- 18 Ekim 2024
- 274
- 548
- 18
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.301
Okuduğum bir sitede şöyle yazıyordu:kızlar ya bugün 11. gün, doğduğundan beri memede sorun yaşamıyordu, emip doyup bırakıp uyuyordu. çocuk 2 gündür saatlerce (10 saat falan) memede duruyor bırakır bırakmaz elini kolunu emiyor sanki memem boşmuş gibi, doymuyormuş gibi. asla da uyumuyor saatlerce. en son 1 haftalıkken gittik doktora, mama başlamadı yeterli geliyor demişti sütüm için. azaldı mı acaba? sağım da yaptım dün emzirdikten sonra artsın diye. nasıl anlarım yeterli mi değil mi?
çişli az önce aldım bir tane ama kakalı dün sadece 1 bez aldım. asla uyumuyor altı temiz, 1 saat memede bırakır bırakmaz uyanıyorBezler nasıl boş mu cisli mi, kaç bez çıktı ortalama on satte, özellikle son bezler boş mu cisli mi
olabilir evet ben de chatcpt’ye sordum bunu dedi ama uyumaması bu kadar süre de sıkıntı sankiOkuduğum bir sitede şöyle yazıyordu:
Acaba sütünün artması için bebeğin memeyi uyardığı bir dönem olabilir mi?
- Doğumdan sonraki 7-10. gün civarında bebekte ilk büyüme atağı yaşanabilir. Bebek, anne sütünü sık sık talep ederek memede uzun süre kalabilir. Bu sayede sütün miktarı da artar.
Bence emzik ver. 2 saatte bir süt emsin. O süreyi ayarla. Benim bebeğim de öyle yaptı çünkü. Bir de memedeyken bak bakalım çenesinden kulanğına kadar olan kısım hareket ediyor mu? Hareket ediyorsa emiyor demek yoksa boş boş memede duruyor.kızlar ya bugün 11. gün, doğduğundan beri memede sorun yaşamıyordu, emip doyup bırakıp uyuyordu. çocuk 2 gündür saatlerce (10 saat falan) memede duruyor bırakır bırakmaz elini kolunu emiyor sanki memem boşmuş gibi, doymuyormuş gibi. asla da uyumuyor saatlerce. en son 1 haftalıkken gittik doktora, mama başlamadı yeterli geliyor demişti sütüm için. azaldı mı acaba? sağım da yaptım dün emzirdikten sonra artsın diye. nasıl anlarım yeterli mi değil mi?
günde kaç çişli bez değiştirdiğinizi sayın. 5 ve üstüyse yeterli dedilerkızlar ya bugün 11. gün, doğduğundan beri memede sorun yaşamıyordu, emip doyup bırakıp uyuyordu. çocuk 2 gündür saatlerce (10 saat falan) memede duruyor bırakır bırakmaz elini kolunu emiyor sanki memem boşmuş gibi, doymuyormuş gibi. asla da uyumuyor saatlerce. en son 1 haftalıkken gittik doktora, mama başlamadı yeterli geliyor demişti sütüm için. azaldı mı acaba? sağım da yaptım dün emzirdikten sonra artsın diye. nasıl anlarım yeterli mi değil mi?
emzik verdim şimdi, yarım saat ağlaması durdu, kahvaltı yapabildim sonra emziği de itti ağladı. yine emziriyorum mecbur. memeler kulak memesi kıvamında yumuşadı artık emzirmekten. sanırım mama takviyesi deneyeceğimBence emzik ver. 2 saatte bir süt emsin. O süreyi ayarla. Benim bebeğim de öyle yaptı çünkü. Bir de memedeyken bak bakalım çenesinden kulanğına kadar olan kısım hareket ediyor mu? Hareket ediyorsa emiyor demek yoksa boş boş memede duruyor.
Araya zaman koyarak emzirirsen sütünde birikir. Hani benim sütüm çok az sağım yaptığımda her beslenmede olmazsa bile mama takviyesi yapıyorum.
aslında 5’ten fazla her gün. sütüm de yetiyorsa derdi ne hiç bilmiyorum.günde kaç çişli bez değiştirdiğinizi sayın. 5 ve üstüyse yeterli dediler
Bebekleri ilk zamanlar tutmak ve emzirmek çok zor .Sol meme ile çok aktifiz sağ aşırı ters kalıyor zorlanıyorum ya sizin nasıl bu durum
Annelere sinir oluyorum kusmayan bebek mi varSadece bu akşamdan bahsetsem bile anlarsın halimi..
Kızımı emzirdim yumuşak silikon bir yastık üzerinde sonra Azcık oynaşalım dedim kustu o pozisyonda sonrası curcuna.. Annem diyor tıkandı ver şunu bi telaşlı bi tedirgin odadan odayakoşturuyor bişey oldu diye bende kucağından aldım aldığımda yüzü vücudu kıpkırmızıydı ağlamaya başladım eşimi aradım ve hastaneye geldik bişeyi yok dedi doktor muayene edip , eve geldiğimde annem kayınvalidem ağlıyordu ben zaten perişan ..
saat 3:54 benimle bebek bekliyorlar kusarsa yetişiriz diyerek ..
