2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kızlar ben ağustos annesiyim ama geçtiğimiz pazar günü doğum yaptım birden suyum geldi ve kızıma kavuştum rabbim isteyen herkese nasip etsin şu an da emzirme ile uğraşıyorum ☹️ çok zor yetememek çok zor sütüm çok değil
Gözün aydın 🥰🌺
Rabbim analı babalı büyütsün. Güzel yazılar yazsın 🤲🏼

Çok da erken olmamış. Doğum kaderdir zaten. Bi dk erken yada geç olamaz.

Sütün de gelecek. Artacak. ☺️ Endişe etme. Zor da olsa emzirmeye devam. Tutmuyorsa sağ. Ki meme bosalsın yeni süt üretilsin. Bu aşamada bebeğinin ac kaldığını düşünüyorsan mama takviyesi yap. Sen annesin. Üstesinden geleceksin 💙

Öğleden sonra özellikle ikindi vakti, benim oğlana bi güncelleme geliyor. Devamlı ağlama modu. Meme istiyor. Veriyorum emmiyor vuruyor. Tekmeler gani. Arada minicik bi pırt geliyor. Az rahatlıyor. Sonra yine devam.

Kucakta ev içinde geziyoruz. Akşamdan beri ondan da tatmin olmuyor. Mama verdim. Ondan da mutmain olmadı. Simdi banyo yaptırdım. Bakalım kandili kaçta söndüreceğiz bu gece..🥱

İnşallah ya. Annem sallama alismasin diyor. Sen işe başladığında kimse baş edemez diyor. Anlamaz şuan zaten boşa sallıyon diyor da bilemedim
Aksine işe başlayınca bakıcı için sallamak daha kolay olur bence büyük oğlumda memeyi bırakınca nasıl uyutacağımızı bilememiştik benim annem de sallamaya alıştırmadığım için söylenmişti😂 ee çocuk yanağına dokununca uyuyordu niye sallayarak kendime iş yükü çıkarsaydım. Bakalım kardeşi nasıl olcak

Kızlar hepinize selamlar. Ben dün doğum yaptım. Çok şükür bebişimiz sağlıklı. Benim plesentam yukarı çıkmıştı ancak yapışmış, o yüzden sezaryenim biraz zor geçti. Çok kanamam oldu. Doktorum mecburen her yeri dikip kapatacağım ama kanama durmazsa duruma göre tekrar ameliyata alabilirim dedi. Kanama da durmuş gibi görünüyor şimdilik 🥰 ama tabi kesi de büyük, içerisi de çok darbe aldığı için ağrın çok daha fazla olacak dedi. Gerçekten öyle. Umarım çabuk iyileşiriz. Hepinizi çok seviyoruz sanal dostlarımız 😍
Aynı gün doğurmuşuz 🥰🥰

Merhaba kızlar,
Benim bebeğim karnımdayken geceleri hep uyurdu hiç uyandırmadı hatta. Ben uyuduğum an o da uyur ve ben uyandıktan birkaç dk sonra uyanırdı. Şimdi 11 günlük olduk ve gece beslenmesini kabul etmiyor uyumak istiyor. 3te uyandırmaya çalıştım olmadı 4te denedim olmadı 5'te zorla hırpalaya hırpalaya bir şekilde tam uyandırdım dedim onda da sinirden mememi ısırarak 5 dk anca emmiştir. Bu sırada da elleriyle yüzünü yanaklarını gözünü vs sıkıyor elleri hiç durmuyor açtıramıyorum ellerini. Sinirinden hem bana kendine zarar veriyor.
5 dk emdikten sonra rüyalar görerek uyumaya devam etti. Açlık yoktu, keyfi yerindeydi, gülerek rüyalar gördü uykusuna devam etti.
Herkes 2 saatte bir kesinlikle emzir diyor diye zorla uyandırmaya çalışıyorum ama bunun bebeğime iyi geldiğini düşünmüyorum. Bütün gece uykusunu bölmeye çalışıyorum rahat vermiyorum ve sonucunda zorla 5 dk emip tekrar uyuyor. Vicdan azabı duyuyorum uyandırmaktan vazgeçtiğimde ama uyandırınca da vicdan azabı duyuyorum. Çünkü gerçekten uyandığında beslenmiyor ve sinirinden kendini de beni de mahvediyor.
Doktora söylesem ezberden konuşacağı için kesinlikle 2 saatte kaldıracaksın gibi bir tepkiyle karşılaşacağımı biliyorum. Ama her bebek bir değildir ve sizlerin de fikrinizi almak istiyorum. Zorla uyandırabildiğim bebeğimin zorla sinirle 5 dk emebilmesi için saatlerce uykusunu bölmeye çalışmak uykusuyla oynamak mı, yoksa aralıksız keyifle uyumasını bekleyip hava aydınlanınca emzirmeye başlamak mı?

Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi😊
Teşekkür ediyorum, hepimiz inş 💐
Ay sen daha doğurmadın mı kızzz😁😁
20 temmuza beklerken 29 Temmuz da geldi bebiş, o da zorla 😂
Geriden geliyormuşum ben gözün aydın canım 😁❤️
Teşekkür ederim 😍
Kızlar ben ağustos annesiyim ama geçtiğimiz pazar günü doğum yaptım birden suyum geldi ve kızıma kavuştum rabbim isteyen herkese nasip etsin şu an da emzirme ile uğraşıyorum ☹️ çok zor yetememek çok zor sütüm çok değil
Hayırlı olsun, hepsi düzelir sen kendi moralini yüksek tutmaya çalış 🙏🏻

Kızlar ben de buranın saatine göre gece doğum yaptım. Sabah da her şey yolunda olduğu için çıkış yaptık. Yarın da 24 saatlik testleri yaptıracağız sarılık topuk kanı vs. Neyse bu bebiş bugün kusmata başkadı ve rengi de sarı. Chat gpt ye sorayım dedim sormaz olaydım neyse gittik acile, bebek anne karnında kakasını yaptığı için onu temizliyır vücudu dedi. Bir şeyi yokmuş yani öyle geldik. Ben ikincide biraz daha rahat olurdum sanıyordum hiç öyle olmadı ya neden olmadı ki acaba 😅

Kız daha kaç gün olmuş ki doğum olalı öyle düşünme olumsuz olmak sütü etkiler hem hep olumlu düşünmeye çalış pozitif olmaya çalış yetememezlik yok öyle düşünme ne olır yıptarmayın kendinizi bebek de olumsuz etkilenir bak huzursuz olur sürekli ağlar uyumaz aşırı gazlı olur. Lütfen sevgili anneler pozitif olamaya calışalım. Hem memeler için özel masajlar var sütün gelmesi için onları uygulayabilirsin hem daha bebeğin emme refleksi de gelişmememiş ki daha bu yüzden sık sık emzir sık sık ten teması yapın bebeğin emme kuvveti arttıkça sütünüzde artacaktır üzülmeyin.
Çok moral oldunuz teşekkür ederim 😍😍

Gözün aydın 🥰🌺
Rabbim analı babalı büyütsün. Güzel yazılar yazsın 🤲🏼

Çok da erken olmamış. Doğum kaderdir zaten. Bi dk erken yada geç olamaz.

Sütün de gelecek. Artacak. ☺️ Endişe etme. Zor da olsa emzirmeye devam. Tutmuyorsa sağ. Ki meme bosalsın yeni süt üretilsin. Bu aşamada bebeğinin ac kaldığını düşünüyorsan mama takviyesi yap. Sen annesin. Üstesinden geleceksin 💙
🥹🥹🥹 çok teşekkür ederim

Benimki de ara sıra böyle memeden ayrılmak istemiyor (bugün 19 günlük). Ama öyle 10 saat falan değil. Yenidoğan yoğun bakım hemşiresi arkadaşım var. Emerken yutma refleksini de kontrol et tek memeyi 20dk emse yeterli diyor. Emerken yanakları çukurlaşıp içine göçüyorsa süt yoktur demişti. Bir de eğer gazı varsa daha fazla emmek ister diyor. Siz de takip edin isterseniz. Çişli bez sayısını da arkadaşlar söylemiş diye ben yazmadım. Bu söylediklerim de naçizane benim bildiklerim. Umarım daha iyisinizdir 🙏🏼
çişli kakalı bez satısında sıkıntımız yok ❤️ dün ebe ile konuştum, henüz gaz sıkıntısı yaşamazlar dedi bana ama bugün gaz ihtimali üzerinde duracağım biraz daha
sezaryen sonrası korse kullandınız mı kızlar? benim doktorum önermedi sizler naptınız? bu göbek nasıl gidecek bilmiyorum 🥲
benim doktorum sezaryenden hemen sonra kulanabilirsin demişti, 1 hafta kontrolünde de bırakabilirsin zaten yalnızca beli desteklemek içindi dedi. göbek/ rahim toparlama özelliklerini yoksaydı yani. vardır bir bildiği herhalde
Öle olunca memeden çıkarıp göğsümde uyutuyorum hemde gazını çıkarıyorum
Ve gündüzleride yüz üstü uyutuyorum diğer türlü kendini yattığı gibi uyandırıyor
Havalar bukadar sıcak olmadan önce yarım kundak yapıyordum ama şimdi çok sıcak diye yapmıyorum
yüzüstü nasıl yatırıyorsunuz? ben deneyemedim hiç sırt üstü yatırın dedikleri için sürekli
Kizlar 7. Gunumuz gunde kac kez kaka yapiyo bebeleriniz
benimki bazen 2 bazen 4 kez yapıyor gün içinde

