- 29 Nisan 2024
- 246
- 1.093
- 33
- 26
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.421
Neyseki bende dün başladı. Pazar günü bebişin gelmesiyle bitecek inşallahCanım bahsettiğin şey sanırım siyarik ağrısı. Aynısını yaşıyorum. Hamilelik öncesi ufak bir fıtık vardı belimde ama pilates yapıyordum çok rahatsız etmiyordu. Şimdi pilateste yasak olduğu için, e hareket de kısıtlı. Bi de koca bir göbüş taşıyor vücut. Haliyle felaket durumdayım. Günde 2 magnezyuma rağmen bana mısın demiyor. Kalçamdan saplanıyor tam ayak parmağıma kadar bi anda kitleniyorum ve düzeltemiyorum kendimi. Özellikle gece uyurken giriyor bu kramplar. Doğumdan sonra düzelir dedi doktorum
Çok bilediğimden değilde ilk kızım alerjikti , ve kilo almama durumu olabilir diye uyarmıştı doktor , ozaman alerjik mamaya geçeriz demiştiAltın sarısı sulu ve pütürlü
Şükürler olsun valla gerçekten 32 ye bi gelsek rahatlarım diyordum hamdolsun 38 olduk. Rabbim herkese yaşatsın32 yi bir geçsem 35 i görür müyüm oh 37 oldu derken 39 da doğum planlamak
bu günlere şükürumarım sağlıcakla kucağına alırsın
Chatcptye göre 22si sabah 10 a kadar yengeç 10 dan sonra aslan burcuymuşOh gözün aydın hayırlı olsunn
Günlük ıslak bez sayısı kaç oluyor
Ben ben benartık çok hamileyim ya
Hiç sıkıntı değil, sen yine dikkat et bi kaç gün iyice kurusun
peki ayın 22si yengeç 23 ü aslan değil mi, Niye saat 10şimdi bende de aslan ihtimal olduğu için
Ay hadi bakalım çok heyecanlı. Rabbim sağlıkla kavuştursunSelamm
Biz de kontrolden geldik. 38+1'deyiz. Doktorum hangi doğum şeklini istediğimi sordu. Normal için bir engel yok sanırım ama ben sezeryan düşünüyorum normal doğumdan korkuyorum dedim. Doktorum da 'bazı kadınlar vajinal doğum için çok uygundur her açıdan hazırdırlar buna güçleri vardır, ama bazı kadınlar için vajinal doğum süreci daha zorlayıcı olabilir. Kendini normal doğuma hazır hissetmiyorsan zorlamak sadece seni yıpratır, o yüzden de sezeryan istiyorsan sezeryan yapalım' dedi. Pazar günü için gün verdi, pazar günü sabah 8de hastanede olacağım, öğlene doğru sezeryana alacakZaten bıraksak bizim kız 41'leri falan görecek sanırım, çok keyifli yatıyor gerçekten ultrasondan bile belli 39+0'da kavuşacağız kızımla
Temmuz sonu anneleri de yavaştan başlıyor bebişlerine kavuşmaya, sağlıkla gelsin hepsi
Çok şükür çoookAy ne güzel doğum tarihin belli olmuş, plasenta da dert olmaktan çıkmış, hayırlı olsun
Gözün aydın, sonunda beklediğin gün geldi. Ne büyük mutlulukDarısı bütün bekleyenlerin başına
Bu aralar çok giremedim, her sayfayı okuyamadım. Doğum yapan arkadaşları tebrik ederim. Doğum yapacak arkadaşlar için de kolay ve sağlıklı bir doğum diliyorum ve darısı başıma diyorum
Kız sen ne ara bu kadar kilo verdin gizli gizli80.4le hamile kaldım.
87.2 ile doğuma gittim.
Doğum yapalı ikihafta oldu, 77.2 kg ım.
Bana 1. Hafta kontrol muayenesinden sonra korse giyebilirsin dedi.
İlk gebelikte aldığım 20 kiloyu verdiğim halde göbeğim 5 aylık hamile gibi kalmıştı. Bu sefer karnım kendi kendine indisu an çok az bi şişlik var. O da rahim. Dokununca acıyor çünkü oradan anlıyorum. Korse giymedim ama belimi kuşakla sardım. Bence toparlanmasına etkisi var.
