- 8 Ağustos 2011
- 12.651
- 15.015
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.161
Ay benim adam denüşükAy olur mu canım acele etme ne demekk bebek mi diyceksinizhem kulağına isminin okunması lazım derler o yüzden hemen okunur bizde
“Koku öpülür mü? Öpülür, öptüm çünkü..”Allah bin kere razı olsun canım benim kafasının yarısı şeffaf bir şeyde inşallah hemen yanıma gelir daha kokusunu bile içime çekemedim
Ah inşallah allahım inşallah öyle olur canım dokunamadım bile bebeğime temasımız bile olmadı Rabbim duysun sesimi kimseye yaşatmasın beni de unutmasın inşallah kucağıma alırımAy benim adam denüşük
Anlatılmaazzz…
“Koku öpülür mü? Öpülür, öptüm çünkü..”
Tamam hood başlık o. En hafif destek.. Bugün belki de gideceksin o da çıkmış; kendi nefes alıyor. İns. İns.
Keşke bir zahmet o kalmasaydı çünkü işe yarayan insana ihtiyaç var şu an gerçekten eşim eve gitti kv kalıyor. Kadın oturmadı sürekli bebeği kontroldeHayırlı olsun canım brnim gözün aydın, inşallah bı an önce toparlanirsinizbütün refakatcilar aynı sanırım sağolsun KV.m geldi on dk gözünü açıp oturamadi,, uyanık olduğu her dk da herşeyden şikayet edip çıkalım biz diye hemşireleri darlsdi durdu, hatta tekrar göz muayenesi istedim diye de çıkış süreci uzadı diye söylendi durdu
Dualarım seninle ve bebeğini bekleyen tüm annelerlekızlar bebeğim küvözdeilk ağlamış sonra nefes alamamış küvözde bebeğim ilk burnundan oksijen veriyorlarmış şuan onu çıkarmışlar küvözde genel oksijen veriyorlar çok kalbim acıyor keşke yanında olabilseydim
Ay sağolsun, iyi ve merhametli birilerine denk gelmek çok güzel oluyor bu dönemdeBebeğim ve refakatçi eşim(!) fosur fosur uyurken bildiriyorum19:44te doğumum oldu sezeryan spinal anestezi ile. Her anına şahit olmak beni teselli etti zira doktoruma sinirim hala geçmemişti. Ki kalbim temizmiş ki bugün kendisi şehir dışında olduğu için başka seçtiğimiz doktor ile doğum oldu. Kontrollere de bu doktorla devam edicem. Adama hiç öncesinde söylemememe rağmen milyonların var alayım mı dedi. Alın dedim,doğum anında 6 tane miyomumu aldı sağ olsun. Biraz ağrılarım var ama bebişime bakınca acısı diniyor. Şükür ya değişik bir duygu yanımda yabancı biri yatıyor :)
Hey maşallah sana da. Zaten toparlanmak zorunda bırakılıyoruz biraz da :))Hayırlı uğurlu olsun canım
İlk gün zor geçiyor sonrasında rahatlıyorsun tabi ağrın olur ama çabucak toparlarsın inşallah
Dediğin gibi bebeğin gayet normal doğmuş ama her şeyde vardır var hayır.
Bende pazartesi günü doğum yaptım iki üç gündür ev işi bile yapıyorum.
Perşembe günü topuk kanı vermeye gitmiştik sağlık ocağındakiler inanamadı sezeryan doğum yaptığıma ne çabuk ayaklanmışsın çok rahat görünüyorsun felan dediler
Senden de böyle çabucak ayaklanıp toparlanıp kocasının başına hemen dikilecek bir vibe alıyorum
Gözün aydın hayırlı olsun Rabbim sağlıklı ömürler versin inşallah miniğeKızlar ben de elendiimm bugün birde oglum yanımdaydı. 40+3 te dogdu Rabbim kolaylık versin geride kalan hamişlere
Gözün aydın canım Rabbim analı babalı büyütsün çok güzel bir ömrü olsun inşallahKavuştum çok şükür 19:44 itibari ileO doktorumu sevmediğim için şansıma bugün kendisi şehir dışındaydı başka şeker gibi bir doktor yaptı doğumumu. Sezeryan oldu yine mecbur ama diğerinin dediği gibi kafası da iri değil bence gayet normal. 3280 kilo doğdu
Hayırlı olsunKızlar ben de elendiimm bugün birde oglum yanımdaydı. 40+3 te dogdu Rabbim kolaylık versin geride kalan hamişlere
Bizim ki daha büyük ya dört olacak Ekim'de zaten anlattık sürece hep dahildi bekliyordu, şükür çok iyi karşıladı, başında bekliyor, ben tuvalete de gitsem anne kos gokceye süt ver acıktı ağlamasın diye kiziyor bana, herkese arayıp göstermek istiyor, gökçe biraz büyü koşarız oynarız anlatıyor, olumsuzluk yaşamadık şükür, çocuktur belli olmaz anlamaz takipteyiz, izliyoruz dokunmuyor canı acimasin diye hafif başını öpüyor hep acımadı dimi acitmadim dimi öyle dikkatli davranıyor, senin ki kuzucum 20aylik kabullenmesi alışması biraz daha vakit alır, kıyamam imparatorlukları sarsılıyor ne yapsınlarCanım oğlun nasıl oldu?