Lohusalık 4. Gün
Aa bilmiyordumPusetler yanmaz kumaştan yapılması gerektiği için o şekilde ve terletiyor evet ama minderler riskli kullanmayın bence ben kafasının altına mendil ya da müslin seriyorum pamuklu
Ben gündüzleri yüz üstü yatırıyorum ,sırt üstü yatırdığım da kendini uyandırıyorkızlar ya bugün 11. gün, doğduğundan beri memede sorun yaşamıyordu, emip doyup bırakıp uyuyordu. çocuk 2 gündür saatlerce (10 saat falan) memede duruyor bırakır bırakmaz elini kolunu emiyor sanki memem boşmuş gibi, doymuyormuş gibi. asla da uyumuyor saatlerce. en son 1 haftalıkken gittik doktora, mama başlamadı yeterli geliyor demişti sütüm için. azaldı mı acaba? sağım da yaptım dün emzirdikten sonra artsın diye. nasıl anlarım yeterli mi değil mi?
1 haftadır aynı ama kızarıklık yokBenim bebeğim 16 günlük şu iki gündür sağ gözünde akıntı ve çapaklanma var internette felan hep gözyaşı kanalı tıkanıklığı yazıyor gözünü öyle gördükçe içim parçalanıyor başına gelen var mı
Sütü ilk gün denedim sanki daha çok yapıştırdı gözü allahtan çok yapışık açılmayacak derecede değil ama görünce de bi korktumDaha bir aylık olmadık göz doktoruna mı çocuk doktoruna mı yaptıracağız muayeneyi?
Benim bebeğimde de oldu malesef. 7 günlükken başladı 21 deyiz daha da bitmedi. Kaynatılmış soğutulmuş suyu pamukla gözüne masaj yap demişti doktor işe yaramadı malesef. Arkadaşlarda sütünü sür masaj yap dedi o da işe yaramadı. Cumartesi çok fenaydı hiç açamıyordu acile gittik. Suni göz yaşı ve antibiyotikli damla verdi doktor. Hafifledi şimdi ama geçmedi tam. 5 gün damlaları kullanacağım geçmezse doktora gideceğim.
Biz iyiyiz canım sen nasılsın? En sonCanlar nasılsınız doğum yapan varmı ay doğurup siteye az girenlere aşk olsun diyordumda bende aynıyım bir günlük .3 saat uyumama rağmen hiç bir şeye yetişemiyorum . Çok zor ama çok özlemişim bu hissi . Doğumum zor geçti o yüzden anlatıp kimseyi olumsuz etkilemeyim . Bekleyen annelerimizde sağlıkla kavuşsunlar inşallahta çiş kaka muhabbetine bekleriz efendim
Mamasına katıyorum gaz ilacı ile birlikte.D vitamini nasıl veriyorsunuz kaşıkla mı bir de aç tok fark ediyor mu
Doguramayanlarda bugünDoktordan geldim. Nst yine süt liman
Doktora beni doğurtun bebek birden irileşti dedim. Şekere bi daha bakalım dedi. 3 gün şeker tansiyon ölçücez
Bu arada geçen haftaki doktor bol keseden ölçmüş. 3300 çıktı bugün biraz rahatladım gibi. Hassas ölçtü baya uğraştı inş doğrudur.
Diyetisyene gönderdi diyet yapıcam bide.
Ya bu sabah yeni karpuz kestik acccayip lezzetli çıktı. Ama karpuz bugünden itibaren yasaklandı. Doğuramamam gerçeği şuan canımı acıtmıyo da, karpuzu yiyememek
Bide şey dedi. Çatı muayenesini doğumdan günler önce yapmak bir veri sunmaz. Doğum başlar, su sancı vs gelir son dakika belirleriz dediyani ben evde sancı beklemeye devam
Çok geçmiş olsun ben 37+4te doğum yaptım bebegim 2600 gr doğdu 3. Günde hastaneye gittik bugun yani 2550 grdı sarılık değeri 12.7 çıktı doktor kilosunun iyi oldugunu söyledi ama sarılık değeri sınırın bi tık üstü dedi fototerapi önerdi yatış yapalım dedi ben istemedim geceleri emzirmem biraz zayıftı uyuyordu bebegim daha üstüne düşücem daha çok emziricem diyerekten yatış istemedim bugunde daha sık emziriyorum cıvık kaka yapmaya basladı sürekli sütüm işe yarıyor sanırım insallah degeri düşer
Takipte Kalın mutlaka. Bazen emzirme tek başına yeterli olmuyor. Çok geçmiş olsun biz 17 lerden 10 Lara geldik 19. Günlüğüz daha.Merhaba bizim de 3.gün sarılık değeri 13 çıktı çarşamba tekrar kontrole gideceğiz. Ne durumdasınız gelişme var mı
Takipte Kalın mutlaka. Bazen emzirme tek başına yeterli olmuyor. Çok geçmiş olsun biz 17 lerden 10 Lara geldik 19. Günlüğüz daha.
Gerçekten haklıymışsın kilo çok oynak.Doguramayanlarda bugüngördün mü kilo durumu garantili değil işte şartlar değiştikçe ölçüm değişiyor, bana da son haftalarda meyveler yasak demişti, inadına hepsi gözüme sulu ve tatlı görünüyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?