Aslan daha iyi gibi ama biz doktora tabii olmaya karar verdik. Doktor hangi saatte yapmak isterse ona razı olacağızHangi burc olsun istersin peki :)
Ay buna yorum yapmıştım tekrar alıntılamışımKızlar belimdeki kemikler resmen hareket ediyor küt küt diye ses çıkararak birbininin üstüne biniyor. Bir zararı yoktu bu denli ama bugün yürürken bir ara kitlendim kaldım adım atamadım acıdan, dinlenince geçmişti. Akşama kadar biraz temizlik yaptım yemek yaptım falan derken oturdum yemeğimi yedim ve birdaha kalkamadım resmen. Kendimi koltuğa attım ve acılar içinde saatlerdir kıvranıyorum. En küçük harekette belden kütürtü sesleri geliyor ve belden komple bacağıma çok ciddi acı saplanıyor. Et kesniği gibi oldu, kramp giriyor gibi oluyor. Asla hareket edemiyorum böyle kaldım acil önerisi olan var mı bu acıya?
Ben daha doğurmadım bugün şişlikten ayaklarım patlayacak. Terlik bile olmadı ayağımaKızlar bu ne yaa ben ne hamilelikte ne başka bir şeyde böyle şişlik görmedim. Tüm bacak böyle ödem. Su içmek dışında ne yapabilirim ? çok zorluyor yürürken bile.
Bu arada hastanedeyiz bebeğim çok iyi emmesine rağmen sarılık oldu 8 saat ışında kalacak. Moralim bozuldu ama buna şükür… kan grubum yüzünden diye tahmin ediyorum
Ay hadi bakalım sağlıcakla gelsin güzel ZeynepEvet öyleymişcuma tekrar geleceğim çağırdı sanırım geliyor artık Zeyneb’im
Çok şükür çok az kalmış benim de son bir hafta inşallahNeyseki bende dün başladı. Pazar günü bebişin gelmesiyle bitecek inşallahÖyle teselli ediyorum kendimi, sana da allah şifa versin inşallah gerçekten çok zor bir ağrıymış
Karnının sertleşmesi normal bence bu haftalarda ama eğer bebek normale göre çok az hareket edip endişelendiriyorsa seni belki içinin rahat etmesi için acile gidebilirsin. Hareket etmesi için tavsiye edilen şeyleri yaptın mı (tatlı yemek, soğuk şeyler içmek, müzik dinletmek, hafifçe dürtmek gibi)?Kızlar bugün karnım hep sertleşti bebekde az hareket ediyor korkmalımıyım
Evt yaptık bir kere vurdu hafif kıpırdamaalr yaptı karnım hala sert gece aşırı hareketli oluyor geceyi bekleyeceğimKarnının sertleşmesi normal bence bu haftalarda ama eğer bebek normale göre çok az hareket edip endişelendiriyorsa seni belki içinin rahat etmesi için acile gidebilirsin. Hareket etmesi için tavsiye edilen şeyleri yaptın mı (tatlı yemek, soğuk şeyler içmek, müzik dinletmek, hafifçe dürtmek gibi)?
Kasıktaki çatlak göbek deliğini geçmiş. Valla saldım artık ya, duştan sonra kremleniyorum bitti gitti napiyim artık. Çok gözüme batarsa lazer filan yaptırırız. Toptan annelik estetiği de fena olmazdı. Vajina daraltma, göğüs dikleştirme, karın toplama, çatlak tedavisi vsKaçınılmaz son, göbeğimde üç tane çatlak oluşmuşNe sürersek sürelim genetik yatkınlık gerçekten de…
Kiloya çok takılma bence. Daha önce iki kontrol arası 10 gün olmasına rağmen doktor 100 gr almış gibi söylemişti. Şimdi de 1 haftada gittim 600 gr almış olarak söyledi. Sonuçta ekrandan işaretlediği ölçülerle kilo bulunuyor ve illa sapma oluyor. Doğduğunda da genelde illa farklı çıkıyor zaten ölçüm duyduğum kadarıyla. Bir arkadaşımın bebeğine 2.900 ve 49 cm demişler, doğduğunda 2.400 ve 44 cm'miş. Bu tam tersi şekilde fazla da çıkabiliyorKızlar merhaba bugün kontrolüm vardı.olcum hatası olabileceğini düşünüyorum ama yinede içim içimi yiyor cuma günündn bugüne 60 Gr almış benim bebek.2750 ve olmus.suyun çok fazla dedi.40 haftayı beklemicez dedi bidahaki kontrolden karar vericez ve suni sancı ile dogumu baslaticaz dedi muhtemelen 15 gün sonra.beynimdeki sesleri susturamiyorum.sekerli şeyler mümkün mertebe yemiyorum evdeki alet yüksek çıkardı sekerimi ama hastahanede yapılan tahlillerde normal gorunuyor.3 aylık şekerim se iyi yani alt sınıra yakın ama yinede referans degerinin altında tabi.kafam allak bullak gelişmiyor mu acaba bebeğim.zatif mi doğacak kuveze girer mi diye dusunmekten kendimi alamıyorum.
