2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Canım benim de öyleydi Dr bı Damla verdi bı kaç gündür kullanıyorum baya azaldı yok gibi aile hekimine veya çocuk Dr götürüp gisterebilirsin

Sonra da gaz yapıyor diye yiyemiyorsun
Bknz ben

Tamamdır canım teşekkürler bugün ara ara ıslak pamuklu bezle sildim olmadı ama bakalım inşallah tekrarlamaz
Bende bezle denedim süt koydum geçmedi mecbur damla aldık iyi geldi ama arada göz masajida yapıyorum açılsın diye belki göz kanalları tıkalı olabilir

İlk üç ay herşey mübah bence ister sallayarak ister memede uyut ister amuda kalk valla yeterki uyusun 3 ay biterken düzen koymaya başlarız.

Ben de yeni geldim en yüksek sancı 40 kiloyu hic bilmiyorum ultrasona girmediğim için 4 ü geçmiş olabilir Allahu alem belki bugün akşam çağırabilirz dedi suni sancı için, saat 18:30 a geliyor arayan yok

Arkadaşlar sarılık ile uğraşan, uğraşıp galip gelen anneler varmıdır aranızda.
Biz bugün yatış yaptık öğlen mavi ışık altında 6 saatimizi doldurduk belirli emzirme molaları ile mamaya başladık sütüm sanırım yetersiz zaten rakı gibi gözüküyor yağsız veya yağ oranı çok düşük yüksek ihtimal.
Sabah alınan kanda sarılık değeri 18 di az önce yapılan kan testinde 13 e düşmüş sabaha baya baya düşer herhalde.

Burada hemen hemen herkes uğraştı biz de bir gece hastanede yattık. merak etme Fototerapi alıyorsa zaten çok çabuk iyileşiyorlar. Biz de mama ve meme takviye gittik. Rabbim şifa versin inşallah bir an önce çıkarsınız

Benim bebeğim 7 gün yoğun bakımda yattı. 20ile yatısı oldu. Fototerapi bi seansta bile etkili. Yalnız düştüğü gibi ertesi gün yine yükselmişti. İlk on gün böyle olabiliyormus. Size de geçmiş olsun. İns bebeğin en kısa sürede sağlıkla evine döner.
Kızlar ben de şimdi hastaneye geldim, suni sancı vermeye başladılar, sonunda inş kavuşma zamanı dualarınızı beklerim
Rabbim yardımcın olsun, ins kolaylıkla bebeğini kucağına alırsın

Çok teşekkürler umarım iyileşir hemen bekliyorum başında Rabbim evlatlarımızın her türlü hastalıklarını kimseye vermesin

Çok geçmiş olsun sizin için zor bir süreç benim bakış açımdan.
Ama ne kadar olumlu konuşmuşsun çok teşekkür ederim, nasıl bir şey bu sarılık yani 10 gün sürüyor falan yükseliyor düşüyor asla anlamlandıramadım bir kaç başlığa daha baktım herkes gerçekten ne kadar çok uğraşmış

İlk on gün bebeklerde beyin bariyeri oluşmadığı için, sarılığın fazla yükselip tedavi olmadığı durumlarda beyinde hasar bırakma riski var. O yüzden sıkı takip gerekiyor.

Benim bebeğim yatış olduğunda 7 günlüktü. 8. Gün Fototerapi ile yarıya düşmüştü sarılığı. 9 gün yine pik yaptı. Yine Fototerapi ile düştü. Sonraki günler de gözlem altında tutuldu. 14 günlükken taburcu oldu.

Su an 29 günlük. Dün kontrolü vardı. Hala sarılığı devam ediyor. Değeri 8-10 civarında. 15 günü geçen sarılığa uzamış sarılık deniyor. Ama artık tehlike arz etmiyor. 2-3 aylık olana kadar devam edebilir dedi.

Dogustan fizyolojik yada sonradan olan sarılık çok yaygın; belki iki bebekten biri sarılık geçiriyor. İş riskli dönemi kontrol altında tamamlamak.

Bi de ben bu dönem sarılığı atlatması için mama desteği başladım. Emzirdiklen sınra 1-2 ölçü mama veriyorum. Şimdi onu da keseceğim

Sevgili& tecrübeli temmuz anneleri
Gozleriniz aydin olsunBebisleriniz anali,babali, saglikli buyusun

Aranızda genel anest. Sezeryan olan var mıdır acep? Bizim sez. Olacak mecburi ama durabildigi kadar kalsın dedim. Maks 39.dedi dr. Ani dogum istemeyiz seni de bebegi de zora sokar su,kanama..anestezi hemen veremeyiz açlık durumu gerek vs dedi..Bir de tupbebek ve hematomali gebeliklerde erken gelebiliyor bebis dedi.
O zmn sanciyla gidip sezeryana gecenler nasil oluyor?
---
Bir de 36+1iz henuz.. ilk kez değişik agrilar yaşadım bu gece.. vajinadan makata dogru ağrıdan hareket edip wc ye gidemedim bi sure 2 kez oldu.. hala basi yapiyor. Hemoroid mi oluyorumm dedim ama arkada aci yok.., yoksa kasılma boyle bir sey mi haanimlar

Doktor bana bundan verdi birde demir ilacı
Bence vakit kaybetmeden doktorla konuşup al sende yoksa uykusuzluk iyi beslenemem değişen hormonlar yatakdan kalkamıyor insan
Tum hamilelikte pregnacare kullandım ama Ocean Mummy e gecmeyi dusunuyorum.onu denediniz mi hiç? Digeri bende mide yanması yapiyor ve değerlerimde yükselme olmadi. Plt, demir hep düşük. Yiyeceklerle etkileşimine vs dikkat ederek alsam dahi..

kızlar bebeğim 5.ci gün kontrolünde sarılık olduğu ortaya çıktı maalesef. 5 gündür mama takviyesi ile destekliyoruz şükür düştü, mamayı eds ile veriyoruz buda bizi zorlamaya başladı philips avent biberon var elimizde, onla mama veren var mı acaba dr meme reddi vs oluyor dedi tereddüt ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…