- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.261
Sağlıcakla gelsin inşallahBenim de çok benzer belirtilerim var geceleri kaburga ağrısından uyuyamıyorum gündüzleri kasık ağrısından yürüyemiyorum, öyle bir döngüama ilk bebeğimdeki tecrübelerden de yola çıkarak daha bir hafta var gibi geliyor
Çok normal, benim kızımda önce akıntı hatta sonrasında kanama olmuştu. Daha önce de hiç duymadığım için koşa koşa doktora gitmiştim. Annenin hormonları daha vücudundan atılmadığı için adet benzeri tepki veriyormuş vücudu. Bi iki haftaya geçer demişti. Sonra azala azala bitti doktorun dediği gibi
Gerçek doğum sancısını anlıyorsun endişe etme. Bence acı miktarı veya sertleşme olarak aşırı bir farkları yok yalancı ile gerçeğin, en azından başlardaki gerçek sancıların diyeyim. Ama doğum sancıları düzenli oluyor ve gittikçe süresi azalıyor ondan endişe etme anlarsın yani.
Kolaylıkla kavuşun inş, haberlerini bekliyoruz
Oh gözün aydın. Uyandırmak için hafif topuğunu sıkabilirsin veya ayağının altına su sürebilirsin. Pasif de olsa emzirmek işe yarar bu arada sürekli dürt çeker gibi yap uyuyarak emerken rahatsız et yine emmiş oluyor
13 günlük bebeğin üstüne kilo alması çok beklenmez zaten doğum kilosuna ulaşması yeterlidir diye biliyorum. Senin hiç almamış dediğin kaybettiği kiloyu da mı almamış?
Ben de Kanadadayım günlerimiz de aynı sayılır. Burada da süreç aynı, kendiliğinden gelmezse 41 e kadar bekliyorlar sonra suni sancı veriyorlar. Salı randevum var bakalım muhtemelen açıklık kontrolü yapar, geçen hafta 2 cm di değişmemiş de olabilir ekstra bir belirtim yok çünkü
Bizimki kan grubu uyuşmazlığından oldu, benimki 0 bebeğimin BKızlar herhangi bir tecrübem yok ama bu sarılık konusu kafamı kurcalamaya başladı. Çoğunuzun bebeği sarılık geçirdi son zamanlarda. Diyorum ki acaba havalar sıcak olduğu için ve tamamen sıvı beslendikleri için sıcaktan terden dolayı aldıkları sütü-mamayı vücut tutamıyor ve ondan mı sarılık artıyor acaba? Bugün 2 saat iş yaptım durduk yere terle yarım kilo atmışım resmen. Minicik bebekleri hiç düşünemiyorum. Ama yapacak bir şey de yok maalesef. Allah şifa versin her birinizin bebeğine inşallah. Çok üzülüyorum sarılık sebebiyle bebeğinden ayrı kalanlara, endişe yaşayanlara... Dualarım sizinle
O da mı etkiliyormuş? Şimdi nasıl bebeğin canım, sen nasılsın? Nasıl gidiyor annelik güzel bebeğinleBizimki kan grubu uyuşmazlığından oldu, benimki 0 bebeğimin B
Allah razı olsun canım doğduğu an girdi 2 gün oldu küvözde hatta oksijen desteğini de kaldırmışlar ama işte emme refleksi güçlü olsa ağızdan mamaya başlayacaklar onu bekliyorum ne zaman çıkar ne zaman güçlenirBizimki solunum sıkıntısından dolayı girdi canım hatta inleyerek nefes alıyormuş ilk doğduğunda. Sadece solunum sıkıntısı ise çok kalmaz gün gün azaltıyorlar solunum desteğini, süt veriyorlar ağızdan her gün onun da miktarını artırıyorlar. Kaç gündür küvözde sizin bebiş? Sağlıkla en yakın zamanda kavuşun inşallah
Evet canım ne yazık ki etkiliyormuş. Şu an çok şükür geçti sarılığımız. Gaz sancısı evresine girdik sancıdan uyanıyor sürekliO da mı etkiliyormuş? Şimdi nasıl bebeğin canım, sen nasılsın? Nasıl gidiyor annelik güzel bebeğinle
