- 17 Nisan 2024
- 311
- 316
- 23
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.241
Benim komşu da geçen hafta doğurdu ona da bebegın kafası büyük olarak ölçtüler sezaryan yaptılar megersem öyle bişey de çıkmadı bebegın pozisyonundan ötürü boynuyla beraber mi ne ölçülmüş küçücük bişey çıkmış oysaki . Ama tabi insan o an düşünemiyor ve herseyi kabul ediyor . Çok dikkat etmek lazım hata payı oluyor ultrasonlarda. Bebegıniz en saglıklısı hangisi olacaksa öyle gelsin inşallahkızlar çok seviniyorum neredeyse hepiniz sağlıcakla doğurdunuz. darısı biz kalanların başına. ben yarın 39+1’im ama ne sancım ne kasılmam ne açılmam var. Hiçbir belirti yok yani. Doktor da bebeğin kafası 9,5 cm daha da büyürse çatıya girmesi zor olur 40’ıncı haftayı geçirmeyelim sezaryene alalım dedi ama benim aklıma çok yatmadı açıkçası. çünkü birkaç kez de kafası aşağıda durduğu için ölçümlerde büyük çıkıyor olabilir demişti. sizce ne yapmalıyım?
Canım gözün aydın sağlıkla büyüsün bebişinAa evet ya öyleymiş az önce sordum ebemehepatit aşısını da yapıyorlar şu an sesi geliyor yavrum yaa Çok cahilim bu konularda bomba sorular soruyorum zaten hastaneye geldiğimden beri
İncianın göğüs ucu kremini kullandım malesef ne ilerledi ne geriledi ebebekten kendi markası olan avokadolu bi krem aldım bi tık daha iyileşti sanki iyileşme yolunda gibi yani bi anda geçmiyo malesef devamlı vakumlandığı için. Gümüş kapakta kapatıyorum. Şu an biraz daha iyi sadece gümüş kapakla devam ediyorum açık yara hali geçti gibi bişey.Kızlar alıntıladım yazamadım uzun olacak yine hakkınızı helal edin. Çok geçmiş olsun canım öncelikle. Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahbir an önce toparlanman dileklerimle
Canım yazamadım bir türlü. Nasıl oldu oğlun daha iyi mi? Çok geçmiş olsun bir an önce toparlasin inşallah
Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahhala aynı mi bebiş uzun uyuyor mu yoksa normale döndü mü?
Canım benim hayırlısı ile gelsin inşallah miniğin bir avazda insallah
Canım kıyamam ya. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bu beter bir rahatsızlık çeşidi öncelikle onu söyleyeyim. Doktorun çok anlayışsız davranmış belki bir şekilde seni rahatlatmaya çalışsa bir tık daha kolay olabilirdi. Bu halimle iki normal doğum yaptım. Tamam cocuklarim senin bebiş kadar kglu değildi ama bende zaten minyon tipli biriyim. Daha fazla kglusunu doguramazdım ki bu dogumumda çok zorlandim yalan değil. Hala toparlanamadim o da yalan değil. Ama hangi doğum kolay ki zaten? Her doğumun kendine has zorlukları var. Ben drumun sayesinde normal doğum yaptım. Hep cesaretlendirdi normal için. Hiç sezaryen düşünmedi beni de o psikolojiye sokmadı. Muayene ederken canımı yakmamak için uğrasti sabırlı davrandı. Ekibindeki ebeler de aynı. Hep sabırlı anlayışlı naziktiler. Kadın bir eliyle elimi tuttu öbür eliyle muayene yaptı sen kendin gel bak ben bekliyorum dedi sen düşün. Anlayış her şeyden önemli hele ki bir hamile insana.. hem de böyle rahatsizligi varsa. Gerçekten önemli. Hakkında hayırlısı olsun üzülme ağlama kuzum bebeğine en sağlıklı şekilde kavusmani diliyorum
Dualarım seninle ve bebeğinle canım inşallah bir an önce kucağına alırsın geçmiş olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah
Ya canım benim de göğüsümün biri özellikle çok yarıldı sen nasıl geçiriyorsun var mı bir çözüm?
Canım dualarım seninlebebeğine sağlıklı bir şekilde kavusman dileklerimle.. inşallah güzelce alacaksin kucağına
Bnmkiler 9-10 yaşlarındalar. Kabullenme okey ama bi merak onlarda bakmak kucaklamak istiyorlar gelen misafirler ellemesin istiyorlar fazla sahiplenme var bizdede. Ben hariç herkesten kıskanıyorlar1.ile 2. Arasında 2 yas.
2.ile 3. Arasında 5 yas fark vardı çocuklarımın doğduğunda.
Kesinlikle ben her şeyi anlattım kabullendi falan demeyin
2 yaşta da 5 yasta da olsa denedim gördüm kizlar.