Minik abi nasıl karşıladı kardeşini
Benim oğlum daha küçük olduğu için (20 aylık) hastanede ziyaretimize gelince anlamadı başta ne olduğunu odaya girip bize kardeşine bakmak istemedi.
Bir süre geçtikten sonra gelip baktı doktor kardeşi çıkarmış dedi sadece
Şimdi evdeyiz biz severken birlikte sevelim felan diyoeuz geliyor elini başına felan öpüyor ama sürekli kucağımıza almamızı istemiyor.Anne bebeği beşiğine koy, anne bebeği bırak, anne memeyi kapat diye sürekli beni zorluyor ama anlatıp küçük, bana ihtiyacı var vs diyince ben emzirirken kitabını alıp geliyor yanımıza kitap okuyalım diye emzirirken kitap okuyoruz
Bebeği yıkarken banyoya 3 kişi giriyoruz 1 kişi büyük oğlanı 2 kişi küçük oğlanı yıkıyor, beni de yıka beni de sev kıskançlığı az da olsa var yani
Ama bir şekilde alışacak ailecek kendi dinamiğimizi bulacağız inanıyorum
Benimki de benzer yaş aralığı, 3.5 yaş olacak inş. Çok heyecanlı şu an kardeşi için bakalım en merak ettiğim konulardan biri şu an nasıl karşılayacak sonrası nasıl olacak vsBizim ki daha büyük ya dört olacak Ekim'de zaten anlattık sürece hep dahildi bekliyordu, şükür çok iyi karşıladı, başında bekliyor, ben tuvalete de gitsem anne kos gokceye süt ver acıktı ağlamasın diye kiziyor bana, herkese arayıp göstermek istiyor, gökçe biraz büyü koşarız oynarız anlatıyor, olumsuzluk yaşamadık şükür, çocuktur belli olmaz anlamaz takipteyiz, izliyoruz dokunmuyor canı acimasin diye hafif başını öpüyor hep acımadı dimi acitmadim dimi öyle dikkatli davranıyor, senin ki kuzucum 20aylik kabullenmesi alışması biraz daha vakit alır, kıyamam imparatorlukları sarsılıyor ne yapsınlar
Zaten eşim falan birşey demiştir yoksa geleceği yoktu, sevmez bu işleri anlatmıştım daha öncede, kanamam başlangıçta coktu doğumdan yeni çıkmıştım kontrole gelen ebe kalkma su iç kompostonu ye dinlen dedi KV.me bunları yedirin beklesin geleceğim yine dedi o dedi diye bı onları yedirdi sağolsun verdi bana sonra odaya geçince full yat kalk modundaydi, Perşembe çıktık cuma beş dk uğradı altı değil bak hemen kalkti eve gidip yemek yapacakmış, dün falan gelmedi zaten, görümcem iş çıkışı geliyor iki gündür o işte evi toparlıyor sağolsun, yapma yorgunsun dedim yapıyor o daha hassas bu durumlarda kıyamıyor, böyle işte, beklentim yoktu zaten, kimseye güvenip birşey bekleyecek halim yok, güvenim de yok, iyice pekiştiKeşke bir zahmet o kalmasaydı çünkü işe yarayan insana ihtiyaç var şu an gerçekten eşim eve gitti kv kalıyor. Kadın oturmadı sürekli bebeği kontrolde
İnşallah güzel karşılar, yoksa oda bı külfet oluyor odada bırakıp su bile icemezsin, bizim ki öylece başını beklediği halde bırakamıyoruz tutar, bir şey verir eder diye, anlatıyoruz ama çocuk anlamaz belki belli mi olurBenimki de benzer yaş aralığı, 3.5 yaş olacak inş. Çok heyecanlı şu an kardeşi için bakalım en merak ettiğim konulardan biri şu an nasıl karşılayacak sonrası nasıl olacak vs
Kesinlikle toparlanmak zorunda bırakılıyoruzHey maşallah sana da. Zaten toparlanmak zorunda bırakılıyoruz biraz da :))
