2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Gözün aydın Allah birdaha ayırmasın
İlk kızımda doktor doğum kilosunu yakaladıktan sonra uyandırma demişti ama bu kızımda sarılıkla uğraştığımız için kaldırıyoruz
Emzirmeden önce alt değiştirmesi yapıyoruz uyanıyor yada ıslak pamukla ayaklarını fln siliyoruz
Ama uyuyan bebeği uyandırmaya insan kıyamıyor doktor kıyın acımayın dedi

Günü yakın biri olarak senden bunları duymak iyi geldi biraz. Normal olduğunu bilmek içimi rahatlattı açıkçası. Tabiiki zaten çok çok az zaman kaldı ama insan yine de merak ediyor işte.
Temizlik konusunda yardım eden kimsem yok sadece annem geldi camlarımı sildi sağolsun, ama kalanı tamamen eşim ve bende. Eşim de hem işe gidiyor hem sıcaklar derken yapası da yok ben de uğraştırmak istemiyorum ama benim de gücüm yok. Mecburen yine kendim yapmaya çalışıyorum yavaş yavaş. Yarın benim de kontrolüm var bakalım, doktorum sezeryana almak için sancı bekliyor o yüzden de ne söyleyecek süreç nasıl ilerleyecek hiç bilmiyorum. Ama fazla uzamasını istemiyorum artık, bir an önce bebişimize kavuşup sonraki aşamaya geçsek keşke
Haberlerini bekliyorum yarın, günümüz çok yakın olduğu için aklım sende kalıyor. Bakalım ne diyecek doktorun, hayırlı doğum diliyorum canım

Canımcımm evet günlerimiz çok yakın. Hatta tilyam ve Eldorin ile de aynı günlerimiz. Onlarda aynen bunları yaşıyor o yüzden için rahat olsun. Muhtemelen vücudumuz kendini doğuma hazırlamaya çalışıyor. Bu da minik bir süreç. 9 ay sabrettik çok az kaldı biraz daha dişimizi sıkalım bazen ben de çok bunalıyorum ama bebişlerimiz etkileniyormuş bundan. O yüzden hemen karnımı severek annecim karnımda olmamdan çok memnunum, seni seve seve taşıyorum sadece bugün biraz yorulmuşum falan diyorum temizlik konusunda da eşim biraz önce evleri süpürüp sildi sağolsun ama yapmadan önce de sürekli neden temizlik yapıyoruz diyip duruyor kızım temiz bir eve gelsin istiyorum sen yapmak zorunda değilsin ben yaparım dedim bu sefer de yok sen yapma tabiki ben yaparım dedi sağolsun ama ben de banyoları yıkadım tabi

merhaba kızlar takip edemiyorum çok uykusuzum hiç böyle hayal etmemiştim çok zormuş bu süreç bebek uyusa da uyuyamıyorum ya ben uyurken kussa ciğerine kaçarsa ya burnu kapansa diye korkularım yüzünden benim kızım kusarken burnundan da çıkıyor deli olacam sizin bebeklerde var mı böyle durum

31 yaşındayım ilk çocuk ve cinsiyete erkek dediler. Henüz detaylıya girmedik o yüzden belli olmaz. Kocaelideyim.

AY TEMMUZMUŞ ARALIK OKUDUM PARDON

Gözün aydınnnn
Darısı başımıza ins.

Mecbur uyanacak. Soy gerekse. Az üşüsün. Ama bir güne normal haline döner bence
Süt sağan arkadaşlar kaç dk sağım yapıyorsunuz?
Valla 20-25er dk sağıyorum.

Benim merak ettiğim; pompanın masaj modunda güzel süt geliyor. 5-10 dk sonra sağım moduna alıyorum. O modda daha az süt geliyor. Hatta o yüzden süreyi tamamlamadan diğerine geçiyorum. Sonra bi tur daha 5 dk falan yine masaj modunda açıyorum. Bir miktar daha süt geliyor.