Benim bebeğim de sürekli uyuyor uyanık kaldığı anlar çok az o da mama içerken yine uyuyakalıyor böyle olanlar var mı zor uyandırıyorum beslenmesi için
Benimkisi de ilk günler hemen hemen aynıydı zar zor uyandırıp emziriyordum 1,5-2 saatte bir. Gece gündüz ayırt etmeksizin. Ama bazen de bir oluyor uykuya dalmak memeden ayrılmak istemiyor anlamadım bu işi 🤷🏻‍♀️
Kizlar 7. Gunumuz gunde kac kez kaka yapiyo bebeleriniz
Bizim kızın adı kakalı kalacak yakında 😃 kakasız bez sayımız günde 1 belki 2 tane. 6-7 kez yapıyor dr 8-10 normal demişti

Ne ilk çocukta (13 yaşında) ne bu sefer, öyle bebeği göreyim, ilk anlarına şahit olayım hayalim olmadı. Her ne kadar ortam korunaklı da olsa beni kesip diktiklerini görmek-bilmek hissi beni rahatsız ediyor. Ekstrem bi durum olsa o telaşı korkuyu ben de yaşayacağım çünkü. Özel bi korkum olmamasına rağmen bu bakımdan genel anestezi bana daha konforlu geldi.

Saat 9 gibi ameliyathaneye alındım. 09.30da oğlum doğmuş. Saat 10 gibi de ben odaya gelmişim. Ama tabi tam ayık olmadığım için detay hatırlamıyorum. Etrafta konuşulanları duysam dinlesem de gözlerimi açamıyordum. Bir gözüm açık oğlumu kucağıma verdiler emzirdim. 🥰

Sütün gelmesi yahut gelmemesi ile anestezi türünün alakası yok. Sezaryende normale göre bi tık geç geliyormuş süt ama o da genel bi ifade. Herkeste öyle olmuyor.

Ayrıca spinal anestezinin baş ağrısı gibi nadir de olsa bi yan etkisi olabiliyor.
Aa masallah sipsak olmus👍🌸
Hic bi ameliyatim o kadar kısa sürmedi. Tam Ayilma, su içme, beslenme, yürüme vs demeden yapistiriyorlar bebegi o zaman🫠

(Aa yok spinal, epidural vb yasak bana zaten. Gecen seneki minik dedikleri operasyonun şişliği bile hala duruyor.😑. tum hamilelik bel agrisiyla gecti.)

Rahatlattiniz, cok teşekkür ederim🤗

emzik verdim şimdi, yarım saat ağlaması durdu, kahvaltı yapabildim sonra emziği de itti ağladı. yine emziriyorum mecbur. memeler kulak memesi kıvamında yumuşadı artık emzirmekten. sanırım mama takviyesi deneyeceğim :(

aslında 5’ten fazla her gün. sütüm de yetiyorsa derdi ne hiç bilmiyorum.
Bu yazıyı görünce ben de şimdi emzik verdim. Aslında hiç taraftar değildir en azından 1-2 aylıktan önce ama gerçekten hiç hiç uyumuyor. Ve açlıktan değil tamamen meme bağımlılığından :( Umarım doğru yapıyoruzdur 😳

kızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
Ben ilk defa az önce verdim. İçim pek rahat değil ama gündüzleri asla yatağında uyumuyor kucağımda memede uyuyor yerine yatırdığım an fırlıyor. Şimdi yine tam uyandığı vakit emziği verdim 5-6 dk içinde uykuya daldı , ağzından çıkardım

Kızlar ben de buranın saatine göre gece doğum yaptım. Sabah da her şey yolunda olduğu için çıkış yaptık. Yarın da 24 saatlik testleri yaptıracağız sarılık topuk kanı vs. Neyse bu bebiş bugün kusmata başkadı ve rengi de sarı. Chat gpt ye sorayım dedim sormaz olaydım neyse gittik acile, bebek anne karnında kakasını yaptığı için onu temizliyır vücudu dedi. Bir şeyi yokmuş yani öyle geldik. Ben ikincide biraz daha rahat olurdum sanıyordum hiç öyle olmadı ya neden olmadı ki acaba 😅
Birşeyi olmamasına sevindim canım valla bebekler birbirinden o kadar farklı ki birinciyle ikincinin alakası yok bunda daha stresliyim emzirirken bile tedirginim ilkinde ne kadar rahatmışım diyorum bu tamamen bebekle alakalı 😅

Back
X