Topuk kanını 3 gün sonra mı yaptınız? Bizim birazdan hemşire gelip topuk kanı alacak derin uykuya geçmesini bekliyorlar. İşitme testi de yarına. Erken mi bunlar için bilmiyorum ama yapıyorlar
Zaten eşim falan birşey demiştir yoksa geleceği yoktu, sevmez bu işleri anlatmıştım daha öncede, kanamam başlangıçta coktu doğumdan yeni çıkmıştım kontrole gelen ebe kalkma su iç kompostonu ye dinlen dedi KV.me bunları yedirin beklesin geleceğim yine dedi o dedi diye bı onları yedirdi sağolsun verdi bana sonra odaya geçince full yat kalk modundaydi, Perşembe çıktık cuma beş dk uğradı altı değil bak hemen kalkti eve gidip yemek yapacakmış, dün falan gelmedi zaten, görümcem iş çıkışı geliyor iki gündür o işte evi toparlıyor sağolsun, yapma yorgunsun dedim yapıyor o daha hassas bu durumlarda kıyamıyor, böyle işte, beklentim yoktu zaten, kimseye güvenip birşey bekleyecek halim yok, güvenim de yok, iyice pekişti
Aa evet ya öyleymiş az önce sordum ebemeKesinlikle toparlanmak zorunda bırakılıyoruz
Kuzum topuk kanı bi hastanedeyken bir de sana da bilgi verirler bebek 4-5 günlük olduğunda alınıyor.
4-5 günlükken çok şükür evde olduğumuz için asmdeki ebe alıyor.
İşitme testi bizim de 2.gün sabah olmuştu genelde öyle yapıyorlar zaten
Canım çok sağol inşallahKızlar alıntıladım yazamadım uzun olacak yine hakkınızı helal edin. Çok geçmiş olsun canım öncelikle. Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahbir an önce toparlanman dileklerimle
Canım yazamadım bir türlü. Nasıl oldu oğlun daha iyi mi? Çok geçmiş olsun bir an önce toparlasin inşallah
Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahhala aynı mi bebiş uzun uyuyor mu yoksa normale döndü mü?
Canım benim hayırlısı ile gelsin inşallah miniğin bir avazda insallah
Canım kıyamam ya. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bu beter bir rahatsızlık çeşidi öncelikle onu söyleyeyim. Doktorun çok anlayışsız davranmış belki bir şekilde seni rahatlatmaya çalışsa bir tık daha kolay olabilirdi. Bu halimle iki normal doğum yaptım. Tamam cocuklarim senin bebiş kadar kglu değildi ama bende zaten minyon tipli biriyim. Daha fazla kglusunu doguramazdım ki bu dogumumda çok zorlandim yalan değil. Hala toparlanamadim o da yalan değil. Ama hangi doğum kolay ki zaten? Her doğumun kendine has zorlukları var. Ben drumun sayesinde normal doğum yaptım. Hep cesaretlendirdi normal için. Hiç sezaryen düşünmedi beni de o psikolojiye sokmadı. Muayene ederken canımı yakmamak için uğrasti sabırlı davrandı. Ekibindeki ebeler de aynı. Hep sabırlı anlayışlı naziktiler. Kadın bir eliyle elimi tuttu öbür eliyle muayene yaptı sen kendin gel bak ben bekliyorum dedi sen düşün. Anlayış her şeyden önemli hele ki bir hamile insana.. hem de böyle rahatsizligi varsa. Gerçekten önemli. Hakkında hayırlısı olsun üzülme ağlama kuzum bebeğine en sağlıklı şekilde kavusmani diliyorum
Dualarım seninle ve bebeğinle canım inşallah bir an önce kucağına alırsın geçmiş olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah
Ya canım benim de göğüsümün biri özellikle çok yarıldı sen nasıl geçiriyorsun var mı bir çözüm?