Bana da yeterli geldi aslında ekstra bir sıkıntısı yoksa alır inş6-7 ıslak bezi var ortalama 8 kere de kaka. Bence yeterli ama kilo almadığı için doktorlar yeterli görmüyor
Ya ilk defa duydumChatcptye göre 22si sabah 10 a kadar yengeç 10 dan sonra aslan burcuymuş
Benim geçen sabahtan akşama kadar çok az hareket etti ki normalde çook hareketli. En son çikolata yedim soğuk su içtim sol yanıma yatıp bekledim. Bir saatte iki hareket saydım acile gitmeye hazırlanıyorduk ki, tekrardan başladı. Bizi kandırmış bebişKızlar bugün karnım hep sertleşti bebekde az hareket ediyor korkmalımıyım
Ay ilk hamilelikte o kadar düzenli sürdüm 37. Hafta iki üç hün içinde alt göbeğim hep çatladı. Bu sefer neredeyse hiç sürmedim eski çatlaklara ek çok az çatladı. Gerçekten çatlayacaksa çatlıyor yaniKaçınılmaz son, göbeğimde üç tane çatlak oluşmuşNe sürersek sürelim genetik yatkınlık gerçekten de…
ilk doğum muydu senin? Genelde bilinmezliğin endişesi oluyor. İnş doğum da çok kolay geçer, bebeğine kavuştuktan sonrası zatenKızlar hazır hissediyor musunuz ya genel olarak doğuma anneliğe.. 1-1.5 haftam kalmıştır dertteyim ben korkuyorum endişeliyim
Ufak ufak tuzu azaltsan su içmeyi de artırsan doğumdan sonra en azından bu şişliğe engel olursun ya astronot gibi yürüyorum 2 gündürBen daha doğurmadım bugün şişlikten ayaklarım patlayacak. Terlik bile olmadı ayağımao kadar ağrıyor ki üstüne basamıyorum. Bi de utanmayıp turşu yedim bi sürü
Evet dinlenmeyince daha da şişiyor dünden daha şiş halde şu an. Varis çorabı giydim tavana diktim bekliyorum hastane odalarındaBende doğumdan sonra dinlenemedikce sistim de, sislikten uyustu ayaklarim bacaklarım, varis çorabı giydim hastane verilmisti ben iki gün giyip çıkarmıştım, evde giydim, bebisi emzirriken dinlenirken falan hep uzattım ayaklarımı ya da uzandım, şükür iki günde düzeldi, bu arada suyu artık kaç litre içtiğimi bilmez durumdayımayak bacak ayrı şişti, ayak bileklerim ayrı şişti patates gibiydi
Hiç beklemediğin anda oluyor kuzuum diyenler gibi ama bende öyle oldu gerçektenKızlar hazır hissediyor musunuz ya genel olarak doğuma anneliğe.. 1-1.5 haftam kalmıştır dertteyim ben korkuyorum endişeliyim
Ben de klima çarptı sandım kramplar ağrılar ishaller kıvrandım durdum 1 gece meğer doğuruyormuşumAh kızlar bugün söylemiştim kontrole gittim diye moral bozukluğundan mi sanki nedir aşırı ağrım var kasilmam çok fazla bebek hareketleriyle geliyor ama kasılma belim kopacak gibi karnım yirtiliyor resmen.nefes aldırmıyor ama eğer umutmadiysam tam sancı gibide değil kramp gibi adlandiramiyorum.
Geçmiş olsun dinlen iyice yoksa duzelecegi yok inan kiEvet dinlenmeyince daha da şişiyor dünden daha şiş halde şu an. Varis çorabı giydim tavana diktim bekliyorum hastane odalarında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?