2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
İki saat te bir zor da olsa uyandır mama veya meme ver böyle beslenemezse sarılık olma ihtimali yükselir Dr öyle demişti bize ama beslenmesi iyi diyorsan cişli bez sayısına bak günde 4-5 bez olması lazim
Zorla veriyoruz canım uyanmasa da emiyor şükür ama işte uyandırması çoook zor ne zaman acaba uykusu daha hafifler

Zorla veriyoruz canım uyanmasa da emiyor şükür ama işte uyandırması çoook zor ne zaman acaba uykusu daha hafifler
Canım uyurken emiyorsa besleniyor dur bez sayısına bakarsın bizimki de bazen gece uyuyarak mamasını yiyor uyandirimiyorum gündüz sabah erken saatlerde uyanıyor gün içinde de de uyusa ben uyandiriyorum bizimkinin de sarılığı sinirdaydi o yüzden mecbur uyandırıp veriyorum inşallah geçmiştir diye düşünüyorum 10 gün sonra kontrole goturcem

Kızlar bebeğinizi 24 saatte kaç defa besliyorsunuz? Ben 6 kere falan hesapladım. 60 ml mama veriyorum emiyor artı sağdığım 20/30 ml süt neyse onu veriyorum çişli bez 7/8 civarı.
Yapay zekaya göre 8 diyor ama 8 imkansız bizde. Gündüz 3 gece 4 saatte bir beslenme oluyor.

Kızlar bebeğinizi 24 saatte kaç defa besliyorsunuz? Ben 6 kere falan hesapladım. 60 ml mama veriyorum emiyor artı sağdığım 20/30 ml süt neyse onu veriyorum çişli bez 7/8 civarı.
Yapay zekaya göre 8 diyor ama 8 imkansız bizde. Gündüz 3 gece 4 saatte bir beslenme oluyor.
Eğer uyanıksa yarım saatte bir bile emiyor 😬
Daha doğrusu mızmız mız olduğu için durmuyor ve en son annesi bu aranıyor aç bu çocuk oluyor 😅

Eğer uyanıksa yarım saatte bir bile emiyor 😬
Daha doğrusu mızmız mız olduğu için durmuyor ve en son annesi bu aranıyor aç bu çocuk oluyor 😅
Ben de emzirme+ alt değiştirme döngüsünde yaşıyorum😅 emiyor kaka yapıyor, altını değiştiriyorum yarım saat duruyoruz yine emziriyorum🐮

Umutvari Umutvari canım nasıl oldun bebişin nasil
Canımm o kadar giremiyorum ki buraya. Bebeğim sarılık olmuştu şimdi yavaş yavaş toparlıyoruz inşallah. Benim sezaryen de ağır geçtiği için vücudum hala toparlanamadı. Kasıklarım deli gibi ağrıyor ama idare ediyorum. Bi de emzirme de sıkıntı yaşıyorum, meme uçlarım hep kanıyor. O yüzden de deprestona girdim sanırım :( eve gelen giden bitmiyor. Biz zaten her gün hastanedeyiz neredeyse. Durumlar bu şekilde. Sen nasılsınn? Ağrıların azaldı mı iyice bebeğin iyi mi

Selam kızlar nasılsınız biz 23 günlük olduk.
22.günde kilo alımı az olduğu için haftalık kontrole gittik.
Doğum kilosu 3205ti 3420 gr olmuş ama 3 haftalık olmasına rağmen doktorumuz kilo alımını az buldu fakat 1 hafta daha takip edelim aylık kontrolünde kilo boy vs büyümede yavaşlık varsa düzenli mama başlayalım dedi.
Sorun şu ki ben bebeğimi düzenli emziremiyorum yani memeye gelince biraz emiyor hemen uyuyor diğer zamanlarda uyumuyor ama memeye gelince 5-6 dk emip uyku moduna geçiyor asla aktif emmiyor.
Uyandırmak için ıslattığım pamukla siliyorum alt değişiyorum ayağına burnuna pıt pıt vuruyorum ama yok uyanıyor iki emip tekrar dalıyor.Bu durum beni de çok yoruyor çünkü aktif emse doyup uyuyacak böyle olunca emme süresi uzuyor vs
Sizler ne yapıyorsunuz aktif emzirebilmek için?

Günaydınnnn
Sevgili anneler ilginç rüyalar gören var mı Yada uyanırken tuhaf olay yaşayanlar ? Topu topu 1-2 saat uyuyorum onda da her defasında ilk gözümü açarken kucağımda bebek varmış gibi elim göğe doğru kalkarken buluyorum kendimi. Hatta o kadar kucağımda sanıyorum ki kalkmıyorum boş kucağımı pışpışlıyorum. İşin garip tarafı gerçekten gece bebeği ne zaman yerine yatırdığımı hatırlamıyorum beşiğinde görünce şaşırıyorum falan. Bunu her uyuduğumda yaşıyorum neredeyse 😊 Uykulu olduğunu uykum var demeden anlat 😁

Kızlar yeni yeni kendime geliyorum ancak yaziyorum. Sağ Salim kavuştuk çok sukur. Şuraya kısa bir özet bırakıyorum merak edenler varsa diye 🥰

Pazar günü öğleden sonra öyle bir uykum geldi ki, “Azıcık kestireyim,” diye yatağa uzandım. İki saat sonra gözümü açtım ve… birden suyum geldi. O anı tarif etmem zor, hem heyecan hem şaşkınlık iç içe. Birkaç telefon görüşmesinden sonra doğum yapmayı planladığım hastaneye doğru yola çıktık.

İlk saatler güzeldi. NST’de düzenli sancılarım vardı, her şey yolunda gidiyordu. Ama sabah olduğunda birden sancılar kesildi. O beklediğim ritim bir anda yok oldu.

Doktorlar kısa bir süre sonra suni sancı önerdiler. Ama ben doğumumun mümkün olduğunca müdahalesiz olmasını istiyordum. “Eğer gerekirse alırım,” dedim, “ama önce pompayla memeleri uyaralım. Eğer işe yaramazsa, suni sancı ile devam ederim.”

Ve o an işte sihir oldu. İki memeye beşer dakikalık uyarılar verdim, sancılarım birden şiddetlendi ve beş dakikada bire inmeye başladı. Artık dönüş yoktu.

Sonrası biraz film sahnesi gibiydi. Doktorlar, ebeler, öğrenciler… Bir ara odada 15 kişi vardı! 😂 Kasılmalar uzun sürdü ama ıkınma o kadar kısa sürdü ki, iki güçlü ittirmeyle İnci Roza kucağımdaydı. Canım kızım.

O andan sonra zaten başka hiçbir şeyin önemi yok…

Evet, dört dikişim var. Doğum tam 23 saat sürdü. Ama bugün taburcu olacağız İnşallah ❤️
Canım gözün aydın sağlıkla büyüt insallah.🧿🧿🧿

Back
X