Bebeklerle başbasa bırakmayın kucaklama istekleri, ağzına yiyecek sokma istekleri sönmüyor
Merhaba ben İngiltere’de yasıyorum. Sizle günümüz birebir aynı. Benim de herhangi bir belirtim/sancım/ bebeği sıkıntıya sokan bir durum yok. 22 temmuza tekrar randevu verdiler, doğum yapmazsam gideceğim. Ondan sonra tekrar 30’u gibi randevu verip suni sancı verecekler, sezaryen ile ilgili konusmadık. Bebek icin risk olmadıkça bekliyorlar.kızlar çok seviniyorum neredeyse hepiniz sağlıcakla doğurdunuz. darısı biz kalanların başına. ben yarın 39+1’im ama ne sancım ne kasılmam ne açılmam var. Hiçbir belirti yok yani. Doktor da bebeğin kafası 9,5 cm daha da büyürse çatıya girmesi zor olur 40’ıncı haftayı geçirmeyelim sezaryene alalım dedi ama benim aklıma çok yatmadı açıkçası. çünkü birkaç kez de kafası aşağıda durduğu için ölçümlerde büyük çıkıyor olabilir demişti. sizce ne yapmalıyım?
Hatii son durumun ne canım Rabbim kolaylık versinÇok sağol canım inşallah seninde gözün aydın sağlıkla büyüt bebeğini
Allah kolaylık versin inşAllah sende kurtarıyorsun darıısı bizim başımızaSabah 1 cm açıklığım vardı şuan sancıların düzene girmesini bekliyorum hastaneye geçmek için biraz ağrım var sancılar geldikçe zorluyo
evet ben de alelacele karar verip sonra neden böyle yaptım diye kendime kızmak, denemediğim için pişman olmak istemiyorumBenim komşu da geçen hafta doğurdu ona da bebegın kafası büyük olarak ölçtüler sezaryan yaptılar megersem öyle bişey de çıkmadı bebegın pozisyonundan ötürü boynuyla beraber mi ne ölçülmüş küçücük bişey çıkmış oysaki . Ama tabi insan o an düşünemiyor ve herseyi kabul ediyor . Çok dikkat etmek lazım hata payı oluyor ultrasonlarda. Bebegıniz en saglıklısı hangisi olacaksa öyle gelsin inşallah
benim doktorum suni sancı vermek de istemedi eğer büyükse boşuna strese girer bebek de sen de suni sancıyla diyerek. ancak denemeden de nasıl, nereden bileceğim. işte bizim doktorların çoğu biraz garantici geliyor bu konuda. sizin süreciniz bence de doğru olanMerhaba ben İngiltere’de yasıyorum. Sizle günümüz birebir aynı. Benim de herhangi bir belirtim/sancım/ bebeği sıkıntıya sokan bir durum yok. 22 temmuza tekrar randevu verdiler, doğum yapmazsam gideceğim. Ondan sonra tekrar 30’u gibi randevu verip suni sancı verecekler, sezaryen ile ilgili konusmadık. Bebek icin risk olmadıkça bekliyorlar.
Benim de çok benzer belirtilerim var geceleri kaburga ağrısından uyuyamıyorum gündüzleri kasık ağrısından yürüyemiyorum, öyle bir döngüSon 3 gündür kasık bölgemde yoğunlaşan ve çoğu zaman hareketsiz bıraktıran zor dayandığım yırtılma-bıçak kesme hissi var. Kasıktan bacağa doğru bir bölge var boşluk gibi, o kısma dokununca bile içim yırtılıyor sanki. Hiç durmuyor hep adet sancısı gibi devam ediyor ama ara ara adet sancısını da geçiyor dayanılmaz oluyor. Genelde akşamları 45 dkda 1 düzenli olarak karnım taş gibi oluyor saatlerce devam ettikten sonra yatmaya yakın geçiyor kasılma. Bacak ağrısı da mahvediyor, yürüyemiyorum oturup kalkamıyorum yatarken dönemiyorum. Belimde sürekli ağrı var bazen zonklamaya başlıyor. Aşırı halsizim kolumu kaldıracak gücüm yok. Bebeğim aşırı hareketli yer değiştirmeye çalışıyor sürekli ve başarıyor da... ama o yer değiştirirken canımdan can gidiyor sanki.
Nereden bileceğim ben bu doğumun zaman aralağınıBu daha başlangıç mıdır yoksa daha 1 haftam mı var mesela?
Çok normal, benim kızımda önce akıntı hatta sonrasında kanama olmuştu. Daha önce de hiç duymadığım için koşa koşa doktora gitmiştim. Annenin hormonları daha vücudundan atılmadığı için adet benzeri tepki veriyormuş vücudu. Bi iki haftaya geçer demişti. Sonra azala azala bitti doktorun dediği gibiKız bebişi olan analar bebişte genital akıntı gözlemleyen var miii??
