. Aslinda cikiyor ama cikan yeterli degil gibi. Biraz once arabayla dolastik sakinlesti eve girdik yine feryat figan. O agliyor ben agliyorum
Bugün taburcu olduysa senin fark edebileceğin kadar sarılığı onlar da fark ederdi diye düşünüyorumselam arkadaşlar doğum yapan herkese hayırlı olsun ve geçmiş olsun diliyorum bugün benim kızım da taburcu oldu şükür ama canımı sıkan bişey var sarı görünüyor sordum sarılığı normal seviyede dediler sürekli uyuyor 12 den bu yana sadece uyuyor ağlamıyor hiç zorla uyandırıp emzirdim iki defa bu normal mi ya uyandırdığımda bile ağlamadı
Canımcım, yaklaşık 5-10 saniye sürecek bi şey. Hiç kasılma. Biraz garip hissedebilirsin. Ama daha fazlası olmaz. Sonra diyeceksin ki boşuna korkmuşum gelmişimYarın benim de kontrolüm var muhtemelen çatı muayenesi de yapacak bende çok korkuyorum geçen gün bi kaç arkadaş vajinusmus olduğundan bahsetti muhtemelen bende de öyle bişeyler var çünkü çok afedersiniz eşimle birlikte olurken de çok kasıyorum kendimi nasıl doğuracağım bilmiyorum
E nabız varsa oradan sonuçlara bakabilirsin.bana sarılık için değerini dwmediler hiç ben ısrarla sorunca normal değerde dediler birde fark ettim 3 saatte bir alıyor memeyi yoğun bakımda saat 13 de 16 da 19 da bu saatlerde aldı tek.
Oğlum için çok geçmiş olsun canim. Hayırlı olsun bebeğin de. Biz çok sık uyanıp memede kaldığımız için buraya giremiyorum. Benim bebeğimin de her iki gözünde sağ ve sol kısımlarında kanlanma var Dr birşey demedi. Annem limon damlatalim temizlenir diyor ama ben izin vermedim. Dr bişi dedi mi sizeKızlar bebişimin gözünde dün doğumdan hemen sonra fark ettim kanlanma var, göz muayenesine götürdüler şimdi, başına gelen var mı, duyan falan??
Anlık bir baskı gibi düşününBen olsam mı diye tereddüte kaldım olursam diğer haffa olurum acı veriyor mu
Hemşireyle uzun uzun muayene ettiler, yogundu bana refakat eden hemşire bı problem yokmuş doğumda olusabiliyormus dedi sadece, çocuk doktorunu bekliyoruz hala acilde işi bitmemiş bitince konuşacağız çıkacağız inşallah, limon falan sürme Allah askina yetişkinlerde bile riskli sakın ha ne reaksiyon göstereceğini bilmiyorsun Allah korusunOğlum için çok geçmiş olsun canim. Hayırlı olsun bebeğin de. Biz çok sık uyanıp memede kaldığımız için buraya giremiyorum. Benim bebeğimin de her iki gözünde sağ ve sol kısımlarında kanlanma var Dr birşey demedi. Annem limon damlatalim temizlenir diyor ama ben izin vermedim. Dr bişi dedi mi size
Canım her bebekte bir miktar sarılık oluyor zaten. Onlar değeri normal buldularsa taburcu etmişlerdir. Normal olmasa zaten çıkartmazlardı. Sen sadece takipte ol. Daha fazla sarardığını hissedersen o zaman tekrar bi götürürsünselam arkadaşlar doğum yapan herkese hayırlı olsun ve geçmiş olsun diliyorum bugün benim kızım da taburcu oldu şükür ama canımı sıkan bişey var sarı görünüyor sordum sarılığı normal seviyede dediler sürekli uyuyor 12 den bu yana sadece uyuyor ağlamıyor hiç zorla uyandırıp emzirdim iki defa bu normal mi ya uyandırdığımda bile ağlamadı
Ay teşekkür ederimCanımcım, yaklaşık 5-10 saniye sürecek bi şey. Hiç kasılma. Biraz garip hissedebilirsin. Ama daha fazlası olmaz. Sonra diyeceksin ki boşuna korkmuşum gelmişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?