Bu işin ilmîni-hikmetini bilen varsa, bana da öğretsin

Son düzenleme:
Yatağın baş kısmına biraz yükseklik verecek şekilde altına bi şey koyabilrsin. Fazla değil şöyle 8-10 derece kadar. Reflü yatağı diye arat Google da ne demek istediğimi anlayacaksın.

Süt sağan arkadaşlar kaç dk sağım yapıyorsunuz?

Kızlar instagramda bir sayfa var ben ordan faydalandım ilkimbüyükbostancı kadının hesabı , bebeği meme reddi yapıp emmemiş o da sağarak besliyor ve süt arttırma yöntemleri pompa teknıkleri var sayfasında bir bakın derim .
Pompaya ve göğüse krem sürüp sağmak
Düzenli sağmak(3 saatte 1 )
muhakkak 30 dk sağım yapmak
Gece de sağmak
Sayfada daha açıklayıcı bilgiler var .

Çok acemiyim. Göğsümde beş dakika emip uyuyunca doydu uyudu saniyordum. Meğer yavrum güçsüz olduğu için yorulup uyuyormuş doymadan. Bu yüzden 3 günde 300 gram kaybetmişti. Çok üzüldüm vicdan yaptım. Meğer her iki göğsü de vermek gerekiyormuş. Dr 20 şer dakika mutlaka emsin ikisini de dedi. Çok şükür biraz daha iyi uyanıp emse daha iyi olacak. Kiyamiyoruz evet.

Sağolun sizce mama vereyimöi ya cok kararsızım bana hiç doktor mama demedi direk yatış dedi ben istemedim sürekli emziriyorum ama acaba mamada versemmi diyorum emzirdikten sonra ve hangi marka alsam
Ben de sürekli emziriyorum hatta memede kalıyor baya ama sarılığın geçmesi için yeterli değilmiş farklı doktora da götürdüm dün aynı şeyleri söyledi. iki doktor da alanında uzman bu arada. Hatta şuan mamayı 90 mle kadar çıkardık yapacak bir şey yok 13 günlük bebek meme + mama ile 1 kilo dahi almamış bu sürede ben de delirmek üzereyim.

Çeneleri güçsüz olduğu için çok güçlüde ememiyor minnoşlar
Ben sağıp yada mamayla emmenin sonunda şırınga ile verdim bir hafta ilk 30 cc alıyordu yuh dedim demekki hiç emmemiş sonraları 10-15 cc almaya başladı sonrada doğal akışında emirmeye devam ediyorum
Benimkine yüzde 10 kilo kaybetti

Birde diğer memeye geçerken alt değiştiriyoru yada gaz çıkarırken uyandırıyoruzki diğer memeyide emmebilsin

Bazende saatimden dk kuruyorum okadar dk dürte dürte emzirmeye çalışıyorum

kızlar çok seviniyorum neredeyse hepiniz sağlıcakla doğurdunuz. darısı biz kalanların başına. ben yarın 39+1’im ama ne sancım ne kasılmam ne açılmam var. Hiçbir belirti yok yani. Doktor da bebeğin kafası 9,5 cm daha da büyürse çatıya girmesi zor olur 40’ıncı haftayı geçirmeyelim sezaryene alalım dedi ama benim aklıma çok yatmadı açıkçası. çünkü birkaç kez de kafası aşağıda durduğu için ölçümlerde büyük çıkıyor olabilir demişti. sizce ne yapmalıyım?

Allah kolaylık versin canım aynı durum bizde de var ben de tedirgin oluyorum bebeği emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkart hatta emmeyi bitirmeden gazını çıkartmasını sağla sonra tekrar emizrmeye devam et. Diğer memeye geçmeden önce yine gazını çıkart sonra diğer memeye geç. Aralarda da gazını çıkartmasını sağla yani. Ben ne zaman gazını çıkartmadan yatırsam ya da bezini değiştirsem burnundan kusuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…