Gerçek doğum sancısını anlıyorsun endişe etme. Bence acı miktarı veya sertleşme olarak aşırı bir farkları yok yalancı ile gerçeğin, en azından başlardaki gerçek sancıların diyeyim. Ama doğum sancıları düzenli oluyor ve gittikçe süresi azalıyor ondan endişe etme anlarsın yani.Tüm bunlara ek afersiniz ama ayağa kalkınca büyük tuvalet varmış gibi baskı oluyor çok. Oturunca geçiyor. Az önce de sağ bacağım komple karıncalandı 5-10 saniye kadar. Alt karnım taş gibi. Düzenli sancı vs bişey diyemiyorum çünkü sürekli geçmeyen ağrım var. Belki yaşayan vardır diye anlatmak istiyorum, rahat mı olmalıyım yoksa doğumum başlıyor olabilir mi strese sokuyor insanı bu ikilem. Her doğumda illaki zaman tutulabilecek kadar keskin sancılar ve sertleşmeler mi olur?
Kolaylıkla kavuşun inş, haberlerini bekliyoruzSabah 1 cm açıklığım vardı şuan sancıların düzene girmesini bekliyorum hastaneye geçmek için biraz ağrım var sancılar geldikçe zorluyo
Oh gözün aydın. Uyandırmak için hafif topuğunu sıkabilirsin veya ayağının altına su sürebilirsin. Pasif de olsa emzirmek işe yarar bu arada sürekli dürt çeker gibi yap uyuyarak emerken rahatsız et yine emmiş oluyorKızlar çok şükür biz bugün taburcu olduk. Sarılık değeri 17 den 10 a düşünce evde takip dedi yolladı. Darısı tüm bebeklerin anneleryle eve dönmesine amin Ya Rabbim. Lakin bir sorun var ki oğlum hastanede o kadar guzel uyanırken eve geldigimden bu yana uyanmadı evine gelmenin huzuru mudur nedir bilmiyorum naptiysam mizmizlanip uyanmadı. Ne yapsam ki
13 günlük bebeğin üstüne kilo alması çok beklenmez zaten doğum kilosuna ulaşması yeterlidir diye biliyorum. Senin hiç almamış dediğin kaybettiği kiloyu da mı almamış?Ben de sürekli emziriyorum hatta memede kalıyor baya ama sarılığın geçmesi için yeterli değilmiş farklı doktora da götürdüm dün aynı şeyleri söyledi. iki doktor da alanında uzman bu arada. Hatta şuan mamayı 90 mle kadar çıkardık yapacak bir şey yok 13 günlük bebek meme + mama ile 1 kilo dahi almamış bu sürede ben de delirmek üzereyim.
Ben de Kanadadayım günlerimiz de aynı sayılır. Burada da süreç aynı, kendiliğinden gelmezse 41 e kadar bekliyorlar sonra suni sancı veriyorlar. Salı randevum var bakalım muhtemelen açıklık kontrolü yapar, geçen hafta 2 cm di değişmemiş de olabilir ekstra bir belirtim yok çünküMerhaba ben İngiltere’de yasıyorum. Sizle günümüz birebir aynı. Benim de herhangi bir belirtim/sancım/ bebeği sıkıntıya sokan bir durum yok. 22 temmuza tekrar randevu verdiler, doğum yapmazsam gideceğim. Ondan sonra tekrar 30’u gibi randevu verip suni sancı verecekler, sezaryen ile ilgili konusmadık. Bebek icin risk olmadıkça bekliyorlar.
Altini değişirken uyandı evt. Ama hemen daldı yineAltını değişirken ıslak pamukla sil benimki o zaman uyanıyor yoksa zor uyanıyordu ama bugün artık kendi kalkmaya başladı 2 3 saatte bir
Durtmek şuan için uyandirmiyor. Bakalım inşallah uyanırÇeneleri güçsüz olduğu için çok güçlüde ememiyor minnoşlar
Ben sağıp yada mamayla emmenin sonunda şırınga ile verdim bir hafta ilk 30 cc alıyordu yuh dedim demekki hiç emmemiş sonraları 10-15 cc almaya başladı sonrada doğal akışında emirmeye devam ediyorum
Benimkine yüzde 10 kilo kaybetti
Birde diğer memeye geçerken alt değiştiriyoru yada gaz çıkarırken uyandırıyoruzki diğer memeyide emmebilsin
Bazende saatimden dk kuruyorum okadar dk dürte dürte emzirmeye çalışıyorum
Al benden de o kadar ben 20 dk sağıyorum ilk 5 dk masaj modunda sağım yapıyorum dediğin gibi daha çok geliyor. Birde ben elimle sıkınca baya gelşyor ama sağım yaptığımda iki göğüsten 20 ml anca çıkıyorGözün aydınnnn
Darısı başımıza ins.
