- 8 Temmuz 2017
- 697
- 2.170
- 113
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.481
Doğum yaptigim hastanedeki Dr da üç aydan önce hallet dedi sürekli gideceğimiz dr la konuşup dediğin gibi erkenden halletirmek istiyorum canımErken yaptrmak iyi oluyor, çıkar aradan gitsin iyice hareketlenmeden, bende küçükken yaptırmıştım ama tutunup kalkma evresindeydi, hiç aglamadi bile, bikac saatte taburcu oldum oynamaya devam etti eve gelince, ertesi gün bandı çıktı rutin devam ettik, küçükken iyileşme süreci falan daha hızlı
Çevre derken evet aile demek istedim canım doğru yazım seninki olmuş gecen hafta yanım kalabaliktigelen giden oldu ama işte çocuğu kucağa alistirmissin bebek agliyor sütun yetmiyor mu acaba mama mi versen klasik laflar eş durumu desen devam. çok şükür iyi diyelim iyi olsun bende daha iyiyim fiziken yorgunluk var tabi ama düşünceler beni yoruyor bakalım hayırlısıni diliyorum canim.
üç dikişim vardı ikisi düştü biri kaldı sag tarafımda hafif şişlik var gibi hissediyorum. Göbeğim var dahakorse takıyorum ama tam inmedi henüz
Doğum yaptigim hastanedeki Dr da üç aydan önce hallet dedi sürekli gideceğimiz dr la konuşup dediğin gibi erkenden halletirmek istiyorum canım
Sen nasilsin iyi misin
Doğumda bulunan doktorla kontrollere devam edecektim ben ama randevu alırken o yoktu olan doktoru tercih ettim şansıma doçent çıktı çok memnun kaldık. Bi araştırma yapmadım. İstanbuldayım diğer çocuklarımda süleymaniye çocuk ve kadın doğumun aciline gittik hep. Zaten takipler sağlık ocağında.Kizlar bebek henuz dogmadi ama cocuk doktorunuzu neye gore sectiniz? Yani hemen dogurdugunuz hastanede herhangi birine mi, tavsiye uzerine mi? 1-2 haftaya dogsa kime goturcem bilmiyorum. Istanbul avrupa yakasindayim
Gayet net söyle anne söylemlerin beni rahatsız ediyor biz ilk ayımızı sakin geçirmek istiyoruz diye. Bnm annemde en kötüyü söyler anlatır hep. Video istiyo atıyorum bu çocuğun elleri hep ağzında aç bu çocuk ondan kilo almıyo diyo bana. Çocuğu uyandırıp altını temizleyince size video atıyorm dedim yok yok bişi var diyo. Sakım yalnız bırakma boğulur diyo. Yan yatır kusar diyo. Altına krem sürüyonmu pişirme çocuğu diyo hep böyle söylemler. Bu tarz mesajlarına cevap vermiyordum en son patladım bu bnm 3.çocuğum çocuğu aç bırakcak düşünmeyecek üşütecek kadar salak değilim diye. Dahada sustu. Almıştır mesajı inş.Kızlar annemle toksik bir ilişkim var anlatmıştım biraz. Gençliğinde annem 9. Ayında abimi karnında kaybetmiş tatsız bir durum. Bunu bugün dile getirdi sen de dikkat et madem son aydasın diyor canımı yakmak için. Anlamaya çalışmayın annem böyle biri kabullendim.
Doğuma gelmek istiyor ben de istemiyorum. Çünkü anca kendine yetebilen yaşlı hasta bir kadın. 40ım çıkınca gel bari gerçekten seninle ilgilenemeyebilirim dedim. Bir kap yemek yapsın gibi beklentim de yok. Sadece kendime ve bebeğe odaklanmak istiyorum.
İstemediğimi usturuplu söyledim ama tutturdu. Akıl danışayım size, ne yapayım ben şimdi?
Şehir dışına tatile bile kaçmayı düşündüm gelmemesi için. Beni anladığınızı düşünüyorum hiçbir zaman anne-kız ilişkimiz olamadı. Kurban olayım bana akıl verin bunaldım biraz
İstemediğini soyle, annemle konuşmuyorum ben, haber bile vermedim dogurdugumda, onun da umurunda değil zaten, kırılırsa kırılsın moral bozacagina gelmesin, daha uygun bı vakitte gelir, şu evrede gerilmek hiç istemezsin emin ol, ekstra bı külfete gerek yokKızlar annemle toksik bir ilişkim var anlatmıştım biraz. Gençliğinde annem 9. Ayında abimi karnında kaybetmiş tatsız bir durum. Bunu bugün dile getirdi sen de dikkat et madem son aydasın diyor canımı yakmak için. Anlamaya çalışmayın annem böyle biri kabullendim.