Canım dualarım seninlebebeğine sağlıklı bir şekilde kavusman dileklerimle.. inşallah güzelce alacaksin kucağına
Amiiinnnn bacım inşallah seninkide hayırlı uğurlu olsun inşallah Rabbim size bağışlasın yavrunuRabbim yar ve yardımcın olsunnn canım darısı başına
Oyy maşallah ona gönlü büyük abiBizim ki daha büyük ya dört olacak Ekim'de zaten anlattık sürece hep dahildi bekliyordu, şükür çok iyi karşıladı, başında bekliyor, ben tuvalete de gitsem anne kos gokceye süt ver acıktı ağlamasın diye kiziyor bana, herkese arayıp göstermek istiyor, gökçe biraz büyü koşarız oynarız anlatıyor, olumsuzluk yaşamadık şükür, çocuktur belli olmaz anlamaz takipteyiz, izliyoruz dokunmuyor canı acimasin diye hafif başını öpüyor hep acımadı dimi acitmadim dimi öyle dikkatli davranıyor, senin ki kuzucum 20aylik kabullenmesi alışması biraz daha vakit alır, kıyamam imparatorlukları sarsılıyor ne yapsınlar
Allah razı olsun canımmm güzel haberlerini bekliyoruzCanım çok sağol inşallahsaatler kaldı
Amiiinnnn bacım inşallah seninkide hayırlı uğurlu olsun inşallah Rabbim size bağışlasın yavrunu
Aynen inşallah, bi de bebekten sonra ilk çocuk çok büyük gelirmiş insana, onlar da küçücük aslında dahaİnşallah güzel karşılar, yoksa oda bı külfet oluyor odada bırakıp su bile icemezsin, bizim ki öylece başını beklediği halde bırakamıyoruz tutar, bir şey verir eder diye, anlatıyoruz ama çocuk anlamaz belki belli mi olur
Ya bide şeye sinir oluyorum arayip birşey lazım olursa ararsin deyip kapatıyorlarHayret bir şey ya tamam hiç gelme beş dk durup gideceksen.. böyle yapınca gölge etme başka ihsan eylemem der geçersin. Sinirleri bozunca olan yine bize olur çünkü. Dediğin gibi kimseden beklenti içinde olmayınca kafa rahat oluyor. Ben de hep diyorum sorun mu var tamam ben hallederim. Haa teklif kendiliğinden gelirse amenna, sağolsunlar derim.
Herkese ben büyüdüm Gökçe'min abisi oldum o benim bebeğim diyor kim ararsa sorarsa anlatıyor, hastanede önüne gelene anlatıyor "annem gokceyi evimize getirdi o benim kardesimdir"Oyy maşallah ona gönlü büyük abi
Evet yaşı itibari ile tam kardeşe hazırlamışsınız çok da güzel kabullenmişAma dediğiniz gibi belli olmaz çocuk bu yine de dikkat etmek lazım
Bizde gebelikte hep anlattık annenin karnında minik bebek var o senin kardeşin olacak dedik, hep kardeş kitapları okuduk, senin de kardeşin olacak dedik o da sevinip karnımı seviyordu hatta usg fotoğrafını çerçeveye koyduk bak bu kardeşinin resmi dedik hoşgeldin kardeşim filan dedi öptü ama tabi o zaman onun için soyut bir şeydi şimdi minicik somut halini görünce biraz kıskandı.
Tabi o da minicik birden ilgi kardeşine bölündü özellikle benim ilgim blününce istemedi.Önceden anne dediği an bir şeyler yapıp vakit geçiriyorduk şimdi oyun oynamak isterken bebek emiyor istemiyor ya da parka annem götürsün diyor bir kaç gündür ama anne uyusub dinlensin diyorlar o da anne bebekle kalıyor diye sürekli bebeği ikinci plana atıyor
Yani boyundan büyük bir şeye alışmaya çalışıyor aslında ama biraz bocalayacak
Senin dediğin gibi bizim ilk göz ağrımız iki tarafın da tek torunu haliyle saltanat baya sallandı
Gerçekten öyle görünüyor oğlum ne kadar boy atmis ne kadar etli kemikliymis, büyümüş dillenmis acayip fark attı sanki bu gündeAynen inşallah, bi de bebekten sonra ilk çocuk çok büyük gelirmiş insana, onlar da küçücük aslında daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?