Mecbur uyanacak. Soy gerekse. Az üşüsün. Ama bir güne normal haline döner bence
Valla 20-25er dk sağıyorum.
Benim merak ettiğim; pompanın masaj modunda güzel süt geliyor. 5-10 dk sonra sağım moduna alıyorum. O modda daha az süt geliyor. Hatta o yüzden süreyi tamamlamadan diğerine geçiyorum. Sonra bi tur daha 5 dk falan yine masaj modunda açıyorum. Bir miktar daha süt geliyor.
Bu işin ilmîni-hikmetini bilen varsa, bana da öğretsin
Aaa hemen bakıyorum canım çok sağolKızlar instagramda bir sayfa var ben ordan faydalandım ilkimbüyükbostancı kadının hesabı , bebeği meme reddi yapıp emmemiş o da sağarak besliyor ve süt arttırma yöntemleri pompa teknıkleri var sayfasında bir bakın derim .
Pompaya ve göğüse krem sürüp sağmak
Düzenli sağmak(3 saatte 1 )
muhakkak 30 dk sağım yapmak
Gece de sağmak
Sayfada daha açıklayıcı bilgiler var .
Dene ben öyle uyandırdım. Bizim de sarılık var hala 16. Günde 8 di değer doktor 1 ay sonunda hala varsa ona göre tetkik isteyeceğiz dedi o yüzden sürekli beslemeye çalışıyorum travma oldu bende bu durum. 3 saati geçecek diye elim ayağım dolaşıyor eğer uyandırma uzun sürüyorsa geceleri özellikle 2 saate alarm kuruyorum. Uyandırmak ve aktif emzirmek çok önemliOnu denemedim. Ama naptiysam uyanmiyo. Uykuda pasif emiyor.
Bizimki solunum sıkıntısından dolayı girdi canım hatta inleyerek nefes alıyormuş ilk doğduğunda. Sadece solunum sıkıntısı ise çok kalmaz gün gün azaltıyorlar solunum desteğini, süt veriyorlar ağızdan her gün onun da miktarını artırıyorlar. Kaç gündür küvözde sizin bebiş? Sağlıkla en yakın zamanda kavuşun inşallahKızlar bebeği solunum sıkıntısından yoğunbakıma giren oldu mu, ne zaman çıkar acaba bu süreçte hiç sütüm de yok ne yapsam bilemiyorum çok moralim bozuluyor
Bende aynısını düşündüm büyük ihtimalle ondan kaynaklı bence de.Kızlar herhangi bir tecrübem yok ama bu sarılık konusu kafamı kurcalamaya başladı. Çoğunuzun bebeği sarılık geçirdi son zamanlarda. Diyorum ki acaba havalar sıcak olduğu için ve tamamen sıvı beslendikleri için sıcaktan terden dolayı aldıkları sütü-mamayı vücut tutamıyor ve ondan mı sarılık artıyor acaba? Bugün 2 saat iş yaptım durduk yere terle yarım kilo atmışım resmen. Minicik bebekleri hiç düşünemiyorum. Ama yapacak bir şey de yok maalesef. Allah şifa versin her birinizin bebeğine inşallah. Çok üzülüyorum sarılık sebebiyle bebeğinden ayrı kalanlara, endişe yaşayanlara... Dualarım sizinle
Bizim 10 du değer. 8 temmuz doğdu. 11 de yatırdık. Salıya Dr gelin dedi ama meğer 15 temmuza denk geliyormuş. Çarşambaya kalacak artikDene ben öyle uyandırdım. Bizim de sarılık var hala 16. Günde 8 di değer doktor 1 ay sonunda hala varsa ona göre tetkik isteyeceğiz dedi o yüzden sürekli beslemeye çalışıyorum travma oldu bende bu durum. 3 saati geçecek diye elim ayağım dolaşıyor eğer uyandırma uzun sürüyorsa geceleri özellikle 2 saate alarm kuruyorum. Uyandırmak ve aktif emzirmek çok önemli
Rabbim şifa versin tüm kuzularimizaDene ben öyle uyandırdım. Bizim de sarılık var hala 16. Günde 8 di değer doktor 1 ay sonunda hala varsa ona göre tetkik isteyeceğiz dedi o yüzden sürekli beslemeye çalışıyorum travma oldu bende bu durum. 3 saati geçecek diye elim ayağım dolaşıyor eğer uyandırma uzun sürüyorsa geceleri özellikle 2 saate alarm kuruyorum. Uyandırmak ve aktif emzirmek çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?