2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Canım bizdeeeaynı şekilde oldum. Nasıl ağrıdı anlatamam bacağım iyice ayrık kaldı doğuma faydası olur diye bir cesaret bugun günler sonra doktora gideceğim bakalım ne dicek

Bugün kocamın niyeti vardı bende korktum yapmadım ağrılarım artar diye zaten dediğin gibi kağnı gibi olmusuz

6-7 ıslak bezi var ortalama 8 kere de kaka. Bence yeterli ama kilo almadığı için doktorlar yeterli görmüyor
8 kaka mı çok değil mi bir günde yani tam emin de değilim ama bizimki en fazla 3 yapıyor bi günde 16 günlük şuan
Çok geçmiş olsun canım ışınla hızlı düşüyormuş merak etme hem sende hastanedesin emzirirsin hızlıca atlatır inşallah
Kızlar yenidoğanlar hep mi çok uyuyor ve çok sakinler uyandırmaya çalışsam da uyanmıyor sizinkiler ne alemde
İlk hafta öyle oluyorlar ama 2 saatte bir mutlaka kaldırmaya çalış

Biz hem anne sütü verdik hem sardım üstüne bir de mama verdiler çünkü ne kadar beslenirse o kadar çok atma ihtimali hızlı oluyor. Hatta biraz memeyi almakta zorlandı sarılıkktan dolayı uyuduğu için sütün de belli bir miktarda geliyor çocuğa yetmiyor hemşire bebek hemşiremiz çok iyiydi doktorla konuştu mama takviyesi de yapalım ki daha hızlı olsun vs dedi biz mama desteği de verdik çok çabuk geçti o yüzden dediğin gibi böyle uzun sür ne durumdasınız şu anda

Kızlar ben ikinci bir görüş için farklı doktora gittim oda aynısını söyledi plesenta da kireçlenme başlamış 38 de bende alırdım dedi.suyu fazla ama öyle korkulacak derecede değil dedi.kafasi büyük ne kadar beklersen onkadar normal doğumun zor olur dedi.kilosu 2750 gr tek fark karın çevresi haftasiyla uyumlu dedi.cumartesi günü doktorum ile gorusucem bakalım ne dicek tekrar muhtemelen gün vericek bana suni sancı ile baslaticak dogumu.o zamana kadar ne yapsam acaba kendi sancım gelse acilmam olsa.daha kanala girmemiş bebek.offfff stres stres

Moralim sıfır. Bugün kontrol vardı 37+2deyim. Bebiş 2570 gram ölçüldü karın çevresi yine geride. Doktor birkaç güne alalım dedi suyu doppleri vs iyi olmasına rağmen. Ben de hocam bari 38 görseydi deyince pazartesi tekrar gel dedi. O kadar endişeliyim ki kaç kilo doğacak ne olacak

Canım bende 36+4 um bende hem kireclenme hem su fazlaligi hem 1 hafta kadın çevresi geriliği benimde cumartesi kontrolüm.bende 38 e kadar dayanabilse diyorum 2750 Gr benimkide 13 günde sadece 350 Gr almış.

Canım bende 36+4 um bende hem kireclenme hem su fazlaligi hem 1 hafta kadın çevresi geriliği benimde cumartesi kontrolüm.bende 38 e kadar dayanabilse diyorum 2750 Gr benimkide 13 günde sadece 350 Gr almış.

Kuzum valla ne diyim bilmiyorum Allah yardımcımız olsun bizim ve bebeklerimizin. Gerçekten çok heyecanlıyım ona kalsa birkaç güne alacaktı. Ben şimdi bide ultrasondan daha düşük çıkma ihtimalini düşününce iyice mahvoluyorum

Aynen bende genele bakarsak daha düşük doğum kilosu çıkıyor nadir fazla çıkan.ben her ihtimale karşı ciğer geliştirici iğne isticem cumartesi günü.Allah sağlıkla almayı nasip etsin gercekten endişelenmeyin diyorum rabbimin vardır bir bildiği diyorum ama yüreğim sızlıyor

Bir önceki kontrole göre kaç günde ne kadar kilo almış? Suyu, doppleri, hareketleri vs iyiyse kilo almadığını düşündüğü için mi alalım dedi acaba?

Az almış maalesef bir haftada 100 gram. Muhtemelen o yüzden dedi ama bilemiyorum. Suyu doppleri hareketleri iyi.
Aslında kilo alımı tamamen durmamış plasenta sağlığı falan da iyiyse acele bir karar gibi geldi ama tabi doktor daha iyi bilir. Pazartesiye kadar beklemeniz iyi olmuş. Haftadan haftaya kilo alımı çok değişebiliyor. Muhtemelen yapıyorsunuzdur ama Pazartesiye kadar her öğünde protein yemeye çalışın. Sabah peynir, yumurta, öğlen baklagil, bulgur ve yoğurt, akşam etli sebze yemeği gibi. Avokado, muz, ceviz, badem, kuru meyve, tam tahıllı ekmek/makarna bunları da her gün tüketmeye çalışın. Bir de sıvı alımı ve sola yatarak gün içinde ara ara dinlenmek çok önemli bebeğe kan akışı için.

Bizim bebek de 2 hafta geride karın çevresi olarak bu şekilde beslendiğimden beri kilo artışı hız kazandı eğer tekrar duraksamazsa inşallah.

Evet doktor da aynen söylediklerinizi saydı. Ne kadar gönderebilirsek kar diye. İnşallah her şey yoluna girer sizin için de çok teşekkür ederim. Bi şehir hastanesine gitmeyi düşünüyorum ölçüm için bu hafta. Kararı sorgulamak hiç istemiyorum aslında doktorum iyi ama içim rahat etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…