Doğuma gelmek istiyor ben de istemiyorum. Çünkü anca kendine yetebilen yaşlı hasta bir kadın. 40ım çıkınca gel bari gerçekten seninle ilgilenemeyebilirim dedim. Bir kap yemek yapsın gibi beklentim de yok. Sadece kendime ve bebeğe odaklanmak istiyorum.
İstemediğimi usturuplu söyledim ama tutturdu. Akıl danışayım size, ne yapayım ben şimdi?
Şehir dışına tatile bile kaçmayı düşündüm gelmemesi için. Beni anladığınızı düşünüyorum hiçbir zaman anne-kız ilişkimiz olamadı. Kurban olayım bana akıl verin bunaldım biraz
1- Bana gece yarısı yemeyi ve su içmeyi bırak dedi. 7de yatış yapıldı. 9da sezaryene girdim.Kızlar merhaba,
Pazar günü sezeryan olacağım nasipse. Tecrübeli annelere birkaç sorum olacak
•Doktor bana güzelce kahvaltını edersin 8de hastanede olursun, 10 gibi damar yolu açılır öğlenleyin de sezeryana alırız dedi. Size kaç saat önceden yemek yemeyi bıraktırmışlardı, 7de kahvaltı etsem geç değil mi ki?
•Bir tanıdığım son günlerde çok katı şeyler yemememi, ameliyat olacağım için sıvı şeylerle beslenmemin daha iyi olduğunu söyledi. Doktorun uyarmadı mı dedi hatta, doktoru böyle bir bilgi veren var mı?
•İnternette sezeryan öncesi lavman yapılır yazıyor, herkese lavman yapıyorlar mı illa ameliyattan önce?
Bir de ek olarak; annem doğum yapan kadın 40 gün kocasıyla yatmaz günah derler, batıl inanç heralde ama olsun sen de 10-15 gün gitmezsin yatağa zaten ameliyatlı olacaksın ne işin var yatakta, içerde koltukta yatcaksın çocuğa bakcaksın gibi şeyler söyledi. Ne işim var içerde, gider yatağıma yatarım rahat rahat dedikçe ne işin var ameliyatlı halinle yatakta diye diretti. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Kızlar annemle toksik bir ilişkim var anlatmıştım biraz. Gençliğinde annem 9. Ayında abimi karnında kaybetmiş tatsız bir durum. Bunu bugün dile getirdi sen de dikkat et madem son aydasın diyor canımı yakmak için. Anlamaya çalışmayın annem böyle biri kabullendim.
direk söyle kırılırsa kırılsın ben direk diyemedim de ne oldu geldi doğum yaptığım gün bebeğim yoğun bakıma alındı ben ağlıyorum eşimde bende perişanız ameliyat acımı aşmış bebeğimin acısı korkusu kadın hastanede beklerken sıkılmış gitmiş gezmiş pazarları haa birde turşu varmış çok güzel kokmuş çok ucuzmuş buralarda herşey bir gezmiş bir gezmiş ki sormayınmış hastane odamda bunları anlattı bazen annelerin olmaması daha hayırlı doğumumuzdaKızlar annemle toksik bir ilişkim var anlatmıştım biraz. Gençliğinde annem 9. Ayında abimi karnında kaybetmiş tatsız bir durum. Bunu bugün dile getirdi sen de dikkat et madem son aydasın diyor canımı yakmak için. Anlamaya çalışmayın annem böyle biri kabullendim.
Yok canım ya 6 7 defaBizimde, sarı pütürlü ve sulu gayet normal dedi bugün, çok yapıyor dedim ilk iki hafta 13-15e kadar yapsın gayet normal dedi, çok mu fazla yapıyor bebiş
Benim de o kadar kakali çıkıyor ortalamaYok canım ya 6 7 defa
Ben komple uyumak istedim talebim buydu. Normal de 6-7 saat önce su dahi içmemem gerekirdi ama ben içtimKızlar merhaba,
•Doktor bana güzelce kahvaltını edersin 8de hastanede olursun, 10 gibi damar yolu açılır öğlenleyin de sezeryana alırız dedi. Size kaç saat önceden yemek yemeyi bıraktırmışlardı, 7de kahvaltı etsem geç değil mi ki?