Gaz için damla verdi mş doktor bizimde gaz başladı damla ile çözüm bulduk birde herkesin önerdiği bir gaz masajı için rol on var ondan aldık daha gelmedi deneyeceğim bakalım. Bu arada bizimde kan tam tersi Benşm b oğlanın 0 ama bana doktor bundan kaynaklı bir şey demedi acaba negatif pozitif olmasına göre mi oluyorEvet canım ne yazık ki etkiliyormuş. Şu an çok şükür geçti sarılığımız. Gaz sancısı evresine girdik sancıdan uyanıyor sürekliuykusuzum onun dışında çok güzel
Bizim değer 19 du canım hastaneye yattık bir gece fototerapi aldık sonra taburcu olduk ama henüz hala tam bitmedi maalesef çok zor inatçı artınben hem mama hem anne sütü veriyorum aç kalması imkansız ama ona rağmen gözleri sarı. İnşallah düşmüştür değerinizBizim 10 du değer. 8 temmuz doğdu. 11 de yatırdık. Salıya Dr gelin dedi ama meğer 15 temmuza denk geliyormuş. Çarşambaya kalacak artik
En az yarım saat sağım yapıyorum canımSüt sağan arkadaşlar kaç dk sağım yapıyorsunuz?
Ay seni çok iyi anlıyorum, burda da aynıSağlıcakla gelsin inşallahşuana kadar açıklık bakmadılar bende, arada ağrılarım oluyor ama düzenli bir sancım yok. Bebişin kilosunu da bilmiyorum. Karambole doğacak gibi geliyor
Hastanede hemşireler klimayı açtılar hep ve bebeği çok giydirmememi söylediler. Çünkü sıcakta hızlı kg kaybı yapıyormuş. Elleri ayakları soğuk olması üşüdüğü anlamına gelmiyor göğsüne karnına bakacaksın dediler.Kızlar herhangi bir tecrübem yok ama bu sarılık konusu kafamı kurcalamaya başladı. Çoğunuzun bebeği sarılık geçirdi son zamanlarda. Diyorum ki acaba havalar sıcak olduğu için ve tamamen sıvı beslendikleri için sıcaktan terden dolayı aldıkları sütü-mamayı vücut tutamıyor ve ondan mı sarılık artıyor acaba? Bugün 2 saat iş yaptım durduk yere terle yarım kilo atmışım resmen. Minicik bebekleri hiç düşünemiyorum. Ama yapacak bir şey de yok maalesef. Allah şifa versin her birinizin bebeğine inşallah. Çok üzülüyorum sarılık sebebiyle bebeğinden ayrı kalanlara, endişe yaşayanlara... Dualarım sizinle
Her ikisindende oluyor. Bizde iki türlü uyuşmazlıkta var ben 0 rh(-) bebeğim A(+) hemşireler ikiside risk faktörü sarılık için dediler.Gaz için damla verdi mş doktor bizimde gaz başladı damla ile çözüm bulduk birde herkesin önerdiği bir gaz masajı için rol on var ondan aldık daha gelmedi deneyeceğim bakalım. Bu arada bizimde kan tam tersi Benşm b oğlanın 0 ama bana doktor bundan kaynaklı bir şey demedi acaba negatif pozitif olmasına göre mi oluyor
Bende öyle yapıyorum 15 yada 20 dk sağıyorum ama düzenli sağamıyorum ya çünkü her an memede olabilir beyefendi bu sefer yarım kalıyorEn az yarım saat sağım yapıyorum canım
15 dakika bir göğüs 15 dakika diğer göğüsten
Ve üç saate bir yapmaya çalışıyorum
Bazen biraz uzuyor ama aksatmamaya çalışıyorum b
İlk defa duydum negatif pozitif de olduğunu biliyorum da farklı kan grubu olduğunda olacağını bilmiyordumHastanede hemşireler klimayı açtılar hep ve bebeği çok giydirmememi söylediler. Çünkü sıcakta hızlı kg kaybı yapıyormuş. Elleri ayakları soğuk olması üşüdüğü anlamına gelmiyor göğsüne karnına bakacaksın dediler.
Her ikisindende oluyor. Bizde iki türlü uyuşmazlıkta var ben 0 rh(-) bebeğim A(+) hemşireler ikiside risk faktörü sarılık için dediler.
Ağızdan beslenme sondası ile besliyorlar di mi ?Allah razı olsun canım doğduğu an girdi 2 gün oldu küvözde hatta oksijen desteğini de kaldırmışlar ama işte emme refleksi güçlü olsa ağızdan mamaya başlayacaklar onu bekliyorum ne zaman çıkar ne zaman güçlenir
Evet evet canım ağızdan sonda… inşallah ben de alırım kucağıma ama 2 gün oldu hala tık süt yok ne yapacağım bilmiyorumAğızdan beslenme sondası ile besliyorlar di mi ?
Bak bizde de aynısı oldu. İki gün oksijen destegi. O sırada dediğim gibi eds ile besleniyordu. Sonra eşim dedi ki emzirsen, Dr a sorduk. Zor kabul etti. Satürasyon düşüyor. Emerken nefesini ayarlayamıyor diye. Bir iki kez emzirmeden sonra ona da antrenman oldu, nefesi düzeldi. Ben arada emzirdim. Arada süt sağdım. Çoğunu mama verdiler o sırada.
Canım benim bebeğim içinde kafası büyük normal zor olur demişti iki doktorumda(biri perinatolog) ve 38+4 de sezaryen oldum. Cidden bebeğimin başı bi tık büyüktü ve doktorum doğurunca asla normal yoldan doğuramazdın dedi.kızlar çok seviniyorum neredeyse hepiniz sağlıcakla doğurdunuz. darısı biz kalanların başına. ben yarın 39+1’im ama ne sancım ne kasılmam ne açılmam var. Hiçbir belirti yok yani. Doktor da bebeğin kafası 9,5 cm daha da büyürse çatıya girmesi zor olur 40’ıncı haftayı geçirmeyelim sezaryene alalım dedi ama benim aklıma çok yatmadı açıkçası. çünkü birkaç kez de kafası aşağıda durduğu için ölçümlerde büyük çıkıyor olabilir demişti. sizce ne yapmalıyım?
2 gündür 2 saatlik uyku ile durmam dışında başka problem yok şükürler olsun. Sarılık değeri yüksek çıkmış bebişin o yüzden 1 gece daha burdayız yarın tekrar kontrol edilecekCanım gözün aydın sağlıkla büyüsün bebişinnasılsınız?
Ayağa kalkmak, yatmak, ayak uzatmak, sağa sola dönmek zorluyor benideTüm bunlara ek afersiniz ama ayağa kalkınca büyük tuvalet varmış gibi baskı oluyor çok. Oturunca geçiyor. Az önce de sağ bacağım komple karıncalandı 5-10 saniye kadar. Alt karnım taş gibi. Düzenli sancı vs bişey diyemiyorum çünkü sürekli geçmeyen ağrım var. Belki yaşayan vardır diye anlatmak istiyorum, rahat mı olmalıyım yoksa doğumum başlıyor olabilir mi strese sokuyor insanı bu ikilem. Her doğumda illaki zaman tutulabilecek kadar keskin sancılar ve sertleşmeler mi olur?
teşekkürler canım benim. benim de ilk doğumum olacak. ben perinatoloğa da gideyim en iyisi. öyle bir durum varsa ve netse hiç gerek yok riske, doktorumu dinlerim.Canım benim bebeğim içinde kafası büyük normal zor olur demişti iki doktorumda(biri perinatolog) ve 38+4 de sezaryen oldum. Cidden bebeğimin başı bi tık büyüktü ve doktorum doğurunca asla normal yoldan doğuramazdın dedi.
İlk doğum olması da etkiliyor galiba. Bi de kafası büyük olduğu için kanala girmekte zorlanmış bebeğim ve tam girmemişti zaten.
Ölçüm yanlış da olabilir bilemiyorum arkadaşın biri yazmış ölçüm yanlış çıkmıştı diye seni yanlış yönlendirmek istemem iyi düşün karar ver :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?