•Bir tanıdığım son günlerde çok katı şeyler yemememi, ameliyat olacağım için sıvı şeylerle beslenmemin daha iyi olduğunu söyledi. Doktorun uyarmadı mı dedi hatta, doktoru böyle bir bilgi veren var mı?
•İnternette sezeryan öncesi lavman yapılır yazıyor, herkese lavman yapıyorlar mı illa ameliyattan önce?
Bir de ek olarak; annem doğum yapan kadın 40 gün kocasıyla yatmaz günah derler, batıl inanç heralde ama olsun sen de 10-15 gün gitmezsin yatağa zaten ameliyatlı olacaksın ne işin var yatakta, içerde koltukta yatcaksın çocuğa bakcaksın gibi şeyler söyledi. Ne işim var içerde, gider yatağıma yatarım rahat rahat dedikçe ne işin var ameliyatlı halinle yatakta diye diretti. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Aslında bu şekilde yapmaları bı yani iyi bı yani kötü. Sık yapiyo gaz yok. Ama kilo alımını etkiliyor sıvı kaybediyor. Daha emzirme esnasında dışkısını yapiyorBenim de o kadar kakali çıkıyor ortalama
Annenle hatta kimle iyi olursan ol o dönemde herkes bi batıyor gözüne zaten. Heleki boyle bjir ilişki varken düşünemiyorum.Kızlar annemle toksik bir ilişkim var anlatmıştım biraz. Gençliğinde annem 9. Ayında abimi karnında kaybetmiş tatsız bir durum. Bunu bugün dile getirdi sen de dikkat et madem son aydasın diyor canımı yakmak için. Anlamaya çalışmayın annem böyle biri kabullendim.
Bugün suyu artırdım ama yine turşu yedim malesef kiUfak ufak tuzu azaltsan su içmeyi de artırsan doğumdan sonra en azından bu şişliğe engel olursun ya astronot gibi yürüyorum 2 gündür
Kızlar ya bugün sarılık kontrolü vardı. 17 ile yatıp 10 ile taburcu olnustuk. İki gün sonra bugün 13 olmuş ve trombosit düşüklüğü var kanı çok katı. Yarın tekrar kan alacaklar. Bu durumu yaşayanlar ne yaptınız?Bide bebeğim her emzirmede dışkı yapıyor çok hafif sulu buldu. Dr bunu önerdi sizce alıp kullanayım mi
Benim de tam 37+5 de bi dr 3 kg ölçtü bi dr 2800 ölçtü. Her ölçm farklıdır ben 5 dk sonra tekrar ölçsem yine farklı bi şey çıkar dediBugun 38. Hafta 2750 kg21i planlı doğumum var bakalım kaç çıkacak bizim küçük hanım
Benim annemde de panik atak var her şeye aşırı panikliyor. Aramız iyi ama hastanede annemin kalması benim psikolojim için iyi olmayabilir diyerek açıkça söyledim hastanede eşim kalacak yanımda diye. Bence şu aşamada her şeyi açık açık konuşmak daha doğru geliyor. O dönem psikolojik sağlığımız daha önemli çünküKızlar annemle toksik bir ilişkim var anlatmıştım biraz. Gençliğinde annem 9. Ayında abimi karnında kaybetmiş tatsız bir durum. Bunu bugün dile getirdi sen de dikkat et madem son aydasın diyor canımı yakmak için. Anlamaya çalışmayın annem böyle biri kabullendim.
40 gün cinsel ilişkiye girilmez derler genelde ama kocasıyla beraber yatmazı hiç duymadımKızlar merhaba,
Canım protein kaçağı olabilir. Bu gebelikte önemli bir durum. Hiç bi şey olmayadabilir tabi ama istersen dr unu arayıp randevuyu yarına çek ya da devlet hastanesi takipliysen aile hekimliğine sabah aç karnına git hem idrar hem kan testi alırlar şikayetlerini söylersen bi bakılmış olurHerkese merhabahanımlar benim bu ara idrarımda köpük oluyor, bir de vücudumda kaşıntılar oluyor ufak pütürcükler ile. Kontrolüm cuma ama korkmalı mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?